Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Azt nem tudom, mennyire intenzíven fogják majd használni. Az életvitelükből inkább arra gondolok, hogy nem nagyon. Inkább csak a mostani elburjánzott területet szeretnék vele kitisztítani. De ha azon túl lesznek, szívesen rákérdezek, mit tapasztaltak és leírom.
Nekem is nagyon megérné, ha beválna náluk, mert a telkem 7700 négyzetméter egy kis akácossal és a széleken sűrű bozóttal. Csak sajna most nincs rá keret. :(
akkor az fs36-oshoz mekkora damilátmérő dukál? mert a leírásában egy szó nincs róla (fej leírását említi olyan meg nincs) minőségileg milyen damilok vannak? nekem betonszegély mellett, és drótkerítés mellett kellene legtöbbet használni ami volt benne nagyon gyorsan elkopott, akitől kaptam a kaszát annak nem is volt több damilja szomszédtól kértem olyant amit a husi125r-hez használ, de az 3mm mondjuk negyed annyira sem kopott a betonon mint ami benne volt de ha nem jó a gépnek nem nyírnám ki inkább.........
Érdekes ez a Güde, felvitte az árait, nyílván azért, hogy sikerüljön elitebb márka arculatát kialakítani, pedig nyilvánvaló, hogy csak összevásárolja a kínai kaszák tartalmát, meg a realm fűrészeket és körbedizájnolja -és imázsolja .
Heló mindenki. Kedves papának van egy fs 350 fűkaszája. Rám vár a szervizelése, szétcsúszott a berántózsinór. Ehhez kellene segítség, mert van ott rúgó, 2 alátét kisalátét stb. Magamtól nem jövök rá a helyes összeszerelési sorrendre.
Én csak azt láttam, hogy megy a pumpa felfelé. :) Nem a motorban, hanem a fejben. Dolgozni szerettek volna vele ezekben a napokban, s csak a méreg volt a géppel. Építkeznek, kellene a hely ami most gazos. De legalább megoldódott a kérdés. Lesz annak a kaszának még dolga. :)
Gyanítom, nem voltak nagyon lelkesek, mert pumpedli nélkül is beindul, bár nem a második rántásra. Amire ők gondoltak, az az elektromos. Ott tényleg úgy megy optimális esetben : indít - és tényleg ! :-)
Ez volt a nyerő. Tegnap, mikor segítettetek, próbáltam őket rávenni, hogy tovább kell pumpálni. De biztosra akartak menni és visszavitték. Ott meg a második rántásra beindult.
Ettől függetlenül mindenkinek köszönöm a gyors segítséget.
Az ilyen pici ccm-es kétütemű gépek érzékenyek a benzinre is.
Szóval lehet, hogy döglött benzint kapott, azzal meg lehetetlen beindítani.
Olyan helyen kell venni, ahol nem vízezik és gyakran szállítanak frisset a tankerek, sajnos környezetvédelmi okoból bizonyos dolgokat kihagynak a benzinből, a készítése során, bizonyos dolgokat meg beleraknak ugyanezen okok miatt.
Jó kis bolt lehet, ahol nincs pár liter benzin a gépek kipróbálására.
Szóltam neki, de épp indultak. Visszaviszik a boltba. Még egy próbát tettünk az említett pumpával, de nem jelentett semmit. Pár óra múlva kiderül, mi lesz a történet vége. Azért köszi, hogy segítettél.
Nekem kapálógépem van, vagyis ismerem, hogyan kellene mennie a dolgoknak. Ahhoz hasonlóan lehet ezt is berántani és nem érzek semmi furcsát miközben rángatom. Csak kimerült a karom. :))
Mint régi sokszoros trabantos, hasonlót mondtam én is neki. :))) De segíteni nem is tudtam, mert nem ismerem ezt a kütyüt. Nem is akartam, mert garis és az ünnepek után visszaviszik.
Mivel én nem láttam szikrát sem, de az üzemanyag adagolását is kétségesnek vélem, azt gondoltam, kell lenni valami fő elzáró csapnak és valami főkapcsolónak rajta.
Azért köszi, mindjárt átmegyek hozzá és megnyugtatom, hogy kapott egy vacakot. Én is kérdeztem, hogy próba nélkül vette át? Igen, mert nem volt benzin a boltban. :))
Üdv a topic lakóinak! Kérdésem van, hátha tudja valaki a választ!
A szomszédom tegnapelőtt vett egy bolti új Güde damilos/vágótárcsás fűkaszát. A pontos típusszámot nem tudom, valami 60 ezer forint volt, ebből talán lehet következtetni.
Sajnos se kép, se hang. Nem indul. A használatit én még nem néztem át, de szerinte csak a keverék kell bele, szívató 3x és lehet rángatni. Kivettük a gyertyát, tök száraz. Fémrészhez érintve nem látni szikrát. De ez esetleg az erős nappali fény miatt nem észlelhető.
Kell valami varázsigét még tudni az indításhoz? Köszönjük.
Saját véleményem szerint nem használ a motornak, a gyártók sem véletlenül nem ajánlják hozzá a 3mm-es damilt, sőt még a nagy kaszákhoz sem 3mm-es damilt ajánlanak, asszem stihl damilból csak 2.4-es van. (vagy 2.7)
erre vagyok kíváncsi vág vele gond nélkül csak nem tesz valamit tönkre? vagy pl drótkerítésbe akadva nem szakadozik úgy mint a másik 2méter ráfért a 3asból is
Jó estét mindenkinek!Van egy fűkaszám műanyag damilfejjel.A probléma vele ,hogy a damilfej rögzítő csavar összeolvad az orsóval.A fűkaszát már 1,5 éve használom ,de a damilfejjel soha nem volt semmi probléma.A damilt biztos,hogy jó irányba tekerem fel, ez nem okozzhatja ezt.Én a rugóra gondolok.Szerintettek? Mi lehet a baj?
Azért van ekkora árkülömbség mert az alko-ban olasz motor van, az einhell meg egy szar kinai gép az einhell akor volt jó amikor még a németek gyártották.
hali egyik ismerős ki akarta pucolni a fűkaszáján a karbit valami alkatrészt kifújt belőle kompresszorral azóta mindig bezabál, leáll alig indul a gép hétvégén elhozza, ha ért valaki ilyesmihez akkor írok pontos típust (valami stihl) és csinálok képeket a karbiról és ahonnan hiányzik az a "valami"
Oké akkor majd szert teszek egy adag zsiradékra. Van itt nálunk egy elég komoly kisgépbolt meg szervíz. Jó hogy említettétek mert én rákentem volna a gépzsírt!