Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
én is örülök..... 60méter kábeleket elég sz@r huzigálni mondjuk ez közel sem fűkasza de 1000x jobb mint volt evvel a suta első karral lehetetlen egyenesben tartani ma is gyakorlatoztam vele de síkban nem tudok vágni ezért nem vagyok szomorú mert így a nej tologatja a fűnyírót :):)
evvel azért egy tanknyi benzint ki lehet használni egy menetben? ahol kanyarodik a szár az mennyire lehet meleg? mert kézmelegtől melegebb volt, de nem forró
ha kimúl a kicsike akkor valószínűleg egy husi 125r-re váltok (remélem sok-sok év múlva) az azért ehhez képest igen komoly műszer, szomszéd amennyit nyúzza, nekem kitartana 50évig....
azt a fém akármit (kiengedőszem?) lehet cserélni? enyémben már szinte kikopott a műanyagig
végül is pont a kerítések miatt tartottam meg a nyírót, évek óta most néz ki valahogy a területem eddig elektromossal szenvedtünk de az nem volt az igazi
Ha nem nyírsz vele beton meg kerítés mellett mindig, akkor talán megérné vmi műanyag kést venni hozzá, elvileg lehet kapni olyat is, ami behajlik, ha nem lágyszárút ér az éle.
Javasolnám az aluoxidos damilt, mert az tovább bírja, de megenné a dobot. Ha gondolod, próbáld ki, de a nagy Stihlek spéci kiengedő szemét is megeszi . Pedig az nagyon bírja a strapát.
levágtam 40 méter árokpartot 160m drótkerítés 2 oldalát 80m betonszegély 2 oldalát és 25m járdaszélt ez majdnem egy tekerés anyag volt 3,6m fér ré kb hetente kell nyírni, tehát 400m nem romolna meg
igen egyforma volt a 2 féle damil, de még nézelődök valami nagyobb helyen
ezekkel a szegélynyírókkal lehet egyenesen vágni? mert nekem nem sikerült, árokban még elmegy de mellette.....
beszereztem 2 féle damilt egyik noname tekercses a másik meg dobozos 350 és 500ft 15 méter itt vidéken ahogy látom korlátozottabbak a lehetőségek
majd feltekerek mindkettőből és össze tudom hasonlítani estefelé levágok pár méter árkot ha nagyon fogyogat, van 2es nagyobb tételben? mert szomszéd 3mm damilja egy vizesvödörnyi pakkban volt
Nem beszélve arról a zseniális megoldásról, amelyre csak a Stihl képes, hogy ha leraknád a mezőn a gépet, és hirtelen megrohanná egy halom birka, egyedülálló narancssárga színe miatt könnyen megtalálnád.
piros-fehér szín előnyösen kiemeli izmos testem vonalait meg az a recés markolat nagyon tetszik :):):):)
amúgy meg ajándék lónak ne nézzük a fogát bár csak azért adták oda mert nem ment, de most már üzemel még ha nem is hibátlanul, de ügyes vagyok és leküzdöm ezt az akadályt is
tudom tudom a stihl istenkirálycsászár közben a husi meg lealázza :)
szomszédnak nyikhaj husi 125r meg 40 centis 3mmes damillal nyír vagy 3 éve levette a védőjét ami elnyírta a szálat és adja neki rendesen egész nyáron bérmunkában
köszi a segítséget! damilt és kanyarzsírt beszerzek és senki sem állíthat le :)
Természetesen ELVILEG csak Stihl cucc jó rá, mert az élenjáró technika, az egyedülálló Stihl innováció, meg a többi baromság. Viszont az Agroforg árul olyat, ami feltehető, és tökéletesen működik, lévén arra készülő utángyártott darab :-)))
ok akkor veszek bele 2mm vastagot és hagy szóljon :)
hanem a linken láttam fejeket is, ami nekem van már a damil elkoptatta jól a lyukat, a vége is erősen kopott (amit a földhöz kell csapkodni) ezekben van stihl kompatibilis is? vagy becumiztam, és csak stihl cucc jó rá? mondjuk 1-2 évig még biztos jó, csak hogy mire számítsak
Beton, meg kerítés mellett nem a damil minősége, hanem a kaszálás technikája alkalmas a spórolásra a damillal. Ha nekinyomod, leszakad a 3-as aluoxidos is.
beton mellett kellene (ház, kerítés) olyasmi kellene ami viszonylag lassan kopik nem kell négyszög meg mittudomén milyen profil tudom hogy elég béna kérdések de ebben még kisinas sem vagyok......
esetleg néhány márkanév a jó érték/ár arányú damilokról?
nagybátyám nyíróját megörököltem (már majdnem jól működik) de gőzöm nincs mi a jó előtte teszkós elektromos volt de ott a damil tovább tartott mint maga a szegélynyíró