Ma kipróbálta az autómat egy régi barátom, aki szintén elmondhatja hogy hogy megnyergelt már néhány márkát és típust mint én, de ő nem elfogult, ami rólam nem modható el. Jelenleg egy céges Ford Mondeot hajt, és Polo-ja van a feleségének.
A véleménye röviden:
Teljesen korrekt autó, nagyon jó a felszereltsége, és semmivel sem rosszabb mint a hasonló kategóriájú német autók. Az ár ismeretében ez nagyon pozitív szerinte, a kategóriájában a legjobb vétel.
Hát ennyi röviden. Egyébként ma beszélgettem egy FIAT os hölggyel, és elmondta, hogy a vadonat új autója rendszeresen leáll alapjáraton, 2000! Km nél olajcserére kell vinnie, és be kéne állítani az ajtókat mert nagyon nehezen csukódnak...
Apósom IGNIS ének motorja /20 000 Km van benne / egy ideje olyan hangokat ad, mint egy békebeli orosz vekker, és nem tud CD t halgatni a PHILIPS / 60 000 volt beszereléssel /hangeszközében mert minden út egyenetlenségnél / nem kályúnál! / elveszti hogy merre is járt....azt mondták neki hogy az a baj nagyon meg van döntve a műszerfalban azért van. Erre kigumizta egy csomó befőttes gumival vizszintbe, de így sem jobb...
Nem szabad elhinni a Lacetti kilóméter óráját, mert csal legalább 5-6%-ot, én GPS-sel mértem. Pont tegnap láttam az M5-ön egy fekete ötajtóst, és simán ment óra szerint 130-at, ami alig 122-123.
Mindenkinek köszönöm a végsebbességre vonatkozó hasznos infókat!
Ezek szerint ha azt veszem alapul, hogy óra szerint mondjuk 185 a vége, akkor huzamosabb ideig az óra szerinti 140-nel nem teszek kárt benne, ez nem éri el a 80%-ot :-)) De ne is matematikázzunk ennyit, nekem elég az a tény, hogy ha nagyon muszáj, elmegy óra szerint még többet, mint 170, tehát valahol jól éreztem azt, hogy még van benne kb. 20 km/h.
Ami viszont aktuális: most jöttem meg dízel-tesztvezetésből! Tömören annyi, hogy megy, mint ááááállllaaaaaaaattttttt!!!!!!!!! Ami más: indítás után lacsitól idegen erős kerregés! :-)) Alapjárat után van egy kis lyuk, aztán meglódul! Szépen húz kb. 1700-tól végig. Ha jól emlékszem, a piros 4500-nál kezdődik. Én 4000-ig húztam neki, addig megy, mint az ökör! Figyelem! Rükverz olasz módra jobbra hátra!!! Szal kapott egy másik váltót, de a hosszú út némileg megmaradt. Amúgy menet közben nem is lényegesen hangosabb, mint a benzines.
A szomorú valóság: az ára magas.
Elite listaár 4.512.000,-, amiben a benzineshez képest oldallégzsákokkal van több. Ezt baráti áron nekem 4.210.000,-ért hozzámvágták volna, metálfénnyel + üzembehelyezés kb. 75.000,-
Ennél jobban megéri megvenni a Platinumot, amiben az oldallégzsákokon kívül még van gyári alufelni, utasoldali deréktámasz, hátsó könyöklő pohártartóval és hamutartóval, sebbességfüggő a szervo, esőérzékelős az ablaktörlő, automata a klíma, dönthetőek a fejtámlák. Mindez csak 66.000,- Ft-tal kerül többe, ugyanis ezt 4.577.000,-Ft-os listaáron, ill. 4.276.000,- kedvezményes áron adják most metálfénnyel + üzembehelyezés persze.
Ami engem illet: marad a jelenlegi 1,4 benzin, ugyanis 2,2-2,7 között vannak a piacon 2006-osak. Az enyém bár újszerű állapotú, 9000 km-rel, extrákkal, de így sem adnának érte 2,7-nél többet a piacon. 1,6 millát meg bevállalni azért, hogy dízel legyen....na azt nem!
Hasznos info: aki komolyan gondolja a dízelt, az várjon őszig, ugyanis majdnem tuti, hogy ha nem fogy a kívánt mértékben, akkor a bűvös 4 milla alá viszik, +lesz rá egyéb (flotta) kedvezmény is, ami most nincs!
1,4 sedan 4személy, full csomitartó, M5 autópálya sík terep, GPS szerint 170, km óra szerint 180-185 között. Talán egy picit még egy picit ment volna feljebb, de tényleg csak kicsit. Nem erőltettem a dolgot tovább, mert észrevettem, hogy remeg a motorháztető, s ezáltal furcsa ciripelő hangot ad. Ciki lett volna, ha hirtelen felrepül a motorháztetőm. :-( Tanulság a részemre: Tényleges 150-nél többet nemhiszem, hogy valaha is menni fogok ezzel az autóval. (önjelölt Schumacher-ek meg úgyse ilyen autóval járkálnak) :-)
megvan a "javítás" ;-) chevy perfekt (ez van legközelebb a munkahelyemhez) 3 ember is jön segíteni, majd aki másodikként jött elment mást intézni. amúgy is nagy tolongás volt. hamar lekapták a hátsó burkolatot, tanakodtak egy sort, és rájöttek hogy a kilincs szart be. ezután leszedték azt a részt amin a logo van, s így hozzáfértek a kilincshez. a jó hír hogy nem tört el semmi, a zár is működik rendesen. A kilincs felső részén lévő kis fém-rúd (amin mozog tul.képpen az egész) csúszott ki az egyik feléből, ezért nem volt ereje elmozdítani a zár nyelvét. visszarakták, majd megcínezték, hogy mégegyszer ki ne csússzon egyik oldalra sem majd vissza az egész mellesleg többet sz.ptak a műanyag takaró visszarakásával, mint a "javítással" a végén köszöntek és visszamentek a műhelybe. :)
GPS-szel többször mértem már a Lacetti sebességét. A sebességmérő siet. 100 km/h alatti sebességnél 5-10 km/h-át, 100 km/h fölött 10-15 km/h-át. Ilyen egyszerű... :))
Költői kérdés: Olyan ember infójára lenne szükségem, aki már párszor megnézegette a végét az 1,4-es lacsinak. Kérdezem azért, mert amikor a múltkor végigpályáztunk Pestre meg vissza nyugis 130-140-es tempóban, akkor néha előfordult, hogy menekülni kellett előzés közben a belső sávban X5-ösök meg egyéb sváb csodák elől. Olyankor fel-felment a mutató 160-170-ig, de mintha ment volna még vagy 20-30-at, úgy éreztem. "Ammegmá" 190 lenne, viszont papíron 175-öt tud. Tiszta sor, hogy a papír mindig szerényebb értéket mutat, de gyakorlati tapasztalat is kellene alátámasztásul, hogy valóban tudja közel a két kilót. (Valahol hallottam, hogy hosszú távon nem egészséges a végseb. 80%-ánál többet erőltetni egy ilyen kis motorból)
Gondolom nem járhatok messze az igazságtól, ha a régi F-astrák 1,4 16V ecotec-kel (90LE) is tudták a 190-et.
Ó, ezzel tisztában vagyok, nem is vetettem volna fel, ha ezeket nem RENDELÉSRE - csak most, csak nekem - szerezték volna be. Annyira meg is voltam hatva, hogy csak na!
Kedves ooz1! Nem az első és a hátsó árai különböztek, hanem a jobb és bal oldalra valóké :)
télleg ez életed legnagyobb problémája? :D:D:D:D egyébként az alsó részükön különböznek. egyiknek egyenes másiknak ívelt a széle :o) de becsavarozni alulról csak a hátsót tudod ;-)
Más beszerzésből van, valszeg más árral kapták. Amúgy minden autókereskedés raktárában FIFO rendszer működik, így az egyikből még volt az előző pozícióból, a másikból meg már csak a másik pozícióból írták ki a számlára. Nem mindig kell párban a sárfogó, vannak pótlások is, ezért ha egyforma is a nyitó raktárkészlet a pozíción, különbözően fogynak a darabok.
Ma megvásárlottam az gépsárkányhoz az első-hátsó sárfogókat. A kérdésem kicsit OFF, inkább csak érdeklődő észrevételmegosztás...:
Mi a t...kömért került a jobb hátsó 57 Ft-tal többe, mint a bal hátsó? A jobbos öntőforma drágább...?. Vagy ez csak a piti magyar árképzés röhejes megnyilvánulása, merthogy (legalább is a zacsik szerint) mindegyik "Made in Korea".
majd holnap. ma 4 után csörögtem a dugóban ülve a dunához, de csak a munkafelvevőig jutottam. mondjuk ez is elég volt, hogy megtudjam 8-16 közt vihetem a kocsit... egyébként rájöttem hogy lehet kívülről nyitni, csak trükkösen ;-) mindenesetre holnap zárcsere lesz. garanciában remélem. majd beszámolok.
mi van akkor ha nem nyílik a csomagtartó? 5 ajtós modell, nincs belső nyitó gomb :( besz.rt volna a kp.zár motorja ott hátul? összes többi ajtónál ok a nyitás-zárás. (ja és nem azért mert lezártam volna kulccsal) meló után beviszem a chevyhez, csinálják meg :@:@:@:@:@