Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Most nem azért.de én a 350-esen nem néztem át semmit,mégis működik.Nem kellett teljesen újra összerakni használat előtt.Nem a régi rendszerben élünk,amikor az évek óta várt autót újra össze kellett rakni,hogy használni lehessen.
Az AL-KO gyártónak a 4125 és a 4535-ös között gondolkozok nem tudom hogy megér-e 15-20 ezer különbséget az erősebb motor és nagyobb lóerő . Nekem nem bozótírtáshoz kell árokparti fűnyíráshoz, aki ért hozzá kérem véleményezze. köszi
ilyenek miatt is gondoltam venni (remélhetőleg minél később) a husit mert aki árulja az szervizeli is - mondjuk nem biztos hogy sk- cimbi vett egy szegélynyírót nemrég, annak mondta utolsó nyírás után hozza vissza és kiganajozza, megzsírozza valami 1500ft említett.....
de aztán ki tudja....... keresek egy spartát közelben és kifigyelem azt is
Meg most már 86 000 forintos MCcullogh is van. Különben szerintem az még nem volt nagy hiba hogy Expertet vett a saját kertje nyírásához és nem mindjárt egy Stihlt vagy Husit de mellesleg márkás cuccokkal is belehet szopni. Én a külső SAMSUNG DVD írómmal jártam úgy hogy szériahibás volt legalább a Metros készlet 60 %-a. Felküldettem a Pesti garis szervízbe mivel lejárt a három nap majd másfél hónapig ültek rajta, utána közölték hogy basztak hozzányulni, valahol a polcon van ezért küldtek egy újat, hál Istennek az műxik de néha csinált már érdekes dolgokat. :))))
Én valszeg rácuppanok erre a GARDENLINE KASZÁRA, ami elvileg vasárnaptól lesz az ALDI-ban 35 ropiért, 2LE-s kínai,(Royal Einhell BG-BC 43 nagyon közeli rokona) ameddig megy megy, igazándiból annyit várnék tőle hogy annyit megkeressek vele amennyibe egy OLEO 42 kasza kerül azt kész. De majd igyekszem kímélni hátha tovább bírja magát mint ameddig gondolom....
Ez így van. Jelen körülmények között az új gép vásárlásánál a vevőnek a gépet jól össze kell rakni, minden kenést igénylő részen a kenőanyagot ellenőrizni, belerakni kell, sok esetben használható állapotba kell hozni. Ha gépet veszel , ezeket kell csinálnod, hogy kikerüld a szívást, sajnos.
A gyár szarik rá, hogy van-e elegendő zsír a gépben, a forgalmazó is szarik rá, az eladó is szarik rá.
Miért a vevőnek kell a végén szívni??
A castelgarden kaszámban volt elegendő zsír, de gyárilag adtak hozzá egy tubus zsírt is.
Erről Lipi jut eszembe, aki azért ad ajándék olajat a gépeihez, hogy legalább az első használatakor ne rossz olajat, vagy olaj nélkül használják a gépeket.
Így magának is jót tesz, hiszen kevesebb félbolond vásárló viszi vissza hozzá a gépet, pl. tiszta benzinnel való használattal stb....
Ha egy kisvállalkozó meg tudja tenni, hogy ad egy ajándék olajat a gépekhez, akkor a praktiker igazán megtehetné, hogy:
1.-átnézeti a gépet, mielött eladja.
2.-ad egy kis zsírt-olajat a gépekhez, az 1decis olaj menniybe kerülne a praktikernek? (nevetséges összeg) , vagy egy nagyon kicsi tubusos zsír?
Nem csodálkoznék, ha vki felgyújtaná valamelyik nagyáruházat, vagy vmi ilyesmi...
Ezért írom mindih, hogy a nagyáruházakban van ami olcsó, de csak az vegyen ott dolgokat, aki ért i hozzá és talpraesett, mert könnyen póruljárhat, persze szakkereskedések között is van pár hitvány, de még mindig jobb az arány, mint a multiknál.
Nekem teljesen más JÓ tapasztalataim vannak, szerintem a legstrapabíróbb kínai! Hogy a szöghajtásba nem nyomnak /a felhasználókra gondolok/ új gépnél kenőanyagot, az sajnos az ő bajuk! Persze a gyárnak kéne bele rakni, de ne gondolja senki, hogy a Makitákba pl. tuti elegendő van gyárilag, aki fűkaszát vezs kenje ,amit kenni kell használat előtt.
A robeszok variátorral adják át a teljesitményüket a hajtásnak, igy mindig az optimális fordulaton tud dolgozni a blokk. Meg ugye ott van hely egy jól méretezett dobnak, stb.
Persze azért az sem elhanyagolható, hogy 50 ccm-es robogó 12 lóval van több is. 50 ccm-es kasza viszont mind 4 ló alatt van. Hiába lehet tizen lovas motorokat csinálni, ha nem bírja a strapát.