Ha lehet, akkor ne valami irodai munka legyen (ezàrt, monoton), hanem olyan amit mi szeretünk : felkelsz reggel, és nem tudod, hogy hol alszol este....
S arra nem gondoltal, hogy kihasznalva a munkanelkulis idoszakot ujra iskolaba menni, valami olyan diplomat szerezni amivel utana konnyen kaphatsz melot, vagy nem tudom milyen vegzetseged van?
Bocs a hirdetes amit en lattam iwiw-en , majus 14.-ei
Donc: interprète hongrois(M/F) siége à Toulouse, rémuneration 1300-1900/mois, mais CDD
à voir!!
Hogy miert nem talaltak senkit majus ota?
Viszont van egy masik, amit a magyaronline-on lattam:
La société Transalliance GBE Le Havre recherche un/une
agent(e) d'exploitation de transport routier international. Le contrat: CDI, 39h hebdo. Vous serez chargé de la gestion au quotidien d'une équipe de conducteurs hongrois: Organisation de l'exploitation et des plannings de tournées de chargements et de livraisons. Formation: niveau 3 (BAC+2) HONGROIS COURANT EXIGE, FRANCAIS COURANT EXIGE Expérience souhaitée de 2 ans. Salaire annuel de 24000 indicatif. Envoyez votre CV et votre lettre de motivation à JEROME.LECOCQ@TRANSALLIANCE.FR
TRANSALLIANCE GBE ROUTE DU CANAL DE TANCARVILLE ZI EST PARC DES ALIZES 76430 SANDOUVILLE
Ha kérdésetek van, ezeken a telefonszamokon is érdeklodhettek: Ravai Györgyi 06 73 48 57 86 Gazso Györgyi 06 73 62 05 48
Még nemtudom.... Ugyanis visszajelzés egy szàl sem jôtt....
Itt St Nazaire-ben eddig luxushajokon légtechnikàt szerelt a cég 20 emberrel.... Nekik voltam a projektvezetö-tolmàcs-anyagbeszerzö-dadus-uk 2 évig, de sajnos egyenlôre most nincs több hajo.... Ugyhogy odébb kell àllni....
A hétköznapi embereknek (mint én) a fizetett katona zsoldos. Konkrétan nem is tudom mi a különbség a hivatásos és a szerződéses között. Ötletem van rá, de annyira nem érdekel, hogy utána is nézzek.
Ez más szakmákkal is így van, az átlagemberek nem minden esetben használják a pontos szakszavakat.
Mindig tudnak okot talàlni rà, hogy miért küldjék az egyszerû embereket a hàboruba. Régi idôkben területekért, késôbb vallàsi, vagy ideologiai ellentétek miatt, mostani idôkben az àllitolagos diktaturàk ellen, a demokràcia érdekében (USA). De mit keresnek magyar katonàk pl. Afganisztànban? Milyen érdekünk füzödik nekünk ahhoz, hogy életüket àldozzàk?
Az ember jolnevelt fia mindig azert megy haboruba, hogy megvedje a sajat vagyonat, csaladjat, foldjet...stb. Az ellenfel katonaival neki semmi baja.
Nem kell elfelejteni, hogy a haboru gazdasagilag eleg fontos mindenki szamara, kozvetve vagy kozvetlenul. Ja, s meg mielott azt gondolnad, hogy szornyeteg vagyok, szerintem is eleg idiota dolog, hogy evezredek ota irtjuk egymast.
Kösz a magyaràzatot! Hàt szòval, én nem olvastam el a könyvet, mert én inkàbb hàboru és katonasàg-ellenes vagyok. De tudom, hogy sajnos egyenlôre még szükség van katonasàgra, mert sok a gonosztevô, tudatlan, félrenevelt ember (ideologiàkkal, vallàssal), s szükség van megvédeni a becsületes embereket. De annyira kàr hàboruba kényszeriteni a katonàkat: én mindkét oldal egyszerû katonàit sajnàlom meghalni azért, mert a fônökök, a politikusok ugy döntenek. Làttàtok-e a Joyeux Noël c. filmet? Nekem nagyon tetszett! Ez egy az I.vh.-ban valoban megtörtént eseményt mutat be, amikor a két oldal (franciàk-angolok és németek) Karàcsony elôestéjén abbahagytàk a harcot és egy közös futball-meccset rendeztek. Zseniàlis! Ha minden katona igy tudna gondolkozni, nem lenne többé hàboru. Ha mindenki megtagadnà a szomszédja öldöklését. Kinek volt érdeke az elsô és màsodik vh. is? Nem az egyszerû embereké, katonàké és csalàdjaiké, az biztos. Na eleget folozofàltam itt...(àltalàban a FILOSZ-ban vagyok a forumon) üdv Nektek!
Az Idegenlegio legszentebb dolga!!1863.apr.30-an zajlo Camerone(Mexiko) csataban reszt vevo legios szazad parancsnokanak a fa keze.Minden evben ezen a napon megtartott unnepsegen a kozponti ezredben vegig viszik.Leszerelt,sokat szolgalt es a cegert sokat tettek kozul valasztjak ki a vivot es a ketto kiserojet.A leheto legnagyobb megtiszteltetes ami egy volt legiost erhet,hogy kivalasszak erre a feladatra.
Jòl sejtettem, hogy öcsém lehetnél...(én ötven éves vagyok)
A volt férjem is tervezte annak idején, hogy beàll az idegen légiòba, de végül is fontosabbnak talàlta a csalàdalapitàst. Hallottàl-e Kemencei Jànosròl? O" a II.vh. végén harcolva került ki 15 éves koràban Fr.o-ba és lépett be az Idegen légioba. Végigharcolta Indokinàt (fogsàgba kerül - megszökik, màsodszor is visszamegy, majd pedig Algéria, Madagaszkàr. 1962-ben fejezi be katonai karrierjét. Ezeket a könyve hàtlapjàrol veszem le, mely 1985-ben jelent meg és dedikàlt! Cime: Legionnaire en avant! Es valami különleges kitüntetést is kapott: "Il aura l'honeur suprème, lors d'une grande cérémonie ..de porter la relique sacrée pour tous ceux qui ont été légionnaire: la main de bois du capitaine Danjou." En nem tudom mi ez, de neked biztos mond valamit.:-)
Igen, többekkôzött én is szolgàltam az idegenlégioban, bûszke is vagyor eléggé rà.... Embert faragott belölem...
Mostanàban megprobàlok valami "civil" àllàs utàn nézni (most szàmoltàk fel a céget ahol eddig dolgoztam...) ahol tovàbbra is emberekkel foglalkozhatok és utazhatok.....
Nagyon erdekes, s elgondoltatato... tenyleg! Ami a tortenelmi oldalat erinti, ugy gondolom- nagyon keves olyan nemzet van a vilagon akik soha senkinek nem artottak, talan a Del-Amerikaban elo Zoé nevezetu nemzetseg, ok talan artatlanok.
Himnusz vagy Marseillaise???...nem tudom, jelenleg olyan sehonnai bitang ember vagyok, viszont azt tudom, idovel ha boldog akarok lenni, valasztani kell. Muszaj gyokereket talalni! Abban remenykedem, hogy ebben a gyermekeim segiteni fognak kesobb.
Sch Billy a te gyermekeid mennyire beszelnek magyarul?tanacsokat , otleteket tovabbra is nyitott vagyok!
Ja es meg annyi, a mult hetvegen Jonzas-ban(17) voltam egy termalfurdoben, s talajatok ki milyen anyanyelvu a ket ott dolgozo, nagyon kedves, ket fiatal gyogytornaszno.... hat MAGYAR, nagyon kellemes meglepetes volt.