Holnap hajnalban indulunk Dominikába, a Grand alladium Bavaro Resort & Spa-ba. Mivel csak ma találtam meg ezt a fórumot, néhány kérdésemre szeretnék segítséget, ha lehet Dum Guss-tól is.
A tripadvisor utolsó bejegyzése nagyon lehúzza a hotelt, borzalmasnak titulálja, a többi viszont dícséri. Mire számíthatunk?
Olvastam a hozzászólásokban, hogy a bejelentkezéskor érdemes tip-et adni, hogy jobb szobát kapjunk. Mennyit kell adni? Általában érdemes adni mindenkinek ajobb kiszolgálásért, és ha igen mennyit? Csak USD-t vagy EUR-ot is vigyünk?
Orvosi lapon olvastam a malária és egyéb trópusi betegség veszélyt. Mi igaz ebből? Kell vinni szúnyog riasztót?
Wi-fi-s telefonom van, viszont állítólag a szállóban nincs wi-fi. Valahol a közelben létezik wi-fi-s hely?
Ugyancsak olvastam, hogy Dum Guss weboldalát, azt, hogy szervez kirándulásokat, stb. Téged, hogy lehet elérni, ha már ott vagyunk? Ott is jelentkezhetünk kirándulásokra? Minket elsősorban snorkelezés, delfinekkel úszás érdekelne, valamint - ha van - vad delfinek, bálnák nézése.
Bocs, ha túl sokat kérdeztem, de kérem, segítsetek, ha tudtok.
Remélem, márciusban lesz egy másfél napnyi szabadidőm puerto ricoban, azt gondolnám hasznosan eltölteni, ezért kérdeztem, működsz-e ott is. Tudom, ennyi idő épp csak arra elég, hogy az ember a közvetlen környezetét átlássa. Jó volna, ha a szelek nem szólnának bele a kirándulásomba.
Mi is ebbe a szállodába megyünk jan. végén.A tripadvisor-on nagyon dicsérnek egy bizonyos "royal service" részt,de a mi irodánkon keresztül nem lehetett oda foglalni.Tényleg annyival jobb?
Esetleg tudnál egy kicsit bővebben írni a szálloda szolgáltatásairól?Pl.:éttermek,spa,árak..stb.
Nekem a kedvesem meg "felhalottan"is jott velunk a programokra,jobban is lett Toluk!Emlekszel?Feltettem nagyon,de igazad lett.Jott tett neki,hogy komozdult a szobabol.Egy parral szeretnenk menni vissza mar regota.Naluk a lany most vizsgazott le,tobb kifogasuk nem lehet.Idoben szolok,IDEN TUTIRA TALALKOZUNK!!
Visszatérve a panaszkodásra, mindig meleg van, sokat kell gyalogolni, csak helyiek által készitett ételeket eszünk és mindig hullámzik a tenger és a repülös programoknál is arra törekszek hogy akkor repüljünk amikor fúj a szél!!!! Szerintem így sokkal izgalmasabb!!!!! :-)))))))
Nocsak, régi ismerös Zahnstein kolléga! Sajnos Puerto Rico-ban nem, a dominikai köztársaságban bármikor tudok segíteni. Barátaim meg a család egy része ugyan PR-ben van esetleg ha megmondanád hogy miröl van szó talán tudog segíteni.
Mi december 24.-én jöttünk haza Dominikáról! 2 hetet töltöttünk kint,ami hihetetlen volt!Részben azért mert Guss programjai nagyon szuperek voltak,részben azért mert a szálloda választásunk a legjobbnak bizonyult!Azt gondolom,ha valaki kifizet ezért az útért elég sok pénzt,akkor ne spóroljon 150-200 euróval többet adni egy jobb szállodáért!Mert nem az a 150-200 euró lesz a kidobott pénz egy jobb szállodáért,hanem az az 1100-1300 euró lesz egy szarért!!!!!A szálloda ami szinte az "otthonunk" volt 2 hétig a Hotel Melia Caribe Tropical!Semmi rosszat nem tudok rá mondani!Tökéletes ellátás,szuper kiszolgálás,nagyon kedves ,szakmailag hozzáértő személyzet, tisztaság mindenhol!Gyönyörű hosszú és tiszta tengerpart,ahol nem zavarnak az árusok!9 étterme van a büfé éttermén felül,a nemzetközi konyhákat felvonultatva!A szobánk tágas és szép volt,nagy fürdőszoba!Minden nap takarítottak!Nagyon jól éreztük itt magunkat!
4 napot töltöttünk Gussal!Ami szintén szupi volt!Arra kérek mindenkit,hogy a programokon ,amiért Guss szívét-lelkét kiteszi,hogy nekünk minél jobb legyen,ne panaszkodjanak folyton mindenért!(Pl. mert meleg van,mert esetleg sétálni kell,hajós progikon mert hullámzik nagyon a víz stb. ,ha esetleg nem ízlik annyira a helyiek által is fogyasztott kaja), mert elég rosszul veszi ki magát!Szóval mindenki élvezze hogy ilyen helyen lehet!
Szerintem el kellene felejteni ezeket az idöjárás elörejelzö hajhullasztó honlapokat!!!
A természet úgy alakította nálunk az idöjárást hogy vannak felhök...pontosan azért hogy ne gyulladjunk meg ettöl a melegtöl....
Néha van esö ami azt jelenti hogy 5 percen keresztül esik, föleg hajnalban...
Az esös idöszakban májustól-októberig pedig egy kicsivel többet esik, 10-15 perc naponta. Egész napos esö kb 10-szer van egy évben, semmi többször de még ennyiszer se biztos!
Javaslom mindenkinek aki a szabadidös programokon szeretne részt venni hogy tekintse meg ajánlatainkat a www.muchoviaje.es.tl honlapon még az utazás megkezdése elött és elöre egyeztetni mert annál nagyobb az esély a részvételre ha minél korábban egyeztetünk.
A spanyol utazási irodák a legolcsóbbak, angolul is lehet írni nekik, a német irodák is olcsók bár egy kicsivel drágábbak mint a spanyol irodák. Azt kevesen tudják de a hotelek 80% -a spanyol tulajdonban van ezért onnan a legolcsóbb utazni, madridi vagy barcelonai indulással.
Mindenképpen a DÉLI part, nem véletlenül 75%-a látogatoknak a déli partot választja.
Punta Cana vagy Bavaro az pont az óceán és a Karib-tenger találkozásánal van, de a szállodák itt a legjobbak.
Bayahibe szintén nagyon jó, kevesebb hotel, teljesen Karib-tenger.
Boca Chica-t nem ajánlom teljesen leépült az utóbbi idöben.
Boca Chica-t nem azért nem ajánlom mert algás hanem a szállodák szinvonala gyenge, a viz tele van kórokozókkal, szemben a kikötö látványa lehangoló, és kimozdulni a hotelböl sem nagyon ajánlott arrafele az esti órákban.
Az alga az egy olyan dolog amiröl a hotelek nem tehetnek, de általában takarítják a partokat!!!!
Kedves Dom Guss! Szeretnénk a közeljövőben Domikába utazni. Tanácsodat kérném 1. Német vagy spanyol utazási irodának az ajánlatait érdemes nézegetni? Németül, angolul beszélünk (spanyolul sajnos nem). 2. Melyik partszakasz a legjobb? Olvastam korábbi leveleidben, hogy a délit javaslod. Átnéztem korábban néhány hozzászólást, szálloda véleményt a német oldalakon, és Boca Chica tetszett volna, ha nem olvasom egyik szálloda véleménynél, hogy algás, és tele van tengeri sünökkel. Éppen ezért kérnénk a tanácsod, mi szép tengerpartra (csendes, lassan mélyülő, kristálytiszta karib tengerre, lehetőleg a korallok állatvilágával) vágyunk karibi hangulattal.
Előre is köszönöm. Várom a többi utazó véleményét is!
Nálam a vészkijárati foglalás úgy működött már többször, hogy vagy előtte való este be adtam a csomagot és akkor, vagy jön a sírás a fájós lábról, rosszulétről stb. Álltalában működik. A Hurrá-nyaralunk oldalon nekem sikerűl mindig oda vissza előre lefoglalni a széket. +13 euro
Tegnap jártunk bent a Neckermann-ban érdeklődni az előzetes check-in-ről, ill. hogyan tudnánk megkaparintani a vészkijáratnál lévő pole pozíciót. Sajnos nem sok sikerrel jártunk, a hölgy elmondása szerint nem éri meg az előzetes becsekkolás (van valami költsége), főleg mivel a vészkijáratnál lévő helyen nem befoglalhatóak, mert a légitársaság fent tartja magának ezen helyeket, főként biztonsági szempontból, pl. ide ültetik az "idegileg problémásnak kinéző" (ill. bármi egyéb miatt biztonsági szempontból "érdekesnek" tűnő) utasokat (még kismamák sem feltétlen ülhetnek oda). Elmesélte, volt vmi kolléganője, aki sikeresen megkaparintott egy vészkijáratos helyet, és a stewik végül simán máshova ültették.
Kérdeztem, a németek sem foglalhatják be a helyet.
Szóval úgy néz ki, maradnak a szűk, de folyosó melletti helyek. De jövőhéten végre indulunk Dominikába, nagyon várjuk már, Dom Guss kirándulásait is. :)
Szerencsére még csak a Forma 1-es futamokról tudják arrafelé beazonosítani az országot,képzeljétek,ha már ott is ki lesz írva az üzletek kirakataiba egy táblán /mint Görögországba,Ausztriába,Tunéziába stb./,hogy Magyar ne lopj!!,akkor hová megyünk pihenni,a Holdra?
Hivtalak a napokban , egy holgy vette fel.Nem tudom,h atadta e,hogy kerestelek!?Kellemes Unnepeket akartam kivanni es erdeklodni feloled.Szomrauan olvasom a feketevel irott irasodat,mert tudom ,mennyire korrektul allsz a dolgokhoz.ha tudsz csorogj Ram,vagy uzenj es visszahivlak.
Miért kell ezt csinálni? Miért nem vagyunk annyira gerincesek, hogy ha megrendelünk valamit és még sem szeretnénk igénybe venni akkor mondjuk le ! Időben!
Saját tapasztalatból mondhatom, hogy aki igénybe veszi Dom Guss segítségét nagy élményben lesz része!
Korrekten megszervez mindent, odafigyel az utasaira, olyan helyekre visz el ahová más nem visz el. Ha gondod van a szállodában segít, ha szeretnél valami speciálisat vásárolni arra törekszik, hogy megoldja nektek. Ráadásul az árai korrektek és az sem utolsó, hogy nem tömegeket visz, tehát Rád figyel és nem a többi 50 utasra!
Szóval nem korrekt ha szivatjuk!
Higgyétek el szívvel - lélekkel a vendégeiért van!
... ÉS TUDJÁTOK ilyen helyekre visz el:
Szóval aki ezeket kihagyja... őszintén: NAGY MARHA!
Ha valaki segítséget szeretne nyugodtan forduljon hozzám bizalommal!
2010 január 1.-töl a szabadidös programok foglalási módja megváltozik köszönhetöen azoknak az utasoknak akik lefoglalták programjaikat de még arra sem méltattak bennünket hogy a törlést vagy a meggondolást közöljék velünk.
A foglalás továbbra is emailben történik pontos nevekkel és útlevélszámmal , amit az érkezés napján meg kell erösíteni egy telefonhívással vagy egy emaillel aminek tartalmaznia kell a szobaszámot. Aki az érkezés napján, legkésöbb a következö délelött ezt nem teszi meg AUTOMATIKUSAN törölni fogjuk a listáról és a várakozó listán lévöknek fogjuk a helyét átadni.
2009 decemberében szinte napi szinten volt olyan eset hogy tisztelt utasok a helyet lefoglalták és nekem kellett a hotelekben keresni öket amire nekünk nincs idönk!!!!
1 darab kisbusz 11 napon keresztül itt állt mert senki nem jelezte hogy "nem ér rá üzemmódban van"
15 országból jönnek ügyfeleink senki nem kötelez bennünket arra hogy a magyar ügyfeleknek elsöbbséget tartsak fenn noha eddig ezt megtettük.
Úgy gondolom hogy a tájekoztatás részünkröl korrekt, soha senkit nem hagytunk még a hotelben, az áraink alacsonyabbak, a szolgáltatásunk messze magasabb az átlagnál és még magyarul is beszélünk tehát igazából az okokat sem értem, de ha valaki nem akar magyar honfitársakkal utazni akkor azt jelezze elöre berakjuk máshova.
Ezúton tájékoztatok mindnekit ha ez a jó szokás nem fog váltzozni akkor ki fogunk jelölni egy magyar utazási irodát ahol majd be lehet fizetni a programokra!!!!!!!!!!!!!
"Utasaink", "Szüleink", "Gyermekeink" utaznak a dominikai öztársasága kezdetü leveleket a jövöben automatikusan, válasz nélkül törölni fogom és még csak a halvány gondolata sincs eszembe helyeket foglalni ilyen levelekre.
A fentiek közül egy sem keresett meg bennünket még annak ellenére sem hogy megbeszéltük, TEHÀT A SZABADIDÖS PROGRAMJÀT MINDENKI EGYEZTESSE VELEM SZEMÈLYESEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezúton szeretném mindnenkinek megköszönni akik az elmúlt évben minket választottak és hozzájárultak ahhoz hogy nap mint nap egy magasabb szintü szolgáltatást tudjunk nyújtani.
Szintén ezúton szeretnék Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánni minden egykori és leendö ügyfelünknek.
Szeretnek tanacsot kerni azzal kapcsolatban, hogy a kovetkezo hotelek kozul melyiket ajanlod: -Caribe Club Princess -Tropical princess -Bavaro Princess
Nekunk igazabol az utolso a legszimpatikusabb, de nagyon kivancsi vagyok a velemenyedre. Eloszor Punta platat nezegettuk, de a forum olvasasa utan mar inkabb Punta Cana fele vonzodunk:))))
Januar vegen mennenk es szeretnenk szabadidos programok kozul a Saona sziget, Bahia de las Aguilas es delfinnezest, hol tudnank ezt leegyeztetni(ar/idopont/stb) Veled?
Legyetek óvatosak a tengerparton vagy a szálloda környékén fakultatív programokat kínáló helyi utazási irodákkal,mert az árat jóval a kezdi ár alatt is eladják több főre is mint amennyi helyük van az útra,aztán pedig az nem utazik,aki a legkevesebbet fizette...persze önhibáján kivül ,mivel őket az érdekli,hogy teltházas ,,előadások ,, legyenek,a pénzt visszaadják vagy kinálnak helyette egy másik programot,amire van helyük:-)Tehát,ha biztosra akarsz menni Dom Guss a megoldás.
Autóbérlés:Suzuki Vitara 45USD/nap
35USD/nap Chevrolet Chevy,kis-közepes autó,automata kisebb útra megfelelő,szállodába beengednek vele,ingyen parkolhat a vendég.
Útviszonyok:
Igaza volt D.G-nek ilyet még nem láttam,pedig Brazilia után azt hittem meglepetés nem érhet...Az emberek 70%-a kismotorral közlekedik,ami jó is lehetne,ha használnának este legalább világítást vagy indexet,elözésnél ellestem a helyiek módszerét rá kell dudálni a motorosra ,hogy érzékelje,hogy előzni fogod,különben kifordulhat eléd bármikor...Ha lerobban egy autó vészvillogó hiányában nagy fadarabokat húznak az útra meggyújtják,mint egy máglyát,ez a vészvillogó:-)))Lakatlan területen vezetni éjjel -különös élmény volt:-)A tehén átkelés veszélyét jelző táblán jót nevettünk,amig az út közepén békésen áldogálló szarvasmarhába nem botlottunk,nemegyszer,persze nappal könnyű észrevenni,éjjel próbáld ki:-))
Bármikor szembe jöhet veled ,bármilyen gépjármű vagy állat:-)
Üzemanyagár teli tank:2000Peso,kb 65 USD
Samana,Bacardi sziget/ha szereted az izgalmakat a helyiek kivisznek 10USD/fő oda-vissza kis lélekvesztő motorcsónakjaikkal,jót nevetnek rajtad,ha kimutatód,hogy félsz ,ahogy a csónak eleje kiemelkedikvagy 2 méterre a vizből és a hullámokon visszacsapodva iszonyú ütést mér a férfiemberre:-))
Ocean World,amit látni kell egésznapos program,bár én kb. 2 hétig maradtam volna ,delfin úszás,simogatás,puszi,cápa simogatás,rája ,papagáj,kakadu,fehér tigris ,sea lion ,de ami a legszebb volt a snorkel reef, búvárkodás egy korallzátonynál,bennt az ocean worldbe,csodás halakkal és korall sziklákkal.
Érdemes elmenni tengerparti lovaglásra is,bár elöször ültem lovon,nevettünk is rajta,hogy tevén vagy tizszer,bár a magyar lovas nép:-)),ill. dzsungel safarira is.
Időjárás:30C,tenger kb28C
Az éjszakai esőzések rendszeresek,amit a nappali párás meleg követ,ezért ne lepödjön meg senki az óriás békák láttán,szeretik ezt a klimát..:-)