Keresés

Részletes keresés

Twins Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1386

Igen kikeltek, kivétel az Indiai fajta, abból sajna 1 darab sem csírázott ki!

Pedig láttam róla képet, nagyon szép lett volna!

Nem tudsz esetleg valami linket, ahol meg tudnám nézni milyen virága van a többi fajtának?

Üdv: Zoli

Előzmény: andrás2 (1385)
andrás2 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1385

Sziasztok!

Akkor megnyugodtam, a duriánom csírázását a képeknek megfelelően követi el. Akkor a hiba nem az ültetésben volt. :-)

Twins a plumeriák kikeltek?

Üdv:

András

cucurbia Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1384

Üdv a fedélzeten Twins:))

Köszönjük a képeket,nekem ugy 5-6 leveles állapotban volt tavaly,és most februárban kapott gutaütést:((((

Ha idén hozzájutnék másikhoz télen biztos lakásban lenne.

Az Én Dzsekfruitom gyönyörü,éppen hajt,sajna a passiflora amit adtál(és közben felfutott tavaly az üvegház oldalán) ment tönkre, érthetetlen nekem miért, mert mellette a sokkal melegigényesebb quadrungalaris viszont szépen hajt annak meg semmi baja.Rejtély.

Most várom egyébként a Sandoricum magokat de még nem kaptam kézhez.

Előzmény: Twins (1383)
Twins Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1383

Szia András! Szia Cucurbia!!

A durianról..:) érdekes kis növényke, nekem is volt kb 2 éve.. Thaiföldről hozták a magot, szépen ki is kelt, igaz nagyon furcsán nézett ki maga a csírázás is és a növény is késöbb! Sajna nagyon kényes növény, nekem úgy 1 évig bírta! Amint 20C alá megy a hömérséklet tartosabban búcsút mondhatsz neki sajna!

Itt egy link érdekesség képpen! Képekre kattintva végignézhető a csírázás ! http://www.m-louis.jpn.org/durian/

Persze azért érdemes próbálkozni!

Gáborke  sajnálom, hogy tönkre ment a dzsekfrutod..de azt tudnod kell, hogy az is nagyon meleg igényes! Az üveg kuckómban is igen nehézkessen viseli át a telet, pedig ez már 1,5-m-es növényke és elvileg minnél idősebb annál jobban bírja a hideget!

Üdv

Előzmény: andrás2 (1377)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1382

nincs mit,ha máskor kell valami mag utánajárok.

Most hogy 270 ft az euro és 380 a font egyenlöre még magamnak sem rendeléek semmit amig vissza nem áll a normál árfolyam.

Előzmény: trachycarpus (1381)
trachycarpus Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1381
Hi Cucurbia! Gondolom még emléxel az Araucaria magos akciónkra! Nos, az a helyzet, hogy sikerül viszonylag olcsón kész növényt vennem, úgyhogy nem szórakoznék mégsem a magokkal! Azért kösz a segítséget! Üdv
Előzmény: cucurbia (1380)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1380

ma leszedtem a takarását.A falevél meg a forgács szerencsére száraz volt,nem érte ho télen,de egyenlőre csak egy nagy rohadt szárcsonk volt:((((most egy cserepet tettem rá csapadékvédés gyanánt,és várom,hátha a gyöktörzsében még van élet.Egyenlőre nem tudom mi hajthatna ki azon kivül.Felül semmi az tuti.

Előzmény: gáborke (1379)
gáborke Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1379
Cucurbia
Elfelejtettem irni a levélben, a télálló banán takarását már részben leszedheted, amig nincs fagy levegőzhet, ha fagyos az idő megint akkor még célszerű visszatakarni. Remélem megmaradt nálad, nálam semmi baja és már mintha kezdene hajtani.
üdv
cucurbia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1378

Nem.a Durián ilyen hülyén kel,olyan mintha kiemelné a gyökerét.Persze elszáradni is pont ott szokott a gyöktörzsnél.

Ha marad belőle megköszönöm.

Passiflorákbol nekem nincs most kelés,mert ami volt anyám leverte:((összesöpörtem,dehogy a mag is vissza került-e  acserépbe nem tudom:((

andrás2 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1377

Duriánról jut eszembe február elején kaptam magot. Gyökere már van, az én szememnek kicsit furcsán csírázik. Mintha a magból csak ki akarná húzni a sziklevelet, illetve a hajtást, de lehet, hogy nem ültettem elég mélyre, és ezért nem bírt kijönni. Nem tudom. Remélem egyszer majd csak kiemeli magát, elég lassan halad.

A legtöbb veszteségem nekem is január végén februárban volt. Kicsit dühös voltam, egy pár passiflora is megadta magát, pedig majdnem 100%-os csírázást produkáltak.

Kell nekem hisztis növényekkel vacakolni. :-))

András

Előzmény: cucurbia (1376)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1376

nekem az egyetlen canangám ami tavaly szépen nött megint tönkrevágodott,pedig januárig szépen megvolt:((A legtöbb ebben a februári visszatérö hidegben pusztult ki, a kenyérfa is a durián is meg még néhány dolog.

Előzmény: andrás2 (1375)
andrás2 Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1375

Üdv!

Még van egy muricatam, ha sikerül szétoperálnom, tiéd lehet. A Squamosám, félő, hogy feladta, de még remélek, hogy esetleg kihajt, mintha lenne élet az ágakban.

A fahéjokkal nem történt semmi, sajnos.

Viszont egy Canangám kikelt, ennek most nagyon örülök szerettem volna nagyon. :-)

A Caesalpiniák mindegyike feladta nálam is. Én viszont nem, rendeltem megint szépen kelegetnek, idén próbálom homokosabb földbe ültetni, hátha megfogja a gombákat. Illetve gombaölőzöm rendesen majd. Ha ettől sem maradnak meg akkor többet nem küzdök.

Még én is várok egy-két csírázásra, meg hogy kicsit megerősedjenek, akkor majd összeírkálom, hogy mim van, amit esetleg tudok adni.

(Szia Gábor, régen jártál erre, nem mintha én aktívabb lennék :-))

András

Előzmény: cucurbia (1372)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.21 0 0 1374

Hát sebkezelést mindenképpen javaslok.

Biztos,hogy megmaradt?Van rajta ép,zöld hajtás vagy hasonlo?

Nekem 2 éve egy 10 éves tö ment tönkre a télen,hiába takartam,tavaszra ugy átfagyott,hogy már nem hajtott ki,csak kiszáradt:((Azota is csak magoncokat nevelek,még nem merném kiültetni.

Előzmény: mergez (1373)
mergez Creative Commons License 2006.03.20 0 0 1373
Kedves Trópusiak!

Itt is feltennék egy kérdést, ahogy a pálmás fórumban:

A japánnaspolyámmal nem tudom, mit tegyek. Kérlek titeket, adjatok tanácsot! A takarás alatt elég nedves volt és ott a törzs kérge felhasadt egy tíz centi hosszan. Na most evvel mit csináljak? Hagyjam így vagy kezeljem le valamivel, mondjuk gyümölcsfákra való sebkezelővel? Gombaölőt esetleg? Minden hozzászólást köszönök!

cucurbia Creative Commons License 2006.03.20 0 0 1372

Nem:)))

Bár azt hiszem az annona muricata nem élte tul a telet:((((Meg az a nagyon tüskés Caesalpinia sem,amit valakivel cseréltem.

Egy A.squamosát is kaptam összel valakitöl magoncban az igen,szépen megmaradt.

Tamarindis indica sem élte tul a telet,de nekem a Jackfruit igen,most éppen hajt:))

De a kenyérfamagonc most februárban ment tönkre amikor két hétre visszajött a hideg:((

Gondolom a fahéjfélék neked sem kelltek ki szokás szerint ahogy moöndtam neked öszel,ugye?

Most kaptam megint néhány dolgot,de amig nem kellnek ki inkább nem fogok nyilatkozni csak ha marad magonc.Olyan magasak az euroárak,hogy most a tervezett magokat halasztom amig lehet.:(((

Előzmény: andrás2 (1369)
kinszky Creative Commons License 2006.03.20 0 0 1371

Köszönöm a gyors választ!

Képzeld, megtaláltam az egyik szobanövényes(!) könyvemben - nem is gondoltam volna - persze van róla vagy 5 mondat meg egy szép fotó, nem ennyi, mint amit Te írtál.

Hálásan köszönöm. Helyes kis 3-4 ágú növényke, az ágak végén színes fellevelekkel és egy virágocskával! Remélem, sikerül szépen felnevelnem!

Előzmény: cucurbia (1367)
gáborke Creative Commons License 2006.03.20 0 0 1370
Sziasztok
Látom mindenki előkerül lassan(szia András).
Most kezd minden hajtani, pisztácia is elkezdett már. Minden túlélte, kivétel a dzsekfrút nem, annak valami baja volt nem sok gyökere volt a végén ki is száradt.:(
A többiek viszont virítanak.
Cucurbia, majd irok levelet a héten, de most olyan munka(hajtás) van nálunk. Jövő hónapban már nem lesz annyi.
Ahogy néztem kisebb lehűlés még lesz,de azért reménykedjünk hogy már tényleg itt a tavasz.
üdv.
andrás2 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 1369

Szia Cucurbia!

Remélem, nem rám gondoltál.

Üdv:

András

Előzmény: cucurbia (1368)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.19 0 0 1368

Jaj még eszembe jutott két név akiket ki kell emelnem,Gáborke és Twins,mindketten kivételesen itteniek,és nagyon megbizhatoak és fairek a másikkal szemben.

Ezt csak azért füzöm ide mert látom már vannak akiknek feltünt ez a hozzászolásunk a topicoccal kapcsolatban:)))).De ahogy mondják akinek vaj van a fején az ugyis érti miröl irtunk goldenpalmmal,és gondolom felháborodik,hogy miket merészelünk,aki pedig vétlen az ugysem fogja érteni:)))

cucurbia Creative Commons License 2006.03.19 0 0 1367

Belaperone guttata,nagyon igénytelen könnyen szaporithato és nevelhetö növény.Dugványa könnyen gyökeresedik vizben és földben is.

Valoban nem szereti a tüzö napot bár fényigényes a virágzatot körbevevő fellevelek csak napos helyen szinezödnek vörösre.árnyékban zöldes marad.Gyorsan nö de vizigényes,száraz helyen hajtásai rövidek maradnak és keveset virágzik.Hömérsékletigénye nem magas,télen elviseli a 3-5 fokot is igaz ilyenkor könnyen leszáradnak a hajtásai de tavasszal töböl könnyen kihajt a meleg és nedvesség hatására.Kártevöi közül leggyakoribb a lisztecske(üvegházi molytetű),levéltetvet vagy pajzstetvet eddig nem találtam soha rajta.

I)dösebb korában szépen elbokrosodik,igazábol ekkor a legmutatósabb.

Nálunk az alapfaj az elterjedt,de összel láttam,hogy néhány internetes növénykereskedésben már sárga szinű változata is megjelent.

Előzmény: kinszky (1366)
kinszky Creative Commons License 2006.03.19 0 0 1366

Cucurbia!

Tudsz valamit mondani a "Bellaperone"-ról? Most vettem az orchidea kiállításon :-))) a füvészkertesektől, de elég keveset mondtak róla. Tűző napot nem szereti, vízigényes, nem télálló. A neten semmit sem találok, előre is kösz.

cucurbia Creative Commons License 2006.03.19 0 0 1365

Én eddig két normálissal találkoztam.Az egyik külföldi sosem láttam ő Laz20:)),

A másik az orchideás topicban Gaby2.

a többiröl jobb szot sem ejteni.

Azért ha valahol előfordulnának és még eszembe jut,akkor értesitelek előtte.

Előzmény: goldenpalm (1364)
goldenpalm Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1364
Teljesen igazad van! Ez alap probléma ezzel a fórummal. Lassan ezt én is tapasztalom, de csak próbálkozok és a kivételekre várok, akik még "normálisak".
"Az idő minden megold!"- ahogy egyik kedves ismerősön szokott mondogatni...
Hmmm.
Azért mégis köszönöm!

Előzmény: cucurbia (1363)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1363

Tudod,ha fél évvel ezelőtt kérdeztél volna netcimekröl,szives örömest megmondtam volna.

Azota azonban egy két topicba beirva és az ottaniakkal ismerkedve rájöttem,hogy elárulok sok-sok évek ota összegyüjtött infot meg cimet,tanácsokat adok,stb.hogy aztán(tisztelet a kivételnek),egyesek el nem kezdik nagyokosnak képzelni magukat,egyik nap erröl a cégröl,másnap a másikrol mondva egyszer jo máskor rossz véleményt.Majd utána elkezdenek vásárolgatni összevissza,aztán ha porul járnak megint jönnek,hogy adjak tanácsokat.Ja és végül mindig én leszek az ügyeletes hülyének kikiálltva:((Na nem.

persze tudom,ez nem rád vonatkozik meg nem erre a topicra,de eldöntöttem,hogy tanácsokat szivesen adok,ha tudok be is szerzek ezt azt,de cimeket már nem adok ki,sajnálom.

Ugyis annyi okos van ezeken a forumokon.

Előzmény: goldenpalm (1362)
goldenpalm Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1362
Köszönöm a választ.

Valaki érdeklődött nálam, tudnék -e ilyen növénymagokat szerzni.
És még csak nem is az országból írt a kérdező...
Nem tudnál mondani véletlen egy ilyen német magos címet? Elküldeném az irányába az emberemet.

Köszi
Előzmény: cucurbia (1361)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.18 0 0 1361
Összel német magosoknál lehetett azt hiszem ezeket kapni.Most senkinél sincs az általam ismertek közül.
Előzmény: goldenpalm (1360)
goldenpalm Creative Commons License 2006.03.17 0 0 1360
Sziasztok!

Szeretnék érdeklődni, ki tud abban segíteni, honnan lehet ilyen növények magjait szerezni?
- Adénium bochmianum
- Acokanthera opposifolia
- abyssinica és schimberi

Sajnos én nem ismerem ezeket, da hátha van olyan köztetek akinek ez ismerős.

Köszönöm!
babett anyó Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1359
Igen próbáltam, de így is néhány nap alatt leszáradtak a virágok.
Előzmény: cucurbia (1357)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1358
Mindenkinek üzenem,akiknek magokat igértem,hogy amig ilyen magas a forintárfolyam nem rendelek semmit,mert az egyébként sem alacsony árak,most még emiatt eleve 10-15%-al magasabbak.Kivárom,hátha rendbejön a forintárfolyam.
cucurbia Creative Commons License 2006.03.11 0 0 1357

Hát mivel ez a növény elvileg öntermékenyülő,nem tudom mi lehet a probléma.

Probálkoztál mesterséges beporzással?

Előzmény: babett anyó (1356)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!