Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
"idén került először a piacra (kvázi bevezető ár), nekem gyanús az "olcsósága". "
Elmételileg még olcsóbbnak kell lennie a közeljövőben, mivel a forintunk tör felfelé amióta észrevették az okosok, hogy egy gazdasági világválságnak nem ilyennek kellene lennie...
Az áremelkedés az év elején szinte heti rendszerességgel ment, (és nem csak a Güdénél), ahogy romlott a forintunk, lefelé viszont valahogyan nem akarnak menni az árak, pedig hol van már a 330 Ft/euro!? Miért lehet ez? :)
A Güde-vel kapcsolatban egy kicsit én is szkeptikus vagyok, viszont 2LE-vel az tényleg jól jönne. De ha árban ezt hasonlítom az Oleomac 730 T - hez (1,4 LE), akkor a megbízhatóság és a tapasztalat egyértelműen ez utóbbi mellett szól. S talán nem okozna nagy problémát neki az említett dzsungel levágása. Pláne, hogy ezt 100e helyett most 80-ért is meglehet venni, a Güde-t pedig akciósan 80e helyett 60-ért, ami még jobban elgondolkodtat ezzel a márkával szemben, annak ellenére, hogy az említett típus idén került először a piacra (kvázi bevezető ár), nekem gyanús az "olcsósága".
Üdv Mindenkinek. Azt szeretném kérdezni, hogy VARIOLUX 1,1 fükaszát hol javítanak vagy hol lehet hozzá alkatrészt beszerezni ,ugyanis lefogazott a szöghajtás,és érdemes- e egyátalán javítani. Előre is köszi.
Egyébként a Maki , akármilyen márkásnak gondoljuk és bármilyen tartós és jó/szerintem az egyik legjobb sorozat legalábbis a nagyok/ Micu motorja van, szétesik a motor és a tengely találkozási pontjánál, az ellenkező híresztelésekkel szemben az olvadós gumibetét változásával összefuggésben.
Én már hosszasan kipróbáltam az öszes kínait ! : ))) Jó persze, te azt választanád, de te iparilag kaszálsz, ő meg néháynszor egy évben, egy spéci kasza igazá tartós volta x10ezer m2 után nálad kijön,, egy házi felhasználónál meg soha, egy jobbfajta olcsóbb,de erős gép 5-10 évig kiszolgálja és akkor nyírt vele annyit, amennyit te belehajtasz két hét alatt és azt mondod, mostmár be van járatva.
Hát szerintem nyugodtan választhatod a Güdét is , A 2ezer m2-es őserdőbe igen jól jönne a 2lóerő . A hírek szerint jobban összerakott kínai, 2év garancia van rá, ráadásul akcióban 60 ezer. Akkora placcra a gyengéket is meg lehet bánni, mert az is sok pénz, egyébként a legtartósabb valószínűleg a 730 T.
Güde egyből kilőve. Husi jóval kisebb,mint a többiek. Subaru-Robin-t nem ismerem. Sztem az OM és a Makita közül válassz. De majd jönnek a szakértők és megmondják a tutit.
Motoros fűkaszát szeretnék venni max. 80eFT körüli összegben. 2 x 1000nm2-es gazos,füves terület rendszeres nyírására. Ahogy utánaolvastam a témának, erre a célra szerintem leginkább a következő típusok jöhetnek szóba ebben az árkategóriában (megbízhatóság, teljesítmény, stb.):
Subaru - Robin EHV035 (1,6 LE) Oleomac 730 T bozótvágó (1,4 LE) Makita BCM 3300 (1,32 LE) Güde GFS 1500 B (2 LE) Husqvarna 223 R (1,2 LE)
Megtudnátok mondani, hogy a fent leírtak alapján melyikkel járok a legjobban? Esetleg a felsoroltakon kívül tudtok valami jobbat is ennyi pénzért?
valami szekrénysor összerakáshoz vették kint utánna úszott darabig, aztán "haza"hozták és itt úszott de kár volt megvenni, nem ér semmit pestieknek jól mutat a kezükben, de dolgozni gyenge tudtam volna ilyen drága eladom a piacon :)