Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Hajlandó lennék 160. eFt-ot kiadni egy Stihl FS 400-as ra ha tudnám, hogy az hosszú ideig működne a kezem alatt. Évi kb. 15x használnám közepesen nagy fűben és kemény gazban, olyan kb. 18.000 nm-t(összesen) vágva. Természetesen ha egy gép úgyanazt tudja kedvezőbb áron értelemszerüen azt választanám. nem vagyok márkafüggő, csak a hosszú távon való legkedvezőbb megoldást keresném. Az alkatrészárakat nem ismerem, milyen gépet válasszak. Kérem aki tud válaszoljon.
Ma láttam egyet ,sajnos csak a dobozát, onnan egy zöld Royal einhell tekintett vissza rám, ha a kerti gépes szimatom nem csal : )))) , és mégcsak szerintem nem is a két lóerős, hanem az egykettes ! : ))))
Én is az Oleot javasolom, mivel Oleo volt, van és lesz is, nem azért írtam hogy olcsóbb lesz a Güde, illetve nem csak a Güdének kellene olcsóbbnak lennie, hanem szinte mindenkinek. Azok közül a cégek közül, akikkel kapcsolatban vagyok egy kivételével mindenki emelte az árait, ahogy romlott a forint árfolyama, egyedül az MTD nem, illetve még az AS-Motor volt rendkívül szimpatikus, mivel eurós árakat adtak meg.
És nem illene az áfaemeléssel magyarázni, hogy nem csökkentenek, mivel nem 5%-al ment lentebb, azaz folyamatosan megy lentebb az euró árfolyam, hanem már lényegesen többel!
Igen, az EUR/HUF ingadozásra sok mindent rá lehet fogni, meg erre a mesterségesen gerjesztett gazd.-i válságra is. Az árak tekintetében a benzinár is jó példa erre, amikor tavaly nagy zuhanásba kezdett, mégsem csökkentek pl. a fuvardíjak és még lehetne sorolni.
Tehát ezek alapján, sem egyértelmű, hogy az a bizonyos fűkasza minek köszönhetően olcsóbb jóval, mint a "vetélytársai". (Lehet, hogy "csak" közgazdasági oka van, aminek a kiszámíthatósága elég bizonytalan). Mindenesetre az eddigi életből vett tapasztalatok a "drágább" vétel mellett szólnak.
Nemsokára jön az áfaemelés és nem akarják, hogy indagozzanak az árak, ezért inkább nem viszik vissza az árakat...bla bla bla...... :-)
A tv-ben rémhíreket néző ember, aki átrakta euro betétbe a bankban lévő pénzét, azok most aztán jól jártak.....
Csinálhatnának akciókat az áfaemelés elött, mert drága dolgoknál, az az 5% is igen nagy összeg lehet, pl autók stb...
Amúgy, anno, amikor lecsökkent az áfa mértéke 25-ről 20-ra, én az átlag termékekknél nem vettem észre az árcsökkenést, sokan mondták is, hogy most ebből kifolyólag nem kell a "szokványos" áremelést végrehajtaniuk, mert ez kompenzálja nekik.
Kiváncsi lennék, hogy mekkora pluszbevétel jön be az államnak az áfanövelés elött, mert gondolom, sokan vesznek ezt azt, ahol számít az az 5% és amúgy is meg akarták volna venni azokat a dolgokat ebben az évben.
Így lehet gyorsan "extra" bevételhez juttatni az államot.
Mondjuk ez az "extra" bevétel, inkább előre beszedett bevétel.
"idén került először a piacra (kvázi bevezető ár), nekem gyanús az "olcsósága". "
Elmételileg még olcsóbbnak kell lennie a közeljövőben, mivel a forintunk tör felfelé amióta észrevették az okosok, hogy egy gazdasági világválságnak nem ilyennek kellene lennie...
Az áremelkedés az év elején szinte heti rendszerességgel ment, (és nem csak a Güdénél), ahogy romlott a forintunk, lefelé viszont valahogyan nem akarnak menni az árak, pedig hol van már a 330 Ft/euro!? Miért lehet ez? :)
A Güde-vel kapcsolatban egy kicsit én is szkeptikus vagyok, viszont 2LE-vel az tényleg jól jönne. De ha árban ezt hasonlítom az Oleomac 730 T - hez (1,4 LE), akkor a megbízhatóság és a tapasztalat egyértelműen ez utóbbi mellett szól. S talán nem okozna nagy problémát neki az említett dzsungel levágása. Pláne, hogy ezt 100e helyett most 80-ért is meglehet venni, a Güde-t pedig akciósan 80e helyett 60-ért, ami még jobban elgondolkodtat ezzel a márkával szemben, annak ellenére, hogy az említett típus idén került először a piacra (kvázi bevezető ár), nekem gyanús az "olcsósága".
Üdv Mindenkinek. Azt szeretném kérdezni, hogy VARIOLUX 1,1 fükaszát hol javítanak vagy hol lehet hozzá alkatrészt beszerezni ,ugyanis lefogazott a szöghajtás,és érdemes- e egyátalán javítani. Előre is köszi.
Egyébként a Maki , akármilyen márkásnak gondoljuk és bármilyen tartós és jó/szerintem az egyik legjobb sorozat legalábbis a nagyok/ Micu motorja van, szétesik a motor és a tengely találkozási pontjánál, az ellenkező híresztelésekkel szemben az olvadós gumibetét változásával összefuggésben.
Én már hosszasan kipróbáltam az öszes kínait ! : ))) Jó persze, te azt választanád, de te iparilag kaszálsz, ő meg néháynszor egy évben, egy spéci kasza igazá tartós volta x10ezer m2 után nálad kijön,, egy házi felhasználónál meg soha, egy jobbfajta olcsóbb,de erős gép 5-10 évig kiszolgálja és akkor nyírt vele annyit, amennyit te belehajtasz két hét alatt és azt mondod, mostmár be van járatva.
Hát szerintem nyugodtan választhatod a Güdét is , A 2ezer m2-es őserdőbe igen jól jönne a 2lóerő . A hírek szerint jobban összerakott kínai, 2év garancia van rá, ráadásul akcióban 60 ezer. Akkora placcra a gyengéket is meg lehet bánni, mert az is sok pénz, egyébként a legtartósabb valószínűleg a 730 T.
Güde egyből kilőve. Husi jóval kisebb,mint a többiek. Subaru-Robin-t nem ismerem. Sztem az OM és a Makita közül válassz. De majd jönnek a szakértők és megmondják a tutit.
Motoros fűkaszát szeretnék venni max. 80eFT körüli összegben. 2 x 1000nm2-es gazos,füves terület rendszeres nyírására. Ahogy utánaolvastam a témának, erre a célra szerintem leginkább a következő típusok jöhetnek szóba ebben az árkategóriában (megbízhatóság, teljesítmény, stb.):
Subaru - Robin EHV035 (1,6 LE) Oleomac 730 T bozótvágó (1,4 LE) Makita BCM 3300 (1,32 LE) Güde GFS 1500 B (2 LE) Husqvarna 223 R (1,2 LE)
Megtudnátok mondani, hogy a fent leírtak alapján melyikkel járok a legjobban? Esetleg a felsoroltakon kívül tudtok valami jobbat is ennyi pénzért?