Keresés

Részletes keresés

Puma2004 Creative Commons License 2004.10.07 0 0 1011

Szia!

Sajnos nincs jó hírem, mert így kezdőként, először mindenképpen ki kell menned Sartiba, hogy a helybéliekkel megbeszéld az esetleges munkád részleteit.

Blindre senkit sem vesznek fel, pláne, ha még személyesen sem ismerik.

Sajnos, ha tényleg dolgozni akarsz, rá kell szánnod időt és pénzt, és ki kell menned még májusban, hogy felmérd a terepet.

Ahogy említettem korábban, még azoknak sincs mindig 'fix', 'garantált' munkájuk, akik már évek óta kijárnak, hiszen a munkaerő-kereslet mindig a forgalomtól függ. A vendéglátó szakmában már pedig ez duplán igaz.

Én azt javasolnám, hogy menj ki nyaralni előszezonban (az első héten) és kintléted alatt próbálj meg megismerkedni a helyi éttermek tulajdonosaival, mert hiába az összeköttetés, egy haver csak max. beajánlani tudna téged, de attól még nem kapod meg a munkát.. hacsak nem személyesen jelentkezel be. Minden ezen múlik.

Robi555 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 1010

Szia Puma2004!

Köszi, hogy válaszoltál, komolyan gondolom, hogy szeretnék kint dolgozni és valószinű hogy én nem hagynám ott ha találnék normális munkát de én már úgy szeretnék kiutazni hogy biztos munkahely vár rám. Ha te mégis tudnál ebben segíteni nekem, vagy ismersz olyat aki tud akkor örökre hálás lennék.

Üdv

Előzmény: Puma2004 (1009)
Puma2004 Creative Commons License 2004.09.30 0 0 1009

Szia!

Sokan szeretnek kint dolgozni, ezért elég sokan visszajárnak Sartiba.

Azt javaslom, hogy ha tényleg ez a szándékod, akkor már tavasz végén, úgy május elején menj ki, ugyanis akkor kezdődik meg a 'turista élet' Sartiban, ilyenkor keresik a megfelelő embereket odakint. Ha csak nyár közepén mennél ki, akkor eléggé valószínű lenne, hogy nem akadna munkád, hiszen akik odakint dolgoznak, többnyire tartósan (azaz egészen zárásig, azaz október végéig) dolgoznak, s bár akad néha 1-1 üresedés, de azt nehéz kifogni. A tulajdonosok mindig a forgalom függvényében alkalmaznak több vagy kevesebb munkaerőt. Ha viszont beválsz, később is szívesen fogadnak. Sajnos idén is sokszor előfordult az -főleg a felszolgálók, pincérek körében-, hogy nem maradtak a szezon végéig, hanem hirtelen döntéssel hazamentek és cserbenhagyták a munkaadójukat. Ezért most kicsit romlott a magyarok (mint megbízható munkaerő) megitélése, de reméljük, hogy ez azért nem fog senkit sem befolyásolni.

Üdv,

Puma

Előzmény: Robi555 (1008)
Robi555 Creative Commons License 2004.09.23 0 0 1008

Sziasztok, segítségre lenne szükségem!

Voltam nyáron Sartin és nagyon megtetszett, szeretnék itt munkát vállalni (pl:vendéglátói) Aki tud segíteni vagy vannak ilyen téren ismerősei írjon! Az infókat előre is köszi! 

filiberto21 Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1007

Aug 8/18-ig.

Nekem eddig Görög, Horvát és Olaszországi útjaim közül Sarti a favorit.

Ritka az ilyen gyönyörű és nem zsúfolt, tiszta fehér homokos tengerpart.

Előzmény: Puma2004 (1006)
Puma2004 Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1006
Mikor jártatok Sartin? Mettől meddig?
Előzmény: filiberto21 (1005)
filiberto21 Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1005

Igaz, kirándulni nem jó a kánikula, ezért nem mentünk az Athos hegyhez....

Előzmény: Puma2004 (1004)
Puma2004 Creative Commons License 2004.09.22 0 0 1004

Tudod, az időjárást nem lehet előre megrendelni, és ha Európában rossz idő van, akkor bizony elég valószínű, hogy Görögországban is. Amikor Sartiban éppen felhős, borús volt az ég, itthonról is azt az információt kaptam, hogy szomorkás az idő, és fordítva.

Egyébként a helyiek azt mesélték, hogy szinte minden évben gyönyörű az idő egészen késő októberig, csak tavaly volt nagyon hüvös a szeptember, illetve most csúszott be egy hét amikor nagyon változékony volt az idő, de én így sem panaszkodom, mert amikor nem sütött hétágra a nap lábunk alá vettük a környéket és kihasználtuk a kirándulásra (még) tökéletesen alkalmas időt.

Végülis a nyaralás nem feltétlenül kell, hogy arról szóljon, hogy az ember a nyaralás első napjától az utolsóig a tengerparton süttesse (égesse) magát. :-))

Előzmény: filiberto21 (1003)
filiberto21 Creative Commons License 2004.09.21 0 0 1003
Úgy látom Sartiba aug 31-ig tuti menni, utána az időjárás már erősen zsákbamacska.
Puma2004 Creative Commons License 2004.09.16 0 0 1002

Sziasztok!

Én most jöttem vissza egy kéthetes Sarti-nyaralásból, és bár a két hétből egy hét igen hűvös és szeles volt, olyan 'csapat' jött össze, hogy az mindent überelt!

Sarkany Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1001

- Athos

- Babis apartmanház

- szikla a vízben a "Narancsparton"

- öszvértúra

- szeles nap

- templomkert

- partrészlet

- Toroni tengerpart

- sziklák

Sarkany Creative Commons License 2004.09.15 0 0 1000

Akkor az ígért beszámoló...

Előre bocsátom, az elmúlt három évben Peloponnesos kívételével szinte egész Görögországot bejártam, úgy gondolom van némi összahsonlítási alapom.

Ami pozitív és mindenképpen Sarti mellet szól:

- Chalkidiki három félszigete közül Sithonia a legvadregényesebb.

- Gyönyörű, tiszta vízű, homokos természetes strandok vannak (A nyugati parton valamivel több. A nyugati part infrastruktúrája jobban kiépült és igényesebb.).

- A Sython Travel utasainak nagyon sok üzletben és vendéglátóhelyen 10 % kedvezményt adnak, elegendő felmutatni az un. Sython kártyát, ami valamennyi utasnak alapból jár.

Néhány negatívum:

- Sarti lassan olyan látogatott lesz, hogy infrastruktúrája nem tud lépést tartani a látogatók számával.

- A turisták kb. 70 %-a magyar, ennek megfelelően nincs az az érzése az embernek, hogy Görögországban van.

- Nehezen megközelíthető. A magyar határtól Sartiig kb. 16 óra alatt lehet eljutni személygépkocsival, sok helyen kátyús, szinte járhatatlan utakon (Pl. Nis és Dimitrovgrád között,  vagy Bulgáriában. Bulgáriában az út az utolsó 100 km-en már jó, de annyi korlátozás és tiltás van, hogy örül az ember, ha büntetés nélkül megússza.)

- A Sartitól 5 km-re, északra található "Narancspart" méreteihez képest olyan zsúfolt, hogy előbb-utóbb a partszakasz halálát okozza majd ez a tömeg,

- Sartiban a Sython travel az uralkodó, valamennyi utazási iroda hozzájuk igazítja az árait.

- A fakultatív programok arcpirítóan drágák.

- Olyan koszos, lelakott, elhanyagolt apartmant még életemben nem láttam, mint a Babis apartmanház 8-as apartmanja. A szekrényajtók leszakadva, az ágy alatt centi vastagon a kosz, nem részletezném tovább, úgy gondolom elképzelhető...

- Sartiban jellemző a keleti szél. Ez sokszor viharos erejű. Ilyen napokon célszerűbb átmenni strandolni a nyugati partra, mert élvezhetetlen a strandolás.

Röviden ennyi. Berakok majd néhány képet is egy másik hozzászólásba, mivel ez már kissé már hosszúra sikeredett!

Törölt nick Creative Commons License 2004.09.15 0 0 999

Na ezért megyünk mindig irodák kihagyásával.

Előzmény: Sarkany (998)
Sarkany Creative Commons License 2004.09.15 0 0 998

Örülök hogy mindenki jól érezte ott magát és hogy kevés volt a negativ hang

Miután kissé összeszedtem magam, majd írok egy fényképes élménybeszámolót. Lesznek benne negatív észrevételek is a Sython Travel által nyújtott szállással kapcsolatban (is)... :((

Előzmény: Törölt nick (996)
Sarkany Creative Commons License 2004.09.15 0 0 997

Tegnap esti árak:

370 + 370 + 970

Szóval folyamatos a drágulás, csak győzze az autós követni. Odafelé menet volt igaz, amennyit írtál...

Előzmény: DAEWOO KALOS 1.4S (995)
Törölt nick Creative Commons License 2004.09.13 0 0 996
Üdv mindenkinek ! Bár én eltüntem az idén nyáron, sajna kimaradt a nyaralás, azért fgyelemmel kisértem a topicot és persze irigykedtem rendesen. Ugy látom a régiek is eltüntek, vagy máshol nyaraltak ? Sarti Forever ! Gratulálok a laphoz ! Le vagyok nyügözve. Folyamatosan odafigyelek a friss információkra. Lassan kezdek félni attól hogy tulságosan is felkapják Sartit és tömegnyomor lesz. Remélem azért még jövőre marad a régi állapot, mert ha nem jön közbe semmi, 10 napra ujra meglátogatjuk kedvenc helyünket. Ezuttal uj nyaralókat is viszünk magunkkal. Örülök hogy mindenki jól érezte ott magát és hogy kevés volt a negativ hang. Istvan
Előzmény: sarti_forever (989)
DAEWOO KALOS 1.4S Creative Commons License 2004.09.10 0 0 995
autópálya azóta drágult!!!

360+360+930
Előzmény: Naccsabi (992)
filiberto21 Creative Commons License 2004.09.10 0 0 994

Én a gyerekre kötöttem (3eFt 10 napra Credit suisse ,a NETRISK--en keresztül)

Az Atlasról írt egy hüjepatikus nevű egyén írt  jókat.

Ennyit megért a nyugalom... (E111 nem volt, a tévében mutatott káosz elrettentett, meg időnk se volt, de legközelebb kiváltom.)

Előzmény: d9d8 (988)
susy_n Creative Commons License 2004.09.10 0 0 993

Szia Naccsabi!

Köszönöm szépen az infókat, majd figyelünk mindenre.

Üdv.: Susy_n

Előzmény: Naccsabi (992)
Naccsabi Creative Commons License 2004.09.09 0 0 992

Szia susy n!

Bocsi csak most kerültem gép közelébe!

az autópálya díjak pontosan a következők: első kapu szgk 300 ,tgk 900 második dettó ha a szerbnek összjött vmi az éjjel akkor lehet hogy az  alacsonyabb összeg fizetendő.( bocsi hogy ezt írom de más logikus magyarázatot nem tudok az autó tip. megállapítására) Az utolsó szakasz Belgrád -Nis szgk 790, tgk na ezt nem irtuk fel bocsi.

Az ágyal kapcs. Az amit írtam a szél ső ap.-ra igaz a tengerpart felőli. A belsőszobában az ágy egy keresztalakú fa lappal van alátámasztva hogy le ne szakadjon. Szóval saját érdeketekben ki ne rúgjátok.Azért mondtam,hogy csak finomann a hancurral!!! Ja és erősen nyikorog!

Jó utat kívánok ! Naccsabi 

Előzmény: susy_n (986)
DAEWOO KALOS 1.4S Creative Commons License 2004.09.09 0 0 991
Kell az a biztosítás.
Nea Moudania. Túlontúl korán érkeztünk. A család nem elégedett meg annyival, hogy ezersok km vezetés után végre ihatom az ouzót, meg a söröket, menjünk fürdeni, de odébb, mert nincs hol átöltözni. Az elhagyott partszakaszon be, lányom is, de kb. 50 m-rel odébb. Úszok, majd nagy kiabálás, lányom is, feleségem is a partról. Lány áll, én rohanok hozzá. Hatalmas kövekben többször elbotlok, letenyerelek, odaérek, hát nem bír kijönni, mert annyi sünbe lépett, ömlik a vér a talpából. Kicipelem.
Több száz süntüske törött bele. Du orvost hívtunk, jött asszisztensnővel együtt, hosszasan kioperálták a tüskéket. Belőlem is, csak nem annyit. Elesés miatt még a sejhajomban is volt.
Gyógyszert adott gyulladás ellen, elvitte, majd másnapi kontrollkor visszahozta a kötvényeket.
Semmit nem fizettünk, hálapénzt magunktól adtunk. Elfogadta.
Előzmény: laMancha (990)
laMancha Creative Commons License 2004.09.09 0 0 990

Az én sztorim:

Természetesen kiváltottam az E111-et, de miután elolvastam a feltételeket, nem igazán dobott fel. (Pl.: Ez a magyar nyelven írt dokumentum nem jogosít semmire. Ha megérkezel, akkor be kell menni egy egészségügyi hivatalba, ahol érvényesítik ezt a papírt, erre kapsz egy másikat - már görögül - és azzal mehetsz orvoshoz. Legalábbis mi ezt így tudtuk.)

Mivel eddig minden utunkra, így az ideire is kötöttünk utasbiztosítást. Eddig nem történt semmi baj, de úgy voltam vele, hogy "több is veszett Mohácsnál", ennyit megér a nyugalom.

Aztán az idén szükség volt rá. A lányaim kaptak egy hatalmas napszúrást rögtön az első napon. Este elvittük őket az orvoshoz. Megvizsálta és írt fel gyógyszert. Nem kellett fizetnem a vizsgálatért, csak elkérte a biztosítást,és azt mondta, hogy az ő és az én biztosítóm majd egymás közt lerendezi.

A gyógyszertárban ugyan ki kellett fizetnem az 5 eurót, de hazaérkezésünk után a biztosító korrekten megtérítette ezt az összeget. Hozzáteszem: nem azért adtam be káresemény bejelentőt, mert annyira szükségem volna az 5 euróra, de gondoltam, kipróbálom...

A biztosító teljesen korrekt volt.

Hogy mi lett volna akkor, ha csak az E111-em lett volna? Nem tudom.

laMancha

Előzmény: feketefelho (987)
sarti_forever Creative Commons License 2004.09.09 0 0 989

Sziasztok!

Új képeket találhattok a

www.sithonia-sarti.hu

oldalon.

Hamarosan fotópályázat is lesz.

Ha vannak képeid amit a többiek mellett szeretnél látni akkor küldd el a szerkesztőknek.

d9d8 Creative Commons License 2004.09.09 0 0 988

Kedves Sárkány!

A témához csak annyi hozzászólásom lenne, hogy egy volt kollegám törökországban nyaralt, fürdés közben megállt a szíve. A holttest hazahozatala 1,2 millió forintba került. Tehát érdemes utánanézni, hogy melyik biztosítás/ biztosító mennyiért és mit nyújt. Érdekelne, hogy melyik biztosítót tartjátok jónak.

Üdv.: d9d8

Előzmény: Sarkany (982)
feketefelho Creative Commons License 2004.09.07 0 0 987

Szia Sarkany!

Szépen hangzik, amit írsz, csak sajnos nem igaz.

Amikor helyzet van (nekünk idén volt), akkor nem igazán van módod eldönteni, hogy a "sarlatánok" matassanak-e rajtad, vagy sem, örülsz neki, hogy egyáltalán van valaki, aki segíteni tud. (Ez pedig sajnos bárhol elöfordulhat, az út során bármelyik országban.)

Az utasbiztosítások között valóban van olyan, amikor a tett helyszínén fizetni kell (nem ilyet kell váltani!), E111-el viszont tuti fizethetsz (persze csak azt, amit kell).

Nem rábeszélni akarlak a biztosításra (nekünk volt), csak fel szeretném hívni a figyelmed (meg másokét) apró különbségekre, amik jelentösen befolyásolhatják a nyaralásról megmaradó emlékeket.

Egyébként mindenki döntsön saját belátása szerint (E111 és/vagy utasbizt. vagy semmi)!

Ui: csak, hogy valamiben igazat is adjak neked, a 4 évvel ezelötti síutunk során használt biztosítással kapcsolatban az esemény után derültek csak ki a huncutságok

(azóta kerülöm azt a biztosítót).

Előzmény: Sarkany (982)
susy_n Creative Commons License 2004.09.06 0 0 986

Sziasztok!

Köszönöm szépen d8d9-nek és Naccsabinak a gyors választ, így már felkészültebb leszek és nem fog váratlanul érni a harangozás és az esetleges antificánka ágy. Ami pedig a kedvemet illeti, azt semmiképp nem vettétek el, tőlem ágyúval is jöhetnek, én akkor sem bánom. :-) Csak lennénk már ott.... Főzni amúgy sem nagyon akartam, elvégre azt itthon is lehet, de azért nagyobb felszereltségre számítottam.

Naccsabi, kérdeznék még Tőled!  

Ami a váltani való pénzt illeti, olvastam hogy 930+370+360 dínár az autópálya díja a szerbeknél és mivel mi is Vivaróval vágunk az útnak, érdekelne hogy ezzel a díjjal számoljunk-e, vagy ez csak a szerbek jóindulátától függ hogy szgk-nak veszik-e. Ja és szeretnék kérni egy kis pontosítást az ágy ügyében, hogy miért is nézzünk be először alá, meg hogy pontosan hol is van. Nagyon felkeltette az érdeklődésemet. :-)

Előre is köszönöm!

Előzmény: Naccsabi (979)
daisy1 Creative Commons License 2004.09.03 0 0 985

Köszi, már rá is kerestem, és valóban jónak tűnik.

Üdv.

daisy1

Előzmény: Sarkany (984)
Sarkany Creative Commons License 2004.09.03 0 0 984
IBUSZ Rt. - Babis apartman
Előzmény: daisy1 (983)
daisy1 Creative Commons License 2004.09.03 0 0 983

Kedves Sartit ismerők!

Segítségeteket szeretném kérni.

Jövőre szeretnénk  Sartin kivenni egy appartmant, ami 50-100 m-re van a tengerhez  és a központ se nincs sokkal messzebb. 4 főre kellene 2 szobás, és lehetőleg max. 1 szintes épületben.  (appartman neve, utazási iroda?)

Voltunk Paralián, Pefkohorin, Nea Moundanián, Polichronon, Asprovaltan 2x, most Sartit szeretnénk kipróbálni, bízom benne, hogy tud valaki segíteni.

Köszi

daisy1

Sarkany Creative Commons License 2004.09.03 0 0 982
A szerb vagy bulgár orvos véleményére kevésbé lennék kívácsi, mint arra, hogy én mit szólnék ahhoz, hogy rajtam (bennem) ilyen civilizált országok sarlatánjai, matassanak. Egyébiránt nem Szerbiában vagy Bulgáriában szeretném eltölteni a szabadságom, csupán egy múló rosszullétnek fogom fel, hogy keresztül kell autóznom ezen a két országon ahhoz, hogy Görögországba érjek. Nota bene: Az utazási irodában ülő ügyintéző tisztes jutalékot kap azért, hogy ledumáljon bárkit az E 111 kiváltásáról és ehelyett bebeszélje nekiegy önként vállalt biztosítás megkötését. A költségeket így is, úgy is meg kell előlegezni, és ha nem lenne annyi pénze az illetőnek, hogy ezt megtehesse, akkor mindkét esetben ott dögölhetne meg, ahol éppen van. Más kérdés, ha hazaér akkor hosszas huza-vona, ezer kifogás és csökkentő tényező figyelembevétele után, nagy nehezen kifizetnek valamit. A biztosítók már csak ilyenek! :))
Előzmény: feketefelho (981)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!