Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Én bevállalnám, ha most kellene kasza, de akkor már az olcsóbb tescós áron garanciával. A permetezőjük is határozottan normálisabban összerakott termék, szemben a kínaival, meg a sajátmárkás tescóssal.
Az Agroforg nyíregyházi boltjáról van szó, onnan indult ki az egész agroforg. Elkezdtek foglalkozni utángyártott alkatrész kereskedelemmel, hogy amíg a gyerekek főiskolára járnak legyen rá egy kis pénz, és mi lett belől :) Stihlt egyébként szerintem nem láthattál náluk, vagy ha igen már indul is a StihlBI, hogy porig égesse a helyet, ami megszentségteleníti a márkát! :)
A változatosság kedvéért Kisgépcentrum a neve. Nyíregyháza Rákóczi u. 44, a Búza tér és a nagy körút között van. Segítőkészek az eladók, nem úgy mint egy két helyen… Egyébként van Husijuk, stiljük, mtdjük fűkaszában, meg még valamilyen márka. Elég nagy a kínálat.
Szerintem írd be, elég normális boltnak tűnik, ha már a bejáratással kapcsolatban is segítettek, hátha lesz más is a fórumon, aki Nyíregyházán akarna oleo gépet venni.
Szívem szerint 730 T vettem volna meg. Csak nehogy isten erre is rábeszéljem az ősöket, megint valami bóvlit vettek volna a tesckoban vagy a metroban 20-30 ezerért.
Sziasztok!
Köszi, a segítségetek, ma megvettem az oleomac-ot. 60 ezer volt oleomac olajjal, husi zsírral, meg valami jobb minőségű damillal. Rendesek voltak a boltban mindent megmutogattak, meg együtt kipróbáltuk. Mondta az eladó, hogy úgy járassam be, hogy 15-20 perc használat után 20-25 percet pihentessem, és ezt kb. 5 tank elfogyásáig. Ők is ezt a gépet ajánlották, azt mondta az úriember, tavaly 700-at adtak el belőle, és alig hoztak vissza javításra. Sajnos az mtd 790-et nem számolták be alkatrésznek. Már vágtam vele, fasza nagyon, bár nagymamám szerint még mindig a sima kasza sokkal jobb, mint ezek a gépek. Gondoltam akkor kaszáld le te mama kézi kaszáva…..
Bírná . Feltéve, hogy nem damillal akarod vele levágni, de ezért van hozzá kés is. Ha nem erőszakoskodsz vele, miután egy kis teljesítményű masina, szépen, az ő tempójában le fogja vágni. A 250T valószínűleg picit módosítva lett, hogy szigorúbb káros annyag kibocsátása legyen, különben ua.
Segítségeteket szeretném kérni. 1500 négyzetméteres területen kellene évente 5-6 alkalommal használnom a fűkaszát. Félig kisebb dudvás illetve füves, a másik felén inkább nagyobb vastagabb szárú gyomok is vannak.
Nyíregyházán néztem ki a oleomac sparta 25-öst 53 ezer forintért.
Ez a gép bírná-e?
És még az a kérdésem hogy mennyivel jobb a sparta 250T? Vagy mi a különbség?
Válaszotokat előre is köszönöm!
jobban jársz ha veszel használtan kevés üzenórával ami nincs meggyilkolva a STIHL +SOlO ezek a jó ami van alkatrészellátásuk és a HUSQVARNA is.Az az a baj,hogy bekell járatni 5 tank után.
Az FS 400 egy nagyon jó választás, mert rendkívül strapabíró, és nagyon jó szervízhátterű masina. Hasonló tulajdonságokkal található olcsóbb gép is, pl a némileg olcsóbb, ám nagyobb teljesítményű Oleomac 755 Master, és a SOLO 154B. Ezek többet tudnak a Stihlnél, valamicskével olcsóbb áron.Komoly pénzzel olcsóbb, hasonló teljesítményű, és megbízható, jó szervízhátterű gép a Hitachi CG47-EY. Figyelj a végére, ha ilyet választanál. Csak az EY végű rezgésmentesített, az EJ NEM !! Rosszabb szervízháttérrel, nagyon jó gépek a Komatsu fűkaszák.
A melóhelyemen volt egy FS-400-as."Szakértő" kezek gyilkolták,hogy tönkre menjen,mert akkor nem kell vele dolgozni.Nem sikerült nekik,pedig még az épületet burkoló alu hullámlemezt is vágták vele.Ezért vettem én is Stihl-t,350-est.Teljességgel meg vagyok elégedve vele,bár a pénztárcám duzzog a vásárlás óta.Más géppel nem volt dolgom,így nem tudok nyilatkozni,hogy a többi is ugyanilyen jó-e.Vannak páran itt,akiknek többféle márkából van gépük és azt mondják,hogy több olyan gyártó is van,amelynek a gépe felveszi a versenyt a Stihl-lel.És olcsóbbak is.De majd jönnek ők és megmondják Neked a frankót.