Buta kisproli mítosz. Nézd meg pl. NY-ban a haszidokat a negyedükben. Jobbra-balra csodás modern ateistákkal teli ócska szar putri, segélyen élő bűnözőkkel teli gettó, övék a jómódú-negyed-sziget ahol senki nem lógja el az iskolát, mindenkinek van munkája és tökéletes a közbiztonság. :D
Nem tévedek, mert igazából lényegtelen is, hogy valaki ateista, teista ...mono-teista, mono-ateista, mert mind a négy dolog memetikai mémfertőzés, vagy pszichovírusos fertőzés eredménye jellemző többségében.
Az meg már napjainkra tünetmentesen kezelhető és tömeges kigyógyulás korszakában élünk.
Ugye .... 2022 népszámlálás világnézeti megoszlás része??? Egy kattintással kiadná a gép az összesítést, mert minden gépen történt, adatbázisokban. Miért is húzzák, halasztják a közlését??? Meg hakniztatják helyette a Pápát.
Ez egy modern mai Jean de La Fontaine szerű rövid mese és megállapítás keverve némi humánetológiai megfigyeléssel;
Egy majomtól soha sem tudnád elszedni a banánját azzal az ígérettel, hogy majd egyszer valamikor a halála után végtelen banánmező vár rá a majom-mennyországban. Okosabbak nálunk tehát. Legalább is viszonylag sok embertársunknál.
Tudod őseim kb. 300éve Erdélyi református lelkészek voltak. A nagyapám egy katolikus asszonyt vett feleségül. A két vallás a családban nagyon komoly civakodásokat teremtett, apámat is katolikusnak kereszteltette nagyanyám.
A családi küzdelem okán apám nem hagyta keresztelni gyermekeit. Két bátyámat az iskola megkereszteltette, mi nyolcan, fiatalabbak, felekezet nélküliek lettünk.
Testvéreim többsége - felnőtt korában - református lett. Én nem vagyok istenhívő, de fontosnak találom a jó Isten hitet, sok olya ember van akinek feltétlenül fontos az istenhit.
Ebből az alábbi ismeretterjesztő mémképből a ~ 22 ezer éves Földanya hit / ismeret / tisztelet? Az nekem is tetszik és szerintem a panteizmussal rokonvallás. Viszont ha az a vallásod, akkor az nem pogányság. Ami egyébként is csak egy szitokszó. Semmiféle vallás nem volt, amely pogánynak vallotta volna magát. Csak ráakasztották max és tévesen.
Rendben, nem nehesztellek, én különben sem vagyok istenhívő, de ez a pápa jó Isten hívő. Én pedig az Anya, Apa és a Gyermek - őseurópai - jó Istenhitet támogatom! (Ezt gyúrták egybe a haragvó, büntető, fajok között válogató, nejetlen istenfélével)