Keresés

Részletes keresés

Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 262
Mi a neve? se tescoba-etroba-sparban nem találtam még ilyet.
Előzmény: boci boci tarka (261)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 261
Vanb az Intersparban is.
Előzmény: Draco Domesticus (260)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.31 0 0 260
TESCO? Auchan? Valamelyik évvégi nagybevásárlásnál. Rögtön lecsaptam rá, mert azóta érdekelt milyen, mióta olvastam róla - azt hiszem abban a novellában, amiből a Breakfast at Tiffany film készült.

És hogy milyen? Megvan benne a jó mogyoróíz, ezenkíbűl egyszerre sós is, meg édeskés is. (Lökött ameriakiak, a cukorkáiknál sem tudják eldönteni, mit akarnak tulajdonképpen.) Vagyis szokni kell. De ne nagyon, mert fenemód kalóriadús.
Előzmény: Nagylexikon (258)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 259
szerintem bármilyen tortakrémbe jó. Az olyan édes-sós?
Előzmény: Draco Domesticus (256)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 258
Hol vettél valódi mogyoróvajat?
Előzmény: Draco Domesticus (256)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.31 0 0 257
Igen, és a folyadékrészt kényelmesen megcsinálhatod külön. (Azt azért a tűzhelyen szoktam).

Annyit beszéltünk róla, szombaton ez lesz a desszert.
Előzmény: boci boci tarka (255)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.31 0 0 256
Valami angol főzőcskeműsorban láttam, hogy azt édességnek tekintik, cukrozzák. Sőt Nigella egyszer csinált valami olyant (Elvisz Prézli kedvencét), hogy két kenyeret földimogyoróvajjal összeragasztott, aztán bundázta és sütötte. Direkt emiatt vettem mogyoróvajat, hogy kipróbáljam, és megalkottam a fentit egy vasárnapi családi reggelinek. Ne tudd meg, milyen pofákat vágtak nekem....

Mit lehet a maradék mogyoróvajjal kezdeni?
Előzmény: Barátocska :) (252)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 255
Ahááá! Akkor minden folyadék nélkül csak úgy beteszed? Ezt kipróbálom!
Előzmény: Draco Domesticus (254)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.31 0 0 254
Nem is tudom, szóba álljak-e valakivel, aki cukrosan eszi a cvekedlit....(-:)

De mert olyan jó szívem van: az összes tojáshabot beteszem egy jénaiba, és úgy mikrózom, addig amíg jól felfújja magát, akkor az ajtót kinyitom, hogy kijöjjön a pára, és ha ekkor elkezd összeesni, még egy kb. fél percet kap. Ez teljesítménytől függő, a lényeg, hogy utána már ne nagyon akarjon töpörödni. Ezek után egy kanállal szép galusokat lehet belőle kanyarítani, és nincsenek törmelékficnik, mint tejbefőzésnél.

Előzmény: Nagylexikon (250)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 253
Nem, azt jó sok fokhagymával eszem. :)
Előzmény: Barátocska :) (252)
Barátocska :) Creative Commons License 2008.01.31 0 0 252
Jáááj!! :))) Fogadjunk, hogy te a bundás kenyeret is képes vagy porcukorral enni!!! :)))))
Előzmény: Nagylexikon (251)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 251
Mert nem jól eszed. biztos sósan rakták eléd, nem fini porcukrosan.
Előzmény: Törölt nick (247)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 250
A fél liter tejből pudingot a mikróban csinálom. egyszer próbáltam egy literből, de az olyan izés lett, igazából nagyon nem akart puding lenni.
Ráadásul a mikrós pudingnál muszáj kevergetni.

Hogy csinálsz te habgaluskát mikróban?
Előzmény: Draco Domesticus (246)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 249

30 éves koromig én sem szerettem.

Föl kell ahhoz nőni! :O)

Előzmény: Törölt nick (247)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 248

Az utóbbi esetben könnyen összeesik.

Mikróban hogy csinálod? Rászaggatod a tejre, és beteszed?

Előzmény: Draco Domesticus (246)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.31 0 0 247
Nemszeretem.:/
Előzmény: boci boci tarka (245)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.31 0 0 246
És ha kikísérleteznéd mikróban? Végülis, mire oda jut, már nem nyers, csak fel kell fújni.

Én főzni nem szeretek benne - már okozott csalódást - viszont a madártejhez való habot mindig mikróban csinálom meg, és azóta csinálok szívesen madártejet. A tejben főzőtt habgaluskákkal mindig csak baj volt.
Előzmény: Nagylexikon (241)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 245

Káposztás kocka, te kis kezdő!

 

A menüd viszont szuper!

Előzmény: Törölt nick (244)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.31 0 0 244

asse tudom mijaz ????!

 

Ma, tökfőzelék pörkölttel........:)

boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 243
Ez már hazafiasabban hangzik!
Előzmény: FriendlyFire (239)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 242
Picit támaszd ki egyfakanállal a sütő ajtaját!
Előzmény: Nagylexikon (241)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 241
hümm. 150 fok a legkisebb a sütőmön. na majd meglátódik :)
Előzmény: Draco Domesticus (240)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.31 0 0 240
70-80? Gondolom, a lényeg, hogy ne forrjon, és a tojás ne rántottásodjon, hanem kocsonyásodjon.
Előzmény: Nagylexikon (236)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.31 0 0 239
azzal, de a grenadirmarsot jól megpirospaprikázom! :-)
Előzmény: boci boci tarka (238)
boci boci tarka Creative Commons License 2008.01.31 0 0 238
Porcukorral, te nemzetrontó!?
Előzmény: FriendlyFire (237)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.01.31 0 0 237

"Épp ma ettem cvekedlit!
Jól megborsoztam, jól megsóztam, s csemege uborkát is ettem hozzá."

 

Szerintem az grenadirmars volt! :-)

 

Káposztás cvekedli porcukorral!

Előzmény: Der Beste (6)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.31 0 0 236
A fokhagymás ételekbe feketebors helyett fehérbors+szerecsendiót rakok mindig.

Ez nekem pont jó lesz, én besamelbe keverem a spenótot, és fokhagymázom.

Kipróbálom, meglátjuk mi sül ki belőle. A langyos sütő a kérdéses, te hány fokon csinálnád?
Előzmény: Draco Domesticus (234)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.31 0 0 235
Na, ezt csak most olvastam el, egyszerűbb, de kevésbé pudingos. Mondjuk én a franciából kihagynám a hagymát, viszont megtartanám a rántást és a tojáshabot.
Előzmény: boci boci tarka (232)
Draco Domesticus Creative Commons License 2008.01.31 0 0 234
Jóreggelt!

Éppen ihletet kerestem, mi legyen a maradék bableves után. Tojásos galus jó lesz!

Parajpudig (a Gasztronómiai utazás Franciaország fejezetéből)

3 ek vaj
1/2 fej vöröshagyma apróra vágva
3 ek liszt
1,5 dl tejszín
1 dl tej
3 tojás kettéválasztva, fehérje felverve
1/2 kg friss, vagy 1 doboz mirelit paraj
só, bors, szerecsendió

Ha a paraj nyers, sós víben megfőzzük, lecsurgatjuk és apróra vágjuk. Ha mirelit, kiolvasztjuk, és hagyjuk a levét kicsurogni.
Olvasztott vajban üvegesre pároljuk a hagymát, rászórjuk a lisztet, megkevergetjük és felöntjük a tejjel és tejszínnel. A tőzről levéve hozzáadjuk a felvert tojássárgákat, visszatesszük a tűzre és 1 percig kevergetve főzzük. Ismét levesszük, hozzáadjuk a parajt, a fűszereket és a tojáshabot.
Kivajazott, kilisztezett pudingformába öntjük, ezt meleg vizes lábosba állítjuk, majd langyos sütőben 40-50 percig melegítjük.
Kiborítjuk a formából, és gombamártással tálaljuk.

Megjegyzés: sose próbáltam ki, mert a népség hagyományosan, zsömlésen, fokhagymásan és bundáskenyeresen szereti a spenótot, viszont ennek hatására midig reszelek bele szerecsent, és bizony mondom néktek, hogy az jó.
Előzmény: boci boci tarka (229)
Nagylexikon Creative Commons License 2008.01.30 0 0 233
Ez eszembe se jutott :)
Lassan megvan a heti menü.

Előzmény: boci boci tarka (232)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!