Mivel már rég nem követem a topikot (bár tulajdonképpen nincs is mit követni benne), csak most figyeltem fel rá, hogy az előző bajnokságban a Diósgyőrrel játszottunk a 14. és a 29. fordulóban, s ők végül kiestek, azaz ismét beütött a Rákóczi-átok. Azért ez tényleg komoly: hat bajnokság alatt öt alkalommal az a csapat, amelyikkel a 29. fordulóban játszottunk, az kiesett! Nem túl jó ómen a Szolnoknak!
Alves úgysem maradt volna nálunk egy percig sem, úgyhogy őt nem tekintem veszteségnek. Szakály Dini mondjuk hiányozni fog, bár nélküle is sikerült már elég meggyőző játékot mutatnunk, úgyhogy az ő távozása sem a világvége. Azt azonban ez a két tranzakció is megerősíti - s amit alighanem mindenki érez -, hogy a Rákóczi mindig egy szerethető kiscsapat marad, de trófeákat nem nyer soha.
FOCI. Szakály és Alves Fehérváron folytatja Székesfehérvárra igazol a Kaposvári Rákóczi két erőssége: Szakály Dénes és Alves. A klubok már szóban megegyeztek, az anyagiak azonban nem publikusak.
Andre Alves és Szakály Dénes is a Fehérváré Sonline 2009. január 12. 15:11
Kaposvár
Eredménnyel zárultak a hétfői székesfehérvári tárgyalások, ami azt jelenti, hogy a Kaposvári Rákóczi FC és az FC Fehérvár megegyezett a brazil Andre Alves Dos Santos, valamint Szakály Dénes átigazolásáról.
A két klub szóban mindenben megállapodott,s holnap a szerződéseket is aláírják az érintettek, így a tavaszi szezonban Alves és Szakály Dénes is ellenfelként tér vissza Kaposvárra.
Köszi a pozitív véleményt a csapatról. Szerintem Nikolict és Bozovict eladni még korai lenne, igaz pénzt lehetne belőlük csinálni. Alves kérdése meg majd a közeljövőben eldől. Holnaptól újra a mi játékosunk, mert ma lejár a kölcsönadási szerződése, de vele kapcsolatban én is hallottam olyanokat, amiket te írsz. Majd meglátjuk.
Régóta figyelem ténykedéseiteket az NB1-ben,és azt kell hogy mondjam,hogy minden évben csalódok ebben a csapatban.Természetesen POZITÍVAN!!!Nehéz behatárolva végigjátszani egy bajnokságot,de nálatok valami különös történik.A bajban összefog a csapat,és küzd.Ez nagyon ritka manapság a fociban.Manapság mindenki a pénzért kajtat(természetes,hisz pénzből él az ember),de nálatok ezenfelül hihetetlen összefogás is jelenvan.Prukner mester tevékenykedését régóta figyelem,a tanár úr nagyon jó kis csapatot hozott össze.Kíváncsi vagyok a téli játékosmozgásokra ami azt illeti.Bozovic és Nikolic eladása ismét kiút lehetne,de pótlásuk nem lesz könnyű.Farkas Krisztián jó vétel volt.Alves visszatérésére mennyi az esély?Mert úgy hallottam,hogy inkább pénzt csinálnátok belőle.Kérdés,lenne-e megfelelő ajánlat. BUÉK minden Rákóczi szurkolónak.
Gazdaságilag igen nehéz esztendő elé nézünk (csapat és szurkolók egyaránt), de remélhetőleg bőségesen kárpótolnak minket a Rákóczi-gólok! Boldog új évet, HAJRÁKÓCZI!
Mintha tegnap levertük volna a Vasast alig 4 góllal! Nem tűnt fel senkinek? Annak ellenére, hogy jó szokáshoz híven "lefejezték" a csapatot, ismét a 6. helyen állunk, pedig nagyon sokan a "szakma"-ból az egyik kiesőnek kiáltottak ki bennünket.
A mostani helyzetünkben csak a három pont számít, az pedig megvan. Ha valaha az életben a költségvetésünk is élvonalbeli lesz, akkor majd a jó játékot is elvárom.
Nofene, felhozom egy kicsit, elvégre is ma komoly meccs lesz... aki nyer, az kicsit fellélegezhet, a vesztes nagy szarba kerül, főleg, ha (remélem) a Siófok lesz az.
Farkas Krisztián tényleg harcosan játszott, mindhárom gólunkban benne volt. Nekem Bogdán játéka is tetszett, ha hibázott is, azonnal korrigált, méterekről vetődött be a labdáért. Ellentétben Bozsóval, aki a középpályán szinte semmit nem tudott megjátszani, igaz, legalább fejelt egy gólt, és tőle leginkább ezt várjuk. Kovács Zoli is magabiztos volt, bár a bekapott gólnál elsősorban ő hibázott.
Szóval, az ex-szolnokiakkal remélhetőleg megint jól járunk (azért megint, mert Oláh is ex-szolnokiként került hozzánk)!
Szép volt fiúk! Teljesen megérdemelten nyertünk egy jó meccsen. Egész jó százalékban értékesítettük a helyzeteinket. Farkas Krisztián ez a meccs alapján jó vételnek tűnik. Nagyon gyors, labdabiztos és ugye minden gólban benne volt. Csak így tovább. Az MTK játéka hatalmas csalódás volt.
Ez így talán túlzás. Éppen kieshetünk mi is, ha nem sikerül összerakni egy új csapatgerincet, de szerintem a Diósgyőrrel, Siófokkal, REAC-cal és a Vasassal így is legalább azonos kaliberűek vagyunk (a Haladásról és a Kecskemétről nem tudnék nyilatkozni, de bennük lehet egy jó eredmény, a Paks és a Nyíregyháza pedig most szilárdabbnak tűnik nálunk). Vagyis van legalább négy nálunk nem (vagy nem lényegesen) erősebb csapat, csodaszámba tehát nem menne a bentmaradásunk. Egy tizediknél jobb helyezés viszont tényleg megsüvegelendő eredmény lenne!
Hát nem lesz egyszerű év az biztos, de Pruki már nagyon sok nehézséget megoldott. Azért szerint a "csodával határos" kifejezés kicsit erős, mert szerintem a két újonc, a Siófok, Reac, Diósgyőr, esetleg Nyíregyháza, Paks sem annyira acélosak. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a mezőny második felében leszünk közelebb a kiesőzónához, mint az elmúlt pár évben.
Ettől már tartottam a napokban beindult suttogások alapján. Na most való igaz, hogy nem maradt tapasztalt csatárunk, de Jovánczai az utóbbi években inkább a leépülés felé haladt, morális szempontból pedig végképp balfogás volt őt visszavenni.
Újabb érkezőről számolt be szerdán a Gabona Trans Kaposvár vezetése: a zöld-fehérek három éves megállapodást kötöttek saját nevelésű csatárukkal, Jovánczai Zoltánnal, aki a Ferencváros, majd a Vasas színeiben futballozott az elmúlt években.
Sajnálom, hogy elment Lóri. Sok sikert neki a továbbiakban. Megítélésem szerint neki inkább külföldre kellett volna egyből igazolnia. Eljött az idő, amitől már elég régóta tartottunk, hogy egyszer szétkapják a csapatot. Eddig minden évben 1-2 távozóval megúsztuk, de most elment a fél csapat. Nem lesz könnyű dolga Prukinak. A szurkolóknak pedig türelmesnek kell maradniuk, mert most szinte új csapatot kell építeni és az nem fog menni egyik napról a másikra.
Viszlát Lóri! Bár már többször a levegőben lógott a távozásod, a topik teljes eddigi fennállása alatt nálunk voltál. Ha lenne "Hall of fame" a stadionban, szerintem neked is jutna ott hely. Sok sikert a továbbiakhoz!
Szép kis távozói lista: Milinte, Pintér, Maróti, Leandro, Oláh, Alves. Remélem, Pruknernek ismét sikerül egy működőképes csapatot formálni a megmaradtakból és az újakból!