Keresés

Részletes keresés

4RESK Creative Commons License 2002.05.16 0 0 172
Sziasztok!

Éppen másfél hete fejeztem be sorházunk hátsó kertjének tereprendezését. /Felsö agyagréteg elhordva, a régi helyett tözeges feketeföld rádolgozva/. Mindez kb. 1 hónap kemény munka volt. Múlthét kedden elvetettem a fümagokat, ami már hétfön ki is bújt szépen. Ez mind szép és jó, de sajna megjelent egy kéretlen vendég a kertben. A neve vakond és marhára dühít, hogy feltúrja a frissen bevetett kertet. Kérdésem a tisztelt olvtársaktól:
Milyen biztosnak mondható módszer létezik arra, hogy ökelmét távol tartsuk? Brutális megoldás nem érdekel /ásóval fejbevágni stb./Én tulajdonképpen csak elüldözni akarom, nem kinyírni.

Köszi

4R

Törölt nick Creative Commons License 2002.05.15 0 0 171
Hali!
Én is próbáltam könyvben keresni, de nem találtam pont ilyet.
A könyvben levő vaspondró (nem tudom, hogy ez ugyanaz-e, mint a vasféreg) az rövidebb lábú, vastagabb és kitinesebb, eléggé különbözik.
Legjobban a barna százlábú hasonlít hozzá.
Lehet, hogy a mi háziállatunk annak egy fajtája.
Elég lapos, és kicsit áttetszően barna.
Ha az, akkor mit lehet vele csinálni?
Üdv,
q.
Előzmény: frimi (170)
frimi Creative Commons License 2002.05.15 0 0 170
Hi!
Nem tudom, hogy nem az un. vasféregről van-e szó? Azt hiszem, hogy én ilyet még csak könyvekben láttam, ezért inkább csak a témán való gondolkodást szeretném élénkíteni!
Frimi
Előzmény: Törölt nick (169)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.15 0 0 169
Lehet, hogy nem ez a legjobb forum ehhez a kerdeshez, de azert probalkozom.
Van egy allat, ami a kertbol bejott a hazba, es bent bujkal. Egyelore nem tudtunk rajonni, hogy mi az, de valamelyest a szazlabuhoz hasonlit.
Olyan 3-4 cm-re szokott megnoni, hosszukas, van vagy 16 par vekony laba, barna szinu, es leginkabb a falon maszkal keso este.
Hogy lehetne elerni, hogy csak a kertben tanyazzon?
Nem tunik agresszivnek, de a parom ki van akadva, ezert ki kellene koltoztetnem.
Nem a paromat, hanem az allatkat. :-)
ottar Creative Commons License 2002.05.14 0 0 168
Hát Igen. Ma beszéltem egy ismerősömmel, és megjegyezte, mindig olyan romantikus velem tárgyalni, mert madárdal hallatszik a telefonból.. :-)) Persze a szemközti lámpaoszlopon ült egy feketerigó kolléga.. :-)))
Előzmény: barnetto (167)
barnetto Creative Commons License 2002.04.24 0 0 167
A kertpont.hu -n jó cikk van a madárbarát kertről, lehet madárhang kazettát és CD-t rendelni. VAn valakinek ilyen? Most nagyon szépen dalolnak a madarak, és nem ismerem föl a hangjukról őket. Hátha segít ez a hangkazetta.
krokodil Creative Commons License 2002.04.18 0 0 166
Kedves Joka!
Nagyon szívesen elmondon tapasztalatainkat. Sokáig nem mertük kivinni a cicánkat - Lucyt- a kertbe, de aztán egyszer csak rákényszerültünk, mert több napig kinn maradtunk és nem volt kire hagyni. Mikor kiértünk, először csak a házat szaglászta körbe, aztán a ház környékén módszeresen szagmintát vett. Fokozatosan távolodott a háztól, de mindig visszaszaladt megnézni, hogy ott vagyunk-e. Rettentően élvezte a fáramászást és a tetőre való felrohanást- a lejövetelben néha kellett segíteni - úgy csinált a beste, mint aki nem tud lejönni:-) Este nagyokat kódorog, de éjjelre nem hagyjuk kinn. Hazajövetel előtt időben befogjuk, bár már volt eset, hogy egy-két órát vártunk rá, mire hazajött. A szomszédban nemigen van macska és kutya se, úgyhogy eddig nem került veszélybe. Egy komoly gond van, hogy utálja az utazást, valószínüleg hányingere van az autóban. Szóval melegen ajánlom a mi eddigi tapasztalataink alapján, hogy vigyétek ki őket . Persze az elmászkálás rizikója fennáll, néha mi is idegesek vagyunk. Szoktam is mondani a páromnak, hogy a lányait nem féltette ennyire :-))
Bocs a többiektől, ha nagyon off voltam...
Előzmény: Joka (165)
Joka Creative Commons License 2002.04.16 0 0 165
Szia kedves Krokodil!
Nagyon érdekelne a szobacica-kertben tapasztalatod. Nekünk is van két aranyos és gyönyörű, de rendkívül öntörvényű szoba-cicánk. Valaha fiúk voltak, de elejét kellett vennünk az ösztönök szabadságának. Szeretnénk magunkkal vinni a kertünkbe, de nagyon félek tőle, hogy elmászkálnak és nem jönnek majd vissza. Ti hogyan csináljátok???
Előzmény: krokodil (163)
Tozatu Creative Commons License 2002.04.15 0 0 164
Ha kijár a cica,inkább oltassátok be veszettség ellen,ha eddig nem tettétek.Mondjuk a szétszedéstől nem menti meg,de Nektek legalább nem kell félni.Remélem azóta becserkészted a gyepmestert!
Előzmény: krokodil (163)
krokodil Creative Commons License 2002.04.15 0 0 163
Köszi az infókat!!
Az a helyzet, hogy a kóbor kutyáktól elsősorban a szobacicánkat féltjük. Őnagysága ugyanis itthon nem kijárós, csak ha kivisszük a telekre, és így egyáltalán nincs hozzászokva más állatokhoz. Amilyen mafla, hagyná magát szétszedni.
Előzmény: Áfony (159)
frimi Creative Commons License 2002.04.15 0 0 162
Hi!
Az Actellic-et általában szívó- és rágó kártevők ellen is ajánlja a gyártó a kullancson kívül. Ebből kiindulva úgy vélem, hogy mint széles hatásspektrumú szer nem (nagyon) kíméli a többi rovart sem. Méhekre kifejezetten veszélyes, úgyhogy virágzáskor ne használd!
Frimi
Előzmény: Joka (161)
Joka Creative Commons License 2002.04.15 0 0 161
Köszönöm, próbálom. Mondcsak ez más állatkákra nem veszélyes? Tudod sokmindenféle lakozik a kertünkben és nem szeretnék mindent kiirtani.
Előzmény: frimi (160)
frimi Creative Commons License 2002.04.14 0 0 160
Hi!

Kullancsok ellen:
50 ml Actellic 50 EC-t keverjünk össze 30 liter vízzel. A permetlével az aljnövényzetet, illetve a fák és a bokrok leveleit legalább 1,5 méter magasságig permetezzük. Egy hektár (10.000 m2) kezeléséhez 100-200 liter permetlé szükséges. Ismétlésre a fertőzéstől függően szükség lehet!
Frimi

Előzmény: barnetto (147)
Áfony Creative Commons License 2002.04.14 0 0 159
Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomáshoz tartozik a gyepmester, a nálatok megyeit kell felhivni és azok megmondják a közvetlen számát. Hogy mi történik vele? Kb. 1 hónapig gondoskodnak róla, aztán emberségesen elaltatják. Még mindig jobb, mintha valaki agyonütné.Nem? Áfony
Előzmény: krokodil (157)
Dun Ringill Creative Commons License 2002.04.14 0 0 158
Azt csak félve merem megkérdezni, hogy a síntértelepen mi történik a kutyákkal?

Hát... Először is ellátják, beoltják, egy-két hétig tartják és ha ez idő alatt nem kellenek senkinek, az állandó helyszűke miatt bizony elaltatják őket. A sintértelepről jelképes összegért bárki elhozhat kutyát, vannak egészen fiatal kölykök is. Egy ilyen megmentett kutya biztosan hűségesebb, ragaszkodóbb társ lesz, mint bármi vagy bárki az életben. De ez egy másik téma. Az egészről persze nem a sintér és nem a kutyák tehetnek, hanem a kretén gazdák, de ez megint másik történet.

Előzmény: krokodil (157)
krokodil Creative Commons License 2002.04.13 0 0 157
Hol "lakozik" a gyepmester? Azt csak félve merem megkérdezni, hogy a síntértelepen mi történik a kutyákkal?
Előzmény: Áfony (153)
Tozatu Creative Commons License 2002.04.12 0 0 156
Szomorú dolog,mikor csak így tudnak intézkedni.Igaz,itt olyan kicsi a világ,hogy tovább nem kenhetik.
Előzmény: barnetto (154)
Áfony Creative Commons License 2002.04.12 0 0 155
A fizetés dolgában még: lehet hogy nekünk azért kellett fizetni, mert a város tábla után kb 1 km-re kellett jönniük. Lehet hogy lakott területen nem kell fizetni. Áfony
Előzmény: krokodil (148)
barnetto Creative Commons License 2002.04.11 0 0 154
Azt nem tudom, máshol hogy van, de Budapesten ezek.
Az utcánk túloldalán van egy bölcsőde, ahol kóbor kutyák tanyáztak. Az ablakból láttam, nagyon bosszantott, körbetelefonáltam, senki sem akart intézkedni. Végül megharaptak 1 gyereket, nagy műsor volt, TV, minden. Így derült ki, ki az illetékes.
Előzmény: Tozatu (151)
Áfony Creative Commons License 2002.04.11 0 0 153
A területileg illetékes gyepmesternek kell szólni, azok kijönnek és befogják a kóbor állatokat és elszállitják a /sintér/telepre.
És jobb ha akkor nem vagy ott, mert akkor fizetni is kell érte. Áfony
Joka Creative Commons License 2002.04.11 0 0 152
Köszönöm a tippeket. Keresem a permetezőszert, s ha megtaláltam, majd mmegírom ide is. Addig is használjuk magunkon a Szukut.
Tozatu Creative Commons License 2002.04.10 0 0 151
Nem az önkormányzat az illetékes?
Előzmény: krokodil (150)
krokodil Creative Commons License 2002.04.10 0 0 150
Nagyon köszönöm , megpróbálom!!
Előzmény: barnetto (149)
barnetto Creative Commons License 2002.04.10 0 0 149
ÁNTSZ (Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi szolgálat)
ÁÉEÁ (Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomás)
Jelentsd be mindkét helyre, nekik kell intézkedni.

A Szuku csak rólad riasztja átmeneti időre a kullancsot/szúnyogot, ettől még az állatok ott maradnak.

krokodil Creative Commons License 2002.04.09 0 0 148
A Szuku spray nálunk bevált kullancs riasztónak. Próbáltátok?

A telkünk környékén mostanság rengeteg a gazdátlan kutya. Falkában vándorolnak szegények, a napokban a kertünkben is megjelentek, bemásztak a kerítés alatt. Kinek lehet ilyenkor bejelentést tenni, aki intézkedésképes?

Előzmény: Joka (146)
barnetto Creative Commons License 2002.04.09 0 0 147
Van rá valami permetezőszer. Egy ismerősöm telke évekig parlagon állt, tele volt kullanccsal. Kétszer lepermetezte, állítólag utána nem volt. Sajnos a szer nevét nem tudom, pedig mutatta is, a dobozára is rá volt írva, hogy kullancs ellen ajánlott. Keressed, ha nem találod, megpróbálhatom kideríteni, mi volt az.
Joka Creative Commons License 2002.04.09 0 0 146
Szom-szom-szomorú vagyok. Tele kertem kullanccsal, vagyis minden egyes látogatás után valakiben van egy kullancs. Nem tudtok valamit, amivel - legalább egy zárt részén a kertnek - ki lehetne alakítani kullancsmentes övezetet?
Tozatu Creative Commons License 2002.04.07 0 0 145
A sünivel kapcsolatban szomorú vagyok,ezek szerint az én sünikém nem bírta ki a telet,mert megszökött a jó helyről,de nem találom sehol.
Előzmény: ottar (144)
ottar Creative Commons License 2002.04.07 0 0 144
Én sajna egy kutyával jártam úgy régebben.
Előzmény: Tozatu (143)
Tozatu Creative Commons License 2002.04.05 0 0 143
Szerencséd,hogy átfutott,kettővel sikerült régebben ütköznöm,így lettem tiszteletbeli vadásztag.
Előzmény: ottar (142)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!