Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Érdeklődni szeretnék, hogy a fűkasza helyettesítheti-e a fűnyírót? 900 nm-es természetes füves, nagyjából sík területet és egy 400 nm-es vetett gyepes, teljesen sík területet kéne rendben tartanom vele. A fűnyíró plusz képességei nem számítanak,csak az, hogy a fűkaszával egyszerűen a füvet le lehet-e nyírni vele úgy, mint egy fűnyíróval? A kaszát egyébként egy vándorméhészet éppen aktuális környékének a tisztítására is használnám. Al-KO BC 4125-ös vagy hasonló fűkaszára gondolok.
professzionális háton viselhető: 446 BP Ergo, 453 BP Ergo "
A sparta37 6.3ccm-el nagyobb, de szerintem a 730T-nek jobb a rezgéscsillapítása.
Mindkét gép árából kapnál 3% kedvezményt?
Bármelyik kisgépes léghűtéses kétütemű motorolajat használhatod, legalább félszintetikus legyen, néhány példa: husqvarna, oleo-mac, stihl, makita stb...
De ezek egyike sem gyárt olajat, csak megrendeli a bizonyos minőségű olajat, majd becsomagolja a saját flakonjába, a flakonokon rajta vannak a minőségjelölések.
Egyébként lehet használni léghűtéses robogó olajokat is, sőt ezekből vannak a legjobb minőségűek a piacon, ezek már full szintetikusak és nem drágábbak, mint a stihl-husqvarna olajok.
Szóval, már korábban eldöntöttem, hogy Oleomac 730 T 1,4 LE, 80e-ért. Körülnéztem azért még egy-két helyen és ma ajánlottak Oleomac Sparta 37 1,8 LE-t 89e-ért, amiből még lejön 5%. Ami szerintem nagyon megéri. Igaz, ebben az üzletben Oleomac olajról még nem hallottak (???) vagy nem akarnak hallani. Ha nem sikerül ilyet beszereznem, akkor melyik olaj a legjobb, ami úgy nagy általánosságban bevált és minden típushoz/márkához bátran használható?
Persze, hogy lehet. Akár a gagyi kínaikból vmi letérdelt kaszáról. Ha egy olyan kormány kerül rá, azon lesz szem is, amibe a hámot be lehet akasztani .
ma nyírogattam az fs36-al 4 tank benzint mondhatni majd leszakadnak a kezeim tudom nem ipari gép, de hogy lehetne valami vállpántot rátenni? és olyan kart lehet rá szerezni (valami döglött gépből) ami kiváltaná azt a dili fogantyúját?
Én tudom melyikről beszélsz itt a pécsiben is van. Hiszed vagy nem de ez a Hyundai szegélynyíró az én Kinstormom csak Hyundai mezben. Bár én a parafa tömítést imádom a tanksapkán ami kb 1 hétig bírja. Mindene ugynaz csak domború a műanyagburkolat és barna.
Ez az én Kinstormom ami most van,
Ez pedig a domború burkolatos változat, na ez a Hyundai is csak fosszínben és Hyundai matricával. Ezek mind Zheijangon készülnek. Különben lehet hogy a 2LE-s egy jó gép de nekem az OLEO már megtetszett úgyhogy nekem Spartam lesz.
Szerintem oleo-t vegyél, hidd el hosszú távon azzal jársz jobban.
Ma láttam a tescoban egy hyundai szegélynyírót, a tankja fémszínű ragasztózsallaggal volt leragasztva a motor felöl, gondolom, hogy ne olvadjon meg, látszott, hogy utólag ragsztották rá és nem a gyártás közben, ez már valószínűleg az európai importőr tuningja :-)
Hát kösz az expresszes hirdetést de olcsó kínai Hyundai-t én is csak a Tecsóban vennék garisan. Különben néztem múltkor közelebről a barna 45 ccm-is Hyundai féle REALM fűrészt ténleg elég igényesnek tűnt a műanyag elemek meg minden rajta. A tescos Hyundai kaszára már a 2LE-sre rácuppannék de itt a pécsi Lecsó-ba még nincs. Ha ígymarad dolog akkor OLeo 250T Sparta.
Én bevállalnám, ha most kellene kasza, de akkor már az olcsóbb tescós áron garanciával. A permetezőjük is határozottan normálisabban összerakott termék, szemben a kínaival, meg a sajátmárkás tescóssal.