Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Hány éves Papa? Mert bízom benne, hogy olyan gépet kíván venni, melyet sokáig szeretne használni. Ha visszaolvas, látja, hogy a Sparta 50.ezer körüli gépe, v. a Praktikerben 69-ért MC cullogh jó vétel, és sokáig tudja használni. Eldobhatós olcsóbb gépeket ne vegyen. A közeli szomszéd már 3-szor cserélte a kinait, de a kertje csupa gyom.........
A felsorolt két gép nem tartoznak, a legjobb minőségű gépek közé.
Castelgardenből, gondolom a legkisebbet nézted, arról nekünk sincs tapasztalatunk.
Ilyen kicsi és ilyen gyakori nyírás mellett bőven elegendő egy 25ccm-es kasza, ebből a géposztályból pedig a legjobb vétel az oleo-mac sparta25, vagy az újabb vezriója a sparta250T, ez a gép 48-55ezer között megvásárolható.
Meglehet venni más márkanéven is, ezt is ugyanott gyártják, ugyanabba a cágcsoportba tartoznak:
Üdv! Segítség kellene a hozzáértőktől! Vennék egy fűkaszát, mert a telken nem szeretek fűnyíróval füvet nyírni. Van egy régebbi nemtom, milyen márkájú, egy damilos és azzal is 1xűbb volt füvet nyírni, mint a nehéz fűnyíróval. A telek nem egyenletes felületű és nem lényeg, h minden fűszál 5 cm legyen. Amiket néztem:
AL-KO BC4125 és MTD 790AST. Az utóbbiról nem olvastam itt túl jókat. Kb. 2 hetente használnám, kb 200 m2 területen. Illetve Castelgardenben is néztem egyet, de azt nem ismerem. Help me!!!
Rendben, köszi. Egyébként, erre én is gondoltam, főleg, hogy ennyi pénzt kifizetek érte. Esetleg, ha olyan az eladó és meggyőzőm, hogy valamelyiket tutti, hogy itt és most megveszem, akkor lehet, hogy még egy összehasonlító próbáról is lehet szó.
Ha lehet, akkor nézd meg élőben mindkét gépet, esetleg akaszd fel egy hevederre magadon. bár kipróbálni gondolom nem fogod tudni, az lenne az igazi....
Köszi, a részletes és gyors választ! Megpróbálok, kialkudni hozzá olyan olajat, amilyet tanácsoltál (pl. az utóbbit). Egyébként, mindkét gép árából kapnék 5% kedvezményt. Igaz, ezzel a rezgéscsillapítással elbizonytalanítottál.
Érdeklődni szeretnék, hogy a fűkasza helyettesítheti-e a fűnyírót? 900 nm-es természetes füves, nagyjából sík területet és egy 400 nm-es vetett gyepes, teljesen sík területet kéne rendben tartanom vele. A fűnyíró plusz képességei nem számítanak,csak az, hogy a fűkaszával egyszerűen a füvet le lehet-e nyírni vele úgy, mint egy fűnyíróval? A kaszát egyébként egy vándorméhészet éppen aktuális környékének a tisztítására is használnám. Al-KO BC 4125-ös vagy hasonló fűkaszára gondolok.
professzionális háton viselhető: 446 BP Ergo, 453 BP Ergo "
A sparta37 6.3ccm-el nagyobb, de szerintem a 730T-nek jobb a rezgéscsillapítása.
Mindkét gép árából kapnál 3% kedvezményt?
Bármelyik kisgépes léghűtéses kétütemű motorolajat használhatod, legalább félszintetikus legyen, néhány példa: husqvarna, oleo-mac, stihl, makita stb...
De ezek egyike sem gyárt olajat, csak megrendeli a bizonyos minőségű olajat, majd becsomagolja a saját flakonjába, a flakonokon rajta vannak a minőségjelölések.
Egyébként lehet használni léghűtéses robogó olajokat is, sőt ezekből vannak a legjobb minőségűek a piacon, ezek már full szintetikusak és nem drágábbak, mint a stihl-husqvarna olajok.
Szóval, már korábban eldöntöttem, hogy Oleomac 730 T 1,4 LE, 80e-ért. Körülnéztem azért még egy-két helyen és ma ajánlottak Oleomac Sparta 37 1,8 LE-t 89e-ért, amiből még lejön 5%. Ami szerintem nagyon megéri. Igaz, ebben az üzletben Oleomac olajról még nem hallottak (???) vagy nem akarnak hallani. Ha nem sikerül ilyet beszereznem, akkor melyik olaj a legjobb, ami úgy nagy általánosságban bevált és minden típushoz/márkához bátran használható?
Persze, hogy lehet. Akár a gagyi kínaikból vmi letérdelt kaszáról. Ha egy olyan kormány kerül rá, azon lesz szem is, amibe a hámot be lehet akasztani .
ma nyírogattam az fs36-al 4 tank benzint mondhatni majd leszakadnak a kezeim tudom nem ipari gép, de hogy lehetne valami vállpántot rátenni? és olyan kart lehet rá szerezni (valami döglött gépből) ami kiváltaná azt a dili fogantyúját?
Én tudom melyikről beszélsz itt a pécsiben is van. Hiszed vagy nem de ez a Hyundai szegélynyíró az én Kinstormom csak Hyundai mezben. Bár én a parafa tömítést imádom a tanksapkán ami kb 1 hétig bírja. Mindene ugynaz csak domború a műanyagburkolat és barna.
Ez az én Kinstormom ami most van,
Ez pedig a domború burkolatos változat, na ez a Hyundai is csak fosszínben és Hyundai matricával. Ezek mind Zheijangon készülnek. Különben lehet hogy a 2LE-s egy jó gép de nekem az OLEO már megtetszett úgyhogy nekem Spartam lesz.
Szerintem oleo-t vegyél, hidd el hosszú távon azzal jársz jobban.
Ma láttam a tescoban egy hyundai szegélynyírót, a tankja fémszínű ragasztózsallaggal volt leragasztva a motor felöl, gondolom, hogy ne olvadjon meg, látszott, hogy utólag ragsztották rá és nem a gyártás közben, ez már valószínűleg az európai importőr tuningja :-)
Hát kösz az expresszes hirdetést de olcsó kínai Hyundai-t én is csak a Tecsóban vennék garisan. Különben néztem múltkor közelebről a barna 45 ccm-is Hyundai féle REALM fűrészt ténleg elég igényesnek tűnt a műanyag elemek meg minden rajta. A tescos Hyundai kaszára már a 2LE-sre rácuppannék de itt a pécsi Lecsó-ba még nincs. Ha ígymarad dolog akkor OLeo 250T Sparta.