Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nyavalyát ! Nem adnék érte egy rohadt ruppót se ! Egy ismerős vette 30-ért, aztán, amikor vicsorogva a feje fölött forgatta, hogy eldobja a p...csába, mondtam, adja nekem. És tényleg ! Azóta van ilyenem.Már írtam, hogy az első indításnál a 2mm-es gagyidamil letörte a szálvágót. Lityeg-lötyög minden darabja. Szétesett a berántója, a csodakarbi miatt olyan az alapjárata, a teljesítménye, ahogy tartod. Ejtőtartály, úszós karbi. És a kedvencem, BENZINCSAP van rajta !!!! :-))))
Nem akarom a hitvány kaszádat védeni : ))) ,de háti motoros permetezőnek is tud lenni olyan betyár úszós karbija, hogy no, igaz azt nem csóváljuk úgy, de azért nem igazán csak vízszintes helyzetben van és üzembiztos, sőt x fokozatba szabályozza a a karbi(!) a fordulatot.
Ennek legalább van valami teljesítménye, mert a többi CSAK négyütemű, ami a környezettudatos gondolkodáson kívül csak többletárat jelent az úgyis kisteljesítményű kaszához.Ha akar valaki venni egy komoly kaszát ,sok melóhoz, akkor úgyis beruház, akkor legalább halk , meg kisebb rezgésű gépe lesz!
Természetesen gyengébb konstrukciók a szegélynyírók, de a nevükben is benne van, hogy ezek szegélynnyírásra valók, a kaszák pedig akár nagy területek kaszálására is használhatók.
A szegélynyírók olcsóbbak, kis területre valók, oda, ahol a fűnyíróval nem lehet megoldani a nyírást.
Ahogy mondod:teljesítmény is meg felépítés is.Amit te írtál ezek a gépek motoros szegélynyírók.Olyan helyre vannak kitalálva ahol a fűnyíró nem tudja levágni a füvet pl szegélyeknél,járda mellett,faltövében,kerítésnél vagy árokpart stb.Kis területre,főként kiegészítő gépnek fűnyíró mellé.Csak damillal használható kb 2-es vastagságúval.Hajlított szárú kivitelűek,belül acélbowden hajtással. Ezzel szemben a fűkaszák egyenes szárú kivitelben készülnek,a szár végén szöghajtással.Ezek eleve nagyobb teljesítményűek,tipustól függően kb 1,5-3,5 Le tartományban.A szegélynyíróktól eltérően fém vágószerszámokkal is használható ha a feladat megkívánja.A használt damil vastagsága is erősebb 2,4-4 mm .Tipustól függően készülnek akár folyamatos egész napos használatra is.
Most a teljesítménnyel van a baj, vagy szerkezeti felépítéssel attól függően hogy mire használja az ember?Tehát mi a különbség a fűkasza, és az általam említett gépek között? Mert azt hiszem, hogy nem csak én nem vagyok tisztában ezzel a kérdéssel?
Én is fűkasza vásárlás előtt állok,most lenne egy Stihl FS 38-as 35ezerért újonnan. Csak mint hallottam hogy a trafó kinai benne,és ez nem igazán biztató.Vagy egy nagyon jó állapotú,keveset használt 6 éves Stihl FS 36-os 22ezerért amiben még minden az eredeti.Nyilván az előbbi garanciás,az utóbbi nem. Nos melyiket javasoljátok?
:-) Ezt nem írtam, de részemről magától értetődő dolog, mondhatni ez a minimum. Sőt, legutóbbi hozzászólásomban még írni akartam azt is, hogy biztos lesznek még kérdéseim/megjegyzéseim - stílszerűen szólva - menet közben is, tehát ennyivel nem ráztatok le....:-), csak nem akartam senkit sem fárasztani. Szóval, még "találkozunk"...:-)
Igen, én is a beindításra gondoltam, nem a próbakaszálásra. Ma meg is néztem. Mindkettő szépen egymás mellett kitéve, alapadatokkal, stb. Igaz, egyből szemet szúrt, hogy az 1,8 LE Oleomac Sparta 370-re, hogyan lehet 4,1 kg kiakasztva , amikor a gyári adatlap szerint 6,2 kg-nak kellene lennie??? De győzködtek, hogy ez annyi, higgyem el, jó mondom, de akkor az üzemanyagtartály rovatba miért csak 0,3 L-t írtak..??? Na, utána jött a fejvakarás... Egyébként ahogy írtad, az oleomac 730T 1,4 LE-nek (6,5 kg) tényleg jobb a rezgéscsillapítása, amit egyébként ebben az üzletben 87e, az előbbi pedig 90e HUF-ba kerül.
Nos, mindent összevetve maradtam a 730T-nél , szerintem az 1,4 LE-vel is szépen elleszek és a jó rezgéscsillapítása sem egy utolsó szempont. Persze nem ebben az üzletben vettem meg 87e-ért, hanem egy másik helyen 80-ért. Végre, nagyon örülök neki.
(Volt még egy üzlet, ahol 5% kedv. jár minden termékre, ott csak a 730T-s volt kitéve, amikor kérdeztem, hogy ez milyen típus, nem tudták egyből megmondani és a teljesítményére is csak annyit válaszoltak, hogy olyan 1,3 körüli,...potom 89e-ért...)
Még egyszer köszi a sok segítséget! Így azért sokkal könnyebb dolgom volt.