Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Tegnap a szomszédban kaszált egy ismerősöm haveri alapon. Félórát dolgozott damilfejjel. Beszélgettünk, néztem a kaszát : Royal Einhell. Elég jó hangja volt és pörgött is rendesen. Később jön a srác, hogy nem pörög ki a motor. Mondja hogy valszeg ki kell pucolni a karbit, mert még soha nem volt tisztitva. (1 éves a gép) Mert Szerinte a keverékben levő olaj (Husi 1:25 ) lerakódást okoz.
Á. Nem lehet azt egész nap bírni. Nehéz, mint a dög. Mindig ráveti magát valaki, aztán úgy egy tank múlva felveszegy FS400-at, és majdnem felszáll :-) Most már tettem rá egy irdatlan dikicset, és arra lesz használva, hogy a damil után lenyomják a bokrokat. Amikor vettem, akkor nyomták vele egész nap, de már elmúlt az újonság varázsa, és tényleg elég nehéz .
Csodálkozol ? Annak úgy kell lenni. Szeder, vadrózsa, bogáncs, stb, ezek mind damillal mennek le. Nálunk a dikics csak bozótirtásra való. Viszi azt az FS400 is.
Helló.Én most vettem nemrég egy husi 355Rx-et a hétvégén nyírtunk vele 3000nm-et de nem okozott neki gondot a méteres fű sem pedig damilfej volt rajta a kést lusta voltam felrakni
Nem tudom,pont olyan a stílusod,mint 4125 nicknevű fórumtársunké.Nem vagytok Ti rokonok? :-)))Habár nem hiszem,mert aki az AL-KO-ra meg a piroskára esküszik,az nem vesz ilyen flancos Dolmar-t. ;-)