Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Fűkaszám nincs csak egy nyamvadt elektromos ALKO szegélynyíróm, de ez is az arcomba fröcskölte a lédús zöld füvet, gondolom ha egy 40-50ccm benzines a kocsik szélvédőjének csapja a kavicsot a damilos nyírás közben a szememet is kiverné. Hallottam hogy pattogott a kocsikon a cucc, régebbben lakótelepen laktam, és a közterületeket nyírták, ( ott parkolt az én kocsim is).
Egy nap kinyomok belőle vagy 5-6 tankot, reggel bosszankodok miatta, hogy meg kell állni tankolni-reszelni, a végén meg már várom, hogy reszelhessek :)
Tegnap a szomszédban kaszált egy ismerősöm haveri alapon. Félórát dolgozott damilfejjel. Beszélgettünk, néztem a kaszát : Royal Einhell. Elég jó hangja volt és pörgött is rendesen. Később jön a srác, hogy nem pörög ki a motor. Mondja hogy valszeg ki kell pucolni a karbit, mert még soha nem volt tisztitva. (1 éves a gép) Mert Szerinte a keverékben levő olaj (Husi 1:25 ) lerakódást okoz.
Á. Nem lehet azt egész nap bírni. Nehéz, mint a dög. Mindig ráveti magát valaki, aztán úgy egy tank múlva felveszegy FS400-at, és majdnem felszáll :-) Most már tettem rá egy irdatlan dikicset, és arra lesz használva, hogy a damil után lenyomják a bokrokat. Amikor vettem, akkor nyomták vele egész nap, de már elmúlt az újonság varázsa, és tényleg elég nehéz .