Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
No vettem egy Hitachi CG23EA SL fűkaszát, elfekvőben volt egy márkakereskedőnél. Idáig nagyon, szuper 1Le, 4,2kg.Ja az ára 60ezer volt.Remélem jó vásár volt.
Szerintem vagy nincs szikra, vagy dől bele a benzin. Próbáld max gázon indítani. Jó módszer az is, hogy felmelegíted a gyertyát pl gázlángon jó alaposan, egy lendületes mozdulattal be is csavarod, és akkor kezded rángatni.
Szikra van, mert lehet gyújtótekercs, benzin eljut a hengerbe, mert lehet karbidugulás is , nem lett hangosabb, mielőtt leállt, mert akár a kipufogó is elválhatott a blokktól, az is okozhat ilyet? A rossz keverék csak akkor okoz gondot, ha DURVÁN sűrű! Mégegy, ha lehűlt/egy darabig nem rángattad/ elindult, mert ha túlmelegszik, hőkiold ?
Nem most vettem a gépet még tavaly tavasszal, azóta minden gond nélkül üzemelt.
Észrevettem, hogy lassulni kezd a fűkasza, aztán pedig hirtetelen leállt, azóta nem indul be.A benzint mindig ugyanarról a benzinkútról hozom. MOL olajt használok 2 ütemüt.A gyertyát már kicseréltem benne.
A nagy baj az, hogy ilyet vettél ! állítólag hitvány minőségű gép, de aztán minden konstrukciós hibát kijavítottak, ha igaz te egy régi szutykot vettél, nekem is van egy hibátlanul működik, pedig ISZONYATOS keményen strapálom. Ha igazán jó gépet akarnéák ,biztos nem ilyet vennék, de nekem hibátlan! Ha távgyógyítani szeretnénk, részletezd egy kicsit jobban a jelenséget!
Ebből elég nehéz megmondani. Lehet pl brutálisan megszívatva, túlfolyik a karburátor. Túl sok olaj lehetne, de ahhoz TÉNYLEG nagyon sok olaj kéne. Szerintem .
Üdv! Van egy MTD 790-es fűkaszám.Sajnos nem akar beindulni.Annyit csinál hogy egy kis füst jön ki a kipufógóján,amikor behúzzom.Egyszer sikerült beindítatom nagy sokkára, de akkor pedig füstölt nagyon, azóta nem sikerül beindítani hiába próbálom.Ez lehet a rossz keverékktől? Vagy esetleg nagyobb baj van?
A kollégám a volt munkahelyemen simán átlőtte a kavicsot a Hiace oldalsó ablakán,pedig a kocsi 7-8 méterre állt..Mikor mondtuk neki,hogy Ő volt,nem hitte el.