Legalul! Az a borzalom! Béla király út? Valamelyik procc hegyi utca legvége, egy rémületes iszony, vizuális környezetszennyezés. Emiatt gondolom évek óta, hogy a Princess izé is az ő műve Kilitin.
Igen, a HDKE-pályázat idején barátkoztunk össze (ide tessék marha nagy idézőjeleket képzelni). Én voltam az egyik, akit üldözött a mániájával, hogy a giccses tervének kell megnyerni a pályázatot. Aztán mikor tönkretette az iskolámat (Madách, szerintem mutattam itt már róla elrettentő képeket), akkor ez a kötelék csak erősebbé vált. Az autókat is ismerem. Egyik szebb, mint a másik, és nagyon ízléses a rendszámuk.
Hú, ez az ért elég meredek kritika egy olyan építészről, aki pl. hiteles zsűritagok döntése alapján második lett a Páva utcai pályázaton. (Nem is nyugodott bele, meg lehet erről kérdezni az első helyezettet, a mai épület tervezőjét, Mányi Istvánt...)
És el kell ismerni, ő tudja magát legjobban menedzselni: a kocsija rendszáma VILLA1, a kollégái a 2. 3 stb.
Tényleg remek, de őszintén szólva ember legyen a talpán, aki a "szent, hatósági ügymenet" ismeretében ki tud küzdeni egy szabályos és esztétikus megoldást. Előkertekben elhelyezett brutális óraszekrények, csak falon kívül vezethető csövek, kötelező kib... nagy elzárócsap a konyha közepén, kizárólag sárga festés, stb.
Emlékszem, a nyitás környékén tévedtünk valahogy Kilitire, és egyszerűen nem hittünk a szemünknek. Akkoriban azzal kecsegtetett valaki, hogy ezt is az ország legrosszabb ízlésű építésze, Bokor Péter jegyzi, de sajnos nem találom a honlapján, a referenciák között.
Másik nagy kedvencem az egyik fórumos építész által csak magyiterránnak nevezett stíl. De ha mégis erre vágytok, csak szégyellitek bevallani, hogy nincs rá 1 milliárdotok, akkor itt egy másik, szép példány, 2 Ha telekkel:
Egyszer voltam itt egy céges rendezvényen. A program délutánra,Pozsony látogatása busszal... A többi meg a szokásos,eszem-iszom,szálloda elhagyása de.10:00-kor.