Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
Ma jöttem volna haza a 11:50-es 25-össel a Csokonai Színháztól a Veres Péter utca felé, s a buszra nem fértem fel, mert már annyian voltak rajta. De nem csak én jártam így, hanem még kb 20 fő is. De majd a következő járatra, a 12:05-ös 25y-ra már felfértem, de tömegnyomor volt. Mintha egy munkanapi reggel 7-kor közlekedő járat lett volna.
Köszöntjük a DKV-nak. Jobb lenne, ha nem a 41-esbe raknák a csuklósokat, mivel az mindig a 25(y) után jön, s azon csak lézengenek, míg a 25(y) járatok heringjáratként közlekednek.
Én már megtanultam hogy az ajtón lévőkkel jelzek mert azt biztos jók.
Azokkal az a probléma, hogy pont arra való, hogy az engedélyező használata alatt ki lehessen nyitni az ajtót. Ha történetesen beragad az engedélyező, mint ahogy egyre többször előfordul, csúnya vége is lehet a dolognak.
Én már megtanultam hogy az ajtón lévőkkel jelzek mert azt biztos jók. Jártam én is párszor hogy jeleztem de csak villogott. Elég veszélyes mikor jelzel és kinyilik az ajtó azt nem tudom hogy lehet összehozni.
Én meg azt veszem észre a "szépújbuszokon", hogy egyre többször ragad be az engedélyező. Folyamatosan, menet közben is villognak a leszállásjelzők. Ebből egyszer már majdnem baleset volt, amikor a Tesco előtti lámpánál kishíján kiesett egy srác.
Valamit végre az itk igazán kezdhetne a leszállásjelzőkkel. Ma szegény sofőrnek kétszer volt kellemetlen pillanata abból, hogy az utas ugyan jelzett, de az engedélyező hatására az ajtó nem nyílt ki, illetve a sofőrnél sem volt leszállásjelzés. A kertváros-agrár táv ugyan nem olyan nagy ahol az első eset történt, de a másodiknál már a harstein kert-35-ös út táv elég húzós a hoppon maradt utasoknak. Amióta forgalomba állították ezeket a járműveket gondot jelent a leszállásjelző rendszer, nem igaz, hogy nem lehetett volna még korrigálni a hibáját.
Az utas jogosan reklamál, a sofőr jogosan replikál rá, hogy ő nem tehet róla, mégis mindkettejüknek kellemetlen az egész.
Attól még, hogy ott dolgozik, vagy dolgozott lehetne normálisabban is reagálni. Más dolog az, hogy ész érvekkel véded a céged, azaz megválaszolod, esetleg megmagyarázod az itt elhangozott dolgokat, és más az, hogy mindenre az a reakció, hogy "hülyék vagytok, nem értetek hozzá, meg amúgy is fogjátok be".
Itt a lényeg.
Ráadásul a stílusnak sok köze nincs ahhoz, hogy valaki az adott cégnél dolgozik-e, vagy sem. Meg lehet nézni Kumming reakcióit; ő sosem terelte anyázásig a kritikát. Meg nem is védi olyan eszeveszetten azt, ami nem működik.
Attól még, hogy ott dolgozik, vagy dolgozott lehetne normálisabban is reagálni. Más dolog az, hogy ész érvekkel véded a céged, azaz megválaszolod, esetleg megmagyarázod az itt elhangozott dolgokat, és más az, hogy mindenre az a reakció, hogy "hülyék vagytok, nem értetek hozzá, meg amúgy is fogjátok be".
Ez is egy módszer, de csak magát járatja le vele. Sajnos.
Mert ott dolgozott! Biztos te is védenéd a céged ahol dolgozol ha kritizálás éri.Akár ott dolgozol vagy akár csak ott dolgoztál.Buszvezetőnek lenni egy felelőség teljes munka.És arról nem is beszélve,hogy mennyi mindent kell ahoz megcsinálni mire el lehet odáig jutni ami persze nem könnyű a pénzről meg nem is beszélek.Én már csak tudom mert arra készülök,hogy buszvezető lehessek.Szerencsére egy forgalom vizsga híján a C kategória(gyengébbek kedvéért teherautó) jogsi is a kezembe lesz.Utána már csak a koromat kell várni,hogy betöltsem azt az időt mikor majd a busz jogsinak neki lehet kezdeni.
A 14-esnek sok értelme nem maradt. Amúgy sem volt a legkihasználtabb járat, főleg addig, amíg a Trafóállomásig járt. Miután betették a Vezérre, már feleslegessé vált, elég volt a 10-esen sűríteni. A legkihasználtabb szakasz a Nagyállomás - Agrár rész volt, de tömött buszon alig utaztam. Most a józsai buszok egész jól pótolják a kimaradt szakaszt.
3 percenként kb. 2000 és az előtt járt, amíg nem bombázták szét a piac utcát, így a 32-es se járt. Igen, a Nagytemplom előtti kanyar igen élvezetes volt, én is sajnálom, hogy már nincs. Összehozta az embereket, főleg a csukló után. :)
Én már a kisbusszal utaztam a 14-sen mert mindig azt jött de azt is megszünt teljesen. Nem is tudom mikor volt az hogy 2-3 percenként járt a 31-es és mindig csuklósban, sokan voltak rajta a hátsó lökhárító éle érintette a megálló szélét mikor kikanyarodott onann, meg a nagytemplom előtti kanyar volt a jó.
Mikor meghallottam a hírt azt hittem,hogy tréfa de mikor többen mondták akkor már elhittem.Még ha haragban is voltunk tavaly óta én egy picit azért sajnálom.Egy búcsú ajándékot adtam volna de ez már mindegy.Remélem azért jobb a másik hely.És sok sikert ott a munkához!
Egyet mondj már meg, hogy mi a francért csináltok bolhából elefántot?
Tudod, havonta nem kevés összeget fizetünk azért, hogy ezt a szinvonaltalan "szolgáltatást" igénybe vegyük. Nem tehetek róla, sajnos odafenn úgy döntöttek, hogy ilyen-olyan politikai okok miatt a dkv kapta meg a lehetőséget erre. Jobb lenne, ha nem így történt volna, de ez van, nem lehet mit csinálni.
Miért "ugrálunk"? Mert a szolgáltatás ár/érték aránya a béka s*gge alatt van, sokkal rosszabb, mint a Volán idejében volt.
Mondok egy példát.
Tegyük fel, hogy elmész egy étterembe. Ki van írva az ajtóra, hogy első osztályú kiszolgálás, olcsó árak, stb.
Megkapod a koszos tányéron, mosatlan evőeszközzel együtt az ételt, ami nem más, mint egy kupac sz*r, de hogy ízletesebb legyen, lefújva tejszínhabbal, ráadásul aranyárban, amit mindenképp ki kell fizetned. (Szépújbusz, légkondicionálás, tömegnyomor, óránkénti követés, marha drága jegy/bérletárak)
Felháborodsz, igaz? Gondolom hangot is adsz a felháborodásodnak. (fórumon leírjuk, mert nincs máshol lehetőségünk - az ügyfélszolgálat vicc)
Mindemellé tegyük azt hozzá, hogy csak és kizárólag ezen az egy helyen lehet kapni ennivalót... (csak dkv szolgáltathat - monopol helyzetben van)
Ha kérhetlek, írd már meg, hogy mikor utaltam én arra, hogy ez a DKV hibája! ;) Valóban előfordulhat bármikor, nem tehet erről senki se. Mindamellett nekem még nem volt bajom a vállalattal és én se igazán értem a sok negatív kritikát, ami éri - ha ennyire rossz, nem kell utazni vele.
Egyébként a többi topicban minden apróság érdekli az embereket, gondoltam, itt is így működik a dolog, szóval leírtam ezt az észrevételt. Úgy látszik, nem így megy errefelé. Bocsánat, hogy az idődet raboltam!
Hát, téged se eresztettek el túl sok ésszel otthonról...
Még egyszer. Nem a lerobbanásról volt szó a hozzászólásomban, hanem arról, hogy tömegnyomor, utaslemaradás van ezeken a tetves buszokon/trolikon/villamosokon. És ami a legnagyobb baj, hogy véletlenül se akarnak a kedves főnökeid ezen változtatni. Utána meg megy a rinya, hogy nincs elég utas, és sok a veszteség. Vedd már észre basszus, hogy a Te állásodról van szó! Személy szerint azért "fikázom" a dkv-t, hogy hátha megfelelő körökbe jutnak az információk, és megindul valami jó dolog is. A Te, és járművezető kollegáid érdekében is! Ti lesztek az elsők, akik körében elbocsátások lesznek, ha megint ritkítanak! Erre mérget vehetsz!
A Hajdú Volán szolgáltatása ehhez képest első osztályú volt! 1984 óta utazok tömegközlekedéssel, 1989 óta napi rendszerességgel. Segítek, 23 éve! Ebből 3 (és fél) év volt a dkv, és 20 év a Hajdú Volán kötelékében. El kell, hogy keserítselek, de a 20 év alatt kevesebbszer robbant le alattam busz, mint az elmúlt 3 évben. Szerencsém volt? Lehet, de ezek a tények. Ráadásul ott a járművezető is elhárított egy-két hibát, és folytattuk - késve ugyan - az utunkat. Itt meg? Hagyjuk. (Gyakorlatilag restarton kívül nem tudtok mást tenni, és az vagy bejön, vagy nem...)
Szóval tetszik-nem tetszik, ez a topic arról szól, hogy a szolgáltatód hibáit leírjuk. Néha becsúszik egy-egy dicséret is, de sajnos annak kellene a természetesnek lenni, így azt minek írjuk le?
Ha ez nem tetszik, nem kell olvasni. Ha csak személyeskedni tudsz - ahogy tapasztalatom szerint rendszeresen teszed, azzal csak magadat járatod le, és ezen keresztül a kollegáidat, illetve a cégedet is a topic olvasóközönsége előtt...
Egyet mondj már meg, hogy mi a francért csináltok bolhából elefántot? Úgy felfújtok dolgokat, mintha világvége volna! Piszok sok a szabadidőtök, hogy ráértek ilyesmivel foglalkozni! A volán idejében sokkal több volt a lerobbanás, mégsem voltatok ennyire felháborodva! Foglalkozzatok már egy kicsit mással is, mint a DKV szapulásával! Lehet szaladni a főnökséghez, hogy mit írtam! Mást úgysem tudtok! Sírtok, mint egy óvodás, ha valaki megmeri mondani az igazat! Undorító amit műveltek! Az óvodásoknak több eszük van, mint itt egyik-másik embernek!
Nem azzal van a gond, hogy megírta, hanem azzal, hogy előfordulhat. Nem, nem a műszaki meghibásodásra gondolok, hisz bármilyen járművel előfordulhat, hogy meghibásodik. A meghibásodást előidéző ok a gáz. Hónapok óta jártatom én is a számat itt is, és (régebben) a nem tisztelt vállalatod ügyfélszolgálatánál, hogy folyamatos zsúfoltság, utaslemaradás van a járatokon, mégsem tettek ellene semmit sem! Pedig első körben látványos eredményt érhettek volna el a "vonatozó" járatok menetrendjének módosításával. (Erre tettem is javaslatokat az ügyfélszolgálatotoknak úgy, hogy gyakorlatilag nem került volna plusz költségbe.)
Mi van akkor, ha az az ajtó menet közben nagyobb sebességnél akad ki/törik ki, és emiatt megsérülnek (súlyosan is akár!) emberek?
Ki a felelős? Járművezető? Menetrend készítő? Vezető beosztású dkv alkalmazott? Önkormányzat? Vagy netán az utas?
Az első és az utolsó semmiképp. (Véleményem szerint...) Bár jó magyar szokás szerint erre a két személyre (gyk. járművezető, utas) húznák rá a vizes lepedőt...
Ma délután a 24-est vivő LMG-134 első ajtajának az orrhoz közelebb eső szárnya kiakadt a tömegnyomorban. Nem tudom, mekkora hírértéket képvisel a dolog, főleg úgy, hogy azóta már szerintem helyre is hozták, de gondoltam, megemlítem.
Tegnap este fél 9 körül láttam egy 33Y-ost, amelyen már Auchan áruház szerepelt, így már biztos, hogy fel van töltve a rendszerbe, és van aki már használja is. Bár lehet, hogy már mindenki csak azt tudja használni, mert gondolom felülírták a régi viszonylatot, és nem újként rakták fel!