World of Warcraft rajongók fóruma. Mesélj, kérdezz bátran, minden elfér ami Azeroth világával kapcsolatos. DE Tört szerverekről ne itt keress infót! Itt mindenki az eredetivel játszik és nem fog segíteni!
Namost. Csapatban azért akarja amágust, mert ő sebez rajta a legnagyobbat és ha nincs valami tankféle (warrior/druid/pala, végszükség esetén a hunter petje) amelyik megtartja, akkor bizony elrohangál. A rugó partiban azért jó, mert stunnolja a dögöt, addig se mozog a vacak, lőni meg lehet.
A tank az arra való, hogy képességeit használva elérje a mobnál, hogy őt üsse. A damage kasztok meg azért vannak, hoyg lelőjék róla, lehetőleg ésszel, nem túlagrózva a tankot, mert akkor megint elindul a mob a hetedik határbe. Megjegyzem üss nagyobbat mint a mágus, akkor nem kell rohangálnod a mob után, mert az fixen téged fog szeretni. A mage nem csak 30-tól jó, attól az időponttól jó, amikor elkezded megtanulni a kezelését.
Csapatban ez elég szar. :-DD Én meg rohanjak a szörny után, aki mindenáron a mágus akarja... :-DD Áááááh! Soha nem lesz mágusom... :-)) De olyan 30. szint táján már tudnak egész jókat is csinálni. :-DD
Igen, a nővérem is mondta, hogy a rugó iszonyat erőset üt. Hát ezt még egyelőre nem tapasztalom. És úgy eljátszani egy karit 40-es szintre, hogy nem nagyon élvezem elég nehéz. :-DD De a rugóval is játszani fogok, meg a palával is. Aztán majd eldől.
Dorinesz. Azok a kasztok, akiknek csak papir-bol van ruhajuk, nem veletlenul olyan kasztok, akik nem kozelharc-ban ervenyesulnek :) A pap-al is, magus-al is meg a tobbi papir ruhassal az a legutolso mozzanat a harc soran, hogy megutnek teged :) Azt jelenti, hogy valamit rosszul csinalsz. (jo oke, utnek rad 1-2-ot, de el kell tudnod kerulni oket) Nem hiaba a legerosebb kasztok megis a papir ruhasok, ami a sebzes bevitelet erinti. Mivel leginkabb, sot, csakis, magikus erejuket hasznalva, varazslassokkal olik meg az ellenfeleiket. Egy magus-al vagy boszorkanymesterrel peldaul sokkal de sokkal jobban lehet fejlodni meg haladni is mint 1 rugo-val :) De a pap-al is. Csak mivel nem ismered a karaktereket, nem ismered a varazslasaikat, nem tudod hasznalni oket, ezert logikus is, hogy ha 1 pap-al ugy jatszol mint 1 rugoval, akkor fel pillanat alatt meghal a pap :D)
A mágus ott kezdődik, hogy kerüld el, hogy megüssenek :-D Lassítás/futás (mindközönségesen kiteolás technika) és egész jól működik a dolog :-) Kicsit cuccolod és már nem oylan vészes a hp-ja se. Mostanában fülig felbuffolva van majd 10k hp-ja, alakul a kicsike :-)
A jómultkorában nem ment az Arathor és valami másik szerveren indítottam egy blődelf mágust. Azért az se mindegy ha az ember két év mágusozás után csinál egy újat, roppant mókás volt. Se időm, se energiám felhúzni, csak bolondozás volt, de tanulságos.
Hoppácska. :D AV-val próbáltam huzni, de nagyon untam. :D Azóta ha látok Runeclothot megveszem, de még így is csak 3000/21000-ben vagyok. :D Na akkor irány Exodar. ^^
Már kipróbáltam egy párat, és eddig a pala tetszik a legjobban. A legelső karim az egy priest volt. Azt eljátszottam 14-es szintig, de nem tetszett, hogy kettőt rámvernek és meghalok, ezért aztán azt abbafejeztem. Pedig magasabb szinten állítólag erős. Hát nem tudom. Magasabb szinten az ellenfele is magasabb lesz, tehát nem nagyon hiszem, hogy sokkal erősebb lenne. Aztán próbálkoztam a harcossal is egy nagyon kicsit, de az igazából olyan csihi puhi, az nem tetszett. De a villám az cool. :-DDD Aztán jött a rogue. Ezt feljátszottam 26-ra, de úgy érzem, nem az a karakter, ami az ász. Pechemre már megszerettem. Aztán most a palával nyomulok, ez eddig tökre tetszik. Főleg az a kari tetszett, amelyikről már meséltem. A másik fickó a csapatban. Őneki már valami 30-as szintű palája van, és egyszerűen nem bírják megölni. Amikor csapatban voltunk, én a rugóval, ő a palájával, meg volt ott egy mágus meg egy hunter, ő állt be a tűzvonalba, és még arra is volt energiája, hogy csata közben minket is meg saját magát is gyógyítsa. És nem gyenge helyekre mentünk. Jó, persze volt, hogy meghaltunk, de nem volt jellemző. Szóval meg akarom tanulni a palát, ugyanis rühellek meghalni. :-DDD
A mágus is egy olyan karakter, hogy kettőt rávernek és meghal. És a szörnyek egyből a mágust támadják. Szóval mágusom asszem nem lesz. :-DD
Volt egyszer egy draenei sámánom. Leányzó volt az istenadta, mert a hímneműek pont úgy el vannak tolva, mint a blődelféknél. Namost szegény addig tartott, amíg el nem kezdett futni és meg nem láttam a lóbálózó farkincáját... kééész annyira röhögtem, hogy úgy hagytam szegényt :-)
Ez csak azért van mert még nagyon alacsony szinten vagy. A rugóság előnyei kicsit később (úgy lvl 40 körül) kezdenek kidomborodni amikor már jónéhány képességedet maximalizáltad. Az is sokat számít, hogy lvl 60 után tovább tudsz e fejlődni az instákban egy jó guildel vagy nem.. Rugóként a láthatatlanná válás képességed és a brutális sebzés amit később majd tolni fogsz magadból sokat segít a questelésben farmolásban PvP-ben is. Azt szokták mondani hogy healernek lenni munka DD-nek szórakozás, ami persze sarkítása a dolgoknak illetve az olyan svájcibicska hibridekre mint a pala vagy a druida nem vonatkozik, de tény hogy pl. holly pappal kicsit macerás a leveling egy rugóhoz képest. Szóval mindenkinek magának kell megtalálnia a jelleméhez illő kasztját.
Nekem tecc a rugó. De a nagy szerelmem most a warrior, igazán összetett osztály és megéri a sok kínt amit néha soloban okoz.
A csirkehátasról jut eszembe. A draenei csaj bejön, de az elefánt nem illik a segge alá szerintem. Gondolkodok erősen a Darnassus exalteden, már revered 2K körül van csak questekből (30. szinten) - szóval a maradékot hogy lehetne megoldani? Ha 70en visszamegyek a kezdő zónákba questelni, az ad még reput? (volt ezzel manapság valami változás de nem követtem teljesen)
Egy idő után mindenki megtallja a neki kézre álló/tetsző karaktert. Lehet persze több ilyen is, csak ki kell tapasztalni. Én próbáltam rugóval játszani, esélytelen vagyok, nem tetszik és egyáltalán. A pala is csak 20 körülig húzta, én már csak mágus maradok asszem. Na jó növöget az első szerelem újraélesztéseként a kis blődelf hunter, nagyon szeretnék már neki egy csirkemountot, csak időm az most egy szál se rá.
Ő sajnos még köszöni szépen jól. :D 3. fázis egyelőre tul bonyolult nekünk, pedig már viszket a tenyerem hogy belelőjek egy moonfire-t. :DDD Eddig csak a tanácsosait tudtuk buzerálni sajnos. Ugy tünik a 3. fázis vízválasztó, ha az meglesz, akkor már jók vagyunk.
A rugóval a kezdő pályán is megdeglettem vagy 20x, a palával csak egyszer. Jó most már tudtam mit kell csinálni, és hogy kell csinálni, de akkor is. Ez hogy tud gyógyítani, ez nagy előny.
Túl sokat kell sakkozni a rugóval. Csak ez az egy nem tetszik benne. Másik nagy hátránya, hogy nem tud gyógyítani, se feltámasztani. Az viszont nagyon bánt, hogy nem tudom gyógyítani a csapattársaimat. Leginkább nekem ezért feküdne a pala.
Csak pechemre már megszerettem a rugómat is, és most hogy már értem miket lehet vele csinálni, tovább akarok játszani vele is.
Másrészt meg ez a bestunnolás vagy mi amit mondtál, az csak akkor működi 100%osan, hogyha az ellenfél legalább két szinttel alacsonyabb nálam. Azonos szintű ellenfeleket egy rugóval nem versz le egymás után. Legalább is nagyon oda kell pakolni a tp-t, meg ismerni kell a karit. Namost 16-os szintnél ez még nem volt meg. És szerintem más se tudná megcsinálni, akármennyire is ismeri a rugót, mert nem arra találták ki a rugót, hogy odaálljon, és bírja az ütést, mint ahogy te is elmondtad. És nagyon számít az a pár másodperc, hogy most elsőre be tudom e kábítani, vagy csak harmadjára. Az se elhanyagolható, hogy az energia közben meg vészesen fogy. Meg hogy mennyire tudom a kombó pontokat rányomtani, aztán meg kisütni. Szóval közel se egyszerű. A pala SZÁMOMRA sokkal könnyebben kezelhető. Ott nem kell vicceskedni, oda kell menni, és kiosztani őket. :-DD
ugye plate van rajta (jobban tűri az ütéseket - bár ez kevésbé szempont), de tud healelni, egy célpontot le tud stunnolni (amíg felhealeled magad, arra pont elég ideig), ott a bubi (5 perc CD, de ezalatt is maxra tudod magad healelni), meg ugye ott a lay on hands (1 óra CD)
ez 3 lehetőség arra, hogy gyakorlatilag majdhogynem előről kezd a harcot, iszonyat előny
viszont emiatt feláldozta azt a képességét, hogy gyorsan öljön - szóval kicsit türelemjáték
magaban az 1-1 harcban sokkal jobb a rugo. Viszont a rugoval pont az a lenyeg, hogy megtanuld kezelni a karaktered, ha veszely van mit csinalj, merrol tamadj, ne enged levegohoz se jutni az ellenfelet, ne engedj magadra 2-nel tobb mob-ot, mert a rugo 1 celpontra hatasos, nem csoportokra:) Rugokent peldaul ha 3an jonnek rad, 1et blind-al megvakitasz, masikat neha stunnolgatod, kozbe befejezed az elsot, es igy mesz vegig rajtuk, ha gaz van akkor vanish. De mive te irtad itt, hogy a rugo kepessegeit sem tudtad, mi az az eltunes, mi az a blind stb, ne csodalkozz hogy elhalsz vele:)