Dom Guss: Mar sok hozzaszolasodat olvastam! A Maldivos temaban egyet ertek...ugyhogy azt el is vetettuk, jo lesz majd naszutnak :o)
Majd hetvegen lehet elmegyunk par utazasi irodaba arakat nezegetni...mi olyan max 1500 euroig gondoltuk a ket hetet per fo es Düsseldorfbol repulnenk, esetleg Kölnbol.
En mar nagyjabol kimuveltem itt magam, varom, hogy Parom is szetnezzen, aztan majd valasztunk szallodat.
PS: Ritkan topicolok, inkabb olvasgatni szoktam, de inkabb negativ tapasztalataim szoktak lenni, vagyis felteszek egy kerdest es senki se valaszol...ugyhogy most nagyon kellemesen csalodtam :o)
Kriszti!Pont a felsoroltakat kapod Dominikatol.-)NAGYON ajanlom a Paradisus Palma Real Resort-t Punta Canan!Csodalatos,gyonyoru privat parttal.Punta Canara megy repulo,hisz nemzetkozi Repter.Nagyon jo,hangulatos Repter.Ajanlom Dom Guss szolgaltatatasait,nem fogsz csalodni.I don't want to kiss his ass-,de emberileg is nagyon 'ott van'.Jomagam par nap ismerettseg utan is a mai napig tartom vele a kapcsolatot.De szerintem az irasaibol is visszajon,h miert is irom ezeket.
Dom Guss!Koszonom,h hivtal,de eppen nyirtak a hajamat.-)Holnap csorgok 5.30 utan.Amugy hihetetlen turelmed van,hiszed par naponta ugyan azokat a kerdeseket teszik fel.Pedig csak par oldalt kellene vissza "lapozni".Ez teny,ezzel senkit sem szeretnek Megserteni.Mikor mi mentunk,elotte elolvastam az egesz topikot.(Pedig utazunk sokat,de szeretek elotte jobban tajekozodni.
Isla verde az közel van a repülötérhez, rengeteg apartman, hotel, ez egy turista övezet, és szép tengerpart. Ocenapark ahol a "szegények" laknak, itt is szép tengerpart van. Condado szintén tengerparti rész, sok uzlettel és éttermekkel. Viejo San Juan pedig a történelmi városrész, hasonlo mint Santo Domingon a Zona Colonial.
Nagyjából ezt tudom ajánlani, meg esetleg egy félvérü nénit este alvás elött:-))))
Ja, az angollal sokan bajban vannak.....még mindig....de San Juanban nem annyira...
Elöször is üdvözlünk a dominikai köztársaság topicban.
Maldiv-szigeteket azoknak ajánlom akik frissen házasodtak és utód létrehozásán gondolkodnak, de azt is csak max 1 hétre mert az unalomtól jön a veszekedés és a válóper...
Olyan partok itt is vannak de még szebbek is, esetleg ha belépsz a Maldiv topicba egyszer tettem fel sznob polgárpukassztó képeket hogy itt is vannak olyan partok...
2 szer voltam Maldiv-on másodszor már ugy éreztem magam mint aki büntetésben van, szép-szép de nem mindegy hogy mit vársz egy utazástól
Amit ti szeretnétek azt úgy hívják BAYAHIBE, kb 80 km Punta Cana-tól, Punta Cana is ugyan olyan szép de több ember található a tengerparton.
Punta Cana van nemzetközo repülötér, nem kell transzferen gondolkodni
Csak szép nagy szállodák vannak
A szabadidös programok amit szeretnétek vizesés meg helikopter mind megtalálhato nálunk majd ha megvan az ut akkor erre visszaterhetunk
Dojcslandban :-) sok utazási iroda van aki ide szervez, repülö naponta indulnak többször is, München, Düsseldorf, Frankfurt am Main, Berlin, repterekröl.
Oktober az tökéletes, de itt szezon van mindig...
Mindig van élet, ez a baj soha nincs idöm pihenni, az ördög nem alszik....
Azért ha idöd engedi oktoberig olvasd el amit irtam :-)))
Az nagyon jó ha visszaolvasol, egész szakértövé lehet vállni itt a fórumon....
En uj vagyok ebben a topicban...Parommal iden valami kulonlegesebbet utat tervezunk.
Eloszor a Maldiv szigetekre gondoltam, mert hat ugye egyszeruen gyonyoru a partja, de azert a parton, feher homokon es palmafakon kivul szeretnenk mast is latni...most Domrepnel tartunk.
Hat kb. ilyen igenyeink lennenek:
-hofeher homokos part, turkizkek viz, palmafak, semmikepp sem tomeges strand, hanem ahol csak par ember kolbaszol
-szep nagy szalloda jo kajaval (en igen, de Parom nem eszik halat, tehat husfelek is legyenek), jo nagy medence, amibol latszik a tenger, szinten ilyen balkon/reggelizo, hogy kaja kozben latjuk a tengert :o)
esetleg egyeb szolgaltatasok, mint masszazs pl
ja es szep, viragokkal diszitett szobak, agyak :o)
-aktiv ejszakai elet
-kirandulasnak erdekelne a helikopteres ut, delfin simizes es vizeses nezobe is szivesen mennenk
Amugy Nemetorszagban lakunk, innen is repulnenk. Esetleg tudsz jo utazasi irodat ajanlani?
Eddig Punta Canat neztem...ugye repulo is megy oda?! Akkor nem kene orakat transzferezni...
Ja, es szivesen mennenk oktober elejen...szted az milyen idojaras szempontjabol? Nagyon esos?
Van elet olyankor arrafele?! Vagy ez hulye kerdes es az mindig van?! :o)
Elore is koszi a valaszokat...ahogy idom engedi majd olvasok itt meg persze vissza es informalodok...
Bárhonnan olcsobb mint magyarországról, legolcsóbb Spanyolországból de németországból is elég türhetö, hoteltöl és idöszaktól függöen változnak az árak.
Spnyolországból, madridi indulással akár 650 Euro-tól!!! és jó resortok
Aha, ti holnap hajnalban indultok, akkor tessék hívni sürgösen a (00-1)809-864-5862 számot, ha nappal nem vagyok elérhetö akkor vagy a Saona szigeten vagyok vagy repülök (vagy vizesésnél vagyok) hajnali és esti órak azok a legbiztosabbak, sms-el nem kellene probalkozni nem mindig jönnek át
TRIPADVISORT EL KELLENE FELEJTENI A HOTELEK EMBEREI A MASIK HOTELEKRÖL IRNAK ROSSZAT
GRAND PALLADIUM BAVARO AZ ELSÖ 10 LEGJOBBAN MINDIG IS BENNE VOLT MEG MOST IS OTT VAN!!!!!!!!!!!
KB 30-40 USD és jó a szoba!
Malária meg egyéb ilyenektöl nem kell félni, nekem sincs oltásom de nem is hallottam róla hogy valakivel is történt volna valami hasonló. Az egyetlen ami elö szokott fordulni a Denge-láz de inkább északon és a dominikaiak között!!!
USD érdemes hozni!
Wifi nincs a szobában de vannak helyek ahol müködik, például a recepcion, szobákban felárért!
Dom Guss szervez kirándulásokat de nem ártana még indulás elött egyeztetni májusig 85%ban foglaltak vagyunk aki szépen megkér annak szorítunk helyet
A royal service az azert royal service mert kiváltságok ill. meg a hotelben, ami azt jelenti hogy nagyobb ágy van a szobában, jacuzzi, korlátlanul mehetsz az a la carta éttermekbe, ruhákat mossák, vasalják stb. de magasabb is az ára, viszont ha nem lehetett foglalni az irodában akkor az egy olyan iroda aki csak viszontelado.
Minden igyenes, az internetért és a szabadidös programokért kell fizetni csak.
Sokan nem adnak,de egy 10 $-tol "jobban" lesznek.Ahol leginkabb lesztek,bar,etterem,ott adjatok mondjuk egy 2-3-5 dollart es egybol tobb lesz a rum a bananamama-ban,mint a tobbi folyadek.:)
mi iberostarban voltunk de elsetaltunk a grandba sztm gyonyoru szep part nagy medence jo koktelbar. 10 dolcsit adtunk bejelentkezeskor szep is lett a szobank 1-2 dolcsi a takaritoknak az agyra 5 dolcsi az etteremben a pincernek - jo ha mindig odaultok ua-ra a helyre- nem kellett sohase mondanunk mit kerunk elso naptol tudtak. 3 naponta adtunk penzt. oltasok miatt ne aggódj a hisztis amcsiknak es a buta nemeteknek se lett soha bajuk :)
Már kétszer voltam a Grand palladium bavaro resortban (2005 és 2009), szerintem a szálloda szuper semmiben sem fogtok csalódni! Deluxe room-ot vagy Suite-ot foglaltatok? Bejelentkezéskor tip... Mi suite-ot foglaltunk a kétszemélyes jacuzzis kád miatt, tehát erre nem tudok válaszolni, de megkérdezték, hogy akarunk-e kedvezményes áron upgradel-ni Honemoon suite-ra. Szerintem a USD-t jobban szeretik, mert abból az 1 USD is papírpénz :) Szúnyogot nem láttunk egyszer se! A szállodában nincs wifi, a recepció mellett tudsz internetezni, bérlet rendszerben működik, nem emlékszem az árára. Remélem tudtam segíteni! Jó nyarálást kívánok!
április végén, májusban szervezünk-tervezünk egy két hetes nyaralást dominicára.
anya-apa+2 kicsi gyermek / 2 és 5 éves / + nagyszülők
Szeretném , ha segítenétek, honnan, hol érdemes szervezkednünk, honnan foglalnunk.
Célunk a teljes kiszolgálású pihenés főleg a gyerekeknek és a nagyszülőknek, mi szülők pedig szívesen vágnánk bele kirándulásokba, búvárkodásba, gyerekekkel delfin-bálna nézőbe.....stb.
Kérlek benneteket /a kedves ott élő fórumlátogatónkat / + a már ott nyaralt fórumozókat, hogy adjatok tippeket.
Kíváncsiak vagyunk komplett szervezésre is, mennyiből lehet megúszni ezt?
Jó ötletnek találtuk ,az ugynevezett public car elnevezésű autókat,amelyek egész nap mennek körbe Dominika tengerparti útjain,ha integetsz neki megáll és már szállhatsz is be ...Viteldíja 20 ft/km.A taxitól abban különbözik ,hogy itt nem csak te utazol az autóba a családoddal,hanem legnagyobb meglepetésemre,volt,hogy 9-en utaztunk egymás hegyén-hátán az 5 személyes autóban,nem vicc, a vezető ölében is ültek...Addig vett fel újabb embereket,amig mozdulni sem lehetett.
Holnap hajnalban indulunk Dominikába, a Grand alladium Bavaro Resort & Spa-ba. Mivel csak ma találtam meg ezt a fórumot, néhány kérdésemre szeretnék segítséget, ha lehet Dum Guss-tól is.
A tripadvisor utolsó bejegyzése nagyon lehúzza a hotelt, borzalmasnak titulálja, a többi viszont dícséri. Mire számíthatunk?
Olvastam a hozzászólásokban, hogy a bejelentkezéskor érdemes tip-et adni, hogy jobb szobát kapjunk. Mennyit kell adni? Általában érdemes adni mindenkinek ajobb kiszolgálásért, és ha igen mennyit? Csak USD-t vagy EUR-ot is vigyünk?
Orvosi lapon olvastam a malária és egyéb trópusi betegség veszélyt. Mi igaz ebből? Kell vinni szúnyog riasztót?
Wi-fi-s telefonom van, viszont állítólag a szállóban nincs wi-fi. Valahol a közelben létezik wi-fi-s hely?
Ugyancsak olvastam, hogy Dum Guss weboldalát, azt, hogy szervez kirándulásokat, stb. Téged, hogy lehet elérni, ha már ott vagyunk? Ott is jelentkezhetünk kirándulásokra? Minket elsősorban snorkelezés, delfinekkel úszás érdekelne, valamint - ha van - vad delfinek, bálnák nézése.
Bocs, ha túl sokat kérdeztem, de kérem, segítsetek, ha tudtok.
Remélem, márciusban lesz egy másfél napnyi szabadidőm puerto ricoban, azt gondolnám hasznosan eltölteni, ezért kérdeztem, működsz-e ott is. Tudom, ennyi idő épp csak arra elég, hogy az ember a közvetlen környezetét átlássa. Jó volna, ha a szelek nem szólnának bele a kirándulásomba.