Keresés

Részletes keresés

DEMIAN Creative Commons License 2002.09.22 0 0 1073
Megtaláltam a te nyomozati eredményeidet. Gratula! Nem hiszem, hogy ennél többet találok. Kivéve esetleg egy-egy aktualitást, pl. a moziban most menő A kanyaron túl című filmet.
Előzmény: navarre (472)
barrix Creative Commons License 2002.09.22 0 0 1072
Láttam. Azért néztem végig, mert végre friss magyar tévéjáték-szerű valami volt, másrészt L.Zs. miatt. Sajnos tényleg nagyon kurta volt a szerepe. A rendezés kissé szenvelgősre sikeredett.
Előzmény: OGábbbor (1070)
barrix Creative Commons License 2002.09.22 0 0 1071
Az elején én is nagyon nehezen kaptam jegyet, mondjuk velem kedvesek voltak. Maguktól felajánlották, hogyha megadom a címem, küldik a havi műsort előre, és a mai napig kapom is.

Telefonon szoktam jegyet rendelni, és félreteszik, úgy is, hogy csak 2 hét múlva megyek érte. Egyetlenegyszer akadtam csak ki, amikor a Machbetre csak árukapcsolással tudtam jegyet szerezni, és a másik darab tragikus volt. Rob és Tot pont nevet még egyet... Jó, már a címe is rázós, de ha nem egy felvonásban adták volna, nem sok néző maradt volna a végére.

Szóval nekem nincs velük kapcsolatban semmi bajom. Neked mi fáj?

Előzmény: tengerimadár (1069)
OGábbbor Creative Commons License 2002.09.22 0 0 1070
Üdv,
Láttátok LZS-t tegnap este az új tévéfilmben? (Az imposztor előtt volt)
"A MÚZSA CSÓKJA" volt a címe, Kaffka Margit és Bauer Ervin szerelméről szólt, afféle doku-jellegű volt.
LZS nem tudom, kit játszott, egy ismerősük volt, nem nagy szerep, kis narrációval együtt.
A két főszereplő Kisfalvi K. és Kolovratnik K. volt. Továbbá: Oberfrank, Csöre, Hajdu I, Magyar A., Moldvai Kiss A., Viczián O...
Zilahy Tamás volt a rendező.
tengerimadár Creative Commons License 2002.09.22 0 0 1069
Én a Budapesti Kamarától csak egy piciny igényességet várok el.... :-))) De nekem nagyon rossz a véleményem erről a színházról, és hangsúlyozom NEM AZ ELŐADÁSOKRÓL, vagy a színészekről, hanem magáról a helyről és a szervezésről.
navarre Creative Commons License 2002.09.22 0 0 1068
Lesz még jegy hétfőn vagy kedden; szokott lenni. Csak kérlek, tényleg intézd Te, mert nekem erre most nincs időm.
Előzmény: ColinCrazy (1058)
navarre Creative Commons License 2002.09.22 0 0 1067
Huh, most vettem észre, hogy itten lehet, hogy töröm lefele a lelkesedésedet... Szóval, azt nem akarom. Nemrégiben még én is nagyon nyomoztam. Pár dolgot tényleg találtam régebbi szerepeiről a neten, Képeket is raktam be ide. :)

Azóta annyi az új infóm, hogy mikor Egerben volt társulati tag (nem sokáig; talán 1-2 évig), fia szerepet sem kapott...

További jó nyomozást Neked!

Előzmény: DEMIAN (1064)
navarre Creative Commons License 2002.09.22 0 0 1066
A BK koncepciójával kapcsolatban: én azt hallottam régebben, az a céljuk, hogy minél több kísérletező kedvű rendezőnek adjanak teret és lehetőséget. Ez is egyfajta koncepció, bár mondjuk, kicsit rizikós, azt meg kell hagyni. Valóban kevesebb érték születik, de ez mindenütt így van. Vezet a középszer - színházaknál is.

Bertók-ügyben már sokat nyomoztam (én is), a fejtegetések, eredmények jó része ebben a témában is olvasható, sőt ELZSÉ is írt Bertók ún. "titkáról" - az emberról, aki teljesen önmagát adja a színpadon: szinte "lehámozza magáról" lelkének összes rétegét, míg végül ott áll a színházi térben teljesen lecsupaszítva, sebezhetően...

Amit az életrajzáról meg lehetett találni a neten, azt bejegyeztem x. hozzászólásomban, úgy egy hónapja. Debrecenben volt középiskolás, a Színműn László Zsolt osztálytársa - aztán pedig "vándorszínész". Egyik színházba be, a másikon ki. Ennyi. A legtöbb helyen talán föl sem ismerték, mire képes. Vagy egyszerűen csak képtelenek voltak vele együtt dolgozni; tutira nem bírja a bezártságot, a skatulyázást, a nagyüzemiséget; futószalagot, ismétlést, monotonitást.

Vele kapcsolatban is úgy érzem: beszélgetnünk kéne, hogy lássam, milyen ember is valójában, hogy jobban átlássam életét, céljait... De vajon kell ez nekem? Nem is tudom, hogyan érhetném el - olyan, mint a kámfor. Nem is tudom, mit kérdezhetnék, csak úgy, spontán tőle. Mit is? Amit a színészetéről el lehet mondani, azt el is mondja, amikor szemem láttára pusztul a színpadon. Igazából talán nem is törekedtem rá, hogy nyomra bukkanjak az ő emberi létezésével kapcsolatban; ha úgy adódik, talán beszélek vele egyszer. Addig meg örülök, ha láthatom néha játszani. :)

Amúgy meg: biztosan él, ahogy élni lehet manapság. Olykor nehezebben... Ennyi.

Előzmény: DEMIAN (1060)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.21 0 0 1065
Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma
Híres tanitványok
Előadóművészek: Bacsa Ildikó, Bertók Lajos, Eszenyi Enikő, Jakab Tamás, Kobzos Kiss Tamás, Kőrösi András, Oláh Zsuzsa, Rudas István, Selmeczi Tibor, Úri István, Varga Éva.
Előzmény: DEMIAN (1064)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1064
Skacok! Idesüssetek:
Kanyaron túl - Dér András filmje

Mágocs Bubik István
Szilvi Dér Denisa
Tamás Gyuriska János
Anna Huszárik Kata
Keke Vincze Emőke
Kanóc Vati Tamás
Gyík Szabó Győző
Zsiráf Bertók Lajos:))))
Doktornő Venczel Vera
Nyomozó Mertz Tibor
Rák Kovács Ferenc
Cica Nagy Adrienn
Anya Vári Éva
Ruzicska Csuja Imre
Plébános Kenderessy Tibor
Sekrestyés Váli Zita
Taxis Újváry Zoltán
Portás Tardy Balázs

Előre! Nézni, nézni, nézni! Lehet, hogy feltárom én itt a rejtélyt!
DEMIAN, aki mától nyomoz

DEMIAN Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1063
SÚGÓ mellékletben: a Getting horny bemutatóról (Katona, szept. 28.), Zsótér Sándor rendezőről és Nagy Ervin szereplőről olvasni többek között.
kintornac Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1062
Mi a baj? Hogy sokfelé, vagy , hogy csak 300?:)
Előzmény: ColinCrazy (1057)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1061
Illetve látni őt sokat játszani!
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1060
Tetszett a Kamaráról szóló kritika. Szerintem sok igazság van benne. Persze van, amivel vitatkoznék. Először is, a fapados, ill. faszékes jelleg szerintem kifejezetten egyedi hangulatú, én szeretem, és sok előadás esetén, még intenzívebbé teszi az élményt, illeszkedik a feszült légkörhöz (pl. a Bűn). (Az sokkal jobban feszélyezett pl., mikor a Radnótiban nem ért le a lábam, ha teljesen hátracsúsztam a mértéktelenül felpuffozott bordó bársonycsodában. Így hát lóbáltam.)
És a fenekek megpróbáltatása egyfajta éberségre stimulálja a nézősereget.

Szóval éljenek a faszékek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A nézőtér zordabb kialakításával kapcsolatban ugyanez a véleményem, a lényeg amúgy is a színpadon zajlik, nem kell mindent annyira feltupírozni (mint tudjuk amúgy is "túl sok a sampon" szerteszét), annyira pedig nem elhanyagolt a dolog, hogy ez bármennyire is zavaró lenne.

A koncepciótlan repertoár témáról meg az a véleményem, nem feltétlenül baj az, ha egy színház sokfélét kínál, hiszen az emberek ízlése eltérő, ki-ki a saját ízlésének megfelelő darabokra jár, és ezzel azt hiszem, nem mondtam újat. Szóval én ezzel a koncepció dologgal nem tudok igazán mit kezdeni. Azt meg előre nem lehet tudni, mi lesz siker, s mi landol a latrinában.

A túl sok a bemutató kérdéskört sem nagyon látom át kívülállóként, de az mindenképpen rossz, hogy a szakma emiatt tényleg nem győzi figyelemmel kísérni az új darabokat. Bár a civil nézőközönséget és a darab sikerességét szerintem ez nem igazán befolyásolja (optimális esetben).
A társulat-jelleg hiányában tényleg van igazság ("a prímet a vendégek viszik"), s erről már volt is itt szó.

A legtalányosabb rész a következő volt:
"A színészi díjat megosztva kapta a két főszereplő, László Zsolt és Bertók Lajos. Az utóbbit a Bűn és bűnhődésben fedezte és fedeztette fel a színház, majd újabb két nagy feladatot szánt neki, ám a színész ezekkel a szerepekkel nem jutott el a premierig. Átmenetileg a Dosztojevszkij-előadásból is kiesett, s Horváth Lajos Ottó lépett a helyébe, igen becsülendő módon."
Rejtélyes figura. Vajon miért esett ki és miért nem lett a két premierből semmi? (Összeférhetetlen/öntörvényű zseni esete?) És most, hogy "fel lett fedezve"? Hol volt ő eddig? Jó lenne még sokat látni őt játszani!

Előzmény: navarre (1030)
DEMIAN Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1059
Darvas igazán telitalálat volt a nagy ravasz kancellár szerepére. Tényleg kifelejtettem. Egyedül ő volt képes követni Széchenyi észjárását, de senki nem figyelt oda rá. Hozzá annyira jól illenek az ilyen "bölcselkedős", agyafúrt szerepek (nagyon szeretem a Morel fiú nyugdíjas tanárbácsijaként). A tapasztalt ravasz vén róka ugyebár...
Előzmény: barrix (1055)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1058
Naon teccett a beszámoló! Köszi! Igazán nagy kedvet hoztál hozzá, bár kicsi eddig is volt, úgy látszik, ez nálam nem elég. Jaj nekünk, Navarre, még nem foglaltam jegyet A mi szerelmünkre! Pedig látni akarom!
Előzmény: DEMIAN (1035)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1057
Ez a vélemény igen jóleső érzéssel tölt el - és remélem, nem csak engem!
(Azért Te - véleményeddel ellentétben - meglehetősen sokfelé szórtad azt a nem egészen 300 hozzászólásodat) ;)
Előzmény: kintornac (1056)
kintornac Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1056
Megértem artemost, másért nem is nagyon érdemes!:)
Előzmény: ColinCrazy (1045)
barrix Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1055
L.ZS. partnere, ha jól emlékszem Schell Judit volt a tánc közben, és ő állt mellette a templomban is. És Darvas Metternich kancellárja hogy tetszett?
Előzmény: DEMIAN (1035)
barrix Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1054
Végre választ kaptam, ezer éve feltett kérdésemre:))

Nagy-Kálózyt szeretem, bár most már tényleg kíváncsi vagyok a koncepcióra, mivel, ha emlékeim nem csalnak Bánkhoz képest Melinda még gyerek. Ez itt ugye nem áll fenn.
És végre-végre megint Sinkó László!!!

navarre Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1053
...ebben az interjúban.

"– Októbertől Budapesten próbáljuk a Bánk bánt és közben rendszeresen játsszuk a Karnyónét, illetve a Vadászatot Hobóval. Ami a Bánk bánt illeti, mint minden magyar rendező, én is örömmel fogok hozzá e magyar alapmű színreviteléhez, és ezt a társulat is egyfajta megtiszteltetésként éli meg. A szereposztás meglehetősen pazar: Bánk bán – László Zsolt (aki az idei pécsi színházi fesztiválon a legjobb férfialakítás díját kapta), Gertrudis – Kubik Anna, Melinda – NagyKálózi Eszter, Biberach – Kaszás Attila, Tiborc – Szarvas József, Endre király – Sinkó László, Petur bán – Blaskó Péter. Az összes többi szerepet a mi társulatunk tagjai játsszák: Ottó – Trill Zsolt, Izidóra – Kátya Alikina, első udvarhölgy – Szűcs Nelli, Mikhál – Varga József, Salom – Ivaskovics Viktor. A díszlet és jelmeztervek Alekszander Belozub kijevi művészbarátom nevéhez fűződnek, a tánckoreográfiát Horváth Csaba, a kortárs balett legkiemelkedőbb magyar koreográfusa végzi, melyben a Közép-Európa Táncszínház tíz táncosa is részt vesz majd. A bemutatóra egyébként december 13-án, Luca napján kerül majd sor a Nemzeti Színházban."

Előzmény: navarre (1052)
navarre Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1052
Köszi. Most nem emlékszem, hogy fölkerült-e már ide a Bánk bán teljes szereposztása; a Kárpátalja c. határontúli online hetilepban találtam,
Előzmény: artemos (1042)
bogibébi Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1051
Igen, igen, igen!!! Annyira tudtam, már amikor felírtam, hogy rosszul fogom továbbadni! Na mindegy, ismeretlenül is bocsánatot kérek a művésznőtől.
A politikai áthallásokra nem igazán figyeltem, igazság szerint én is, mint oly sokan kicsit belefásultam az utóbbi hónapok cirkuszába, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni. Szerinem egyébként ez a darab (elkoptatott szóval: annak üzenete, és az abban vázolt alakok és szituációk) időtlenek, és egy jó előadást sem szabad elrontani aktuálpolitikai célozgatásokkal. Nekem most úgy jött le, hogy ez kedd este sikerült.
bb
Előzmény: navarre (1048)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1050
Lassú voltam, sokáig írtam rövidke hozzászólásomat... Közben elidőztem a Társulatnál, Ujvári Zoltán képe még mindig ott van...

Politikailag most milyen?
Amilyen butácska vagyok, én elsőre is (és nyilván ezek után is) úgy néztem meg a darabot, hogy eszembe sem jutottak a politikai aktualitások. Amikor ilyesmiről olvastam, nem értettem, miről van szó. Ha közölni akarnak velem valamit ebben a témában, kérem, hogy nyíltan tegyék, mint pl. a Bárkában az egykori Vészmadárban! (A miniszterelnököt játszó színész egyértelműen O.V. stílusában beszélt, ez még nekem is feltűnt.)

Előzmény: navarre (1048)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1049
Köszi az új szereplők felsorolását! Annyiban kijavítanálak, hogy Szőlőskei Tímea (a színház honlapja szerint legalábbis) vette át (ezek szerint itt is) Juhász Réka szerepét.

Az előadás fénypontjai egyértelműen LZS és Horváth Lili voltak
Naná! :) Nekem Dolmány Attila is nagyon tetszett, itt figyeltem fel rá (pedig előtt a Bűnben is láthattam hiteles Vénaként).

Egyébként végig nagyon feszült volt az előadás, és ez nem a horrorelemeknek tudható be - legalábbis rám nem ezek voltak a legnagyobb hatással
Rám a szöveg és annak előadásmódja volt a legnagyobb hatással. Sok mindent fogok így, előadás után elolvasni (már megvolt a Macbeth és a Sóska).

DEMIAN most ne figyeljen ide, mert külsőségek következnek:
Mi együtt emlegettük a külsőségeket, ez ellen Navarre emelt kifogást. Szóval ő ne figyeljen ide!... De most már késő... ;)

Előzmény: bogibébi (1046)
navarre Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1048
ÉN el sem olvasom a "külsőséges" hozzászólásokat. :) Most is csak azért válaszolok, mert a Tiédet sem olvastam el. :)

SZŐLŐSKEI Tímea; mindig elírják a nevét.

A Macbeth tetszett anno, jó a ritmusa. A feláldozós jelenetben én nevetségesnek találtam a szervek hajigálását. Politikailag most milyen? Mert már nyugodtan szidhatják az Orbán-kormányt, senkit nem érdekel. :)

Előzmény: bogibébi (1046)
navarre Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1047
Tudjuk, tudjuk; fesztiválok, vendégszereplések izgalmas időszaka ez. :)
Előzmény: ColinCrazy (1044)
bogibébi Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1046
Ujvári helyett Krum Ádám játssza Duncan szerepét (hihetetlen karakteres arca van, de szerintem nem igazán eltalált erre a szerepre), a fiatalabb királyfit Gula Péter helyett Bank Tamás alakítja, Juhász Réka helyét pedig Szőlőskerti Tímea vette át.
Az előadás fénypontjai egyértelműen LZS és Horváth Lili voltak, a vészlényeket én a kritikák alapján nagyon másnak képzeltem, de a sokkoló hatás így is "megvolt".Egyébként végig nagyon feszült volt az előadás, és ez nem a horrorelemeknek tudható be - legalábbis rám nem ezek voltak a legnagyobb hatással, a meztelen lányt trancsírozó részt ugyanakkor nagyon eredeti ötletnek tartom. Lehet, hogy Shakespeare nem egészen így képzelte el, de a XXI. század nézőjére már nem lehet olyan eszközökkel hatni, mint a középkorira, és az előadással elért hatás a lényeg. Ebből a szempontból pedig azt gondolom, hogy tökéletes volt a koncepció.
DEMIAN most ne figyeljen ide, mert külsőségek következnek: partneremnek, az igazibogibébinek (én csak bitorlom a nevet) igen tetszettek a kosztümök, nekem pedig LZS új frizurája.
bb
Előzmény: ColinCrazy (962)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1045
LZs-hiányban szenvedve örülhetünk Artemosnak, akinek ELZSÉ itteni megjelenését köszönhetjük! :) KÖSZÖNJÜK! A lapinformációt is!
Demian! Artemossal (is) közös tulajdonságod: csak a topic miatt regisztráltál az indexen. :)
Előzmény: artemos (1042)
ColinCrazy Creative Commons License 2002.09.20 0 0 1044
ELZSé se jő... Pedig mit össze feketemágiáztam! :)))
Jelzem, én is gondoltam rá, de inkább azügyben, hogy szerencsésen, gond nélkül induljanak-érkezzenek Belgrádba...
Ugye tudjátok, hogy ma, holnap és holnapután ott játszák a Bűnt? Ehhez tegnap el kellett indulniuk (a Budapesti Kamara szervezésén kapott műsor szerint), hétfőn késő este érkeznek Bp-re.
Eszembe jutott, amikor az olimpiára induló öttusacsapat búcsúzását lestük meg egy kocsi mögül a Népstadionnál. Az egyik fiúnak szólt a felesége, hogy lelkesen bíztattam az Európa-bajnokságon, mire ő kiintegetett nekem a sorból. :) Összefüggés LZs-vel: kb. ugyanolyan magas, mint ő. ;)
Előzmény: navarre (1041)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!