Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Eccerüjjen sirájj. Csak orrsúlyt kell gyártanom a trakeszra, mert ha megemelem, az első kerék már alig ér földet . Tök jól műxik, a kalapácsok majdnem újak.És van hozzá plussz egy garnitúra vadi új kalapács.
Már többször érdeklődtem az új makita négyütemű kaszák iránt, Lipi múltkor a kerti gépes topicban írt róluk, gondoltam már biztosan felrakta a webshopjába is őket.
Ott láttam meg azt az érdekességet, hogy van rajtuk szöghatjtás védőburkolat.
Még céges koromban a cégnek volt Stihl automata fej. Az azt tudta, hogy kis fordulat, kis damil, nagy fordulat ... na ki találja ki ? ÚGY VAN !!! Nagy damil.Ahogy nyomta az ember a gázt, egyre hosszabb szálat engedett. Roppant szar volt, nem is használtuk :-))
Damilfejeknél ez úgy van, hogy van a manuális fej és a félautomata fej, amit automatának is szoktak csúfolni, és létezik teljesen automata fej is.
A manuális fejnél mindig meg kell állni, adagoltatni kézzel egy adag damilt, és dolgozni tovább, amíg el nem szakad a kiadott damil.
A félautomatánál pedig van egy adagoló gomb a fejen, amit lekoppintva adagol egy adag damilt ismételten. Na most ez vagy összejön, vagy nem. Ezért hívják félautomatának :))
Automata fejek is léteznek, azok adagolnak ha megnő a fordulat, azaz lefogyott a kiengedett damil. Én még csak elektromos gépen láttam ilyet, lehet létezik nagyobb gépeken is.