Keresés

Részletes keresés

levil Creative Commons License 2005.12.24 0 0 479
$700ert Weber Hyalite Custom (juharos fenyes)? Kell ez nekem?
Előzmény: levil (478)
levil Creative Commons License 2005.12.24 0 0 478
Tudom mit hagytam ki. Ez a kezzel keszult Mandolin milyen is? Tudnal keresni a neten valami hozza hasonlo fotot? Jo lenne tudni hogy valami sima fedos/hatu dologrol van szo vagy inkabb valami taner haru, vagy esetleg egy faragott domboru darab modjuk F lyukakakkal vagy talan egy ovalis hanglyukkal? Nem emlekszel a Cseh hangszeresz nevere, a hangszer markajara? stb.
Előzmény: levil (477)
levil Creative Commons License 2005.12.24 0 0 477
Nem tudom mit keres itt ez a 6 huros stms. Mandolin meg nem volt a kezebe es ha jol ertelmezem az urget, nem is lesz. Tudja meg orszag es vilag hog olyan emberrol van szo aki 2 ev cseszegetes utan elhatarozta hogy egy hetvege alatt tanul meg bluegrasst jatszani. aztan azota sem sikerult. Neha tenleg ugy erzem hogy csak minket idegesiteni jar ide :)

De a beszolasanak oromere kozhirre tetetem hogy fontolgatom a telecasterem eladasat. (Szar Squier, 1982 - erts - Made in Japan, JV sorozat, 52 Vintage Reissue :)

Mert arra hogy 3 evente 1x kezembe vegyem es rajojjek hogy nem nekem valo hangszer, kicsit tul jo es tul draga. (Apropo, hol erdemes ilyet meghirdetni manapsag?)

De meg az egyik Seagullomtol (M6 Gloss) is lehet hogy megvalok. (Mintha emlitette volna valaki hogy 6 fem huros doboz kell neki :) Ez olyan, es meg L.R. Baggs Element villanyositas is van benne. (100e viheti ha nem alkuszik, de csak mert vannak rajta hasznalatra utalo jelek, egyebkent 2x ennyiert adnam :)

Meg persze van egy elado Larrivee D-09em is. K&K On Board Trinityvel :))

A Godinom elment.

Ha ez mind elment akkor be fogok ruhazni egy Gitane DG-250M-re es valami csunya bluegrass dobozra. (Meg nem teljesen vilagos hogy veszek egy masik Blueridge-et, vagy esetleg megnezem a lehendo Eastmaneket, vagy meg sem allok a Martin/Collings/Bourgeous stb.-kig)

No meg majd egy mandolint is kene vennem. :)) Mert illeik hogy ilyet is tartson az ember. De azt nem kell vadaszni, csak le kell adnom a rendelest (de megvarom a Mandolat elobb.)

Szoval ilyesmiket fontolgatok.

De (mivel kerdezte ugyancsak 6 hurban is erdekelt kolega) a legjobb hangszer ami elegrheto aron van Bp.-en az a R-K amit a Westendben fogtam. Mocskosul rohadtak le rola a hurok, de azt hallami hogy a hangszer nagyon rendben van a maga 140e-eert. Azon alatt es felett tovabba Furchot vennek. Bar lehet talalni hibatlan Made in China neves hangszereket is lehet talani. De ritka. Legutobb egy also kategorias Guildrol zengtek kolegak odakat (Rakoczi teren volt, nem tudom ott van-e meg. De nem hiszem.)

Matyinak meg gratulalunk a hangszerhez ha elve megussza. (Kellet neked meghazasodni.) De azota sem ir a csako. Lehet hogy kevesni a veglicitet? Csak nem. Mindjart zaklatom meg egy kicsit.

Szoval e van.

UI: Igen, olvassuk a forumot. De sokaig nem lehetett ra posztolni.
Előzmény: Stms (476)
Stms Creative Commons License 2005.12.23 0 0 476
MIlyen fűrészelt csövű?

Levil kezébe semmilyen gitár nem való, 13-as húrokat képes elhúzni sima akkordozás közben. :D
Előzmény: TheRover (475)
TheRover Creative Commons License 2005.12.23 0 0 475
szóval? Mi a gond a fűrészelt csövű gitároddal? Nem passzol levil kezébe? ;-)
Előzmény: Stms (473)
TheRover Creative Commons License 2005.12.23 0 0 474
köszmösz!
Előzmény: Stms (473)
Stms Creative Commons License 2005.12.23 0 0 473
70
Előzmény: TheRover (470)
Stms Creative Commons License 2005.12.23 0 0 472
Ebben a műfajban az "eredeti" egy érdekes fogalom. Leginkább a "legkorábban hanghordozóra rögzített" változatról érdemes beszélni.
Előzmény: Buckethead (468)
Buckethead Creative Commons License 2005.12.23 0 0 471
Leszedtem már sokat mandolincaféról, nagyon királyak vannak!
Előzmény: TheRover (469)
TheRover Creative Commons License 2005.12.23 0 0 470
segíccség... inch számát adja meg vki, vagy legalább csak annyit, hogy 30-as, vagy 70es-e?
TheRover Creative Commons License 2005.12.23 0 0 469

Üdv! Maradj velünk :-)

A soundtrack megvan, köszi, nemrég a filmet le is adták a tv-ben. Ha jó mandolinos zenét akarsz hallgatni, ajánlom a mandolincafe-com-on az mp3-akat.

Sztem ez a kézzel gyártott duma csak kamu, de ha nem, akkor tényleg olcsó érte!!

Előzmény: Buckethead (466)
Buckethead Creative Commons License 2005.12.23 0 0 468
Á szóval ennek van eredetije is? Akkor majd körülnézek a neten hátha megtalálom.

Olcsó hát! Én is azért tettem oda a smileyt a 45 ezer Ft után =)
Előzmény: Stms (467)
Stms Creative Commons License 2005.12.23 0 0 467
Ha tudod, szerezd meg a Doc Watson/Clarence White változatot is pár évvel korábbról. :D

45ezerért kézzel gyártott az nagyon olcsó.
Előzmény: Buckethead (466)
Buckethead Creative Commons License 2005.12.23 0 0 466
Szevasztok!

Feltettem egy számot:

http://www.storeandserve.com/download/43775/16_-_The_Soggy_Bottom_Boys_-_I_Am_A_Man_Of_Constant_Sorrow.mp3.html

Az O Brother Where Art Thou? c. film egy zenéje, jókis bluegrass =)

Ez pedig ugyanaz a szám csak "radio edit", csak gitár van benne:

http://www.storeandserve.com/download/43780/05_-_I_Am_A_Man_Of_Constant_Sorrow_-_The_Soggy_Bottom_Boys.mp3.html

Majd én is szeretnék mandolint valamikor, de előtte még egy fémhúros akusztikus gitár kéne. Egyszer lementem a Segovia gitárboltba és ott volt éppen egy mandolin, azt kipróbáltam, de mivel az volt az egyetlen alkalom ezért nem tudom mihez hasonlítani, szerintem jó volt. Mondta a néni hogy ez valami cseh kézzel készített különleges cucc, ezért elég drága: 45 ezer Ft =) Ha sok pénzem lett volna, talán még meg is vettem volna. De így későbbre marad a mandolinozás, hacsak el nem kérem egy haveromtól akinek van és nem használja =)
TheRover Creative Commons License 2005.12.23 0 0 465

Nemtom, vannak-e akik olvassák a topikot rajtunk kívül, de örömmel közlöm, hogy mandolinos társadalmunk egy BRUTÁL-ÁLLATKIRÁLY WEBER MANDOLINNAL gazdagodott, amely néhány héten belül inch művész úr gyűjteményét fogja gazdagítani!

1000 gratula!!!

inch Creative Commons License 2005.12.22 0 0 464

Ajjaj!

Kúszik föl az ár! :(

Na! Azért még reménykedek!

Kezdtem beleélni magam, hogy mehetek az adósok börtönébe! :)

by Matthew Inch

levil Creative Commons License 2005.12.22 0 0 463
Jesszusom. En ebbe tettem bekezdeseket. Mi tortent? L
Előzmény: levil (462)
levil Creative Commons License 2005.12.22 0 0 462
Weber: DobroDave visszatert 540es bidel. Ez azt jelenti hogy a masik licitalo sem komolyan licital. Beprobalkozik egy osszeggel es annyi. Dobrodave meg tok hulye. Nem egy nagy osszeget nyom ra es kesz hanem megvarja hogy tullicitaljak es akkor licital feljebb. Magyarul egy ultolso pillanatban jol elhelyezett magas biddel megverheto az urge (ezt hivjak snipingnak, nem etikus de leszrom. en csak igy licitalok. Csak arra kell figyelni hogy tudjad mennyi a max limited es azt ird be). Tovabba Dave az osszegen is hezital :) Egy napig vart mire rajott neki 500nal tobbet e a hangszer. A hangszer most gyakorlatilag 550en vagy 600on all. Ezt kell tullicitalni. Ha nem jon be tobb jatekos akkor (mert azt is tudjuk hogy kerek szamokat licital az urge. Az ilyenek miatt kell kerek szamok fole picivel licitalni) Na ennyit az ebay oktatasrol :) Kulcsok: Emberi hiba. Van ilyen. Foleg kinaban. Feltetelezem hogy a sok hegedu mester kozt keves a mandolinos :) Steve PErry irta hogy nincs teljesen megelegedve az Eastmanekkel ezert uj manufakturat alapit s az o felugyelete mellet fognak kesziteni mandolinokat. O a lakkra panaszkodott (erdekes, arra a legbuszkebb az Eastman) Ez igy van: Azert figyelunk hogy valamit majd talaljunk. Roverrol nincs foto. Ha nem felejtem el akkor csinalok parat. Keress a neten. Saga (Kentucky), tomor fa F-5os es a neved van a fejere irva :)) Szivesen odaadom. Amugy is az volt a terv hogy kozkincse teszem a poloban a huto tetejen az arr jari zeneszeknek :)) Vagy elviszem magammal. De meg erre alszom egyet. Nem tudom nekem mi lenne a legjobb. Van egy olyan forgatokonyv is hog kiviszem a Rovert es a tabortuz akusztikusomat. Ezeket kint is hagyom "orokre." Aztan kikuldetem a Suceket s haza hozom. Amint az meg van rendelek tole egy mandolint is s igy mire haza erek lesz mandolinom is. Igy itthon lesznek a jo hangszereim, kint meg lesz 1-1 hasznalati targy. Majd meglassuk. Szerintem elobb talalj egy mandolint, s ha talasz kiutazasomig akkor termeszetesen valalom a hazahozasat. Ha addig nem lesz semmi akkor lehet hogy nekem jobb a fenti forgatokonyv. (Nem akarok sokaig mandolin nelkul maradni. Az nekem nem jo hogy neked varjuk a tokeletes darabot en meg honapokig nem tudok min jatszani, csak a 9 huroson. :)
TheRover Creative Commons License 2005.12.22 0 0 461

Nno sebaj, fel a fejjel. Azért járj nyitott szemmel, előbb-utóbb beesik valami jó kis cuccos...

Mikor jönnél haza? Júniusban? Küldj egy fotót a Roveredről légy szíves! Mindjárt visszaolvasom, hogy mit írtál róla. Elvileg benne vagyok, tényleg csak otthoni gyakorlásra kéne, hogy kibírjam, míg megjön a nagy Ő. Ha komolyodik a dolog, akkor meg úgyis megbeszéljük telefonon. 

Az eastman-ben most kicsit megrendült a bizalmam, hogy szar kulcsokat tettek rájuk... nemtom, mi lehet a háttérben. Mindenesetre az ebay-en még figyelem a 604-est, elég emberi szinten áll még, de sokan pályáznak rá.

Apropó, nem tudom, néztétek-e ennek a Steve Perry-nek az életrajzát a giannaviolins.com-on, nem semmi a csávó... elsősorban hangszerész, másodsorban ügyvéd :-) így is lehet. 

Előzmény: levil (460)
levil Creative Commons License 2005.12.22 0 0 460
Felverte az arat a Dobroember. Latszik hogy nem ert az ebayhez.

Viszont azt latni kell hogy csak 2 versenyzonk van meg mindig. ha ennek a mostaninak sem er sokkal tobbet akkor jo lehet. De eppen azt szamoltam hogy Pavel csinal nekem olyan 550 es 700 font kozott olyan mandolint amilyet kivanok.

Innentol kezdve en kiszaltam. Inch. A tied a palya :)

(Monduk nehez a Polobol licitalni, de biztos ami biztos, elhozom a laptopom meg a GPRS elofizetesem :) Pont ma szivtam egy orat hogy beizzitsam hogy menjen a laptoppal.

Szeretnem megkoszonni stmsne is a kozremukodest. Koszi.

Egyebkent vissza irt az urge hogy 15.50 a szallitas Londonba es sok szerencset kivant.

TheRover, ez neked is szopas. Sorry vagyok. Az ajanlat all. Keszitsem a Rovert megorzesre?

Ez a mandola is $910ert kelt el ezert vissza kell vonnom hogy sajnalom hogy megrendeltem a Mandolat. Nem sajnalom :) Sot.

Szoval ne ertekeljuk alul masok szemfulesseget, meg a ebay hobortjait. Ettol fuggetlenul lehet hogy igy is boven ar alatt megy el a Weber. Meg nincs semmi veszve.
inch Creative Commons License 2005.12.21 0 0 459

újabb licit!

kúszik fölfelé az ár :(

by Matthew Inch

TheRover Creative Commons License 2005.12.21 0 0 458
"Hi, Have 3 in stock, but they came with the wrong tuners.  Working that out with Eastman.  Likely to be ready for shipment first week of January.  Classic with sunburst front.  $520 plus European shipping, which I will get Gianna to work out." No comment :-/
levil Creative Commons License 2005.12.21 0 0 457
Annyit irtam hogy mennyi a szallitas az xyz Londony cimre.

Ne kiabaljuk ezt el. Ez a licit meg nagyon idoszeru. Mar eppen akartam mondani hogy ra kene nyomni mert a vege eszbe kap az urge es leveszi. De ha meg licitalnak az a tobbi aukciost osztonzi.

Aki licitalt az angol. Neve alapjan valami mukedvelo lehet. Sok CDt vesz. Egy mandolin cuccot vett mar, meg metronomot is szoval zenesz. Szerintem csak beprobalkozik. Kicsit beletudok meg a licitalasi szokasaiba hogy lassam hogyan kell ellene licitalni :)
Előzmény: TheRover (456)
TheRover Creative Commons License 2005.12.21 0 0 456
hopp, egy bid a Weber-re
Előzmény: levil (454)
TheRover Creative Commons License 2005.12.21 0 0 455

Hát, ha a családban marad, akkor persze megértem :-)

Mit írtál a Weber-es fickónak? "Mondd, te hülye vagy?" :-D  

Előzmény: levil (454)
levil Creative Commons License 2005.12.21 0 0 454
A Mandolat nem tudom. Apam is kicsit rakattant. De lehet hogy a Rovert fel tudom ajanlani. (Na ezt kapd ki) Meg akar egy uj hurkeszletet is kapsz ra :)

De inkabb jojjon ossze a posta projekt. Megis az az idealis. (En meg max kiviszem a Roverem es jatszom rajta jol kint :))

A Weberrel nem tudom mi lesz. Elosszoris nem nezegetik. Abbol 40 hitbol amiota eszre vettuk a fele mi vagyunk :) Ha valaki erdeklodo van az kivar. En is ezt teszem. En irtam a fazonnak levelet. Ott is okosabbak leszunk par napon belul.
Előzmény: TheRover (453)
TheRover Creative Commons License 2005.12.21 0 0 453

necces-necces... meglátjuk, azt mondta a vak is. Holnap reggel már többet fogok tudni mondani.

Hát... egy esetben tudok várni fél évet, ha addig nálam lehet a mandolád! Komolyan mondom. Lakásban lenne, koncertekre még el tudom kérni a régi mandolint (meg el is kell, mert abban van pickup), hetente vagy háromszor venném elő, ismerve a jelenlegi szabadidőmet... gondoljuk át sztem, ha nem jön be nekem ez a postás-dolog.

Nekem mondjuk ott van még B-tervnek Hamburg, azt pesszimistán márciusra számolom. De ott sincs még semmi biztos, csak annyi, hogy a csávó leadta a rendelést Kínában.

És Te meg a WEBER? Mi lesz vele??? Úgy látom, nézegetik az emberek, de kerülgetik, mint macska a forró kását. Mi lehet a gond szted? lehet, hogy csalás?

Előzmény: levil (452)
levil Creative Commons License 2005.12.21 0 0 452
Nem. A vamszabalyok szerint a szallitasi koltseget az illeteket, es a kezelesi koltseget egymasra epuloen kell felszaolni. (Igen. Ennyire gcik.) Aztan az AFA miderre!

AFA nincs az USAban. Sales Tax van de csak akkor ha az allamon belul adod el a hangszert. Ez esetben mivel elhaggya Nashville (?) allamot a szallitmany Sales Tax nincs. Azt egyebkent is utolag szamoljak ra az arcedulakra. (Ha valamire az van irva hogy 99.99 USD az az USAban 105/107 stb. a kasszanal attol fuggoen melyik allamban vagy :)

Ha az EUban veszed akkor ez mind nincs. Annyi amennyit fizettel erte, behozod es nicns se vam, se AFA, ke kezelesi, se illetek, se lopikuli. (Illetve az adott orszag AFAja van ami alltalaban kevesebb mint nalunk).

Ha a Fedex garantalja a masnap 3h-t akkor az a nyero. A kulcsszo hogy garantalja. (Guarranteed.) Mert ha valami alltalaban ott van 3ra az az unnepekkor tuti kesik. Szerintem aznap delelott kell feladni de ezt is a Fedexel kell ellenorizni. (Jol latod. Ha "not ready to ship" akkor buktad.) Szerintem idoben szallitas nem gond a Stevenek ha oda szolsz nyitaskor.

1 font az ~.45 kg. Mandolinoknal alltalaban aszondjak 10 font a csomag. (Mert + csomagolas, stb). En 10el szamoltam a UPS oldalan. Ha jol szamolom az ar is ua. Doboz meret korlatok is lehetnek. Azt is nezd meg.

Nem csodalom hogy nem varsz fel evet. De gondoltam felajanlom mikor lattam hogy az aron borulgat a dolog. Ez az olcso megoldas.
Előzmény: TheRover (451)
TheRover Creative Commons License 2005.12.21 0 0 451

Azért annyi hiba van a számításban, hogy nem 600-ból kell kiindulni, hiszen ha ő exportálja a hangszert, akkor az ottani VAT lejön az 520-ból, nem? mondjuk nem tudom, mennyi, talán 20-25%, de az igaz, hogy még így is riasztó a végösszeg. De nehogymár kétszer fizessem ki az áfát!! Akkor már megéri megvárni a hamburgi szállítmányt és kifapadozni érte.

Köszi, csinálnám a kerülőutat feléd, de sajnos addig nem bírok várni...

Viszont abban kérném szépen a véleményed, hogy a FedEx honlapját megnéztem. nemtom pontosan a csomag súlyát, de sztem biztosan 70 lbs alatt van (1 font=fél kiló)... a végeredménynek kijött, (Express delivery by next business day (afternoon)) hogy fontonként 16,75-ért szállítják másnap délután 15.00 órára. Most csak azt nem tudom, hogy mekkora lehet a súlya (talán 3 kiló körül, könnyített a tok, ebben az esetben 120 dolcsi), és előző nap hány óráig kell feladnia a perry-nek a mandolint. mert ha nem ready to ship, hanem éppen csak most érkezett, akkor bukott a mutatvány.

szerinted reális ez a számítás? Közben már felkeltek a csókák talán odaát, úgyhogy váreom a válaszokat havertól és steve perry-től...  

Előzmény: levil (450)
levil Creative Commons License 2005.12.21 0 0 450
Szia

Ha van is utanvetel az tobbe kerul es az Amerikaiak nagyon utaljak. Gyors szallitmanyokra szerintem nincs csak hagyomanyosra. Logisztikailag nem eri meg hogy a gyorsfutar penzt is kezeljen.

A hitelkartyat azonnal latja. Paypalt is tuti hasznal de ne kavarj. Jobb az egyszeruseg haar a szallitas ennyire szivas.

MO-ra kozvetlen szallitas tobb mint $100.

Szamoljunk. $520 + szallitas az legalabb $600 de inkabb $700. (Mondom, UPSel gitar $200-250. Posta az kicsit olcsobb, de...)

Legyunk optimistak:

600+kezelesi az kb 610
610+illetek az 635
635+Vam az 700
700+AFA az 840

(Mert ezt igy kell kiszamolni. Dolgoztam hangszer importornel. Aztan nemzetkozi logisztikai valalatnal. Meg kint elek. Volt eleg dolgom a vam es penzugyorseggel.)

A legoptimista szamitasok alapjan ki fogsz fizetni $320 extrat ha haza kuldeted. De szerintem ez rossz esetben akar a mandolin ara is lehet, ha mondjuk tobb a szallitas. stb.

(Hacsak nem uszod meg a vamot valami csoda folytan, de erre ne szamits)

Ehhez kepest a $100 az semmi es kezben hozzak. (S a fa alatt ott lesz)

Szoval gondold meg!

Vagy kuldesd hozzam, en hasznalom azt elhozom. Az ingyen van csak meg kell varni :)
Előzmény: TheRover (449)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!