Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Igen, abban a fogantyúban van. Alulról befűzik bele a berántó zsinórt, és ott van benne egy rugó, amin átfűzve a végén van egy tányér, amin átérve a szinórt megcsomózzák. Megrántáskor a fogantyúban levő rugót összenyomja, majd utána rántja meg a zsinórt .
CastelG.XB435HD-t tervezek venni tavaly itt kapott szakértői javaslatra :). A krinor.hu -n 120e+10e ajándék, de most a Praktiker akciózza (120e, múlt héten még 142e volt, ha jól emléxem). Krinornál kérdeztem a készletet, s közben mondták, hogy az ajándék ilyen-olyan hozzá illő dolgok, pl. védő felszerelés, de nem ezekre a részletekre figyeltem elsősorban. Ha lemondok róla meg a beszerzési nehézségekről (ha magam mennék érte Bp-ről, akkor 2 * 3-4 óra és 2 * 3-4e Ft), és a Praktikert választom, akkor milyen védő és egyéb (alapból hozzá nem adott) felszerelést javasolt beszerezni a használathoz?
Kb. 2000m2 -es hobbi üres telek (jelenleg derékig érő gazzal) tisztításáról lenne szó?
Egy olyan kérdésem lenne,hogy van nekem egy FS 90-es fűkaszám.Valahol olvastam,hogy ehhez létezik(ha minden igaz) valami indítást könnyítő rendszer,mely elastostart,valamint ergostart néven fut.Valaki esetleg tud ezekről bővebb információt adni nekem?Az említett típushoz beszerezhető-e ezen tartozék?Választ,segítséget előre is köszönöm.
A 2 év garancia egy dolog,az meg a másik hogy nem tudod érvényesíteni.Általában a komoly gépekre egy évet adnak,akkor most szerinted ez jobb mint azok?
Ha valaki rosszmájú lenne, azt mondaná, hogy amíg az Einhell kasza működni fog, kitart a gyári zsír is a szöghajtásban... De ilyeneket senki sem mond, mert nem vagyunk rosszmájúak. Bár az enyém zsírosodik kicsit, aszonta a dokinő - most voltam vele szervízben garanciális átvizsgáláson. Szóval ha az a csavar a szöghajtáson OLDALT van, akkor ott lehet - és kell is - belenyomni a kenőanyagot. Hogy milyen időközönként és mennyit, azt majd kitapasztalod. Inkább többször egy keveset, mint évente egyszer sokat! Jó egészséget kívánok az új szerzeményhez!
Egy Einhell MSB 34 tipusú fűkaszát vásároltam, most szeretném üzembe helyezni. Az a kérdésem, hogy kell-e ilyenkor a szöghajtást zsírozni, vagy ezt gyárilag megoldották és csak majd később lesz rá szükség?
Ezt most nem értem. Annyi volt , és most is annyi. Sőt, az újságban is annyit írnak. Miért vitték volna le az árát ? A gonoszpók 172 + Áfa áron adná. Mondjuk nem tolonganak, nem úgy, mint a Stihl - Vikingnél :-)))))))))
Éppen ezért lenne fontos, hogy itt a fórumon is összegyűljön a jó szakkereskedések jegyzéke, mert a szakkereskedések között is van jópár, ami egy garast sem ér.
Ha vki meg van elégedve akkor írja be, ha többen írják egy boltról, hogy jó, akkor valószínűleg az tényleg jó :-)
Lipinek igaza van abban, hogy a szakboltokban - már amelyikben - korrekt tájékoztatást adnak a vevőnek, mit szeretne venni, mit vegyen, funkciójában, árban mi a vevőnek megfelelő gép. Számtalan alkalommal beszéltem le, illetve rá a vevőket egy-egy nagyáruházban különböző gépekre. Sajnos az eladók abszolút érdektelenek, meg nem is mindig értenek a gépekhez. Ma a pénztártól küldtem vissza a vevőt a madarasban, mikor elmondta, mire veszi, mire szeretné használni a villany szegélyvágót.
Persze a vevők sem álltak sorba sütnivalóért, de nekem fáj, ha látom a sok értelmetlen vásárlást.
Akkor ez az Oleo-Mac egy komoly márka? Nem vagyok otthon kerti gépekben, de még soha nem hallottam ezt a nevet. Az szimpatikus volt, hogy 55000 körül adtak hozzá tárcsát és damilt is, meg valami Stihl reklám szemüveget. Valami Sparta utódot magyarázott az eladó, de ahogy nézema neten valóban a Sparta 250T lehetett az a gép.
Sziasztok! Érdeklődnék,hogy tudna-e nekem valaki segíteni egy McCULLOCH TRM MAC MT 150 10"/250cm típusú elektromos szegélyvágó damiltartó dob és rugó beszerzésében? Köszi!!!!!
Hát én szerintem az Oleo-Mac 250T-re akartak rábeszélni, hát vagy ezt kéne vagy a 730T-t profi rezgéscsillapítással. Az MTD-ben nem biztos hogy csalódnál de nem hasonlítgatám az OLEO-hoz