Ellenetek- minden eszköz megengedett. A csótányokkal sem állsz le egyeztetni, milyen módon tervezed őket kiirtani. Egyelőre az általatok és fő támogatásotokkal szétlopott és elqrt költségvetés helyreállitásáért kell küzdeni. De értelmes országokban nem a kecskére bízzák a káposztát. Csak itt abszurdisztánban...
Ami meg a 271-et illeti, megint nem cáfolt semmit, csak a szokott szlogenejeit sorolta! Miéárt veszitek zokon, ha mig ti folyvást a fidesszel foglalkoztok, mi is válemáényt mondunk szeretett álliberális formációtokról?
Hogy jön ide Demcsák? Azt pedig, hogy "deviáns lüke", csak addig szokták habzó szájjal mantrázni, amíg egy családtagról ki nem derül, hogy abba a csoportba tartozik. Aztán jön a meghasonlás, igazi nagy dráma. Végigéltem már egy ilyet.
Úgyhogy ezzel én vigyáznék a helyedben, már ha maradt még a szívedben érzelem is a politikai indulatok mellett.
jozo jozó azt állitotta, hogy a szdsz egy szépreményű párt, én helyeseltem, jehu meg nyavajgott, hogy nem igaz! Miért ne lenne? Ráadásul egy tagtársatok állitja, mi a fenének tiltakozzam ellene?
Nem bukott be. Hazugságon kapták, de az nem számít, sőt trendi. Amúgy tökmindegy mit mondott, nem a hallgatóság hanem a küldöttek döntenek. Pénz beszél, hutya ugat, megválasztják Kókát.
Hogy ne lógjon a levegőben: a modern demokrácia alapja, hogy a kormánypárt elszámol, majd a versengő pártok ismertetik terveiket. A választó az ország állapotában bekövetkezett változás és a programok ismeretében dönt.
Na most, a kormánypárt tudatosan törekedett arra, hogy az ország állapotát hamis színben tüntesse fel. Terveit illetően odáig elment, hogy hamis szándékkal adócsökkentési törvényt fogadott el. Az elfogadás pillanatában tudva, hogy azt vissza fogja vonni a választás után.
Ez a demokrácia alapjainak aláásása, ez ellen minden demokratának minden demokratikus eszköz igénybe vételével küzdeni kell.
a másik topicban írta valaki, elég jól összefoglalva a Kóka-ellenes érveket:
Kóka a Fodor-kampány tervezői szemében az "MSZP embere", aki a "gazdagok pártjává" tenné az SZDSZ-t, amelyet "vállalatként irányítana". Az "újonc, a törtető", aki ugyanakkor - itt egy "kis" ellentmondás van a két állítás között - a "régi vezetés bábja". Persze ez így nem igaz, ez csak rendkívüli rosszindulattal mondható Kókáról, de ez a kép erősödik, ha nem cáfolja elégszer. A reggeli Napkeltében Lakner Zoltán már Kóka állítólagos "szociális érzéketlenségéről" magyarázott. Nem ártott volna, ha a záróbeszédben ezeket alaposan megcáfolja, kigúnyolja, mert így óhatatlanul ezek forognak, felhasználhatóak ellene és ha veszít, akkor emiatt veszít.
Ezeket az állításokat lehet itt is visszaolvasni, részben jobboldali, részben Kóka-ellenes SZDSZ-es nickektől.
Biztos csökkenne a fontosságuk. De az a helyzet, hogy a történelemben mindig könnyebben - mondhatni természetszerűbben - alakult ki valamiféle tekintélyuralmi rendszer, mint liberális demokrácia. Ezért sem árt, ha liberális párt folyamatosan létezik.
Nem elsősorban a másságok és kisebbségek miatt van szükség elvhű liberális pártra. Hanem azért is, mert nagy pártjaink közül az egyik vezérelvű antiliberális.
Állandóan azt hallottam a rendszerváltást követő 6 évben, hogy az SZDSZ-nek oriási értelmiségi holdudvara van, meg hogy a pesti liberális értelmiség pártja. Ez akkor még igaz is volt.
Ezért nem értettem soha, hogy miért raknak miniszteri posztokba dilettáns barmokat, akik sorra megbuknak a különböző tárcák elén. Pl. nincs egy tapasztalt, értelmes pedagógus az SZDSZ házatáján? Miért kellett kétszer ezt a retardált Magyar Bálintot odatenni, pláne ha már egyszer megbukott?
No nem, azok az alapelvek, amelyek egyben a demokráciáé is, azokat itthon is vállalja minden párt! Ezért kellene egy liberális pártnak (no nem a szadeszre gondolok, mert ő nem az) olyasmiket felvállalni ami mások programjából kimarad. Ilyen pont a másságok, különböző kissebbségi problémák, csakhogy ez nem elégiti ki egyrészt a finnyás értelmiségieket, másrészt a sikerre törő pragmatikusokat.
Háát az fix, hogy a választókerületében KG cseppet sem gyámkodott az állambácsi nevében! Majd kap a házára egy emléktáblát, azzal a szöveggel, többek közt : ő volt az egyetlen magyar parlamenti képviselő, aki 20 év alatt semmit sem tett a kerületéért!
Semmi kifogásom az ellen, ha Kóka indít egy új pártot.
De, hogy az SzDSz--ből csináljon egy pragmatista siker-ideológiájú pártot, az etikátlan. Lehet, hogy bejön neki, mint ahogy Orbán Viktornak is sikerült az eredetileg liberális Fideszből előbb egy konzervatív nacionalista, majd pedig populista képződményt csinálni. Azt viszont valószínűsítem, hogy Kókát ezen az átalakuláson a szabadelvű szavazók nem fogják követni.
az emberek egy része,sokkal több mint akik az szdszre szavaznának valaha is, tud és akar boldogulni ilyen olyan szinten,ezért ez is ugyanolyan dehonesztáló mint kóka sikeres ember szlogenje.
ez nekem pl nem ad semmiféle plusszt se értékrendileg,se semmilyen szempontból,inkább szánalmasnak tartom.
viszont a kisebbségek és emberi jogok felé határozott törekvést becsülöm,és szükséges is. a szavazók elvesztése pont amiatt történt mert nem volt hiteles az szdsz, tehát kóka ezért indul sztm rossz irányba.