Keresés

Részletes keresés

josorrel Creative Commons License 2009.06.10 0 0 802
Az azt jelenti, hogy sok cserje volt korábban azon a területen, de néha most is előbukkannak...
Kb. 1000m2-es terület és a rendszeresség attől függ, hogy milyen gyorsan nő a növényzet.

Eddig kaszával illetve elektromos fűkaszával oldottuk meg a feladatot... ezt szeretném megkönnyíteni!

Előzmény: DOLMAR PS 6400 (800)
pintérjani Creative Commons License 2009.06.09 0 0 801
Datolyapálma illetve bambusz. :-))))
Előzmény: DOLMAR PS 6400 (800)
DOLMAR PS 6400 Creative Commons License 2009.06.09 0 0 800

"egyéb vastagabb szárú növény rendszeres vágására"

Ez pontosan mit is takar?

Milyen rendszeresen használnád és mekkora területen?

Az oleo-mac sparta250, amit Gypsy is ajánlott, egy jó márka, minőségi, kisteljesítményű, belépő gépe.

Nagyobb munkákhoz, nagyobb teljesítményű kasza kell, ami többe is kerül, persze vehetsz kínait occsóért, de az hosszú távon drágábbra jön majd ki.....

Előzmény: josorrel (798)
Gypsy56 Creative Commons License 2009.06.09 0 0 799
Hát ... értem én, hogy szerény költségvetés, de szerintem egyik se. Oleomac Sparta 250 48 ezertől úgy 55-ig kapható. Az sokkal jobb választásnak tűnik .
Előzmény: josorrel (798)
josorrel Creative Commons License 2009.06.09 0 0 798
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni motoros fűkasza vásárlásához.

Korlátozott anyagi ráfordítással van csak módom ezt eszközölni, így kb. 45eFt-ból kell kijönnöm.
Az MTD 790 és az AL-KO BC 4125 gépek jelenleg akciósan megfelelnek ennek a kritériumnak.
Ezek közül melyiket válasszam, illetve ilyen áron van e jobb lehetőség?

Egyébként egyenetlen terepen fű, gaz és egyéb vastagabb szárú növény rendszeres vágására használnám!

Előre is köszönöm!
Gypsy56 Creative Commons License 2009.06.09 0 0 797
Jó, hát olyan ökör is van, aki a saját pisijét issza, mert az jó .
Előzmény: DOLMAR PS 6400 (796)
DOLMAR PS 6400 Creative Commons License 2009.06.09 0 0 796

Biztosan emlegetnélek is közben téged... :-)

Amúgy van aki az ilyen csalános dolgokért még fizet is..... :-)

Előzmény: Gypsy56 (795)
Gypsy56 Creative Commons License 2009.06.09 0 0 795
Az igaz. Hogy tennének rád pakolást, de úgy teljes testre :-))))))  Biztos nem lenne reumád .
Előzmény: DOLMAR PS 6400 (794)
DOLMAR PS 6400 Creative Commons License 2009.06.09 0 0 794
Pedik sok jótékony hatása van a csalánnak. :-)
Előzmény: pintérjani (793)
pintérjani Creative Commons License 2009.06.08 0 0 793
Szoktam nézegetni őket,lehet "tanulni" tőlük.Felénk fültokkal,álarcban nyírnak.

Próbáltam én is a szemüveget,de miután nem ízlett a parlagfű és a csalán,felvettem az álarcot.
Előzmény: DOLMAR PS 6400 (790)
DOLMAR PS 6400 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 792

Semmi gond nincs, hiszen ez egy fórum, azért van, hogy leírd a véleményed.

Szerencsére, nem egyezik meg minden ember véleménye, minden témában....

Én a biztonsági övet is mindig használom a kocsiban, nem csak a sajátomban.

Van aki nem használja, van akit megmentett az öv és van akit megölt.

Persze az arcvédő, remélem senkit sem öl meg :-))

Előzmény: Rumanyi (789)
DOLMAR PS 6400 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 791

Nézd, vettél vágásbiztos ruhát a láncfűrészhez?

És védősisakot?

Ugye nem kell mondanom, hogy ezek miért lettek kitalálva.........

Előzmény: Rumanyi (789)
DOLMAR PS 6400 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 790

Jani!

Nézd már meg, hogy a közterületes kaszások közül hányan használnak álarcot....

Én hozzájuk képest baromi jó helyzetben vagyok, mert közterületen tényleg vannak szar dolgok.... :-)

Előzmény: pintérjani (788)
Rumanyi Creative Commons License 2009.06.08 0 0 789

Bocs, de én tökre őszintén mondtam teljes arcvédőt. Én is egy a géppel együtt járó védőszemüveggel dolgoztam először a 90-es évek közepén. Mit mondjak csúnyán összeverte a képemet. A fogorvos haveromtól hallottam az esetet mikor egy fickó a járda kaszálásakor belevigyorgott egy kavicsba, mocskosul fájt neki!

A rács vagy műanyag kérdést hagyjuk nyitva, ki-ki döntse el maga melyik a neki szimpibb.

Egyébként elrettentő példaként neandervölgyi kinézetű szomszédom nyáron fecskenadrágban, strandpapucsban és napszemüvegben kaszál egy kb. 30ccm-es MTD-vel. Nagyon szórakoztató a látvány, negyed órákat röhögök rajta egy-egy kavics után.

Előzmény: DOLMAR PS 6400 (784)
pintérjani Creative Commons License 2009.06.08 0 0 788
Azért mert Te fanatikus vagy.Már-már mazochista. :-)))Elhiszem ,hogy meg sem kottyan az arcodon gellert kapó kő és egyéb szilárd anyag,de áruld el légy szíves,hogy a kutyagumi találatot is ilyen hősiesen viseled? :-)))
Előzmény: DOLMAR PS 6400 (784)
tutti11 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 787
Igen!!Szükség van!))
Lipi07 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 786

Biztosan nem én leszek az egyetlen, aki ezt fogja írni:

Ha szeretsz kísérletezni, kockáztatni, akkor a Güde-t veszed meg. De ha dolgozni szeretnél, nem szervízelésre várni esetlegesen, akkor a már évek óta sok-sok embernél megbízhatóan működő Sparta 250-est választod.

Előzmény: persie (785)
persie Creative Commons License 2009.06.08 0 0 785

Hali.

Fükaszát szeretnék vásárólni véleményeteket kérném.Olyan max 60000ft ig.Othoni+hegy kaszálására.

Területet nem tudok mondani.Két gépen gondolokodom

Güdét jobbnak találom számomra a teljesítménye miatt?

Güde Gfs 1500 B 2le

Oleo-Mac 250T

Előre is köszi

DOLMAR PS 6400 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 784

"Szerintem egy kezdőnek aki tanácsot kér alapból teljes arcvédőt kell ajánlani!"

Szerintem meg a leghasznosabb az őszinte vélemény!

Tudod a jogosítvány lerakása közben is elmondják, sőt vizsgázol is belőle, hogy nem szabad gyorsan hajtani, ittasan-bekábítózva vezetni stb.., mégis évente több ezer ember hal meg ezek miatt.

Szóval én inkább elmondom, hogy én mit használok és miért, így ha van egy kis esze, akkor minimum egy szeműveget használni fog!

Sok sikert a polikarbonátos kaszáláshoz! (remélem nem kaszált nagyon sokat.... :-) )

Egyébként kaptam már az arcomba követ, ágakat stb., sőt járok áirsoftozni is, ott is csak szeűveget használok, pedig 500fps-el lőhetnek rám 6mm-es műanyag golyókat akár 20 méteről!

Nekem elég sok haverom van, aki kaszál vmilyen formában, ezek közül két srácnak törött ki foga, mindkettőnek a szalonna bőrke miatt, mert imádják enni! :-))

Műfoguk van elöl és oldalt, pedig még 30 évesek sincsenek :-)

Előzmény: Rumanyi (782)
pintérjani Creative Commons License 2009.06.08 0 0 783
Nekem is ilyen átlátszó műanyag van az arcom előtt,de hogy plexi vagy polikarbonát-e ,azt nem tudom.Viszont a kutyagumi,rohadt gyümölcs ,csigapép és társai ellen tökéletes.A bakancsról annyit,hogy nekem már fúródott bele rozsdás szeg a lábujjaim közé a gumicsizmába.
Rumanyi Creative Commons License 2009.06.08 0 0 782

A egy felcsapódó kő még a fogadat is kitörheti!

Az arc védelme legalább olyan fontos mint a szem védelme!

Nekem a 2 mm-es polikarbonátot berepesztette egy kavics!

Szerintem egy kezdőnek aki tanácsot kér alapból teljes arcvédőt kell ajánlani!

A polikarbonát mellett  (nem plexi!) szól még hogy az éticsigák és különféle rothadó gyümölcsök leve "nem ivódik bele" az arcbőrödbe (a kutyagumiról már nem is beszélve), ha összekarcolódik akkor pedig 600-800Ft-ért ki tudod cserélni a látómezőjét.

Nekem az a tapasztalatom hogy akkor párásodik, ha parlagfüvet, arankát, csalánt vagy valami hasolnó allergént vágok, mert akkor 10 másodperc alatt bedugul az orrom, és kénytelen vagyok a számon át lélegezni, egyébként csukott szájjal nem párásodik.

A zajvédelemmel kapcsolatban folyamatos 75dB fölött ipari felhasználásnál kötelező a füldugó vagy fültok használata. Otthon csak ajánlott, én használom és nem ordibálok egy fél napi kaszálás után este a családommal.

Előzmény: DOLMAR PS 6400 (777)
DOLMAR PS 6400 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 781

A barkácsáruházakat felejtsd el, menj be egy munkavédelmi szakboltba, vagy webshopba és ott vegyél rostás arcvédőt, tavaly 1500-ért is lehetett venni, több helyen is, csak arra figyelj, hogy ne gumipántosat vegyél, hanem műanyagpántosat, amin egy tartkón lévő tekerőgombbal történik a pánt feszítése!

Nem kötelező a bakancs, csak vmi kényelmes zárt cipő, a bakancs azért jó, mert ha idegen helyen kaszálsz, akkor beleléphetsz, belerughatsz dolgokba, egyként esztétikailag hamar leoffolod a bakancsot a fűlével.... :-)

Amúgy van egy előnye a szeművegnek, az hogy UV szűrős és ez van, akinek fontos.....

Előzmény: tattla14 (780)
tattla14 Creative Commons License 2009.06.08 0 0 780
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

A kasza alakul 115-ért :).

Bakancs meg szitás álarc ügyben viszont tanácsotokat, javaslatokat kérnék.

A munkavédelmi szemüvegben nem bízom. Napon dogozva, verejtékezve, szerintem is párásodik. Lakásfelújításnál legalábbis így tett.
Néztem ma két nagyobb barkácsboltot (Praktiker, Obi), csak az előbbiben voltak munkavédelmi dolgok, de a 2 fajta bakancsnak és az 1 plexi álarcnak nem volt nagy sikere nálam. Mondjuk a bakancsok nem voltak rosszak, csak szegény lábujjaimat nyomta a szebbik össze, a másik meg Black & Decker volt, amivel nem kívánodzik divatozni fűkaszálás közben.
Van saját (túra)bakancs otthon, annak a színével viszont meg vagyok elégedve, nem tervezem zöldesre módosítani.

Előre is köszönök minden további segítséget
Előzmény: DOLMAR PS 6400 (777)
pintérjani Creative Commons License 2009.06.07 0 0 779
Én használtam einhell Ms 28 vagy mifene gépet.2 óra alatt meghalt."Nem javítható" lett a szerviz szerint.
Előzmény: Jroux (765)
forest240 Creative Commons License 2009.06.07 0 0 778
Ó nem, én nem vettem Eihellt, bár kb. 7 esztendeje valami hasonló kaliberű géppel kezdtem (Partner). Igen, nagyon-nagyon rossz tapasztalataim voltak vele. A lényeg, hogy gyorsan eljutottam a Husqvarnához. Azóta szép az élet.
Előzmény: Jroux (765)
DOLMAR PS 6400 Creative Commons License 2009.06.07 0 0 777

Szerintem, ha olyat területet kaszál az ember, ahol csak növényzet csapódhat az arcába, akkor elég egy munkavédelmi szeműveg is, jó néha fáj, ha a képembe csapódik vmi nagyobb cucc, de nem halok bele :-)

A plaxi szerintem elég kaka, mert párásodik, koszolódik, karcolódik.

A rácsból többféle erősségüt lehet kapni, különböző munkavédelmi szabványoknak megfelelően.

Amit még ajánlanék, annak aki közterületet kaszál, az a láthatósági mellény, engem már többször majdnem elütöttek....

Előzmény: Lipi07 (774)
DOLMAR PS 6400 Creative Commons License 2009.06.07 0 0 776

Azért nézz szét, mert szerintem máshol is tudsz venni, 120ezer alatt xb435hd-t.

Kapásból tudok olyan helyet , ahol 115 az ára, ajándék olajat kapsz a géphez, aházhozszállítás meg kb. 2ezerből megvan.

De a Budapesthez közeli kertigepbolt.hu-nál is szokotak lenni jó akciók, most ez a gép konkrétan 120ezer, de elképzelhető, hogy lesz majd akcióban...

Egyébként ehez a géphez gyári tartozék egy tubus szöghajtás zsír is!

Előzmény: tattla14 (769)
Gypsy56 Creative Commons License 2009.06.06 0 0 775
Bizony !  :-) De szerencsére van rajta robusztus Elastostart .
Előzmény: bozótirtó (773)
Lipi07 Creative Commons License 2009.06.06 0 0 774
Bakancs, hosszú gatya, hosszú újjú ing, igény szerint kesztyű is jól jöhet, de ami a legfontosabb, a védőállarc. Szitaszövésű, vagy plexis, kinek melyik szimpibb. Anélkül neki se kezdj kaszálni, mert durva dolgok tudnak az arcodba, netán a szemedbe szállni nélküle! Fülldugó is felszerelés lehet még, bár ha XB435 lesz, az nem hangos.
Előzmény: tattla14 (769)
bozótirtó Creative Commons License 2009.06.06 0 0 773
Hát az fs 90 amilyen állat egy gép,annál oszt kurvára szükség van indításkönnyítő berántásra!
Előzmény: Gypsy56 (772)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!