Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Az azt jelenti, hogy sok cserje volt korábban azon a területen, de néha most is előbukkannak... Kb. 1000m2-es terület és a rendszeresség attől függ, hogy milyen gyorsan nő a növényzet.
Eddig kaszával illetve elektromos fűkaszával oldottuk meg a feladatot... ezt szeretném megkönnyíteni!
Hát ... értem én, hogy szerény költségvetés, de szerintem egyik se. Oleomac Sparta 250 48 ezertől úgy 55-ig kapható. Az sokkal jobb választásnak tűnik .
Sziasztok, Segítséget szeretnék kérni motoros fűkasza vásárlásához.
Korlátozott anyagi ráfordítással van csak módom ezt eszközölni, így kb. 45eFt-ból kell kijönnöm. Az MTD 790 és az AL-KO BC 4125 gépek jelenleg akciósan megfelelnek ennek a kritériumnak. Ezek közül melyiket válasszam, illetve ilyen áron van e jobb lehetőség?
Egyébként egyenetlen terepen fű, gaz és egyéb vastagabb szárú növény rendszeres vágására használnám!
Bocs, de én tökre őszintén mondtam teljes arcvédőt. Én is egy a géppel együtt járó védőszemüveggel dolgoztam először a 90-es évek közepén. Mit mondjak csúnyán összeverte a képemet. A fogorvos haveromtól hallottam az esetet mikor egy fickó a járda kaszálásakor belevigyorgott egy kavicsba, mocskosul fájt neki!
A rács vagy műanyag kérdést hagyjuk nyitva, ki-ki döntse el maga melyik a neki szimpibb.
Egyébként elrettentő példaként neandervölgyi kinézetű szomszédom nyáron fecskenadrágban, strandpapucsban és napszemüvegben kaszál egy kb. 30ccm-es MTD-vel. Nagyon szórakoztató a látvány, negyed órákat röhögök rajta egy-egy kavics után.
Azért mert Te fanatikus vagy.Már-már mazochista. :-)))Elhiszem ,hogy meg sem kottyan az arcodon gellert kapó kő és egyéb szilárd anyag,de áruld el légy szíves,hogy a kutyagumi találatot is ilyen hősiesen viseled? :-)))
Biztosan nem én leszek az egyetlen, aki ezt fogja írni:
Ha szeretsz kísérletezni, kockáztatni, akkor a Güde-t veszed meg. De ha dolgozni szeretnél, nem szervízelésre várni esetlegesen, akkor a már évek óta sok-sok embernél megbízhatóan működő Sparta 250-est választod.
"Szerintem egy kezdőnek aki tanácsot kér alapból teljes arcvédőt kell ajánlani!"
Szerintem meg a leghasznosabb az őszinte vélemény!
Tudod a jogosítvány lerakása közben is elmondják, sőt vizsgázol is belőle, hogy nem szabad gyorsan hajtani, ittasan-bekábítózva vezetni stb.., mégis évente több ezer ember hal meg ezek miatt.
Szóval én inkább elmondom, hogy én mit használok és miért, így ha van egy kis esze, akkor minimum egy szeműveget használni fog!
Sok sikert a polikarbonátos kaszáláshoz! (remélem nem kaszált nagyon sokat.... :-) )
Egyébként kaptam már az arcomba követ, ágakat stb., sőt járok áirsoftozni is, ott is csak szeűveget használok, pedig 500fps-el lőhetnek rám 6mm-es műanyag golyókat akár 20 méteről!
Nekem elég sok haverom van, aki kaszál vmilyen formában, ezek közül két srácnak törött ki foga, mindkettőnek a szalonna bőrke miatt, mert imádják enni! :-))
Műfoguk van elöl és oldalt, pedig még 30 évesek sincsenek :-)
Nekem is ilyen átlátszó műanyag van az arcom előtt,de hogy plexi vagy polikarbonát-e ,azt nem tudom.Viszont a kutyagumi,rohadt gyümölcs ,csigapép és társai ellen tökéletes.A bakancsról annyit,hogy nekem már fúródott bele rozsdás szeg a lábujjaim közé a gumicsizmába.
Az arc védelme legalább olyan fontos mint a szem védelme!
Nekem a 2 mm-es polikarbonátot berepesztette egy kavics!
Szerintem egy kezdőnek aki tanácsot kér alapból teljes arcvédőt kell ajánlani!
A polikarbonát mellett (nem plexi!) szól még hogy az éticsigák és különféle rothadó gyümölcsök leve "nem ivódik bele" az arcbőrödbe (a kutyagumiról már nem is beszélve), ha összekarcolódik akkor pedig 600-800Ft-ért ki tudod cserélni a látómezőjét.
Nekem az a tapasztalatom hogy akkor párásodik, ha parlagfüvet, arankát, csalánt vagy valami hasolnó allergént vágok, mert akkor 10 másodperc alatt bedugul az orrom, és kénytelen vagyok a számon át lélegezni, egyébként csukott szájjal nem párásodik.
A zajvédelemmel kapcsolatban folyamatos 75dB fölött ipari felhasználásnál kötelező a füldugó vagy fültok használata. Otthon csak ajánlott, én használom és nem ordibálok egy fél napi kaszálás után este a családommal.
A barkácsáruházakat felejtsd el, menj be egy munkavédelmi szakboltba, vagy webshopba és ott vegyél rostás arcvédőt, tavaly 1500-ért is lehetett venni, több helyen is, csak arra figyelj, hogy ne gumipántosat vegyél, hanem műanyagpántosat, amin egy tartkón lévő tekerőgombbal történik a pánt feszítése!
Nem kötelező a bakancs, csak vmi kényelmes zárt cipő, a bakancs azért jó, mert ha idegen helyen kaszálsz, akkor beleléphetsz, belerughatsz dolgokba, egyként esztétikailag hamar leoffolod a bakancsot a fűlével.... :-)
Amúgy van egy előnye a szeművegnek, az hogy UV szűrős és ez van, akinek fontos.....
Bakancs meg szitás álarc ügyben viszont tanácsotokat, javaslatokat kérnék.
A munkavédelmi szemüvegben nem bízom. Napon dogozva, verejtékezve, szerintem is párásodik. Lakásfelújításnál legalábbis így tett. Néztem ma két nagyobb barkácsboltot (Praktiker, Obi), csak az előbbiben voltak munkavédelmi dolgok, de a 2 fajta bakancsnak és az 1 plexi álarcnak nem volt nagy sikere nálam. Mondjuk a bakancsok nem voltak rosszak, csak szegény lábujjaimat nyomta a szebbik össze, a másik meg Black & Decker volt, amivel nem kívánodzik divatozni fűkaszálás közben. Van saját (túra)bakancs otthon, annak a színével viszont meg vagyok elégedve, nem tervezem zöldesre módosítani.
Ó nem, én nem vettem Eihellt, bár kb. 7 esztendeje valami hasonló kaliberű géppel kezdtem (Partner). Igen, nagyon-nagyon rossz tapasztalataim voltak vele. A lényeg, hogy gyorsan eljutottam a Husqvarnához. Azóta szép az élet.
Szerintem, ha olyat területet kaszál az ember, ahol csak növényzet csapódhat az arcába, akkor elég egy munkavédelmi szeműveg is, jó néha fáj, ha a képembe csapódik vmi nagyobb cucc, de nem halok bele :-)
A plaxi szerintem elég kaka, mert párásodik, koszolódik, karcolódik.
A rácsból többféle erősségüt lehet kapni, különböző munkavédelmi szabványoknak megfelelően.
Amit még ajánlanék, annak aki közterületet kaszál, az a láthatósági mellény, engem már többször majdnem elütöttek....
Bakancs, hosszú gatya, hosszú újjú ing, igény szerint kesztyű is jól jöhet, de ami a legfontosabb, a védőállarc. Szitaszövésű, vagy plexis, kinek melyik szimpibb. Anélkül neki se kezdj kaszálni, mert durva dolgok tudnak az arcodba, netán a szemedbe szállni nélküle! Fülldugó is felszerelés lehet még, bár ha XB435 lesz, az nem hangos.