Keresés

Részletes keresés

norby Creative Commons License 2000.08.08 0 0 240
Udv !

A Benefonnak is van a NavTalk-hoz hasonlo telefonja (vagy a NavTalk hasonlit a Benefon egy telefonjara ?). Esc a neve, 3. negyedevre igertek, kb 1000-1500 euro.

Egyebkent jaratosabbak vagytok : a turistaterkepek nem kompatibilisek a GPS adta pozicioval ? Nem ertek hozza, de tegnap vettem egy Magas-Tatra terkepet, es valami szlovak felirat GPS-t hirdet (so siet'ou WGS 84). Azt ertem, hogy siet :) Meg meg kell bongesznem jobban...

CommandAir Creative Commons License 2000.08.03 0 0 239
Bocsánat, az utolsó mondat helyesen:
Csak a fázismérő vevők lehetnek méter pontosak.

CommandAir Creative Commons License 2000.08.03 0 0 238
A polgári vevők a hardver korlátjuk miatt nem tud 10 méternél pontosabb lenni. Csak a kódmérő vevők lehetnek méter pontosak.
Előzmény: kpa (236)
kpa Creative Commons License 2000.08.03 0 0 237
NavTalk II
Huuu de tuti darab!!! Mar csak a nagy tavaszi leertekelest kellene megvarni....
Előzmény: sui (235)
kpa Creative Commons License 2000.08.03 0 0 236
>elvileg 10szer pontosabb lett a polgari GPS helymeghatarozas, kb. milyen pontossaggal (x >meter) kepes
>egy atlagos vevo meghatarozni a koordinatakat - mondjuk MOn, ha ez szamit?

Hat szerintem ez rank nem igazan vonatkozik (remelem tevedek), mert ha jol tudom, akkor az SA-t szuntettek meg, ami Amerika egyes reszeire korlatozodott... Tehat Mo-n marad a regi, ami a Garmin II+ ommal eddig a legjobb esetben 9,3m volt.... (azt pedig nem hiszem, hogy ilyen kis keszulekekkel lehetne 1m-est elerni (meglepne)

Előzmény: Diravi (234)
sui Creative Commons License 2000.08.02 0 0 235
Üdv minden GPS őrültnek!

Végre elérhető közelségbe került az első GPS/GSM ketyere.

Nézzétek meg a Garmin NavTalk II.-t és a műszaki adatait a neten a www.navigate.hu címen, érdemes!

sui:)

Diravi Creative Commons License 2000.08.02 0 0 234
Udv GPS topic,

Teljesen uj vagyok ezen a videken, es lenne egy-ket kerdes a nagyerdemu GPS tudosokhoz.

Most, hogy elvileg 10szer pontosabb lett a polgari GPS helymeghatarozas, kb. milyen pontossaggal (x meter) kepes egy atlagos vevo meghatarozni a koordinatakat - mondjuk MOn, ha ez szamit?

Elsosorban autoban hasznalnam a GPSt, egy beepitett PC es egy custom SW segitsegevel (kalibralt terkep kepen helymeghataroz). Tehat nem kell, hogy az aktualis koordinatakon kivul barmi mast is ki tudjon jelezni/kuldeni a szgep fele, viszont azert lehessen szepen kezben is hasznalni. Talalok olcsobbal a Garmin 12-nel ilyesmi celra?

Elore is koszonom a valaszokat,
Diravi

donvito Creative Commons License 2000.07.31 0 0 233
Nekem is a IIPLus-szal van gondom!!!!
Egy Duracell elem szépen, de nem lassan folyékony állapotot vett fel, pedig igazából 4 napig nem használtam a gépet, extrém hőmérsékleteknek, víznek, stb. nem volt kitéve. A következménye az egész helyzetnek az lett, hogy cserélni kell a memória elemét, pedig a gépet egy éve vettem és most kellne használnom.
Nem tudja senki, hogy mennyi időt vesz el egy elemcsere???
vito
papaja Creative Commons License 2000.07.31 0 0 232
Én IIplus-t használok. Nem értem, hogy kikapcsolt állapotban néha 2 nap alatt néha 2 hét alatt miért merül le az elem. Van valakinek ötlete, hogy hivatalosan, ha benne hagyom az elemet meddig kell kikapcsolva "elállnia?" A gépkönyv erről nem ír semmit.
Más. Kocsiban ablakban 50 C felett már nem érzi jól magát, meddig kellene bírnia?
nekem Creative Commons License 2000.07.28 0 0 231
Sziasztok

Akkor had fedjem fel magam egy picit...

Én kimondottan garmin gps programozásával foglalkozom.
Nagyobb cégeknek akik vesznek mondjuk 60 darabot, és kérnek hozzá saját kinézetű saját menüpontokkal ellátott programot, azoknak én írom.
Ebből adódóan magyar nyelvű megoldások is születnek. (erről már szóltam egyszer)
Tehát nem olyan nagy ördöngösség...
A Garmintól meg lehet kapni egy kis barátság révén minden segítséget.

A másik dolog, a térkép... Erről szólnék pár szót
Először is... Nem tudom tudjátok-e hogy a garmin masinákat (az újabb modelleket) el lehet indítani a megszokott gombnyomáson kívül más módon is...
A III+ lesz a minta most --ezen így megy:
Ha az ENTER gombot nyomod, és közben kapcsolod be a kis piros gombbal, akkor kapsz egy képernyőt a gép állapotáról (pl. Hőmérséklet, külső belső táp feszültsége, műholdas idő, frekvencia, jelszint, stb stb
Ha a MENU gombot nyomod bekapcsolás közben, akkor mindent lenulláz a gép. Eldobja a Műhold Almanachot, (tehát újra keresi a műholdakat) letörli az összes pontot, Egyéni beállítást, És nullázza a számlálókat is.(az eddig futott időt is) . De van valami érdekesebb is...
A kitörölt pontok helyére felrakja a GARMIN, GRMEUR, GRMTWN pontokat.
(Garmin gyár Taiwan... Központ USA... Europai kereskedelmi központ anglia.)

Namost ha nem akarom nektek kiadni a protokollt most itt rögtön, akkor kicsit rávezetlek a dologra... Ha ő 'reset' után felrakja a saját adatait, akkor azokat meg lehet valahol találni a netről letölthető upgrade bin fileokban is. ugyebár :))) Letöltöd a III+ szoftverét a garmin.com ról...
És egy editorral belenézel ( a bin file ba) és rákeresel a három említett pont valamelyikének nevére.
Aztán utána ott lesz a kordináta egy egyszerűen lekódolt formában.
A három kódot kiírod a gpsből meg kiírod a programból is decimálissan... és kikombinálod a dolgot. (nekem ez egy órámba tellet talán)
Ebben a formában tárol koordinátákat a masina.
Egy-egy térképnek azért annyira kötött a mérete a mapsource cd-n mert egy két pontot tárol csak ebben a formában... a többit meg hozzá viszonyított vektoros módszerrel.
Namost legközelebb elmondom hogyan tárolja a vektorokat.

azért segítségként a következőket adom .....
GARMIN pont adatai ... 73,4,226,117,253,130,109,67,64,83,203,214,250,34,179,87,192
(nézzétek ki a gpsből a hozzá tartozó földrajzi koordinátákat)
Ez tartalmazza a koordinátákat, a pont típusát, magasságát stb
Ha programozó is ül köztetek akkor még annyit, hogy a koordinátát LongInteger formátumhoz kisértetiessen hasonló formában rakja le.

Köszi a figyelmet...

(Írtam Delphiben egy kis programot, ami akár egy bmp filét át tud konvertálni mapsource formátumra.
BMP képet kalibrálok... aztán átkonvertálom... aztán bármelyik mapsource programmal megnyitom és onnan már olyan mintha gyári cd-n lenne az adat)
MapSource prg is letölthető a garmin.com ról
Van pl mecsek túristatérképem Garmin III+ ban, meg hozzá Pécs, Szeged, Kecskemét, Bp, Sopron, Balaton térképeim is.
De nem tudom mennyire lett pontossan kalibrálva. Ez csak játék részemre.

Gondolom most megindul a levelezés felém :( 29 én elmegyek két hétre világgá) Aztán ha tudok válaszolok mindenkinek

Legjobb az lenne, ha összejönnénk pesten egy kocsmába, (laptopot viszem) és 'legyaláznánk' a drága pénzen árusító dealereket. ( 'mi' felhasználók csinálhassuk azt amit akarunk)
Csínálhatnánk magunknak térképeket, meg mindent amit csak akarunk.
BOCSÁNAT A FORGALMAZÓKTÓL. A MAGYARAROSÍTÓ PROGRAMOT FENTARTOM NEKIK, NEKÜNK CSAK A TÉRKÉPGYÁR MARAD.

Mit szóltok hozzá ?
(persze mire visszaérek nyaralásból, már lehet hogy ott lesz az idézés a postaládámban :)
De talán ennyit még el tudok intézni kenyéradó gazdám segítségével.

ANDREAS NEKEM@888.NU

Szia torban... te ezt már mind sejthetted :)
De hogy hol dolgozom, maradjon titok.

Visszaérve a nyaralásból felrakok a netre mindent amit csak tudok

Sziasztok

Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.27 0 0 230
Igazad, van engem is hasonló problémák foglalkoztattak (pl. vegyek Anglia Garmin térképet jó drágán, ha egy hétre odalátogatok?). Végül is a dolog nem izgatott fel annyira, mert laptopot is vinni kéne, hogy az aktuális részt feltöltsem a GPS-be, azt meg már nem igazán akarom... Persze ha nagy memóriájú GPS-ed van, esetleg elöre feltöltesz egy adag cartridge-ot, akkor más. De aki egy adag cartrige-ot vesz, annak már a térkép nem oszt/szoroz árban.
Az ár problémát egy dolog oldaná meg, mint már írtam, ha valaki "feltöri" a Garmin térkép-formátumot és a protokollt, akkor bármilyen más ismert formátumú térkép feltölthető lesz... Erre nem sok esélyt látok (hacsak egy dezertőr Garminos fejlesztő nem publikálja a dolgot...)

DRP.

Előzmény: Tman (229)
Tman Creative Commons License 2000.07.27 0 0 229
A magyart én is megvenném/meg fogom venni, de arra a 2 hétre, amíg használnám, nem vagyok hajlandó megvenni az USA térképeket ilyen horrorisztikus (100 dollár) áron. Nem tudom, hogy ezek miért ilyen drágák, ugyanennyiért a Rand McNally GPS-t is ad a programjához.
Előzmény: Dr. Pepper (228)
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.26 0 0 228
Meglepne ha lehetne... Ha van közeledben akinek van, és engedi, akkor csak egy egy CD-másolás az egész. Persze gondolom ilyen valaki nincs, ezért is kérded. Szerintem, mivel ezek elég drága és ritka CD-k, és csak egy relatíve szük csoport érdeklődik utánuk, nem valószínü, hogy netre kerülnének...
Én is vásároltam a Garmin térképeket. Valószínü a jövőben sem lesznek olcsóbbak, mert persze a formátum, meg a fel/letöltés protokoll nem dokumentált. De SZVSZ a Garminnak van a legjobb térkép-supportja, én ezért is választottam. Ha késöbb cserélem vevömet, (remélem lesz nagyobb/cserélhetö memóriájú, strapabíró Garmin) akkor már nem kell új térkép CD.

DRP.

Előzmény: Tman (227)
Tman Creative Commons License 2000.07.26 0 0 227
Sziasztok! Megrendeltem az eMapot :) Nincs valami ötletetek, hogy honnan lehetne egy Phoenix térképet (avagy Metroguide CD-t) zsákmányolni a neten?
Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.25 0 0 226
Én csak azt nem értem, hogy miért nem tudnak akkora ROM-ot belerakni, hogy az Atlanti és az Amerika terkép is beleférjen...
DRP
Előzmény: Tman (225)
Tman Creative Commons License 2000.07.25 0 0 225
Nos, lenyomoztam az Atlanti eMap kérdését, és kiderült, hogy a Garmin elvből nem árul ilyesmit ámerikában. Szégyelljék magukat!
Kis hazánkban mennyibe kerülne egy eMap?
Tman Creative Commons License 2000.07.21 0 0 224
Nekem:

Köszönöm a GPSIII+ felajánlást, de ennyi pénzt nem akarok szánni a dologra. Az eMap jó esetben 50, rossz esetben 60 eFt-ből kijön.

Sajnos úgy néz ki, hogy nem egyszerű feladat Atlanti verziót találni az USÁban. Úgyhogy marad az amerikai deluxe :(

T

Előzmény: nekem (217)
torban Creative Commons License 2000.07.20 0 0 223
nekem !

Az úgy nem jó. Este hívlak !

torban

Előzmény: nekem (222)
nekem Creative Commons License 2000.07.20 0 0 222
Na végre :)

Szia Torban

Hát se telefon, se emil...
Világvége van csak itt...

Beszélgessünk itt :)

Csak megbocsátanak a többiek

torban Creative Commons License 2000.07.20 0 0 221
nekem !

Hívj fel !

(én hivogatlak, de sehol senki)

torban

Előzmény: nekem (220)
nekem Creative Commons License 2000.07.20 0 0 220
Szia Torban...

Egyszerüen nem tudok emilezni.
Megkapni megkapom amit küldesz , de semmi más
Küldök neked postán egy programot, amivel le tudod fordítani a masinád programját magyarra (vagyis arra irod át a menupontokat amire akarod)

Megy a csomag

Bocsi, de nem megy az emilem :(((

Szia

(Engem is csak mindig mindenki átver... igérget... meg ilyesmi. Ha meglesz amit igértem rögtön küldöm)

Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.19 0 0 219
Én (európai használatra) az atlanti verziót venném, memóriamodult meg PC kábelt esetleg az USA-ból utólag lehet rendelni olcsóbban. Persze így is drágább, de állítólag lesz 32, 64 és 128MB-s Garmin cartridge (összel?), és akkor érdemes inkább azt venni.

DRP.

Előzmény: Tman (216)
torban Creative Commons License 2000.07.19 0 0 218
Nincs rendesebb ember, mint "nekem" fiú !!!
NEKEM elhihetitek !
Előzmény: nekem (217)
nekem Creative Commons License 2000.07.19 0 0 217
Szia.

Hát a legjobb lenne, ha megvennéd tőlem a III+ garminomat...
Magyar menu van benne... (floppyn megkapod a angolt is hozzá)
Kapsz hozzá egy osztrák és egy word MapSource CD-t...
Meg egy 20 egynéhány ezres kulso antennát...
7 hónapos a masina...
4db Ni-Mh akku jár vele :)

Cirka 140 ért odaadom...
(160e gps 28e antenna 55e két cd: szumma 240kb lenne)

Szijasztok

A jó hír talán az, hogy most tesztelem a magyar CD-t :)))
Itt készült magyarhonban
"TORBAN" kapja meg először.

Na sziasztok

Tman Creative Commons License 2000.07.17 0 0 216
Sziasztok!

Lenne egy érdekes kérdésem: feltéve, hogy Garmin eMapet veszek, vajon mi a jobb választás Európai használatra: a deluxe verzió amerikai térképpel és 8 MB memóriával (amibe betöltök valami lopott/csapatvásárolt WorldMapet), vagy egy atlanti-térképes nem-deluxe? (A piac furcsaságának köszönhetően e két választás ugyanannyiba kerül.)

Köszi!

Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.16 0 0 215
A beépített USA térkép tényleg nem túl pontos, de tapasztalatom szerint azért nem, mert kevés a pont: pl. Ahol az autópálya "görbe" ott csak a fôbb "kanyar-pontokat" kötik össze egyenessel. Ugyanakkor ezek a "kanyar-pontok" tényleg az útra esnek! (Pláne mióta nincs SA).
Az USA R&R CD-t nem próbáltam, az USA TOPO CD viszont nagyon jó (és pontos is, csak kicsit régi az adatbázisa. Node a hegyek nem gyakran mozognak....)

DRP.

Előzmény: Y3K (214)
Y3K Creative Commons License 2000.07.16 0 0 214
Az Europai terkepekrol nem tudok nyilatkozni, de a Garmin USA terkepei nagyon pontatlanok. :(
Előzmény: Dr. Pepper (212)
Tman Creative Commons License 2000.07.16 0 0 213
Sziasztok!

Egy "ócsó" GPS-t szeretnék venni, leginkább ismerkedési célokból. Jelenleg a Garmin eTrexszel szemezgetek, ez ugyanis aukciókról már mintegy 100 dollárért beszerezhető, és nem annyira gagyi kinézetű/specifikációjú, mint a Magellan 300. Vajon van valami főbenjáró hibája e készüléknek?
Felmerült bennem az eMap megvásárlásának gondolata is (ez alig 1.5-2x annyiba kerül), viszont ha nincs reális esély, hogy 1-2 éven belül lesz hozzá rendes budapest/magyarország térkép, akkor felesleges pénzkidobás (hiszen 2 év múlva ugyanezért a lovettáért már fűtős-fütyülős-világítós modellt kapok). Tud erről valaki valamit?

A szagértőknek előre is mély köszönetem!

Dr. Pepper Creative Commons License 2000.07.14 0 0 212
1) Van esetleg valakinek tapasztalata arról, hogy az IMS WorldMap (Lowrance és Eagle GPS "tartozék") milyen részletességü Európára (és azon belül Magyarországra) vonatkozólag? (Föleg a Garmin féle térképekkel összehasonlítva).

2) Az is érdekelne, hogy a Garmin európai térképes GPS vevöiben milyen részletességű "beépített" térkép van? Tudom, hogy létezik régi "International", az újabb vevökben pedig "Atlantic" és persze a feltölthető MapSource WorldMap. Melyik adja a legjobb Magyarországi felbontást?

Amit eddig találtam a témáról: A web-en meg lehet nézni a MapSource WorldMap-et, és néhol van összehasonlítás is (Európára, de persze nem konkrétan Magyarországra): érdekes, hogy bár az eredeti beépített "International" térkép mindíg rosszabb mint a másik kettő ("Atlantic" vagy MapSource WorldMap), ez utóbbi kettő közül úgy tűnik, hogy a terüettől függ, melyik a részletesebb. Bár ahogy látom a beépített "Atlantic" a nyerö a legtöbb esetben. Hasonló a helyezet egyébként a beépített "Americas" vs. MapSource WorldMap tekintetben is: az USA-n belül az "Americas" térkép tűnik jobbnak, azon kívűl pedig a MapSource WorldMap.

DRP.

CommandAir Creative Commons License 2000.07.12 0 0 211
Semmit nem tudok róla, szerintem belátható emberi időn belül nem lesz belőle CD.

Egyébként az eTrex Summit már kipróbálható és megvásárolható nálam, okos kis GPS :)

Előzmény: Alfred (210)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!