Keresés

Részletes keresés

gáborke Creative Commons License 2006.04.03 0 0 1409
Annyiért megéri nekem. Múlt évben az ilyenkor rendelt kellt ki neked jól? Akkor légyszi rendelj, de beszállok a postába is ha kell. Köszönöm szépen.
Előzmény: cucurbia (1399)
földiboszorka Creative Commons License 2006.04.02 0 0 1408
Előzmény: Zamia (1401)
Zamia Creative Commons License 2006.04.02 0 0 1407
Cucurbia képzeld, tegnap addig kotortam a neten, míg nem találtam egy győri virágkereskedést és árulnak alocasia reginulát (black velvet), igaz csak kereskedők részére, de hát csak hozzájutok valahogyan. A másik pedig az alocasia reversa ami kellene, de ha az előzőt meg tudom venni itthon, akkor egyedül a másik miatt nem rendelek, várakozó álláspontra helyezkedem.

A clypeolata ami tőled van éppen most hozza a virágját, az amazonica pedig éppen elvirágzott.
Előzmény: cucurbia (1404)
andrás2 Creative Commons License 2006.04.02 0 0 1406

Én is voltam lábat méretni. Hazajött velem egy mandarin, 3 orchidea, mandevilla sanderi hybrid, Gelsemium sempervirens, meg egy két kerti gaz. Jó nap volt. :-) Csak a pénztár előtti sort feledhetném. (Egy pomelót pont az orrom előtt nyúltak le, kicsit bánom, de nem kellett volna 10-ig aludni :-))

András

Előzmény: cucurbia (1405)
cucurbia Creative Commons License 2006.04.01 0 0 1405

na ma elmentem az Oázisba,erre a lábméretes akciora:))

Sikerült is féláron hozzájutnom egy páfrányfára amire már 2-3 éve ácsingozok,de mindig tul drága volt.Még szerencse,hogy 43-as a lában:)))

cucurbia Creative Commons License 2006.04.01 0 0 1404

egy növény ugy 10-12 euro között szokott változni, a posta mennyiségtöl föggetlenül ugy 25 euro körüli.5 nap alatt szokott ideérni a csomag, a növények általában cserépben tözeges perlitben jönnek.

Nevelgesd még a hibiket,valoszinüleg kellenek majd alanyok,de még nem tudokm mikor.Attol függ mikor jutok el májusban Rappaihoz,illetve hogy a német Hibiscus társaság küld-e megint oltohajtásokat,mint tavaly.

Melyik két alocasia kéne még?Ha csak az a kettö kell elég drága mulatság a posta miatt.

Előzmény: Zamia (1403)
Zamia Creative Commons License 2006.03.31 0 0 1403
Cucurbia!
Ha ráérsz megírhatnád nekem, hogy az mennyibe kerülne? Két fajtára fáj a fogam még mindig. És amíg Franciaországból ideér, nem megy tönkre? Te hozattál már onnan?

Mi a helyzet a hibiszkusz projekttel? Kellenek még oltandó alanyok? Kissé megvastagodtak azok a törzsek, amiket ősszel gondoltam odaadni.
Előzmény: cucurbia (1402)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.31 0 0 1402

max rendelni tudnék neked.Magamnak nem kell,amiota ráfaragtam a malajziai behoztalra.Franciaországbol behozathatok tövek kisebb macerával,de nekem sajna télen nagyon kevés fajta maradna meg.

Zamia Creative Commons License 2006.03.31 0 0 1401
Sziasztok!

Kérdésem még mindig a tavalyi: van-e valaki itt a topikon, aki tudna nekem valahonnan szerezni különleges allocasia fajtákat? Persze nem ingyéé gondoltam. Hosszú tömött sorban várnám a jelentkezőket.
leavirág Creative Commons License 2006.03.30 0 0 1400

Sziasztok!

Tudnátok segíteni? Nagyon tetszik a Frangipani nevű virág illetve növény. Van valakinek ilyen? Milyenek az igényei? maga a növény hogy nő? Gyorsan? Egész nyáron virágzik? Légyszi aki tud írjon le róla mindent. Köszönöm szépen!

cucurbia Creative Commons License 2006.03.30 0 0 1399

Gábor,

nem tudom mennyi a fontárfolyam,de a 3 font/10 darab Teamagból akkor kell neked rendelnem?Postát nem számolok,mert magamnak is kell rendelnem néhány dolgot és belefér,csak gondoltam számold ki neked igy megéri-e a mag és ha igen akkor rendelek neked teamagot.

Előzmény: gáborke (1397)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1398

Igen a noni ugyanaz amit reklámoznak.

Frangipanit majd megbeszéljük.

Előzmény: Twins (1396)
gáborke Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1397

Sziasztok.

A forum kedves növénybarátainak feltettem pár képet. Ime a tavasz:

Az olajfa virágzása. Bugás virágzat mint látjuk.

Szintén virág, egy bugából általában csak 1 bogyó lesz.

A pisztácia új erőre kap. 2 hete hajt

Most ezek vannak. Jó növényezést!

Üdv.

Twins Creative Commons License 2006.03.29 0 0 1396

Helló!

Na akkor csak megjött a várt magszállítmány..

Remélhetőleg csirázóképessek a magok!Ami a nonit illeti,nem nagyon ismerem, hacsak nem az a növény amit a tv-ben reklámozgattak!

Természetessen frangipanit tudok küldeni,ha András nem küld magoncot,elég sok megmaradt belőle!6 fajta van,nem ömlesztve!

Üdv Twins

Előzmény: cucurbia (1395)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1395

nekem csak dugványrol van olajfa két éve hoztam horváthbol,de még 15 centis szegényke.

Sandoricumok kis késéssel megjöttek,most imátkozzunk,hogy ki is kel.

Előzmény: gáborke (1394)
gáborke Creative Commons License 2006.03.27 0 0 1394
Ismét virágzásnak indult az olajfa, még persze csak kezdemények vannak. Pedig most 15 fokon telelt. Majd teszek képet hogy néz ki.
Cucurbia. Az olajfát mondtam hogy megpróbálom gyűrűzve gyökereztetni neked, de egyenlőre semmi, mos ismét megvágom a gyűrűnél hátha elkezd végre valamit csinálni.
üdv.
mergez Creative Commons License 2006.03.26 0 0 1393
Köszöni szépen, prímán megvan.

Így nézett ki tavaly tavasszal...

és így most.

Nagyon sok levele barnára fagyott (de az is lehet, hogy csak kiszáradt), de a rügyei, hajtásai és szárai tökéletesen épek, leszámítva a hasadást a törzsén. Azóta lekezeltem valami szerrel és reménykedek, hogy nem viszi el a gomba. Érdekes módon a fiatalabb levelek jobb állapotban vannak.
Előzmény: cucurbia (1374)
gáborke Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1392

Általában kinézetre nem  néz ki jól első leszedésnél, de a szár alja kemény szokott lenni. ha ez sem kemény, a rizóma nem igen szokott sérülni a fagytól ebből ki kell hajtania. Csak még nehezen tér magához. Mindenesetre van még egy kis tővem:)

Előzmény: cucurbia (1380)
andrás2 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1391
Bocsi, szégyellem magam. :-( Ha érdekel bővebb azonosítás nélkül, szívesen adok. Twinsnek is kb egy hónap volt, míg elküldtem. Hát igen nem erősségem az azonalli cselekvés.
cucurbia Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1390

Golgotából a sima edulisom volt töled.Befutotta nyáron az egész oldalfalát az üvegháznak,de mostanra nem tudom mi lett vele,szétrohadt az egész:((((

De érdekes modon mellette a kényes fajta meg megmaradt.Ki érti ezt?

A.purupurea magoncaim kind elpusztultak idén télen,igy az most csak neked van,egyenlőre nem látok uj magokat hogy vessek magamnak.

Hibifronton nekem sincsenek jo hireim.A külföldi dugványaim nagy része megmaradt szerencsére csak 4 döglött ki,ezzel szemben a rappau 60-70 dugványának nagy része ebben a nyirkos hideg télen nem élte tul a telet:(((

Sajnos az sem amit te adtál tavaly,pedig olyan szépen nyilt a nyáron.Igaz megjegyeztem melyik bokor ez a rappainak igy nyáron ha tudok szedek belőle dugványt.(amit tavaly szedtem,odaadtam a palántát valakinek,mert akkor még a te nagy töved gyönyörü volt,ki gondolta volna,hogy valamiért kidöglik)érdekes modon egyébként amig a dugványok inkább rohadtak a nagy tö mintha kiszáradt volna...a fene sem érti.

most még eugenia meg syzygiumfélék keltek most ki,esetleg A.reticulata lesz,ha az átültetett magoncok mind megerednek.

Ha van olyan helyed ahol télen 20 fok felett tudod tartani a növényt akkor nonimagoncom is lesz,szépen kikeltek.

Előzmény: Twins (1387)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1389

Hát igen,vártam is hogy kapok valamit,de nem jött semmi:(((

Előzmény: andrás2 (1388)
andrás2 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1388

Sajnos nem, egy holland barátomtól kaptam, aki viszont a világ minden tájáról gyüjtötte be. Nagyon kevés fajtáját bírtam beazonosítani. Ezért is nem írtam össza Cucurbiának, hogy milyen színűek, mert nem tudom, pedig nagyon szépen szeparált zacskókban érkeztek. De végülis úgysem 100%, hogy ugyanolyan színű lesz a magról kelt, mint a szülő, elég változékony növekedésre, és virágzási hajlandóságra is.

Üdv:

András

Előzmény: Twins (1387)
Twins Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1387

Örülök neki, hogy a Dzsekfrutod szépen fejlődik!! Ami a golgotát illeti, küldök neked postán szívessen dugványt ha kérsz, persze tudnom kell milyen fajtát adtam, na meg szaporítanom is gyorsan!

Azok a növények amiket tőled kaptam megvannak , igaz az Annona Purpurea nem sokat nött tavaj.Viszont az Annona montana már másfél méter magas, nagyon fejlődik!! A Rollinia mucosa is igen szépen fejlődik!  Hibi fronton sajnos nagy a baj, majdnem  mindegyik anyatövem elkezdett száradni, és félő nem fognak megmaradni! Kezd ügy tünni, hogy nem igazán tolerálják a mostani igen hideg és nyirkos nyarat, tuti nem tudnak kellően megerősödni és ezért visszaszáradnak..

Ami  a Sandoricumot illeti igényt tartanék egy kissebb magoncra, ha több is megmarad a keltetésből na és persze megérkezik a várt szállítmányod!

Üdv Twins

Előzmény: cucurbia (1384)
Twins Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1386

Igen kikeltek, kivétel az Indiai fajta, abból sajna 1 darab sem csírázott ki!

Pedig láttam róla képet, nagyon szép lett volna!

Nem tudsz esetleg valami linket, ahol meg tudnám nézni milyen virága van a többi fajtának?

Üdv: Zoli

Előzmény: andrás2 (1385)
andrás2 Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1385

Sziasztok!

Akkor megnyugodtam, a duriánom csírázását a képeknek megfelelően követi el. Akkor a hiba nem az ültetésben volt. :-)

Twins a plumeriák kikeltek?

Üdv:

András

cucurbia Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1384

Üdv a fedélzeten Twins:))

Köszönjük a képeket,nekem ugy 5-6 leveles állapotban volt tavaly,és most februárban kapott gutaütést:((((

Ha idén hozzájutnék másikhoz télen biztos lakásban lenne.

Az Én Dzsekfruitom gyönyörü,éppen hajt,sajna a passiflora amit adtál(és közben felfutott tavaly az üvegház oldalán) ment tönkre, érthetetlen nekem miért, mert mellette a sokkal melegigényesebb quadrungalaris viszont szépen hajt annak meg semmi baja.Rejtély.

Most várom egyébként a Sandoricum magokat de még nem kaptam kézhez.

Előzmény: Twins (1383)
Twins Creative Commons License 2006.03.24 0 0 1383

Szia András! Szia Cucurbia!!

A durianról..:) érdekes kis növényke, nekem is volt kb 2 éve.. Thaiföldről hozták a magot, szépen ki is kelt, igaz nagyon furcsán nézett ki maga a csírázás is és a növény is késöbb! Sajna nagyon kényes növény, nekem úgy 1 évig bírta! Amint 20C alá megy a hömérséklet tartosabban búcsút mondhatsz neki sajna!

Itt egy link érdekesség képpen! Képekre kattintva végignézhető a csírázás ! http://www.m-louis.jpn.org/durian/

Persze azért érdemes próbálkozni!

Gáborke  sajnálom, hogy tönkre ment a dzsekfrutod..de azt tudnod kell, hogy az is nagyon meleg igényes! Az üveg kuckómban is igen nehézkessen viseli át a telet, pedig ez már 1,5-m-es növényke és elvileg minnél idősebb annál jobban bírja a hideget!

Üdv

Előzmény: andrás2 (1377)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1382

nincs mit,ha máskor kell valami mag utánajárok.

Most hogy 270 ft az euro és 380 a font egyenlöre még magamnak sem rendeléek semmit amig vissza nem áll a normál árfolyam.

Előzmény: trachycarpus (1381)
trachycarpus Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1381
Hi Cucurbia! Gondolom még emléxel az Araucaria magos akciónkra! Nos, az a helyzet, hogy sikerül viszonylag olcsón kész növényt vennem, úgyhogy nem szórakoznék mégsem a magokkal! Azért kösz a segítséget! Üdv
Előzmény: cucurbia (1380)
cucurbia Creative Commons License 2006.03.23 0 0 1380

ma leszedtem a takarását.A falevél meg a forgács szerencsére száraz volt,nem érte ho télen,de egyenlőre csak egy nagy rohadt szárcsonk volt:((((most egy cserepet tettem rá csapadékvédés gyanánt,és várom,hátha a gyöktörzsében még van élet.Egyenlőre nem tudom mi hajthatna ki azon kivül.Felül semmi az tuti.

Előzmény: gáborke (1379)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!