Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Szerintem meg házi használatra nagyon is ideális a szétszedhető, iparban gondolkoztok. Hogy nem lesz olyan strapabíró, mint egy egyenes szárú? Az az iszonyú és hosszútávú strapabírás , amit egy jól összerakott szétszedhető nem bírna teljesíteni , az pont csak az ipari használatnál kell. Soha nem megy szét egy kertes házban a kasza a,miatt, viszont csomagtartóban lehet szállítani és a szép autó nem lesz csupa széna ! : ) Mert egy síma házban egy autó/nem fűnyírós ,melós autó/ van , meg néha nyírnak füvet.
Ikra akármilyen néven volt Sparta 25 szétszedhető változatban - pénteken hoztak be egyet damilfej cserére, 5 éves gép, és bírja az összetétel. Meg lehet azt csinálni jól is, bár nem teljesen tudtam összerakni a képet, hogy minek kellett nekik szétszedhető szárú gép, mivel a leghosszabb merci sprinterrel hozták :)))
A Hitachinak, a Stihlnek, és a Makitának is van szétszedhető szárú gépe. Meg lehet azt csinálni úgy, hogy üzembiztos, és jó legyen, ezek, amiket felsoroltam, olyanok. Viszont nem olcsók. Csip-csup nyírogatásokra tényleg nem való a Husi 265, mert nehéz, mint a dög, és az, hogy "átmegy a falon is", nem szükséges.Szerintem még profi fűkaszás sem biztos, hogy ki tud egy ilyet használni. Én sem nyomatnám ezt a szétszedhető dolgot, ha a Stihl FS350 befért egy Suzukiba, tán nem olyan nagy gond ez.Esetleg egy jó kis Sparta 250 ?
Felejtsd el a szétszedhető kaszákat.Soha nem lesz annyira strapabíró mint ami egybe van.Szállítani is lehet bármilyen kocsival,ne ez legyen a fő szempont ha másikat akarsz venni.
A castelgarden XB 27 és az Mtd 790, ami szétszedhető 40-50 ezres kategóriában pl, nem ipari használatra, de egy nagyobb házi telken bőségesen megteszik, 1 lóerő 5-6 kiló körüliek. Nekem van egy -itt a fórumon cserélt- nagyon újszerű 790-esem , azt szívesen odaadom érte ,valamennyit rá is fizetek, ha jó a masinád és érdekel, de szólok, hogy a tiéd a jobb gép, akármilyen kisebbre cseréled. Damilfej, kés heveder ilyesmi halomba van hozzá természetesen.
Köszi erről lebeszéltetek.Akkor valami szétszedhető szárú könnyű gépet tudnátok ajánlani.Valóban nem ipari minőségben dolgozom,ezért elég a középkategóriás gép is.Talán egy újra amit ajánlotok elcserélném.
Kösz a megnyilvánulást,különben erre gondoltam http://www.kertigepek.eoldal.hu/cikkek/motoros-kaszak/motoros-fu-kasza-49ccm_2_8le-uj-benzines-_freischneider-timbertech-ms-49_ egy közép kategóriás Német,bár a Kínaiaktól minden kitelik.Egy amerikai rokon hozott egyszer egy zenés gyerekjátékot Made in Kína volt az is. Gyümöcsfák alá bebújkálni elég fárasztó a bazi nehéz Husqvarna-val,igaz a damilját csak a drótkerítés fogyassza,már két éve max. 20cm fogyott belőle igaz nem is 2mm-es
Most, hogy kiröhögtük magunkat, azért az ám az igazság, hogy az csak egy sapka. Nem olyan nagy gáz, ha alatta normálisan van megcsinálva. Persze ez még egy kérdés, mert nem láttam szétszedve.
Üdv mindenkinek. Szerintetek milyen ez a TIMBERTECH 2,8LE 49ccm? Nekem egy szétszedhető száru gép kellene,hogy beférjen a kocsiba.Most egy Husquarna 265RX van a damil védőburkolat saját gyártmány (nem tudom hogy hívják) nincs hozzá heveder így elég nehéz és nyűgös betenni a kocsiba. Egy darabig rángatni kell még beindul (új gyertya nem ártana) de utána húzza az igát meg engem is.Van egy Stihl FS 36 is tegnap kipucoltam a levegő keverésével van valami mert megy egy kis tekergetés után úgy 5 percig, de utána kell tekerni a végén a nagy tekerővel,ha eltalálom megy rendesen de egy idő után újra tekerni kell,(régen csak a beindítás után kellet áttekerni és lehetet dolgozni) a kis csavarokat még nem tekertem már nincs türelmem.Lehet hogy dobom mind kettőt mennyit érhetnek?Köszi.
ma elkeveredtem a praktikus áruházba néztem egy mtd fűszegélynyírót (típusra nem emlékszem) kb olyan teljesítményű volt mint az én narancs-fehér világmárkás gépem de a súlya....... háát valami bazi nehéz volt másfélszer minimum nehezebb lenyírom a kertet 2 napig zsibbad a kezem, mtd-vel meg lehet egy hétig.........