Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
2 készülékről van tapasztalatom, az egyik egy régebbi Magellán 3000X, a másik egy új Garmin Streetpilot. A Magellán nem térképes, a Garmin térképes. Mind a kettő képes pontok tárolására, egyik sem képes útvonalak tárolására.
A Garminban levő általános térkép magyar település megtalálására alkalmas, azon belüli címre azonban nem. Ha a külön letölthető pl osztrák térképet veszem alapul akkor az állítólag jövőre megjelenő magyar térkép alkalmas lesz utca/házszám szerinti keresésre, és az hihetetlenül pontos. Egy csomó más információt is tud, benzinkutak, szállodák, éttermek.... telefonszámostul, éppen csak az étlap nincs benne.
Térkép nélküli készülékkel is el lehet boldogulni, ha jó a tájékozódó képességed.
A Te esetedben talán egy útvonalat is megjegyző, térképes készülék lenne az ideális (melybe a leendő részletes térkép betölthető lesz, Garminban van ilyen, talán az ár is hasonló a vágyaidhoz, de nem tudom a nevét.
A Magellán 3000-ben nincs memóriát tápláló külön akku/elem, így ha az elem kimerül, és nem veszed 20 percen belül észre, akkor MINDEN adatod elvész :-(((((((((((
A Garmin szivargyújtó csatlakozója tökéletes, a Magelláné megbízhatatlan, és nehézkes.
Nekem Magellán 3000X és Garmin Streetpilot tapasztalatom van. E kettő két eltérő kategória, a Magellán nem térképes, leginkább kézi, a Garmin térképes és első sorban autós készülék. Egyik sem tud útvonalat tárolni, csak pontokat.
1. Meg tudnád tanulni, az nem kétséges.
2. A magyar térkép eléggé pontatlan és kevéssé részletes ahhoz, hoy egy adott címet megtalálj, azonban település megtalálásához elegendő. Amennyiben kijön a magyar térkép, akkor (feltéve, hogy pl az osztrákkal egyenrangú) akkor viszont utca-házszám megtalálásáig elégendően pontos. Hihetetlen egyébként, hogy a már említett osztrák térképen mi minden van benne, és milyen pontos.
3. Ha jó a tájékozódó képességed, akkor egy térkép nélkülivel is megtalálod azt a helyet városban is, ahol már voltál.
4. Minthogy magyar térkép egyelőre nincs, talán célszerű volna egy útvonalat is megjegyző készüléket venni, amelybe majd részletes térkép is tölthető. Van ilyen Garmin, és azt hiszem az ár sincs messze az elképzelésedtől, csak én nem tudom melyik az.
5. A Magellán 3000-nek nincs a memóriát külön tápláló akkuja/eleme, azaz ha az elem kimerül, MINDEN adatod elvész. Ilyet ne vegyél.
6. A Garmin szivargyujtó csatlakozója megbízható, a másiké elég idétlen, és időnként elvesztette a kontaktust.
Valahol egy kulfoldi levlista hozzaszolasban olvastam, hogy az Etrex nem mer magassagot. Ez akkor nem igaz. Most letoltotottem a Garminnal a user's manualjat, es valoban mer. Mar csak az erdekelne, hogy ez mennyire pontos miota eltoroltek a SA-t.
Üdv!
Bocs, hogy így zöldfülűként belekotyogok, de nagyon érdekel a téma, csak nem tudom merre induljak el. Kis segítség kéne.
Szeretnék venni GPS-t, de nem tudom milyet, és mennyire tudnám kihasználni, mint amatőr.
Igazából gépkocsiban használnám, mert nagyon sokat járok az országban, gyakran ismeretlen városokban kell megtalálnom címeket, és aztán pár hét elteltével újra el kell oda jutnom. Ez állandó gondot jelent. Sokszor ismeretlenek az ország útjai is előttem, és biztos sokat tudnék spórolni, ha ismernék rövidebb, egyszerűbb megoldásokat is. Szerintetek van e értelme vásáolnom, tudnám e használni. Igazából olyan 80 e Ft. körül asszem nem sajnálnék ráfordítani.
Mennyire lehet a GPS-t Magyarországon használni, (mint térképsegéd) van-e mgyar nyelvű softver, magar nyelvű-e a használati utasítás? Egyáltalán meg tudnám tanulni? És milyet lenne érdemes vennem? Hol tudok utánaolvasni a neten?
Először is köszönöm a lemezt amin a GPS III. Plus magyarosított szoftverét küldted. Személyes telefonbeszélgetésünk alkalmával is említettem, hogy ez nagyon szép dolog, de senkit sem érdekel annyira mint a betölthető térképek.
Nagyon sajnálom, hogy te csak a szavak embere vagy és nem a tetteké. Amint azt említettem, mi nagyon szivesen látnánk a konverter szoftveredet akár még ingyenes terjesztésre is. Ennek a jogi akadálya is elhárult, mert a Garmin-tól szabad kezet kaptunk ezügyben (is).
Szóval összefoglalva a dolgot, szerintem csúnyán lejáratod magad ha az általad itt elmondottakat nem váltod valóra záros határidőn belül.
Üdv: Sulyok István
ui.: kicsit később részletesen leirok mindent, amit a meetingen hallottunk a Garmin-nál. :)
Attól, hogy én valakinek a technológiát eladom...
Nem oldódik meg a te felhasználó szintű problémád (vagyis megoldódik ha leszurkolod a dohányt a kereskedőnek)
Az én elméletem az lenne, hogy valaki hivatalossan menjen bele abba, hogy a gps-ekhez jogtisztán lehessen adni a motyót, de ne a felhasználóval legyen megfizettetve, hanem a forgalmazó állja a költségeket a nyilvánvalóan nagyobb forgalomból (bevételbő)
Hidd el... én is kitudom írni cd-re... hirdetni is tudom... meg utánvéttel el is tudom küldeni.
Bocsánat, hogy ilyen nagy a hallgatás ez ügyben, de egyszerűen nem akarok forgalmazóknak sem bekeverni... De megnyuktatlak, hogy 3 héten belül elfogy a cérnám és akkor közpréda lesz.
Egyébként ha megeggyezem valakivel akkor is ingyen piacra kerül a dolog (merthogy így akarok megeggyezni)
Egyébként nem kimondottan a magyar mapsource a tét... Ez csak egy végtermék.
Az eljárásom lehetőséget ad saját igények digitalizására-kalibrálására-feltöltésére.
Pl. egy cimborám olaszországban a 30hektáros gyárát rakatta rá velem, és most a vendégeknek csak a kezébe nyom egy GPS-t, és elegánsan odatalálnak. (vett hozzá 30 db III+ masinát, meg mindent, ezt viszont nem érti meg eggyik forgalmazó sem)
Na... dióhélyban ennyi az esemény.
Ui.: ha most valakinek odaadom a technikát akkor az leakaszt egy csomó manit. (a te zsebedből is)
Már régen szeretnék egy GPS-t, de mióta láttam a Blair witch projectet, azóta határozottan vágyom rá (szerintem ezt a filmet akár a Garmin is szponzorálhatta volna).
Elsősorban túrázásokhoz kéne, és az Etrex megfelelne céljaimnak, de sajna az magasságot nem mér. Ez kár, mert úgy tudom nem feltétlenül lenne szükség drága barométeres magasságmérőre (mint az Etrex Summitban) ahhoz hogy a műholdak alapján becslést adjon a magasságról. A Summit viszont kissé sokba kerül. Kíváncsi leszek az új modellre, a Venture-re, amit említettetek. Eddig amit a GPS-ekrők tudok az csak elmélet, írjatok néhány gyak tapasztalatot is. Síelés, turázás közben hogy müxik a berendezés, sűrű erdőben látja-e a műholdakat, ilyesmi érdekelne.
végre megvagy. Nagyon várom a csomagot.
Tudom, hogy elfogult vagyok, de ne engedjük, hogy kicsesszenek veled. Melyik magyar forgalmazó ez? Bátran nevezd meg.
((csak nem hagysz itt bennünket?
mit tudsz a magyar MapSourceről??))
hát végülis igazatok van. ritkán jövök és akkor is néha azért nem szólok hozzátok mert nem tudom megjegyezni azt a rohadt hosszú baromi unalmas passwordomet.
komolyan mondom, hogy kint voltam usaban 2 hónapig, és emiatt nem tudtam írni nektek.
meghát egy kicsit kalandba is keveredtem majdnem a garmin szoftver magyarítás és a saját gyártmányú magyar mapsource cd miatt.
képzeljétek el... van olyan magyarországi forgalmazó aki feljelenti az embert, ha megtudja hogy a másik kicsi előnyre tett szert.
na mindegy
belefáradtam ebbe az egészbe és kész.
eladom a francba az összes masinámat.
Garmin III+ eladó
külső antenna eladó
16mb ram (Emap,Streetpilot-hoz) eladó
meg minden ügyesség ami már bennem van
torban...
ránéztem az interneten hogy hol tart a csomagod
a rossz hír az, hogy visszament newyorkba
most UPS-el föl fogja adni az akinek a nevére visszament (már megbeszéltem vele telefonon)
tartalma.: 2 db 16Mbyte-os üres kártya
+ külső antenna (ga26 vagy mi a kódja) olyan ami a te masinádhoz kell
na sziasztok
mostmár tudok válaszolni megígérem
(a véleményem az, hogy ha nem mindenhol a pénz lenne az úr, meg a forgalmi adatok akkpor már mi felhasználók ids előrébb volnánk)
A diplomamunkámhoz szükségem lenne egy
kutatási adatra, ami egy kérdőív eredménye alapján születhet meg. Ez a kérdőív
itt van a neten.
Kérlek benneteket, ha időtök engedi, ugorjatok át oda és válaszoljatok az ott feltett 20 egyszerű
- személyes témát nem érintő - kérdésre. A válaszolók adatai titokban maradnak (hisz én sem tudom meg), a kérdések néhány perc alatt megválaszolhatók és az oldalon természetesen nincs reklám sem.
Köszönöm a segítségeteket!
p.s. Ezt a kérést néhány, az általam gyakran látogatott topicokba teszem fel, ha többször látod, az csak azt jelenti, hogy azonos az érdeklődési területünk.
eMapnevű Garmin GPS-t kötöttem rá. Ehhez járt (de Lux) egy PC kábel, de a Psion és a kábel közé még kellett egy fordító. Ez null modem néven kapható a Psionnál (csörsz utca) 1000 Ft. Postán is elküldik.
kötöttetek már palm, psion, Pocket PC gépek valamelyikéhez olcsó kijelző nélküli (oem kártya GPS?) gépet? van erre valami ajánlat? Mit mond erre a Garmin vagy a Navigate?
mit ajánlanátok ehhez? Van egy Route Plannerem, ahhoz kellene (Psion-on vagy Windows CE-n fut).
Ha mindezt hordozni szeretném milyen táp kell neki? vagy csak autóban elképzelhető?
Köszi a sok dicséretet, jól esik hogy (szinte) mindenkinek jó véleménye van rólunk. :)
Az árak egyformák minden viszonteladónknál, döntsön a vevő hogy hol veszi meg a készüléket. Akkor épp egy akció volt a MediaMarkt-ban, teljesen egyértelmű hogy ott vetted meg.
Akkor adjátok Ti is olcsóbban !
Sokkal kellemesebb lenne nálatok megvenni, hiszen a MediaMarktban nem is értenek hozzá és nem is törődnek a vevővel. Így meg olyan ciki, hogy Ti mindent kedvesen elmondtok, hogy mit, miért aztán megköszönöm és elmegyek máshol megvenni.
Akkor lenne kerek, ha nálatok megvehetnénk. Ha annyiért adod, mint a MédiaMarkt, akkor nálam Ti vagytok a favoritok.
Most még csak annyit tudok a NavTalk II.-ről, ami a honlapunkon is látható. A jövő hét végén már okosabb leszek és le fogok írni ide mindent, amit a Garminnál hallunk.
Örülök neki hogy a MediaMarkt-ban sikerült akciós árban megvásárolnod a GPS-t, hiszen ők is a mi viszonteladóink. :)
Szerintem a postás lenyúlta a csomagot...pedig úgy várom!
sui !
GPS vétel előtt és után is voltam nálatok (NAvigate). Baromi rendes volt ott mindenki, ezért köszi - így utólag is. De sajnos a MediaMarkt-ban vettem az eMap De Lux-ot, mert ott egy tízessel olcsóbb volt. (én meg azt hittem a hivatalos képviselet a legjobb, de úgy látom a MULTi, AZ MULTI)
Azért hajrá, a magyar részletes (és PONTOS) térkép nagyon kell. Öt haveromból öt azt mondta, hogy majd akkor vesz GPS-t, ha olyan részletes és pontos térkép lesz benne, mint pl. Ausztriáé.
Jövő héten megyünk a Garminhoz meetingre, utána sok érdekes dolgot mesélek majd az érdeklődőknek.
Addig is néhány téma ízelítőnek:
- eTrex Venture
- NavTalk II. GSM (ezt várom a legjobban)
- GPS V.
- StreetPilot III.
- és ami a legfontosabb, találkozunk a NavTech illetékesével és addig szorongatjuk a nyakát amíg meg nem csinálják a MetroGuide Hungary-t. :))
Már elérhető az új honalpunk 1.0-ás béta tesztje a www.garmin.hu címen. Még nem minden műxik, de a lényeg már látható. Ötleteket szívesen fogadunk!