Keresés

Részletes keresés

Jackopower Creative Commons License 2008.11.07 0 0 346
Szia.
Te ki vagy?
Hozzád meg ki szólt?
Figyi csak:
Rosszul olvasol!

A cikk amit bemásoltál az a jelenlegi csökkenő eladási negyedévről szól! És ez kit érdekel?
A hozzászólásomhoz nincs nagy köze. Persze meglehet próbálni elvinni a témát más írányba, mert miért is ne!

Lényeg a lényeg:
Aki most vesz lakást az 5 év múlva adja el, hogy ne keljen SZJA-t fizetnie! Neeeem?
A lakást ki lehet adni albérletbe, mert a hitel drágább, és nem mindenki kapja meg, tehát albérlő az biztos piac.
Neeeeeeem?

Namármost pár olyan cikk ami nem csak a mával hanem a közeljövővel foglalkozik. Mondhatni, kissé előrelátóbb! :-)

Olvasd el! Érdemes!

Érdemes ingatlanba fektetni!
Válaság idején kell lakást venni!

Remélem tudtam segíteni! Ha van még kérdésed, csak szóljál nyugodtan!
Remélem nem nagy hanggal osztottam az észt!
Előzmény: Törölt nick (345)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.07 0 0 345
Mielőtt nagy hanggal osztod az észt, inkább olvasgass egy kicsit:

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?h=13&k=14&i=105619
Előzmény: Jackopower (330)
Jackopower Creative Commons License 2008.11.04 0 0 344
Azért kár hogy ennyit meghurcoltatás után sikerült csak elintézned.
Előzmény: Bad Joe (343)
Bad Joe Creative Commons License 2008.11.04 0 0 343
Nem a bátorságon múlott, hanem a józan ítélőképességen :)

Amúgy ezt a múlt hét pénteken már nem is tudtam volna elintézni, mert fizu utalás ma van nálunk, és nem lett volna időm, hogy a cégnél és az új banknál mindent lerendezzek. A kártya átvétele előtt meg ugye nem tudtam lemondani...

Egyébként sikerült elintézni a fiókban mindent, ezúttal egy hozzáértő hölgyhöz sikerült kerülnöm, aki egyből tudta mi a dörgés, így Jackopower útmutatójára sem volt szükség :)
Előzmény: Törölt nick (328)
Jackopower Creative Commons License 2008.11.03 0 0 342
Nem vitáznék, de Én meg így látom:

1. vannak devizahitelek

2. Fészekrakó, Közalkalmazotti, Köztisztviselői?

3. írod hogy csökkenek majd az ingatlan árak, lehet hogy valaki pont azért vesz később, hátha bejön amit írsz! :-)

4. más sokszor megemelték a banki kamatokat.

5. mindig van olyan időszak amikor több lesz a munkanélküli, és fordítva

6. -> 5 ből is meg emelkednek a törlesztő részletek következik : sok lakás lesz eladó, vagy kiadják albérletbe, mert a nyomott piacon nem érdeke a tulajnak eladni, így soporól és kivár, ezért aztán ismét növekednek az ingatlan értékei

7. a vevők száma vagy állandó vagy csökken vagy nő
nekemj Creative Commons License 2008.11.03 0 0 341
igazad van, amúgy látszik, hogy az OTP próbálkozik, amikor bejön egy-egy esés, akkor hirtelen megnyomják a gombot a nagyok és bevásárolnak 15 ezer db részvényt, egyébként most csak azért nem ment a többivel felfelé, mert a ft meg gyengült, szóval holnap lehet, hogy emelkedés lesz újra.
Mondjuk a másik érdekes dolog, hogy a mol meg drágult közben van náluk, ha jól tudom elég sok otp részvény is és az olaj ára is csökkent, vagy lehet ez ad lökést éppen?
Előzmény: Törölt nick (340)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.03 0 0 340
Mindkettotoknek igaza van, felesleges vitazni. Az meg, hogy kinek mennyire volt igaza, ugyis csak egy ev mulva derul ki. Meg ketto-, harom-, negy ev mulva.
nekemj Creative Commons License 2008.11.03 0 0 339
Persze átlagban beszélek, mert másképpen nem is tudok, azt sem tudom, hogy a te lakásod hova esik egyáltalán semmit sem, így nem várhatod el, hogy speckó ingatlanár előrejelzést adjak Neked.
Most rövid távon akármi is lehet, egyelőre az látszik, hogy rohamosan nő majd a munkanélküliség és be fognak dőlni a nagy hitellel vett ingatlanok, mert drasztikusan csökken a fizetés és közben meg nőnek az egyéb díjak, meg a ft romlik láthatólag, a hitelek nagy része meg devizahitel.
Rövid távon akár nőhet is az ingatlanok értéke - szerintem, mert még a régebbi hitelek mozgatják a piacot van egy kifutása a dolgoknak, de az mindenképpen elgondolkoztató, hogy nem lehet devizahitelhez jutni, egy hónapja meg önerő nélkül is lehetett lakást venni.
Az ingatlanosok meg sohasem fogják azt mondani, hogy rövid távon csökkenő tendenciára lehet számítani, mert pszichológia ez is és ha egy ilyen rossz hír elindul könnyen nagy zakó lehet belőle.
Megértem az álláspontodat mert akár szenvedője is lehetsz, de nyertese is a dolgoknak, de csak azokra a tényekre koncentráljunk, ami változott:
1. nincsenek devizahitelek
2. önerő nélkül nem lehet hitelt felvenni, eddig lehetett
3. aki nagyon akart lakást venni az mostanában megtette, jók voltak a feltételek
4. megemelték a banki kamatokat.
5. valószínűleg több lesz a munkanélküli
6. -> 5 ből is meg emelkednek a törlesztő részletek következik : sok lakás lesz eladó
7. a vevők száma vagy állandó vagy csökken

És még ezer más ok is van, ami befolyásolja a piacot. Különös tekintettel a kis piaci szegmensekre, amiről semmit sem tudhatok.

Előzmény: Jackopower (338)
Jackopower Creative Commons License 2008.11.03 0 0 338
Megint átlagban beszélsz.
Én maradnék a portámon! :-)
Hidd el albérlő mindig lesz. újba szeretnek beköltözni. Jó helyre. És ha megtehetem hogy 20% kevedebbért adom ki mint a piacon mások, már nyert ügyem van.
Ilyen egyszerű!
Józan paraszti ész + egy is matemetika!
Előzmény: nekemj (335)
Jackopower Creative Commons License 2008.11.03 0 0 337
Pl.: Vevőknek???????

:-)
Előzmény: nekemj (334)
Jackopower Creative Commons License 2008.11.03 0 0 336
Vannak vevők! Nem? (külföld, belföld)
Azért az tök jó, hogy felvetsz egy saját véleményedre formát kérdést. Nem baj! Ez meg a Te való világod! :-)

Kit érdekel az átlag, ha Én a szegmensbe esek bele? Erről beszéltem, Ember!
Nem ha felépítek egy házat nem ér kevesebbet! Amiről te beszélsz az az autó. Ha kigördülsz az újjal a szalonból, már a küszöbnél 30% kal ér kevesebbet.
Én úgy látom hogy mindig is emelkedtek a lakás árak és most is tervezik a 6- 9% közöttit.
És a tények makacs dolgok! Olvass utána!
Mondták már neked hogy fárasztó vagy? :-)
Előzmény: nekemj (333)
nekemj Creative Commons License 2008.11.03 0 0 335
A banki kamatok már most is 10%-on illetve fölötte vannak. Ezért nem érdemes kockáztatni.

"Majd az idő eldönti. Aztán meg azt írod, hogy tuti a bukás!
Húh, hát ez kissé ellentmondás nem?"

Nem, ezt írtam:
"szerintem az idő eldönti, de én most nem fektetnék be ingatlanba, tuti a bukás, főleg, ha nincsen legalább 10-15 éved várni."
Az idő eldönti azt úgy értem, hogy hosszú távon bármi lehet, rövid távon viszont szerintem bukás a dolog, de majd egy év múlva nézd meg, hogy mennyit ér az ingatlanod, persze úgy, hogy mennyiért vesznek melletted egy hasonló lakást, aztán lehet csodálkozni, ne a hirdetéseket nézzed.
Szűkül a piac, ezt kell látni, a végén nem lesz kereskedés, persze lehet, ahol te veszed ott lesz, mert azok lakások irdatlan jó helyen vannak stb. stb.
Én a piac egészéről beszéltem, vannak mindig olyan részek, amit nem érintenek ezek a dolgok.
Albérlő is jó gondolat, de jövőre még kevesebb diák lesz, még több kolli, még kevesebben keresnek lakást rövid távra, kevesebb munkahely, akik most keresnek munkahelyet azoknak nem lesz, akiknek meg már van azoknak van albérlet is stb stb.

Előzmény: Jackopower (329)
nekemj Creative Commons License 2008.11.03 0 0 334
Jó és kinek adja el?
Előzmény: Jackopower (330)
nekemj Creative Commons License 2008.11.03 0 0 333
építőipar a lakosság részére nyújtott teljesítménye zero?
Vannak új belépők a piacra? Nincsenek.
Te összeállsz a szomszéddal-> ez ma már nem működhet. Kaláka zero.
Hitellehetőség nincsen új vásárlók nem fognak megjelenni, külföldiek menekülnek, a nagy bankok olyan specko listával mászkálnak, hogy bizonyos irányítószámra nem adnak hitelt? végkövetkeztetés -> ez egy zárt piac.
Az ingatlan árak zuhanni fognak, lehet lesz egy szegmense, amire nem vonatkoznak az adottságok, de az átlag ingatlan kevesebbet fog érni.
Amúgy sem vagyunk egy nagy ország, szóval vidéken már régóta zuhan az ingatlan ára, persze vannak akik ezt nem akarják elhinni, de ha felépítek egy házat, amikor készen van, abban a pillanatban kevesebbet ér, mint a halomban álló építőanyag az azért csoda, nem?
Neo ez a való világ! :D

Előzmény: Jackopower (332)
Jackopower Creative Commons License 2008.11.03 0 0 332
"zárt piacon."

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Előzmény: nekemj (326)
Jackopower Creative Commons License 2008.11.03 0 0 331
Szóljál a fiókosnak, hogy a DUSZL képernyőben a harmadik fülecskére kattintson rá legyen szives és a számlajogokat pipálja be az alszámlákra is!
Ennyi!

:-)
Előzmény: Bad Joe (327)
Jackopower Creative Commons License 2008.11.03 0 0 330
Mivel sok kis építtető nem épít újat ezért a kínálat szükül be. A kereslet nem csökken!
Rossz a a meglátásod!
Aki eladja az valahova költözni is akar! Nem? :-)
Te hol "tanultál" gazdasági ismeretet?
Jackopower Creative Commons License 2008.11.03 0 0 329
Majd az idő eldönti. Aztán meg azt írod, hogy tuti a bukás!
Húh, hát ez kissé ellentmondás nem?
Na figyú.
Amit vettem azt 18.850.000,-Ft vettem. Már 20 mill adják. Most jövöre 9,3% ingatlanár növekedés lesz. Lazán 21 milliót ér mire beköltözhető. Aztán 4 évre kiadom albérlőnek aki a 80%-át törleszti helyettem. utána meg eladom. Közben évenként megy rá az értéknövelés. Ráadásul ott ahol veszem még 6 év alatt 3 ilyen házat húznak fel.
Szerinted aki megvesz az ezt a lakást veszi meg pl.: 26.000.000,-FT ért vagy amit építenek ott mellette és 32.000.000,-Ft kérnek érte!
Tessék csak gondolkodni!
Köszönöm a figyelmet!

:-)))
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.03 0 0 328
Akkor ezek szerint nem volt batorsagod lepni :D
Előzmény: Bad Joe (327)
Bad Joe Creative Commons License 2008.11.03 0 0 327
Folyt...
A karácsonyi meglepi elmarad, csütörtökön nagynehezen kihúztam a telefonos ügyfélszolgálatból, hogy a kártyám le van gyártva, és már elküldték a helyi fiókba. Másnap délután be is mentem érte. Ott volt. Persze az ígért értesítő levelet nem küldték ki...

De!

A hibát ott követtem el, hogy azt hittem, ezzel vége a tortúrának, és nem szüntettem meg ott helyben a számlámat. Hazaérve beléptem az otp weboldalán, de az új kártyának/számlának nem láttam nyomát. Call center felhív, azt mondtják, lépjek be a webkártya számlaszámával, és ott lészen minden. Azzal viszont nem engedett be... CC újra felhív, ekkor végre egy hozzáértő (?) hölgy utánnajárt, hogy a webkártya számlája nem lett "bevonva a számlakörbe", így aztán használni se tudom. Ha lenne mobil aláírásom, akkor tudnám magamnak aktiválni, de így nem. Sőt, telefonos úton se lehet, mert hiányzik valami telefonos azonosító kódom. Az egyetlen út, hogy bemegyek egy otp fiókba, és ott megcsinálják nekem - mondá ő egy órával azután, hogy kiléptem az átkozott fiókjukból. Ez volt 16:10 körül, a helyi fiók 16-kor bezárt, tehát újabb 3 nap telt el, hogy nem tudom használni a webkártyámat, hiába van immár a kezemben. Még arra se jó, hogy kitöröljem vele a s*ggem, mert túl kicsi, és kemény... Összesen immár 6 hete szarakodnak vele, eltelefonáltam párszáz forintot, bent jártam 4 alkalommal a fiókjukban, végighalgattam az elnézéskérő, vállvonogató, tehetetlen, olykor flegma és udvariatlan ügyintézőket, de még mindig semmi.

Jobb híján felvetettem a cc-s hölggyel egy panaszt, 30 napon belül kivizsgálják az ügyet... Jó esetben szorozzuk meg 3-mal, szóval majd január-február környékén megírom, hogy mire jutottak.
Előzmény: Bad Joe (309)
nekemj Creative Commons License 2008.11.03 0 0 326
szerintem az idő eldönti, de én most nem fektetnék be ingatlanba, tuti a bukás, főleg, ha nincsen legalább 10-15 éved várni.
Egyszerű a képlet, ha nem lesz normális esély hitelt felvenni (nem ft-ban) akkor nem lesz elég vásárló sem. Az eladók száma pedig csak nőhet egy zárt piacon.

A most piacra lépő vásárlók pedig nem fognak olyan jól keresni, hogy készpénzzel vegyenek. (a vállalati hitel pedig elég kevés embert érint)

Előzmény: Jackopower (324)
endre1986 Creative Commons License 2008.11.02 0 0 325
Na már nagyon kíváncsi vagyok hogy mennyin fog nyitni holnap az OTP... De van egy olyan érzésem, hogy ez a hét is oldalazós, vagy csak nagyon kicsit kilengős lesz. Mindenki bevásárolt 3000 alatt, aztán megvolt a nagy robbanás, mindenkinek ott lebegett a szeme előtt az 5K-6K-7K, aztán 3900 ig bírta, mert mindenki eladta. 3900 nél én is eladom, ha most felmegy annyira, még nincs ebbe az OTP-be a 4K.
Jackopower Creative Commons License 2008.10.31 0 0 324
Hát Én nem iyleneket olvastam. Figyi csak:

Lassuló piacon csak a motivált eladók győzhetnek 2008. október 17. péntek, 15:07

Budapesten a legproblémásabb kategóriák az 50 millió fölötti társasházi lakások és szinte a teljes családi ház piac. De rendkívül alacsony a forgalom a 15 millió forint fölötti családi ház építésére alkalmas telkek esetében is. A társasházi projektek építésére alkalmas telkekre pedig csak minimum 15-20% diszkonttal van kereslet.

Ilyen piaci környezetben csak azok az eladók számíthatnak sikerre, akik valóban mindent megtesznek az értékesítésért. A hirdetési portálok és a legtöbb ingatlancég adatbázisa eddig is roskadozott a túlárazott, divatjamúlt, eladhatatlan ingatlanoktól. Most azonban összeomlanak a légből kapott árelképzelések. A piac két részre bomlik állítja Borics Zoltán a Mareco Ingatlan Zrt. vezérigazgatója. Az műszakilag elavult, esztétikailag divatjamúlt, energiapocsékoló nagyméretű ingatlanok piaca kezd besülni. Jelenleg már csak a 20 millió forint alatti használt ingatlanok piacán van számottevő forgalom. Azonban a modern, divatos és energiatakarékos lakások kereslete stabil maradt. Az újépítésű piac tartja magát. Az adókedvezmények és a teljes szocpol miatt a 15 millió alatti újépítésű lakások mindig jól fogynak, a kulcsrakész újépítésű lakások is egyre keresettebbek.
A legizgalmasabb piac manapság a Mareco által négy éve kialakított un. újszerű lakások kategóriája, ami jelenleg dübörög. Ezek a 10 évesnél nem régebben épült lakások jelenleg a piac sláger termékei. Az újszerű lakások esetén nem hogy túlkínálatról, nem beszélhetünk, hanem komoly méretű túlkereslet van. A 10-20 millió közötti újszerű lakásokat kapkodják, 40 millióig pedig jó ütemben lehet eladni. A Mareco portfoliójában található újszerű lakások olyan gyorsan fogynak, hogy a cég nem győzi pótolni a készletet.

Miközben a piac a modern és energiatakarékos újépítésű és újszerű ingatlanokba menekül – állítja Borics - addig a használt lakások eladóira nehéz napok járnak. Vagy most leáraznak 20-30 százalékot, vagy tarják az ingatlant és az infláció teszi meg majd ugyanezt egy-két év alatt. Ráadásul azt is figyelembe kell venni, hogy noha az ingatlan állékonysága ez egyik legjobb a fogyasztási termékek közül, még is avul. Műszaki funkcionális és esztétikai értelemben is. A felújítási költségek pedig ugyan úgy az inflációval nőnek az alatt is, amíg az ingatlan eladó sorban van. Márpedig, ha nem most, akkor majd az eladás pillanatában fogják a vevők a megnövekedett felújítási költségeket beárazni a vételi ajánlatukba.

Forrás: Újlakáspiac.hu
Előzmény: nekemj (323)
nekemj Creative Commons License 2008.10.31 0 0 323
Sebaj, majd elbukod a lakáson, ha minden igaz jelentősen esni fognak az árak, mert nem lesz vevő a piacon. :D
Legalább csökkentetted a veszteségeidet :D
Előzmény: Jackopower (322)
Jackopower Creative Commons License 2008.10.31 0 0 322
Nem érr rá. lakásvásárlához kell. Sebaj. Nézzük pozítivan. 5 nap alatt (levonva a kamatadót, meg az eladás és vételi díjat) így is nyertem 120.000,-Ft ot!
Az is pénz.
Előzmény: nekemj (321)
nekemj Creative Commons License 2008.10.31 0 0 321
Mondjuk, ha ráér a pénzed én inkább kivártam volna, de még lehet szerencséd és egy nagyobb zuhanás hétfőn.
Előzmény: Jackopower (320)
Jackopower Creative Commons License 2008.10.31 0 0 320
Most adtam el 3350 ért. 3850 vettem.
Mielőtt még 2850 alá menne!
Előzmény: nekemj (319)
nekemj Creative Commons License 2008.10.31 0 0 319
"Na ha magamra hallgatok most 3800 el lenne adva."
Néha azért hallgass másra is, nehogy mindig magadat okold a veszteségért. :D
Előzmény: Jackopower (317)
nekemj Creative Commons License 2008.10.31 0 0 318
Igen, ha senki sem kéri 4000 alatt, azaz ténylegesen az lesz a nyitóár, akkor hiába alacsonyabb a limiit árad 4000 fogja eladni. Azaz, ha a limitár fölött van, akkor piaci áron adja el.
Előzmény: Jackopower (313)
Jackopower Creative Commons License 2008.10.30 0 0 317
Na ha magamra hallgatok most 3800 el lenne adva.
Erre most 2% kevesebbet ér mint tegnap. Ez 12% veszteség!
És kérdés hogy hlnap hogy nyit. Áááááááá
Ha nem a fejem után megyek mindig rábaszok!!!!!!!!!!!!!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!