Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nekem is van bozótvágom, egy hasonló tramontina, meg egy brit katonai machete.
Az a gond ezekkel, hogy leginkább lágyszárú növényekhez valók.
Még ifjonc koromban, (bár most is elég ifjonc vagyok, fölleg Gypsy papához képest) :-), bokrokat csapdostam ki vele és nem vettem észre, hogy egy sörös üveg van a bokor aljánál, teljes lendületből eltaláltam az üveg nyakát, az üvegnek semmi baja nem lett, de a bozótvágóból kitört egy darab, pedig az is brazil tramontina gyártmány volt.
Nagy baja nem lett, megköszörűltem, azóta egy lágy ív van benne... :-)
Érdekes volt szembesülni azzal, hogy nem mindig az acél az erősebb........
Bakelites műanyag a beakasztó része, elég kemény anyag. Egy környékbeli kis önkormányzat vitt 3vagy4 db-ot tavaly tavasszal belőlük, végigdolgozták a tavalyi szezont, idén is hajtják őket, és nagyon meg vannak elégedve velük.
Szerintem nagyon jó kis gépek ezek a kawa motoros solo-k ennyi pénzért, mégsem viszik őket. Már azon is gondolkoztam, hogy lehet azért, mert túl olcsónak találják. Volt már ilyen vásárló jelölt is, aki rácsodálkozott az árára, hogy miért "csak" ennyi a gép, és persze nem vette meg.
Az bosszant, hogy nem csináltak rezgéscsillapítóst IS. Értem én, hogy az olcsóbbat tán jobban viszik .De a 154 csillapítását rápakolhatták volna opcióként.
Azért egy 2.7pacis gépre rakhatnának profi rezgéscsillapítást is......, bár így a hobbisták járnak jobban, hiszen nekik így olcsóbb valamennyivel a gép.
Ha vennék Oleot, csak a 755-öt. A 420 kicsi. Az FS550-em meg már jó. "Herdáltam" rá 1.700 jó magyar forintot, szöghajtás két csapágya megújult, azóta hibátlan .
Valószínűleg nem veszem meg az Oleokat. Főnök úr berágott, és kiadta a János kórházasoknak, hogy ezzel KELL dolgozni. Aki nem akar, menjen be leszámolni. AKARTAK dolgozni vele :-))Nem akarok kaszát venni, de az öregebbik Solo megmozgatta a fantáziámat :-)
Köszi. Ha csak a motornál van csillapítás, az nem sokat érhet, mert a szár ezek szerint fixen van a nyélen. Márpedig a fej is rázza, tán jobban is, mint a motor. Gondolom, ez az újabb motor katakizátoros, a régi meg nem. Bár akkor is soknak tűnik a különbség .
Hehe, Te már eleve 10k-val olcsóbban adtad, mint az oleomac.hu. Na, ha nem jön össze velük a bolt, akkor megrendelem Tőled, de akkor már lehet, hogy inkább valamelyik négyüteműt. Zavarbaejtő a választék nálad 80e Ft körül...
Nincsen :) A 143 B még a régi kawasaki motorral van, azt már nemlehet kapni, de nekünk még van belőle a boltban, ezért hagytam fent a neten is. A 145 B már egy szebb,dizájnosabb motorral van, amire a horoszcoop azt mondta, hogy 2,4 lovas, hiába nagyobb ccm-ben. Én is csodálkoztam ezen- Ebből is van a boltban, azért majd ránézak a gépkönyvére, hátha csak rosszul nézték a horoszcoopnál...
Rezgéscsillapítása mindkettőnek a kuplungháznál van, egy gumiágy. Sajnos Hansék nem adnak normális képet a gépről, csinálok róla fényképet nemsokára.
Lipi! Az oldaladon nincsen elb...va kicsit a Solo 143, és a 145 adatttáblája ?
A kisebbik 2,7, a nagyobbik meg 2,4 lóerős a leírás szerint. Érdekelne ezeknek a Soloknak a rezgéscsillapítása, de nagyon nem látszik a képeken. Nincs arról vmi nagyobb képed, vagy szerkezeti rajzod ?