Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Nos a parlagfűvel kapcsolatban: Kb 12-13 éve terjedt el nálunk. Én is annyi idős voltam akkor... a fejem búbjáig ért a növény. Egy szomszédos területet elhagyott a gazdája, és durván belepte a parlagfű. Akkor még azt sem tudtuk mi ez. A kutyámmal gázoltam át rajta nap mint nap, úgy hogy a végére tiszta virágporosak voltunk... vastagon. Sem én nem vagyok allergiás rá, de egy embert sem ismerek a falumban, aki az lenne. Irtjuk, irtjuk, de nem sok sikerrel. Valahol mindíg nő. ÉS TÉNYLEG igaz, hogy a művelt területen fordul elő. Volt egy kb fél holdas területem, ami vagy 3 évig nem volt szántva, csak kaszálva... A mocskos tarack jól el is terjedt. Tavasszal beszántattam, beultettem akáccal... és lám.. durván parlagfüves lett. A régi magok kikeltek. Csak a gyökerestől történő kihúzás öli meg! Az oké, hogy a kecske eszi, de a magjait nem bírja megemészteni. És ha még él a gyökere, képes akár ősszel is egyetlen 5 centis hajtást hozni, és villámgyorsasággal magot neveleni rajta. Egyébként engem nem zavar, mert gyökerstől egy húzással el lehet távolítani... A TARACK... az a genyó!
Nem akarlak elkeseríteni és csak halkan mondom,hogy Te se halld meg,de csöbörből vödörbe estél.Én egy MSB 28-at használtam,illetve használtam volna,de egy óra munka után megadta magát.A szerviz szerint "javíthatatlan" lett.Bár lehet,hogy a 34-es egészen más konstrukció és be fog válni.Ne hajtsd agyon,ne erőltesd,csak öregurasan!
Körülbelül 3 éve vettem egy McCulloch Cabrio 261-es kaszát. Sokáig viszonylag jól működött, bár én jobb teljesítményt vártam el... jó ez 70.000 Ft volt, szóval nem ipari, de itthon erre a 2 holdra tökéletes. Aztán szépen lassan elromlott, mert apám sima ezer Forintos Shell 2T olajjal keverte a benzint egy darabig. Paff. Átesett már dugattyúcserén, stb... egy csomó pénzt költöttem már rá azóta. Vannak tünetei... Mikorra rendesen bemelegszik, a fordulatszám leesik, és a teljesítménye is sokkal gyengébb lesz. Ez kb 8-10 perc használat a beindítástól. Mostmár levegőszűrő nélkül használom, hogy növeljem a teljesítményét. Elég szépeket durrog vissza :D. Na mindegy... Megelégeltem a szarakodást vele, és akciósan vettem egy újat - Einhell MSB34-est. Erről van valakinek valami tapasztalata, vagy hallomásból ismeri ezt a céget?
Azt tudtátok,hogy a kecske megeszi a parlagfüvet és oda se bagózik neki?Nem mellesleg a kecsketejet fogyasztó gyerekeknél csökkentek az allergiás tünetek,sőt egyesek elhagyhatták az allergia elleni gyógyszerüket is.
Természetesen igazad van.Kismillió allergén növény van,amiről szó sem esik.Talán azért,mert a parlagfű a legveszélyesebb.Egyébként az asszony és a kislányom is allergiás,össze-vissza tüsszögnek,folyik az orruk mikor,mi virágzik.A nyárfákról senki sem ejt egy büdös szót sem,pedig az is kikészíti az embereket,mikor a szél hordja a nyárfapihét.Ráadásul az okosok a régi rendszerben a legtöbb iskola és óvoda környékér teleültették velük.
Bocs, Jani, nem neked szól a düh, de tele van már a tököm ezzel a parlagfűvel. Senki nem szidja a többi, erősen allergén gazt, csak ezt a nyamvadt parlagfüvet. A kaszálatlan, és háborítatlan területen sehol nincs parlagfű, mert a gaz elnyomja. Csak ott van, ahol gépek feltúrták a földet. Ráadásul a feketeüröm, vérehulló fecskefü, vadrepce, stb mindenki kedvence. Ez is egy barom mánia. Szerintem . De ha az allergén növényeket rühelljük, vágjunk ki minden mogyoróbokrot, gesztenyefát, stb.
Tegyél egy sétát egy parlagfű tengerben,amit nem vágott le a fűkasza.Vagy a szomszéd kertje legyen tele parlagfűvel,Te leszel az első,aki le akarná vágatni.
Szerintem meg az lenne a jó, ha nem lopták, lopnák szét az országot, és nem kellene mindenféle idióta nevekkel újabb és újabb adóformákat kitalálniuk, hogy mégtöbb pénzt húzzanak ki az egyébként is szétadóztatott fizetésből élők pénztárcájából....de ez már nagyon off ide, sry :)
Igen rézből van sárgaréz. Még régen, kiskoromban volt egy rézbolt a városban és hát egy kisgyerek bukik a kardokra ezért anyám megvette, had örüljön a gyerek...... potosabban elértem hogy megvegye mivel én is ott voltam a boltban. Tudjátok gyerekkel Tesco-ba játékboltba stb. nem szabad menni.....
Tegnap megérkezett a gép,pici szépséghibával.Lemaradt az ajándék olaj,és a zsír,de az meg a ma reggeli postával megérkezett.Idáig maximálisan meg vagyok elégedve.A fontosabb kérdés.első keverék 1:50 vagy inkább 1:40,esetleg 1:25 legyen?
Ok, így már érthető. No elég gáz, hogy Eger nem a szomszédban van, de remélhetőleg nem lesz gond a géppel, megrendeltem Tőletek Lipi. Kértem árajánlatot a sövényvágó adapterre meg a fűrésztárcsára is.
Kicsit megtévesztő a Hermes kiírása valóban. A hermesnek, mint nagykereskedésnek és importőrnek megvannak a maga hivatalos viszonteladó partnerei, akiknél nyugodt szívvel vásárolhatsz. A hermes a szürkeimport ellen, a külföldről, őket megkerülve árult gépek ellen kampányol, mivel azokért ők nem vállalnak garanciát, és nem is adnak/kapsz hozzájuk garanciajegyet.
Gondolom valamelyik országból olcsóbban meg lehet venni a gépeket, és valaki erre ráharapott, árulja őket vaterán meg hasonló helyeken.
Nem csak töllük lehet, de csak rajtuk keresztül, mert az övék már nagyon régóta a kizárolagos forgalmazás joga, ezáltal a granciát és az alktrészellátást is ők biztosítják.
Csak olyat szabad venni, amihez adnak garancialevelet, amin a hermes szerepel mint importőr.
A pomázi bolt és a profikisgep legálisan árulja az oleo gépeket. :-)
leginkább piacon és utcán nem szabad venni, mert ott nemhogy szürkeimportos gépeket árulnak, hanem hamisítványokat, amik sokszor, küllemre nagyon hasonlíthatnak a valódiakra.....
Ahaa, szóval az rezgésmentesítő. Fűrésztárcsát és a sövényvágót is rá lehet rakni mind2-re, de azt hiszem a rezgésmentesítő fontosabb, mint az a plusz 0.4 lóerő. Amúgy mi igaz a hermesafesz.hu által emlegetett, "csak tőle vegyünk emak gépet vagy nuku garancia" híresztelésükből?
6 köbcenti a különbség a két gép között, illetve 0.4 lóerő.
De a legnagyobb különbség, hogy a 730T-n van rezgésmentesitő a markolat és a szár találkozásánál, illetve, hogy a biciklimarkolat gyorszárral rögzíthető, a 370T-nél ezt négy darab csavarral kell meghúzni és nincs rezgésmentesítő a markolatnál.
Hogy a 370T-re lehet-e sövényvágót rakni azt nemtudom, a honlap szerint nem, de azért kérdezd meg...
A www.hermesafesz.hu -n talász elérhetőséget, kérdezd meg őket, ők tutira tudják.
Lipinél meg tudod rendelni, mert írta, hogy neki még van, nála asszem 2ezerből kijön a házhozszállítás, de ad ajándék olajat.
Bárhol is veszed, mielött megveszed, kérj árajánlatot a sövényvágóra is, egyrészt hátha jó árat mondanak rá, másrészt ha van most arra is pénzed, akkor a szállítási költséggel is jobban járhatsz.