Keresés

Részletes keresés

torban Creative Commons License 2001.01.06 0 0 390
én most elolvastam és csúnya hibát láttam: természetesen " el szoktad olvasni..."
Előzmény: torban (389)
torban Creative Commons License 2001.01.06 0 0 389
Kedves kábelfektető !

Te elszoktad olvasni, az előtted - akár csak eggyel - megjelent hozzászólásokat?

(egyébként megjelent a frissités az eMAP-hez !)

Előzmény: kabelfekteto (388)
kabelfekteto Creative Commons License 2001.01.06 0 0 388
Szasztok.
Garmin Emap 2.63-as firssites megjelent!

http://www.garmin.com/support/download.html

torban Creative Commons License 2001.01.04 0 0 387
eMAP-esek !
Ma megjelent a legújabb release, mely egy okból született:
"Allowed units to be manufactured with a new flash device"

No és ez most miért jó nekem? Valaki magyarázza el mit jelent ez?

tec1 Creative Commons License 2001.01.04 0 0 386
Köszi a segítséget!
Előzmény: Alfred (384)
torban Creative Commons License 2001.01.04 0 0 385
OLcsó GPS tartó:

InterSparban vettem 1500 Ft-rt "Univerzális GSM tartót".
Tapadókorongos és 2 helyen "görbíthető".
Állítható a befogadó hely, azaz bármit beletehetsz.

Előzmény: kabelfekteto (382)
Alfred Creative Commons License 2001.01.03 0 0 384
Előzmény: tec1 (383)
tec1 Creative Commons License 2001.01.03 0 0 383
Akit érdekel a pontvadász eredménye fent van a rendezők honlapján!

www.extra.hu/mlre

tec1

kabelfekteto Creative Commons License 2001.01.03 0 0 382
Sziasztok
Egy ötlet hogy hogyan lehet házilag késziteni gps-nke tartót a kocsiba:
Vegyél egy tapadóskorngos jegzetömbtartót valamelyik benzinuton (600-800 ft) Vedd ki belőle a papírt és a lapokat. Vékony,de kemény papírból vágj ki egy akkora részt ami körbefogj a gps-t alúról és oldalról.Vágj ki az olalán egy kis helyet a gomboknak és az alján a laptop csatlakozonak...
Egy vékony hungarocelt tegyél bele az elkészített pair tokba.És vád le ugy az egyik végét hogy a jegyzetömbtató csiptető része megfogja,tartsa a hugarocelt. Ha ez megvan nézd meg jol áll e és ha nem alakíts rajta.Aztán szedd szét és ragasztd a hunarocelt a papír aljához.
Tedd bele a gpst a tartóba.Egy befőtes gumival hozzá lehet fogni a gps a házilag készített papír tartóhoz. A tapadókoronál tedd fel az üvegre és stabilan fog állni a jegyzetömbtatóban a gps.

ui.:Tudom nem a leg esztétikusabb megoldás de olcsó.

torban Creative Commons License 2000.12.31 0 0 381
Minden kedves GPS felhasználónak Boldog Új Évet, pontos helyzetmeghatározást, jó műholdra látást és soha le nem merülő akkumulátorokat kívánok !

torban

tec1 Creative Commons License 2000.12.31 0 0 380
Sziasztok!

A pontvadász versenyen egy Magellan Pioneer GPS-t használtam. Kellemesen csalódtam benne, egész pontos volt, csak néha kellett inicializálni amikor egy pontra több oldalról ráközelítve 20-30 métert eltérést mutatott! Igaz, hogy az erős hóesés sem használt neki! Láttam néhány versenyzőt aki komoly technikát vonultatott fel. (Laptop ...)

tec1

Alfred Creative Commons License 2000.12.31 0 0 379
czy:
Milyen autóval voltatok? Hátha láttalak benneteket!
Előzmény: czy (377)
czy Creative Commons License 2000.12.31 0 0 378
Bemutattak ott egy Silva gps-t, ami a megszokott funkciókon kívül mágneses kompaszt, barométert, és annak mérési eredményein alapuló időjárás jóst tartalmazot,, bruttó 125.000 Ft.
czy Creative Commons License 2000.12.30 0 0 377
Pompás volt, eltekintve néhány kisstílű versenyzőtől, akik beásták a cövekeket.

üdv

c

Előzmény: Alfred (376)
Alfred Creative Commons License 2000.12.28 0 0 376
Pontvadász verseny!

Sokan érdeklődnek, hogy csak Land Roverrel lehet-e jönni?
NEM! Bármilyen terepjáróval lehet rajtolni!

Előzmény: czy (375)
czy Creative Commons License 2000.12.26 0 0 375
Kösz :-))

Ma kint voltunk ettől a területtől kissé nyugatra, hatalmas sárdagasztás volt :-)

megyünk.

Előzmény: Alfred (374)
Alfred Creative Commons License 2000.12.26 0 0 374
czy:
Új információk a LiteWare pontvadász versenyről:

"Kedves érdeklődő!
A 30.ai pontvadász játék feltételei kiteljesedtek... A 100 db pontot ,(cöveket) leraktuk, gyakorlatilag 2 nap alatt erősen eltérő időjárási körülmények között.
A terület a Márkó és Gyulafirátót közötti katonai gyakorlótér mely délről kiegészül egy mocsaras résszel közel Gyulafirátóthoz, a vasút alatt, valamint északon izgalmas erdős részekkel.
A kitűzést 2db MAGELLÁN 315-tel végeztük wgs 84 ben mágneses északra set up-olva. A várható pontosság tiszta időben mezőn 10m sugarú kőr, erdőben, esőben ennek több mint duplája is lehet... Miután szakadó esőben is dolgoztunk, ezért mindenkit érhet meglepetés a visszakeresés során.
Néhány megszívlelendő jótanács:
- Ne akarjunk kocsival pontraállni, főleg ne erdőben. Az utolsó métereket érdemes kézbentartott GPS-sel megtenni. Ne feledjük a műszer csak folyamatos min.3-4 km/h sebesség mellett mutat irányt.
- Legyen friss az elem, sötétben backlight-tal nagyobb a fogyasztás.
- Ne vágd zsebre a GPS-t mert ha öszze vissza keres műhódat akkor az könnyen a pontosság rovására mehet, ha nagyon nem találjátok a pontot egy gyors inicializálás sokat segít.
- Ellenőrizzétek a tengerszint feletti magasságértéket nem szabad , hogy nagyon eltérjen...
- Előfordulhat , hogy egy egy pont hiányzik , ellopták ,elsűllyedt , vagy csak rosszul tűztük ki. Ne keseredjetek el van még 99 db.
Az autóknak nem kell semmi extra felkészítés mert a terepen nincs kötött mozgás mindenki arra megy amerre bír.
Ha a pont közelében mozdítható értéket (nem terepjárót) találsz akkor azt elviheted, megihatod , de ott is hagyhatod...
Ja és tessék este fél hétig befutni ,a kitöltött menetleveleket leadni mert nem lesz kegyelem !!

Rendezőség"

Előzmény: czy (369)
kabelfekteto Creative Commons License 2000.12.25 0 0 373
Sziasztok.
Van egy emap gps-em. Tud valaki hozzá kiegészitő szoftvereket?
Térképek.....számitógépen grafikus megjelenités....egyedi ikonok keszitese es feltőltése a gps-be....
Az se nagyon zavar ha nem teljesen jogtiszta a prgram,de nem lenne baj a free prg lennek.
Előre is köszönöm a segitséget.
istvan_sz@hotmail.com
czy Creative Commons License 2000.12.23 0 0 372
http://www.depo.hu/termek.php3?id=4258
sui Creative Commons License 2000.12.21 0 0 371
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog Új Évet kívánunk minden GPS őrültnek!

torban Creative Commons License 2000.12.19 0 0 370

Kellemes Karácsonyt mindenkinek !

(Remélem sokan kértek a Jézuskától GPS-t vagy valami kiegészítőt...)

torban
eMap

czy Creative Commons License 2000.12.14 0 0 369
Ott a helyem
:-)
Előzmény: Alfred (368)
Alfred Creative Commons License 2000.12.14 0 0 368
Ez év végén, december 29-30.-án GPS használatra kihegyezett "LiteWare" pontvadász terepverseny lesz, melyről ismertetőt ITT olvashattok!

Akinek nincs jó gumija, nincs terepes gyakorlata, az is nyugodtan jöhet, mert a verseny nem vérre megy, ellenben a rendezők sok díjat, ajándékot osztanak szét a végén. A terep viszonylag jól járható, ha a százból csak néhány pont is van meg akkor is nagy élmény lesz!

torban Creative Commons License 2000.12.12 0 0 367
Egy múltheti történet:

Én vittem a Garmin eMAP-emet amszterdamon át Dublinba, míg kollégám a Magellan 315-ét Essenbe.
Sem én, sem ő nem tudtuk a GPS-t a Bud-Ams ill Bud-Düs járaton használni így csak ott kapcsoltuk be.
Az eMap pár perc (4-5) után megmutatta, hogy hol vagyok, de a kollágám Magellajának - miután beadta, hogy Esse, Germany - kellett 2 óra !

1:0 ide

kpa Creative Commons License 2000.12.01 0 0 366
"ugyanis mivel"... nem rossz, asszem fáradok
Előzmény: kpa (365)
kpa Creative Commons License 2000.12.01 0 0 365
Hm, a trimble tudomásom szerint nem fehérembereknek van, annak talán már nagyon 7-8 számjegyes az áruk, ugyanis mivel spec. feladatra (földmérés, bányászat, ultrapreciziós feladatok) készítik őket.
Egyébként: www.trimble.com
Előzmény: karfiol2000 (356)
kpa Creative Commons License 2000.12.01 0 0 364
Ez a -57 m speciális, azaz nem kell bepánikolni, már én is voltam -150 m-en valahol párizs közepén, stb. Egyébként ugye az abs. 0m az a balti tg. (ha jol emlekszem) szintje.
A anomália a gps-ek azon tulajdonsága miatt van, hogy nem magasságmérők, ez bennük csak egy +, amire nem kell alapozni. És különben is min. 4 db jól látott műhód kell hozzá. Ha valahol ismered a magasságodat, és beállítod (ahol kiírja, ott asszem, legalábbis GPS II+ on), akkor amíg rel. jó jelet kap, a szerint jól is müxik. Ha jó magasságot akarsz, vegyél egy altimeter-t is.

Apropó repülő, én a II+al próbáltam, max 946 kmh volt asszem, a magasságra nem emlékszem, de a gép (Párizs-Bp, Boeing 737) 250 kmhval ért földet.

KPa

Előzmény: torban (363)
torban Creative Commons License 2000.12.01 0 0 363
Sziasztok !

Megrepültettem az eMap-emet. Nem teljesen úgy alakult, ahogy akartam, mert :
a. vagy nem voltam az ablak mellett és nem használhattam
b. a mögöttem lévő nő 1x meg bepánikolt, hogy azonnal kapcsoljam le...hiába mondtam, hogy ez nem GSM...inkább kikapcsoltam.
DE, így is sikerült 831 km/órás max speed-et regisztrálnom 10310 m-es magassággal ! Ez nagggyon jól mutat most a kicsikén !

Más. Miért lehetett az, hogy az Ír tenger partján állva -57m-en voltam ???? Egyáltalán hol a 0 m ?
Kellett volna valamin utána állítanom ?

kösz

torban

ui. Magyar térkép tesztet én is szívesen vállalok - ellenszolgáltatás nélkül :-)

czy Creative Commons License 2000.11.26 0 0 362
Pompás :-)
Szívesen segítek, ha tudok, mászkálok rengeteget.
Előzmény: sui (361)
sui Creative Commons License 2000.11.26 0 0 361
Nem, egyáltalán nem szűnt meg a magyar térképekkel kapcsolatos lendület, sőt...
Kell még kb. két hónap és lehet tesztelni a térképeket. :)
Előzmény: czy (360)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!