Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Heló mindenki. rati,lehet kapni autótérképet 1-350000,méret arányút rá van írva az elejére,hogy GPS-koordinátákkal,én kecskeméten kőnyvesboltban vettem,a gyártót nem tudom megmondani mert kint van a nivámban és lusta vagyok kimenni.de ha fontos holnap beírom.
NIKA
Sziasztok.
Ismertek e olyan programot es ha igen honnan lehet letolteni,amivel be lehet tolteni a gps-be azt a kepet amit mutat eppen a kilyelzojen.
E-map gps-hez hasznalnam.
Elore is koszonom a segitseget
Nem tudtok valahol olyan Magyarország autostérképet, vagy valami hasonlót, amin feltüntetik a földrajzi koordinátákat? Nem a GPS -be tölthető elektronikus térképre gondolok, hanem tök mezei papír térképre.
Nem tudja valaki, hogy egy Magellan GPS-t, hova lehet/érdemes elvinni szervízbe?
A pontvadász versenyen tökéletesen működött, legközelebb csak tegnap kapcsoltam be. Bekapcsolás után megtalálta a műholdakat - volt hogy 5-6-ot is egyszerre - de nem volt hajlandó átváltani TRACKING módra! Többször inicializáltam, ki-bekapcsoltam de semmi érdemi változás...
Mi a túró lehet a baja?
voltam a múlt héten síelni, ahol végig velem volt egy eMap próbaképp.
Szinte minden nap mutatott valami érdekeset max. seb ügyben.
az elején kisebbekkel kezdte, akkor még nagyon büszke voltam magamra (65, 74, 93 km/h), aztán begyögött egy 120-at az egyik nap, majd másnap egy 190-et.
Pedig erre az utolsóra azért emlékeznék...
Most mi van, ennyire megbízhatatlan?
2500 m-es magasság közelében ahol legalább 13 műhold látszik egyszerre, mit számolt el a kicsike?
Persze, ez így működik ahogy leírtad. Egyik kártyán Bécs, másikon München a harmadikon (hamarosan) Budapest.
Egy kis fejszámolás:
8MB : 60USD = 16800 Ft+szállitás+vám+áfa... hmm... nem is adjuk drágán bruttó 29.900-ért.
Lehet hogy közhasznú társaság vagyunk? :))
Azt hiszem kinőttem a 8Mb-es memóriát az eMap-emben....
A kérdésem az lenne, hogy ha veszek még egy modult, akkor lehet-e azokat - mint tárat - cserélgetni. Azaz az egyik 8 megásra felteszem az egyik térképrészletet, aztán amikor "túl megyek rajta", beteszem a másik 8 megás egységet - a következő térképrészlettel ???!!
Ez nagyon vad elképzelés vagy műxik ?
Hááát... mindent nekünk sem kell tudni, de valószínűleg azt jelenti, hogy alkalmassá tették a készüléket az új flash kártyák (64 és 128 MB) fogadására.
A probléma csak annyi, hogy ezek sajnos csak az amerikai piacon lesznek kaphatók. :(
Sziasztok
Egy ötlet hogy hogyan lehet házilag késziteni gps-nke tartót a kocsiba:
Vegyél egy tapadóskorngos jegzetömbtartót valamelyik benzinuton (600-800 ft) Vedd ki belőle a papírt és a lapokat. Vékony,de kemény papírból vágj ki egy akkora részt ami körbefogj a gps-t alúról és oldalról.Vágj ki az olalán egy kis helyet a gomboknak és az alján a laptop csatlakozonak...
Egy vékony hungarocelt tegyél bele az elkészített pair tokba.És vád le ugy az egyik végét hogy a jegyzetömbtató csiptető része megfogja,tartsa a hugarocelt. Ha ez megvan nézd meg jol áll e és ha nem alakíts rajta.Aztán szedd szét és ragasztd a hunarocelt a papír aljához.
Tedd bele a gpst a tartóba.Egy befőtes gumival hozzá lehet fogni a gps a házilag készített papír tartóhoz. A tapadókoronál tedd fel az üvegre és stabilan fog állni a jegyzetömbtatóban a gps.
ui.:Tudom nem a leg esztétikusabb megoldás de olcsó.
A pontvadász versenyen egy Magellan Pioneer GPS-t használtam. Kellemesen csalódtam benne, egész pontos volt, csak néha kellett inicializálni amikor egy pontra több oldalról ráközelítve 20-30 métert eltérést mutatott! Igaz, hogy az erős hóesés sem használt neki! Láttam néhány versenyzőt aki komoly technikát vonultatott fel. (Laptop ...)
Bemutattak ott egy Silva gps-t, ami a megszokott funkciókon kívül mágneses kompaszt, barométert, és annak mérési eredményein alapuló időjárás jóst tartalmazot,, bruttó 125.000 Ft.