"Én sose mondtam, hogy a férfiakat vagy gyerekeket nem kell védeni a bántalmazástól. De az is látható, hogy a nőket kell."
Nem is mondta senki, hogy nem kell. De nem csak őket kell. Főleg, hogy amint elszakadunk a csbe témakörétől és az összképet nézzük, a bűncselekmények fő áldozatai már a statisztikákban is a férfiak. De hát ők nem érdekelnek senkit ebben a nagy nőelnyomó patriarchátusban...
És főként nem kellene azt a hamis narratívát építgetni, hogy a nők a fő áldozatok. Látod, jájjemke már ott tart, hogy minden harmadik nő, ez régebben még csak minden ötödik volt, és beleszámított az is, ha ötéves korában egyszer a seggére vert az anyja... Persze, a bántalmazás fogalmának korlátlan kiterjesztése is csak kavarja a dolgokat - lassan már az is bántalmazás, ha kinevetünk valami butaságot.
"Nem, ők azért ajvékolnak, mert a nőket mindenki alapból védeni akarja"
Hát azért nem mindenki. :)
"Ez a fentiekből következik, hiszen a gyerekeket elsősorban a nők bántalmazzák és ölik meg"
Nem hinném, hogy ez az ok. Inkább annyi, hogy a gyerekeknek még annyi érdekvédő képességük sincs, mint a nőknek.
De ez tényleg nem válasz a nők elleni bántalmazások visszaszorításának céljára. Nem lehet azt mondani, hogy haljon csak meg nyugodtan kéthetente egy nő, úgyis több gyerek esik áldozatul.
Ez inkább csak terelés és narratíva.
Én sose mondtam, hogy a férfiakat vagy gyerekeket nem kell védeni a bántalmazástól. De az is látható, hogy a nőket kell.
Más esetekben gondolom mehet az egymásra mutogatás (ő kezdte, stb), egy újszülöttgyilkosságnál ilyen nincs. Nincs semmi olyan, amit az anya sérelmezhet egy újszülöttel szemben, tehát mindenképpen utána kell menni az oknak, hogy mégis, mi történt.
Teljesen más eset, mint az "addig zsémbelt, míg csak behúztam neki egyet, hogy maradjon már csendben". Nem indulat-bűncselekmény.
de a férfiak ellenit nem is vizsgálják, az senkit nem is érdekel.
vicces, hogy ezt egy csbe-n beluli eroszakkal foglalkozo tanulmanyban egy holgy kb. igy szo szerint le is irta. ugy latszik nem mindegyik ajemke, vannak szakemberek is a temaban...
"Hát de a kép is, amit alaptalan hozott, lekicsinyli a nem fizikai sérüléssel járó bántást."
Mi? Alaptalan a bérkülönbség mítoszával kapcsolatban hozott képet.
"A többihez annyi megjegyzésem lenne, hogy azért a nők is sok mindent eltűrnek inkább csendben"
Persze, az a látencia. Csak a férfiaknál ez még sokkal nagyobb. Látod, Jájjemke hozott statisztikát a nők elleni erőszakról, de a férfiak ellenit nem is vizsgálják, az senkit nem is érdekel.
"Az újszülött gyilkosságoknál érdemesebb lenne jobban utánamenni az okonak, körülményeknek, szerintem."
És a feleségveréseknél is, ugye?
"A nőszervezetek meg szerintem azért ajvékolnak, mert a nők elleni bántalmazás látványosan súlyosabb, mint a férfiak elleni."
Nem, ők azért ajvékolnak, mert a nőket mindenki alapból védeni akarja, ezért ha a nőket érő erőszak ellen küzdenek (legalább is a jelszavak szintjén), akkor támogatókat szerezhetnek maguknak és elérhetnek néhány újabb férfiellenes intézkedést, ld. IE bevezetéséért folyó hiszti. Ha az igazi céljaikat hangoztatnák, mindenki undorral fordulna el tőlük.
"A gyerekekkel meg valahogy senki nem törődik, ami persze baj."
Ez a fentiekből következik, hiszen a gyerekeket elsősorban a nők bántalmazzák és ölik meg, tehát ennek nem csapnak akkora hírverést.
Ezt a húsz éves, hiányos, kiragadott ábrát már sokszor idehoztad, de ez csak egy kis szelete a népességnek, a 18-28 éveseké az USA-ban. És nem is ismerjük a forrást, hátteret, csak annyit tudunk meg belőle, hogy ebben a korosztályban az USA-ban a nők kicsit többször agresszívek, mint a férfiak. De hogy ez milyen mértékű, azt nem tudjuk - valószínűleg egy enyhe legyintést is ideszámolnak. A férfiak viszont sokkal kegyetlenebbek tudnak lenni, és idősebb korban, gyerekekkel már sokkal több az általuk elkövetett erőszak. Magyarországról meg semmit nem mond ez az ábra.