Hát igen, ha egy A/4-es lapon hirdetik ki a váróban, ráadásul a legeldugottabb helyen függesztik ki, akkor nem csodálom, hogy kevesen olvassák, és nem jelentkeznek rá annyian... Tipikus példa arra, hogyan ne szervezzünk különvonatot. A MÁV-START ZRt. meg örül, hogy egy gonddal kevesebb neki.
No. Majdnem sikerült engem is lekapni az első képen. :) Ott voltam a raktár mögött. lőttem is egy fotót ahogy érkezik 1028, de nem volt a legjobb a fényviszony így töröltem. :S igazából 1366-ot akartam textfotózni,de 5 percre sem akart befelhősödni...
Nincs véletlenül az egyetlen tiszta Ao kocsiról képed? kb 2 hetes lehet. :) milyen jól virított a retekvonat végén. :))
na az első képen lévő vonatot útálom a legjobban. :/ Bp-Bp-Bp-Bp-Bp és Ao ha minden igaz. Remélem a 18:05-ös Hidasi személyen lesz fülkés is. :)
lassan kezdődik a 3 és fél órás zötykölődésem. :(
5513-5318-5118 8( Legalább lesz időm tanulni a vonaton. :)
remélem jövőhéten már jobb idő lesz, aztán beszállok én is a fotós buliba. Főleg hogy hazahoztam a bringám így már nem köt annyira a busz és járhatom a jobbnál jobb helyeket. :P
Ha nem titok, akkor a Ladány völgyi szakaszról ide is írhatsz:)
Én eddig talán ötször jártam ott, de mindig találok újdonságokat. Éppen egy áprlilisi rendes felbontású képemen fedeztem fel, hogy az alagút putnoki kijárata után kb -6-8 szelvénnyel a hegyoldal magasabb részén nagyon fiatal és ritka az erdő, akár az alagút utáni panorámatöltést is látni onnan, a fotóhely nagy magassága miatt egész biztosan a Bükk fennsíknak is ott kell lennie a háttérben.
Kiskapud előtt is van egy nagyon magas hely, a völgy aljától számítva talán a legmagasabban vezető pályaszakasz a vonalon (=az országban, de a tótok is beleszédülnének), stb.. Ezeken kívül még öt fotóhelyet ismerek (nem mind van fent az oldalon), de szerintem még legalább ugyanennyi vár felfedezésre...
Ilnyenkor lombok nélkül biztosan sokkal többet látni, könnyebb tájékozódni, talán magára az alagút putnoki kapuzatára is rá lehet látni a szemközti fenyős hegyről, ez is egy Bükkfennsík-hátterű lehetőség. Erre a környékre nem lehet elégszer visszamenni, fantasztikus hangulata van ott a sínek között, és akkor is, amikor a völgy alján az autóból az ember azokat a hatalmas hegyeket csodálja, és a csúcsuk alatti lombok közül egyszer csak elővillan egy bézé... (nem képzelgés, ez a kilátóablak is létezik) Még néhány hónapig:(