Szóljon ez a topic csak a MANDOLINról. Nem igaz, hogy az egész országban 3 év alatt nem sikerül 2-3 embernél többel találkoznom, akinek van ilyen hangszere. Úgyhogy írjatok bármiről, a mandolinotokról, kedvenc zenéről, példaképekről, itthoni koncertekről, tapasztalatokról.
Ügyik és szemfülesek vagytok. Tényleg szép lett volna mindenesetre... és ugyanezeket a fotókat találtad meg, inch?? Ugyanez a csávó tette fel? Az ilyet talán csak úgy lehetne megelőzni, hogy személyesen veszi az ember. A hét elején megnéztem a térképen, asszem 90 km-re van ez a város Londontól. nemtom, hol lakik a kontaktotok, de ha londoni, akkor megérte volna elmenni érte.
Inch. Majd azt egyszer meseld el nekem hogyan talaltal a masik aukciora. Mit kerestel, miert, hogyan es milyen indittatasbol. stb.
Ez milyen erdekes. A mando oldalan van 3 hanglyuk. (A felso vagy mely hur oldalon, marmint ha jobb kezes vagy es rendesen tartod es rendesen van hurozva :)
Most is, de Tesómé, akihez szintén hozzánőtt, és nem erőlteti a dolgot. Nincs nagyon toppon, ráférne egy tatarozás, azért enged az árból. Viszont van hozzá keménytok meg egy bundkészlet. Különben minden eredeti rajta.
van egy JV-s honlap, angyon baró, ajánl árakat fontban. majd megkeresem, elfelejtettem a címet sajna. az apronet-es hirdetésembe beszúrtam.
Figyi levil, ez itt még viszonylag emberi árban van, nemtom meddig megy fel. Lehet-e olyan kérésem, hogy rálicitálsz...? Aztán vagy Hozzád menne, ahogy beszéltünk, vagy a 2. sz. barátomhoz, aki vlszleg februárban jön haza, de nem biztos. Ha szépen kérlek, megnyomnád 701 dolcsiig? Te furfangosabb vagy, ráadásul csak ámerikai címmel lehet licitálni.
Squier: majd felhívlak jövő héten, ha megvenném Tőled és eladnám az én Vintage '52-met, akkor a difiből nem akármilyen akusztikot vehetnék...:-) csak el kéne határozni magam, mert nagyon hozzám nőtt a Fender. Viszont én is inkább az akusztikus felé fordulok, nem fogok már sokat zúzni elektronyosan.
levil! Az a Squier JV Tele hóttkomoly??? Azt tudod, hogy nagyon ritka hangszer? Mennyiért árulod? Én egy szintén JV-s stratót hirdettem az apróneten, ketten jelentkeztek rá, de egyik sem jött érte eddig.
Ó ez már vagy egy éve volt, azóta már hatszor elvitték azt a mandolint =) Amugy f lyuk szerintem nem volt rajta, ha jol emlékszem akkor talán domború volt a háta és kerek lyuk volt rajta. Most googleba nézegettem képeket, talán valami ilyesmi forma lehetett: http://www.blue-n-gold.com/halfdan/mandolin.gif Csak annyit mondtak hogy cseh kézzel készített darab, azt nem hogy pontosan ki is csinálta. De ha mondta volna már akkor se emlékeznék rá =)
Tudom mit hagytam ki. Ez a kezzel keszult Mandolin milyen is? Tudnal keresni a neten valami hozza hasonlo fotot? Jo lenne tudni hogy valami sima fedos/hatu dologrol van szo vagy inkabb valami taner haru, vagy esetleg egy faragott domboru darab modjuk F lyukakakkal vagy talan egy ovalis hanglyukkal? Nem emlekszel a Cseh hangszeresz nevere, a hangszer markajara? stb.
Nem tudom mit keres itt ez a 6 huros stms. Mandolin meg nem volt a kezebe es ha jol ertelmezem az urget, nem is lesz. Tudja meg orszag es vilag hog olyan emberrol van szo aki 2 ev cseszegetes utan elhatarozta hogy egy hetvege alatt tanul meg bluegrasst jatszani. aztan azota sem sikerult. Neha tenleg ugy erzem hogy csak minket idegesiteni jar ide :)
De a beszolasanak oromere kozhirre tetetem hogy fontolgatom a telecasterem eladasat. (Szar Squier, 1982 - erts - Made in Japan, JV sorozat, 52 Vintage Reissue :)
Mert arra hogy 3 evente 1x kezembe vegyem es rajojjek hogy nem nekem valo hangszer, kicsit tul jo es tul draga. (Apropo, hol erdemes ilyet meghirdetni manapsag?)
De meg az egyik Seagullomtol (M6 Gloss) is lehet hogy megvalok. (Mintha emlitette volna valaki hogy 6 fem huros doboz kell neki :) Ez olyan, es meg L.R. Baggs Element villanyositas is van benne. (100e viheti ha nem alkuszik, de csak mert vannak rajta hasznalatra utalo jelek, egyebkent 2x ennyiert adnam :)
Meg persze van egy elado Larrivee D-09em is. K&K On Board Trinityvel :))
A Godinom elment.
Ha ez mind elment akkor be fogok ruhazni egy Gitane DG-250M-re es valami csunya bluegrass dobozra. (Meg nem teljesen vilagos hogy veszek egy masik Blueridge-et, vagy esetleg megnezem a lehendo Eastmaneket, vagy meg sem allok a Martin/Collings/Bourgeous stb.-kig)
No meg majd egy mandolint is kene vennem. :)) Mert illeik hogy ilyet is tartson az ember. De azt nem kell vadaszni, csak le kell adnom a rendelest (de megvarom a Mandolat elobb.)
Szoval ilyesmiket fontolgatok.
De (mivel kerdezte ugyancsak 6 hurban is erdekelt kolega) a legjobb hangszer ami elegrheto aron van Bp.-en az a R-K amit a Westendben fogtam. Mocskosul rohadtak le rola a hurok, de azt hallami hogy a hangszer nagyon rendben van a maga 140e-eert. Azon alatt es felett tovabba Furchot vennek. Bar lehet talalni hibatlan Made in China neves hangszereket is lehet talani. De ritka. Legutobb egy also kategorias Guildrol zengtek kolegak odakat (Rakoczi teren volt, nem tudom ott van-e meg. De nem hiszem.)
Matyinak meg gratulalunk a hangszerhez ha elve megussza. (Kellet neked meghazasodni.) De azota sem ir a csako. Lehet hogy kevesni a veglicitet? Csak nem. Mindjart zaklatom meg egy kicsit.
Szoval e van.
UI: Igen, olvassuk a forumot. De sokaig nem lehetett ra posztolni.