Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Ok, én pedig megpróbálom megszerezni a cuccost, amiről beszéltünk, csak a kedves ismerős nem nagyon szeretné ismét szétbontani a fél műszerfalat. Ha mégis sikerül meggyőzni, szólok. :)
Én is azt szeretném, ha a kornányról vezérlhető lenne, ami könnyedén megoldható, ha az autrádióra nár sikerült megoldani az iPodot. A multikormány gombjai csak egy kontaktt adnak azt kell egy hexa jellé alakítani, ami nem túl bonyolult. Így a multikormány brobláma könnyen sablonosan megoldható, de a rádiótól már jobban függ a rákötáse! Ha nekem megvan az alfába, szólok és egyeztetünk. Halad a dolog, hamarosan kész!
a "fapadosabb" módszerrel időnként nekem is kifagy. azt vettem észre, h adott file-ban van 1-1 tuti hely, ahol 100 százalék biztonsággal ki tudom fagyasztani, ha tekerem. pl a xilisoft féle programmal készített SW4 1 perc 13 másodpercénél. utána viszont megint tudok tekerni a fapados "nyilakkal" megoldással is, nem fagy le. ott viszont szinte mindig.
ami filmet meg a QT7-el készítek, abban meg bármikor gond nélkül tekerhetek bárhova, bárhogyan, nincs gond. szal valszeg a készített file-val van valami gond.
Hozzá nem értve - a boltban egyszerre lehet klf firmaware verziójú ipod, ahogy jön a gyárból. Azt én is hallottam, hogy az első videó-ipodokban nem lehetett tekerni.
Lehet, hogy egyszerre vettük, de mégsem egyformán működtek!
Nálam, ha elindítottam egy videolejátszást, eddig csak a jobbra-balra gombokkal lehetett a filmbe beletekerni! Azaz gyorsabban játszotta előre, vagy hátra a filmet, úgy, hogy lenyomva tartottam a jobbra ill. balra nyilakat a keréken. Ilyenkor produkált egy olyan jelenséget, hogy ha sokáig (kb fél perc/egy per) lenyomva tartottam valamelyik irányban a nyilat, akkor egyszer csak elsötétült a képernyő majd kilépett a lejátszási listához.
Úgy nem lehetett tekerni vele, mint egy mp3 lejátszásnál, azaz lenyomtad a középső gombot és a keréken jobbra vagy balra "körözve" oda tudtál lépni a szám egy tetszőleges pontjához! Most már lehet! Én azért vagyok meglepve, mert Steve Jobs bemutatóján elhangzott, hogy nem lehet beletekerni a videoba! És ezt most mégis lehetővé tették - gondolom háborgott a nép! :) De persze így sokkal jobban használható! Próbáld csak ki a tiéden, hogy így működik-e! H igen akkor már én sem értek semmit...
Mesélnivalóm van! :) Megjelent ugyebár az iPod Updater új verziója, ami frissíti pl. a videós iPod software-ét is!
1. nap:
Progi letölt, iPod rádug a gépre, updater elindít, iPod-ot felismer, update gomb benyomva, gép gondolkozik, "ERROR Disk" felirat villog, iPod kidobta a sebességet, se reset, se semmi nem használ, én mérgesen aludni el...
2. nap:
Apple hivatalos márkaszervíz felhív, udvarias rádióbemondó hang felvesz, én elmesél első nap, udvarias hang megértően hümmög, én próbálok szakszerűen fogalmazni, ő próbálgatja, hogy milyen hangsúly a legmegfelelőbb a hümmögésre, a sztori végén csend, a telefon végén halk szuszogás...
Kérdés feltevése: Vajh most mi legyen? A válasz szakértelemre utal: "Hááátööö..öööö....hhmmmm...." Van egy kollégám, ő jobban ért hozzá, fél négy után visszajön!
Rendben hívom!!
Fél négy után kellemes faxhang fogad... elmentek haza...
3.nap:
iPod rádug gépre, ima az ég felé szállva, updater start, iPod firmware frissül, iPod újra megy, lejátszik, világít, szépen duruzsol én meg szélesen mosolygok!
Mosoly fokozódik!!! A lejátszott videóba bele lehet tekerni pont úgy, mint a lejátszott MP3-ba! Igy már van értelme egész filmet rátenni, ugyanis 2mp alatt odaugrik a filmben ahová akarom...
Köszi az info-t. Náluk próbálkoztam, próbálkozom, majdnem napi rendszerességgel, de azt mondták, hogy nincs. Próbáljam meg talán jövő kedden.NA ez már megy egy ideje. De nem az ő hibájuk, ahogy hallom sehova sem szállítottak még. SZóval várok, hátha kedden.....
Sziasztok. Én karácsonyra próbáltam beszerzni magamnap egy nano-t, de sajnos sikertelenül. A mai napig is. Még mindíg nem lehet kapni. De, ha esetleg valaki tud olyan üzletet, ahol van 4 gb-os, az tegye meg, hogy jelzi ezt nekem. Köszönöm
Na én is beszereztem a második iPodomat! Egy fekete, csúcsszuper 60 GB-os videos iPod mellett döntöttem, mivel ennél nincs jobb a palettán.
De mivel erre már videokat is feltudok pakolni, kellene egy új gép, mert a laptopokat nem nagyon lehet bővíteni... :-
Az a kérdésem, hogy ha vennék egy új gépet és arra áttenném az összes zenémet, akkor azt meglehetne csinálni, hogy vele együtt átmenjenek a válogatásaim, a számcímek, a play count-ok és mindenmás egyéb? Mert én csak abban az esetben cserélnék, amennyiben ez megoldható... A DokumentumokZeneiTunes mappában automatikusan tesz egykét data fájlt, pölö: iTunes Library, és én arra gyanakszom, hogy ezek tartalmazhatják esetleg az ilyen beállításokat, adatokat. Így lenne?? Vagy hogy lehet veszteség nélkül mindent áttenni?? Nekem nagyon fontosak ezek a válogatások és plusz infók, mert mindennap használom őket...
A lányom Amerikában vásárolt MINI-jén nem lehetett megfelelőre állítani a kijelző kontrasztját, bevittem az Andrássy úti Apple Centerbe, elvették, és kb két hét múlva adtak egy új készüléket csomagolás nélkül, egy vonalkód kíséretében, hogy azt ragasszam át a dobozon. Előttem volt egy csaj, aki nem tudta bemutatni a szintén az USA-ban vásárolt ipod mini számláját, ami javíthatatlannak lett nyilvánítva, hiába volt nyilvánvaló a gyári szám alapján, hogy még garanciális, elhajtották vele a lányt. Hát ezek a dolgok nem éppen ügyfélbarát megoldások...
Az iPodra nekem is várnom kellett, míg megjött a cserekütyü és nekem is küldték a csomagolást. De fülhallgató ügyében az lesz a leggyorsabb, ha bebattyogok az egyik helyi dealerhez (Bécs). Elég normális volt a hozzáállásuk.
Oké, azt vágom, hogy nagy mértékben függ az aksi élettartam attól, hogy hogyan használod, de azért a kb 8 óra _tiszta_ zenelejátszás, tehát se video, se fotó, csak épp hogy beállítom mit játsszon le, egy kicsit kevésnek tűnik. Akinek ugyanez a típus van, megírhatná, hogy neki mennyit bír...
Otthon nem tudom hogy megy, Helsinkiben egy telefon az Applenak, másnap /harmadnap hozta a DHL az újat Hollandiából. A régit nem kellett visszaküldeni, filléres tételnek veszik. valszeg. A garis shufflet vissza kellett küldeni, igaz az újat akkor is előbb hozták, mellette egy DHL-s zacsi + telefonszám, amin ki lehetett hívni, hogy elvigyék.:-))
Van valakinek rossz tapasztalata 5.gen-es, 60 gb-s Ipod akku-időtartammal kapcsolatban? Elvileg ugyebár 20 óra tiszta zenei lejátszást kéne bírnia. Na, most az enyém jó, ha 10 órát kibír, de lehet, h csak 8-at.. Gariban ugye kicserélik az akkut? A gép még 1 hónapos sincs..
A CD tárat pedig ha lenne sem kell elbukni, mert ugyanazon a buson használatod a másikat is, csak egyidejűleg nem így, egyszerűen egy tiltással kiküszöbölhető a probléma....
Nem probléma, nincs cd váltó. Épp azok között keresgéltem, amikor beütött a nagy ötlet, hogy inkább az ipodot kellene összebarátkoztatni az autóval. De nem tudtam róla, úgyhogy köszi az infót.