Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Aki netán gondolkodik a sparta25-től picit erősebb gépben, annak nyugodt szívvel ajánlani tudom az eredeti komatsu motoros 725T Ergo-t vagy Efco 8250-est. Igaz árban is van differencia, de hogy mit kibírnak ezek a kis gépek az nem kifejezés. Eddig találkoztam néhány darabbal, de egy közülük nagyon szétszórt, gondatlan gazdát tudott magáénak. Ezt én úgy hívom hogy legendás gépgyilkosok, de nem ez a lényeg hanem az hogy eme kiemelten magas "szaktudású" embereknek sem sikerült lecsontozni ezt a pici motort. Behozták a szokásos dumával, nem jó! A gép elég megviselt ill. szakadt külsővel rendelkezett, rossz volt ránézi. A berántó szó szerint lecsupálva, a kipufogó elrakódva, kiégve, a karib teljesen elkopva, minden burkolat zörgött rajta, egyszóval kiszolgálta az idejét. Döbbentem álltam a gép mellett amikor rákerült az új berántó szerkezet. alig lehetett átfordítani a motort a hatalmas kompresszió viszony miatt és ez nem a lerakódások végett volt. És poén az egészben hogy egy 25ccm-es gépről van szó, egyik gyengéje a berántó idővel tönkremegy ha nem megfelelően/szakszerűen indítják. Eszméletlen mit kibírnak, pörgősek, erősek, nyomatékosak. Egy a baj, hogy elég nehézkes már beszerezni őket és nem tudják azt hogy valójában egy zenoah komatsu dühöng a burkolat alatt. Aki akar venni annak érdemes levadászni egy ilyen gépet. Ez kabát!!!
Nem akarom nagyon taglalni, mert a moderáció bírálásáért kitilthatnak megint, de elég annyi, hogy a moderátor gec.zett velem. Aztán én is vele, aztán kaptam egy örökérvényű tiltást, de úgy hogy nem tudok belépni sem a fórumra... semmilyenbe.
sajnos ma már csak a gagyikat hozzák be töllük, amik már csak a jonsered márkanevet kapják meg, de talán már végleg szét is cseszték ezt a márkát is.... :-(
Tegnap délután sikerált szerválni egy Sparta 250T-t. 55-ért vettem, ráadásul a bolt sem volt messze, ahol találtam. Ha szerviz szükséglet lenne azt is elintézi a bolt, így nem kell magam ugrálnom ez irányban, de inkább ne legyen rá szükség. Gyorsban vettem hozzá egy fejvédőt is akcióban 2700-ért. Talán ma össze is lesz pakolva a gép, de az is csak valamikor estefelé ha hazaértem.
FS350 alkatrészekért a szentélyekbe kell menni (stihl boltok), nincs belőlük utángyártott alkatrész még, max üa cső. Ezért nem találtál az agroforgnál sem. Ha pedig ott nincs, akkor a kis boltokban sem lesz, csak stihl boltokban a gyári. Majd az árakat megírhatnád, ha magadhoz tértél :)
Tegnapelőtt a 2. szomszédból valami éktelen zaj hallatszott.Azt kiszűrtem,hogy motoros kasza hangja,a ahang alapján pedig valami "futottak még" kategória.A pláne viszont az volt a dologban,hogy a gép emberünk BAL! oldalán lógott.Jobban nem tudtam megnézni,mert kocsival voltam,de azt láttam,hogy a fogantyú nem volt asszimetrikus,mint a komolyabb márkákon,hanem pont annyi volt a bal felén,mint a jobbon.Sztem MTD lehetett.
Ma 190 centis szinte fás szárú gazt kaszáltam az Oleo Macival. Igaz, hogy ehhez kés kellett (szép is lett volna damillal), de nagyon szépet teljesített a gép. Olyan 100-150nszöl. A többi damilos meló volt. 3 éve van meg, de eltekintve a múltkori 1 hetes karburátoros kálváriától, most is azt mondom, hogy jó vétel volt.
Pontosan nemtudom nem én használtam de szerintem vagy arol 2t vagy nagyon kevés olaj használata miatt kophattak szét.Sajnos nem megfelelő egyének használták a gépet.
Sziasztok Megtudnátok m ondani hogy hol lehet pesten legolcsóbban venni stihl fs350-hez dugattyút meg hengert és mennyibe kerülne kb, mert azok megpurcantak benne. köszi a választ.