Egy környékbeli természetjáró szervezeté, sajnos nem használják túl sokat, de működik.
Szarvaskői kulcsosház Szarvaskő, MÁV állomás volt épülete elérhetőség: Miskolc, Pozsonyi u 40. 4/3 (Szilvásy Dénes), tel.:46/321-059 70/335-1445; e-mail:szilvasydenes@freemail.hu egyéb információ: 23 fő, víz (márc.1.-okt.31.), melegítőkonyha
A nagy töltést innen is látni, élőben sokkal jobban mint a képen, esetleg a bevágástól távolabb tudtam volna olyat lőni, amiben csak néhány kis fa és ág lóg a képbe, de teljesen tiszta hely nincs, pedig én is azért jöttem..
5515, Kőbánya-felső, peronnál, 2. vg., 16:53-18:33 tartózkodás. Fickó 30-as születésű, egyik karja eltört, feje be volt kötve, mellkasa kolléganőm elmondása alapján tiszta lila volt. Amennyit én láttam az esetből: ott fekszik az első osztályú kocsi 1. forgóvázánál, a sín és a peron között. Bal lába boka felett roncsolódott, telenyomták nyugtatóval, fájdalomcsillapítóval. Utóbbiból az infúzióba is jutott. Lényeg, hogy magát az esetet túlélte, de az esetleges belső sérülésekbe szerintem belehalhat. Ez magánvélemény, nem vagyok orvos. ;)
Olyan szerencsésen álltunk meg, hogy jelzőn belül, peronon volt a szerelvény, a forgalmi irodától valamivel föntebb történt az eset, kb 3 kocsihosszal. Vagyis nem okoztuk nagy fennakadást, mivel kikerülhetőek voltunk.Keletibe tartó vonatok a 3. vágányt használták és az első kijárati jelző után lévő váltó tértek vissza a helyes vg-ra.
Mivel már lasan negyed éve nem jártam a környéken, a hétvégi időjárást kihasználva tettem egy kis villámlátogatást, most éppen, jobb ötlet híján, néhány szokásos uncsi tájképért
Az alapetően rejett és magányos életmódot folytató egyed előmerészkedik az erdőből...
Irányváltás után egy újabb szilvásváradi pillanat
Kedvező időjárás- és Szilvásvárad- előrejelzés
Nekézseny > Nagyvisnyó "Live in The Sunrise" starring: BzMot 245
"Kéttengelyes, döcögős, és emelkedőn alig hajlandó elindulni" x2 :)
Az előző helyszín "rendes" képe gyors áthelyezkedés után a Bánvölgye- Táborok előtti bevágásból
Tízperces dzsungelharc után a becsomagolt hegy tetejéről egy kicsit nyakatekert (és közben majdnem nyaktörő) perspektíva
végül érkezés Szalajkavölgyhöz
Nem tudom, hogy a classic BéZék kezdenek-e feléledni, vgy a Sart nem akarja, hogy a néhány hét múlva bezró vicinálison modern vonatok járjanak, de ez bizony másfél nap volt Interpici nélkül. Személy szerint örülnék, ha -most már vissza-jönnének a fehérek, a látványos táj és az ilyen helyen rendkívüli jármű igazán karakteressé tette a vonalat.