Keresés

Részletes keresés

NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7412
"egy felsőbbrendű személy, aki segített az univerzum alkotójának, Jehova Istennek a teremtésben -és megkapta földönlétekor az erejének egy részét"

Ez így nem pontos!
"Én és az Atya egy vagyunk". Jézus Krisztus Isten, nem csak megkapta Isten erejének egy részét.
Előzmény: Joano (7396)
Nemo Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7411
"1 zsinaton a szentmiklós pofoszkodott" - Érdekes, én erről még nem is hallottam. Valami legenda lehet, vagy egyszerű félreértés. Egy hóhér kezéből állítólag kicsavarta a kardot, mikor az ártatlanokra készült lesújtani, de ez is csak egy kegyes legenda.
Előzmény: Törölt nick (7383)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7410
Érdekes, hogy egy magára valamit adó írói főszereplő isteni mivoltának első csoda jelének a víz borráváltoztatása volt!
Ez egy nagy dicsőség, mint a církuszban a nagy mutatvány?
Nem is csodálkozok a Lator című filmen sem, kár, hogy a 2. rész még nem készült el, sem a Brian élete 2....
És ettől hittek benne...? Röhej! Mi értelme volt eme kocsmaiságnak?
A másik három evangélista miért nem ír róla?
A tanítványok hol emlékeznek meg ezekről a csodatettekről?
Előzmény: Joano (7406)
Nemo Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7409

Ennek a tafkói mélységű ellenvetésnek is kihúzza a méregfogát az a r.k. eredetű erkölcsteológiai kategória, hogy (1) vannak cselekedetek, amelyek önmagukban rosszak, s ezeket semmiféle körülmény nem teheti erkölcsileg megengedhetővé, ilyen pl. a házasságtörés vagy az istenkáromlás; illetve (2) vannak olyan cselekedetek, amelyek önmagukban erkölcsileg közömbösek, és attól válnak adott esetben erkölcsileg rosszá, hgy milyen mértékben, milyen céllal, milyen körülmények között, ki követi el őket stb. Az utóbbiba tartozhat az emberölés, a borivás vagy a könyvek írása.

Ezzel a kategorizálással az erkölcstan egyrészt közelebb kerül a való élethez, másrészt kiteszi magát annak a veszélynek, hogy benne kiskapuk, felmentések szülessenek, vagy szelídebb megközelítésben: bizonytalanság, homályosság keletkezzék. Ezzel együtt kell élni, s aminthogy nekem is felszabadító élményt okozott az a felismerés, hogy sem az élet teljessége, sem az egyháztörténet nem fekete-fehér, úgy valószínűleg mások is el tudják fogadni, hogy ennek a logikai bonyolításnak (afféle erkölcstanii "fuzzy logikának") van némi alapja. Fő alapja szerintem az, hogy tükör által, homályosan látunk, és hogy a Biblia sem tartalmaz konkrét útmutatást minden esetre nézve, és sokszor a lelkiismeretünkre vagyunk hagyva. Az ítélet pedig az Úré, aki előhozza a titkokat, stb. stb.

---

Tafkó Birgutnak nincs szüksége arra, hogy ezt a különbségtételt és a felkínált két erkölcstani kategóriát egyáltalán felfogja: az ő rendszere enélkül is teljes, zárt, bár kissé szűkös. (Itt még finoman fogalmaztam, mivel ő ma nincs itt.)

Előzmény: Báthory Ödönke (7374)
Joano Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7408
  De nem tömegével volt ez a helyzet.  Az emberek összetartóbbak voltak mint manapság........... Ráadásul a vég előtt az egész lakott földön prédikálni fogják Isten királyságát minden nemzetnek (Máté24:14), ami ugyebár ma már időszerű..........
Előzmény: Paleokrites (7405)
Joano Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7407
  Persze de nem az egész lakott földön volt ez a helyzet.  Mára már nincs olyan szeglet ahol ez ne lenne érvényes...........
Előzmény: Paleokrites (7404)
Joano Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7406

Azt akarod mondani, hogy a hívőknek erőlködni kellene, hogy Jézusi mintára borrá változtassanak vizet ? :)

Érdekes hogy nem érted, hiszen le van írva a Ján2:11-ben: ez volt az első jel tőle, és hittek benne  a tanítványai.........Vagyis ezzel nyomatékosította, hogy ő valóban nem földi ember (csak ideiglenesen emberbőrbe bújt), hanem Isten Fia

Előzmény: Paleokrites (7402)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7405
"" Nem tudsz mondani olyat, ami nem időszerű és nem tömegével jelentkezik.................."" ???????????????????????????????????????????????????????

Hát éppen ez az....., az emberiség történelme során mindig ez volt e hylezet, akkor Palika sem mondott újat, csak vallási köntösbe csomagolva zizzentette szavait a hiszékeny tömegeknek.....
Ma már tudjuk, sok értelme nem volt a kereszténységen belül sem!
Előzmény: Joano (7403)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7404
ugyan ne légy már ekkora naíva.....! Pál előtt volt egy két világdikzátor, ez mi, ha nem tyütyümütyü....?
Előzmény: Joano (7403)
Joano Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7403
  Pedig nem nehéz  észrevenni, hogy mennyit romlott a helyzet Pál óta, ahogy előre el is jelezte Isten által...........  Olvasd csak végig a megállapítást.........  Nem tudsz mondani olyat, ami nem időszerű és nem tömegével jelentkezik..................
Előzmény: Paleokrites (7401)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7402
Szerintem nincs, de a józan ész sem foghatja fel, sőt az értelmes gondolkodónak sem kellene bejönnie, dehát mindig akadnak emberek, akik ráharapnak és rágódnak ízén, hátha egyszer megeseik a csoda velük is és elmondhatják " én is megtettem uram"....., eddig senkinek nem sikerült, majd a nagyonagyon hívők közükl netán az elkövetkező 100 000 éveben valakiknek.... :))
Előzmény: Joano (7400)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7401
A nagy frászt ír erről a mai világról, hisz melyik világról lehet ezt nem elmondani? Ez egyféle hittető szöveg, ami mgött nem Isten áll, hanem vallásfanatikus ideafilosz....agy!

Pál szavait az idő már rég megcáfolta, vagy elraktározta a többi közé egy aranyköpéseket gyűktő időraktárba....., hogy legyenek mindig valakik akik előveszik és fenyegetik, félelmet kelltenek parafrazált fogalmaikkal!
Előzmény: Joano (7399)
Joano Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7400
  Szerinted nincs értelme ? :) 
Előzmény: Paleokrites (7398)
Joano Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7399

Erről a "magad körül látható valóságról" is ír a Biblia figyelmeztetésként:

"Azt pedig tudd meg, hogy az UTOLSÓ NAPOKBAN nehezen elviselhető, válságos idők lesznek. Mert az emberek önmagukat szeretők lesznek, pénzszeretők, önteltek , gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, illojálisak, természetes vonzalom nélküliek, olyanok, akik nem készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem szeretők, árulók, keményfejűek, büszkeségtől felfuvalkodottak, inkább gyönyörszeretők, semmint Istent szeretők, akiknél meg van az Isten iránti  odaadásnak egy külső formája, de erejére nézve hamisnak bizonyulnak................" (2Tim3:1-5)

Előzmény: NattyDread (7380)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7398
Ha megmagyarázod értelmét, akkor elmondom én is....
Előzmény: Joano (7396)
Joano Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7397

A télapózás is pogány szokás, csak "keresztényi" kiadásban.................

Nem véletlen az idézőjel........

Joano Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7396

Miért nehéz elhinni Jézus csodáit ?  Pl a víz borrá változtatását.............?

Az emberi tudósok is agyalnak pl. teleportáción (sőt ha jól emlékszem volt sikeres kísérlet is), és alkimisták is át akarták változtatni az ólmot (?) arannyá...........

Miért hihetetlen az, hogy egy  felsőbbrendű személy, aki segített az univerzum alkotójának, Jehova Istennek a teremtésben -és megkapta földönlétekor az erejének egy részét- az egyszerű H2O-t borrá változtatni?...............

Előzmény: Paleokrites (7375)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7395
Hívőség az egy mesterkélt egyházi pszihére tukmált szellemi unifomis....
Érzelmi világomban ma is ott van a hit....., de ez a hit nem az a hit, amiről a kereszténység meg rém akart erőltetni.....
Előzmény: NattyDread (7393)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7394
- Miért hoz a Mikulás speed-et a gyerekeknek?
- ???
- Hogy csak egyet kelljen aludni karácsonyig :o))
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7393
Te régebben nem mintha keresztény lettél volna? Vagy rosszul emlékszem? :o)
Előzmény: Paleokrites (7390)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7392
......., de a rácsnak két oldala van...... :))
Előzmény: NattyDread (7391)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7391
"Szabad vagyok!" - mondta a majom a rácsnak.
"Én nem," - mondta a rács - "engem majmok köré zártak" :o))
Előzmény: Paleokrites (7390)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7390
Nincs szebb, mint a bezárkozottság....., te szabad, vagy és a kintiek is...., csak hinni, hinni, hinni...... :)))
Előzmény: NattyDread (7380)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7389
Nekem tökmindegy. Nem foglalkoztatnak.
Előzmény: Törölt nick (7388)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7387
"Hit által a lenin is él élt élni fog."

Számodra lehet, én szarok bele :o))
Előzmény: Törölt nick (7386)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7385
Igaz ugyan, hogy a szerzői joga Istennél van, de akkor is csak egy szoftver. Játéktér nekünk, egy erkölcsi játékban, amiben győzni kell. Second Life God's Edition :o)
Előzmény: NattyDread (7384)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7384
Jézus Krisztus A valóság.
Ez pedig egy szoftver csak: holografikus világegyetem
Előzmény: Törölt nick (7381)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7382
Realitásérzék.
Előzmény: Törölt nick (7381)
NattyDread Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7380
Én inkább elhiszem az összes csodát, mint azt a "valóságot", amit magam körül látok.
Előzmény: Paleokrites (7375)
Paleokrites Creative Commons License 2007.12.01 0 0 7378
Valószíbű, hogy egy ősadventista esküvőn lehetett Jézus...., a bejáratra ki volt írva, hogy; " most-must van..... :)
Tulajdonképpen a bort változtatta must ízzé, vagyis természetazonos aromává.....
Előzmény: Törölt nick (7377)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!