Keresés

Részletes keresés

inch Creative Commons License 2005.12.30 0 0 532

50-ért levakarja a milliméter vastag műgyanta páncélt a fáról (ez 35e) és utána ráhúz normál lakkot (15e).

Azt mondta, hogy a vakarás az húzos, mivel baszot kemény az a gyanta.

by Matthew Inch

Előzmény: levil (531)
levil Creative Commons License 2005.12.30 0 0 531
Szia

Nem tetszik a hangja??? Pedig tok konkret hangja van.

Tanacsolom hogy zenei kornyezetbe probald ki! Konkretan ki fog szolni a rockbol es nem fog elveszni mint egy magaba tokeletesen szolo mandolin ami belemosodik a torzitoba.

Na egy kis hangtan.

Mikor szol esmeletnem szarul egy rockzenekar. Mikor mindenkinek bszott jol szol a hangszere. Mindenki otthon beallit egy jo kis huzos hangot aztan szetutik egymast a probaterembe. Biztos ismered a rock gitaros EQjanak V beallitasat ahol nagyon tud huzni egy torzitos gitar. Ezzel csak az a baj hogy a teteje az a cinek hangtartomanya, az alja meg a basszuse. A gitar meg csak ott nem szol ahol kellene szolnia. Mert ha nincs dob es bassz akkor tenyleg ugy szol a gitar jol ha bezengi a tartomany tetejet es aljat de ha ott a zenekar is akkor igy lesz csengo bongo zajos fos hang.

En a zenekaromban sportot uztem abbol hogy miutan lenyomtunk egy szamot utanna megforditottam a gitaros Vjet. Kozep ki tokig szele 3-4esen (10bol), a bogosbol lehuztam a magasat es lass csodat... tok fos hangja lett az osszes hangszernek de egyutt ugy szolt meg a szar probatermi kiscuccon hogy majd leszakadt az agyunk :)

Probald ki zenekarral. Nem mindig arany ami fenylik. Tok erdekes mert a Matyi kentuckyja szeintem konkretan szarul szol (boccs), de a guar mellett olyan jol kotyogott ma este is hogy ott irigykedtem. Ilyet nem tudott meg a Morris sem.

A Fender mindig akkor lepett meg mikor a Tibi mellett jatszottam rajta.

Egyebkent biztos lehetne meg javitani, de ahol szol az tok konkret. Hangerot lehet feljebb huzni, meg tenyleg lehetne kicsit szofisztikaltabb (erdekesebb, kulonlegesebb, egyeniseget tukrozo) hangja. De azt meg ne vard ebbe a kategoriaba. Tovabba megint csak oda jukadok ki hogy ahoz rendesebben kene jatszani rajta. (pl a Matyi kezebe tok jol szol a Kentucky az enyembe meg nem tud megszollalni, amig a Rover es a morris azert tudtak szolni.)
Tudom hogy ez nehez kerdes igy pickup nelkul, de valahogy mindenkeppen teszteld le rendes zenei kornyezetben. Valahogy dobj ossze egy felvetelt.

Cafe:

Irjatok meg hogy ez az 50-eres atalakitas mit is jelent. Tovabba hogy milyen fender is ez a fender (model). Azt megirom.

L
inch Creative Commons License 2005.12.30 0 0 530

Mint említettem én már megkérdeztem hangszerészt a vakarásról!

aztat mondta, hogy 50-ért rendberakja (és ráadásul még jobb szint is kap)

Mondjuk a srác nem a legolcsóbb a szakmába! De nagyon ügyesek (a Benedek testvérekről van szó)

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (528)
inch Creative Commons License 2005.12.30 0 0 529

Cseréljed nyugodtan!

(egyébként 11-es D'Addario flat wound)

Nekem egy kicsit puhának is tűnik! :D

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (527)
TheRover Creative Commons License 2005.12.29 0 0 528

levil, lehet-e egy olyan kérésem, hogy egy kérdést intézel a mandolincafé-sokhoz?? Inch beszélt arról, hogy a Fender-ről le lehetne szedni a több kilónyi vakolatot és újra lakkozni, akkor talán kibújna belőle az az elfojtott hang. Meg tudnád kérdezni tőlük, hogy vki csinált-e már ilyet, egyáltalán érdemes-e belekezdeni egy ilyen akcióba? Milyen lehet a költségvonzata, annyival jobb lenne-e, mint amennyit rászán az ember a módosításra?

nagyon klassz a nyaka, kényelmes, csinos hangszer is, szó se róla, de a hangja sajna nem tetszik... Olyan, mintha egy dobozból szólna, amiről már korábban is beszéltünk. Nagyon otromba a fedlap, ennek rezonálni kéne, de meg se moccan :-( 

Köszi előre is, ha nem nagy kérés. Az angolom nem olyan jó, hogy ezt meg tudjam fogalmazni, viszont ha nyitnál egy topikot a témában, akkor már tudnám olvasgatni, azt megértem.

Előzmény: levil (525)
TheRover Creative Commons License 2005.12.29 0 0 527
Basszus, Inch, hányas húrokat tettél erre a Fender-re?? szétmennek az ujjaim, és még az A húrok is bevonatosak! 12-es?? Nem bánod, ha letesztelem 10-essel?
TheRover Creative Commons License 2005.12.29 0 0 526
Hallom, boldog Kentucky-tulajdonos lettél :-) gratulálok! s mi lesz a páratlan húros mandolinnal?? Túladsz rajta?
Előzmény: levil (524)
levil Creative Commons License 2005.12.28 0 0 525
Japan Morris?? B+ ezt megveszem. Pedig ez a Kentucky is elgondolkodtatott.
levil Creative Commons License 2005.12.28 0 0 524
levil Creative Commons License 2005.12.28 0 0 523
Orommel illetve sajnalattal kozlom hog a Weberes urgetol nem fogunk Webert venni. Konkret dologgal sikerult megfogni az urget. Tobbit a cafe topicbol osszeszedhetitek.
Előzmény: levil (522)
levil Creative Commons License 2005.12.28 0 0 522
Apam F5os fazont kapott de hasonlo korbol, ugyanabbol a varosbol.

Lebada cseh es eleg draganak ismert. Azert kerdezz ra mert nagyon szep. Szerinte 3e Euro :) Te mit tippelsz?

Ez a bogo eleg komoly. :) Egyszer volt szerencsem egy hazasparhoz a Winfiledi bluegrass fesztivalon. A csavo gitarozott vagy banjozott es enekelt. A csaj meg 8 honapos terhesen, mezitlab, nyomta egy ilyenen. S mikr megszlalt egy olyan delparaszt redneck akcentus jott ki belolle hogy el se hittem hogy ilyen letezik. Az enekbol nem gondoltam volna. Nagyon tuti volt :) A csavo konnyen lehet hogy a kedvenc szovegirom :))

Azota 2 eve mar a gyerek is nagy fesztival latogato es jatszanak meg rendszeresen bar mar inkabb rendes bogon nyomja a csaj.

Irt megint a Weberes, ezennel megirta a sajat es a bankja cimet. Ezt valaszoltam neki, ha erre pozitiv valasz jon akkor nem kamu a dolog. Ha nem akkor...

Dear Mr. Sene

Good news.

A due to an unexpected event I might be able to come pick up the mando personally. Would it be OK to meet you and complete the transaction in person?

Please send me your phone number and I'll call you soon.

But until then I would like you to take a few more pictures of the mandolin and a picture of the original shipping note you mentioned in the auction. Please also put a current newspaper next to the mando on one of these pictures.

This is a high value transaction and while I am trusting person I was burnt before on something like this. This is an anti-fraud technique I learned and applied several times and it served me well and saved my ass once since. I also suggest you use the same in the future.

I hope you understand.

This is also why I tried to find a way to change my travel plans and get it in person. I will finalize these travel changes once I get the additional pics and talked to you.

Thanks

L
Előzmény: TheRover (521)
TheRover Creative Commons License 2005.12.27 0 0 521
beszarás, ez aztán autentik :-) ki kéne próbálni
TheRover Creative Commons License 2005.12.27 0 0 520
A Lebeda ölég drága márka, ugye? Van itt egy szép példány, MA038 néven, ovális lyukú A-mandolin. Árat persze nem adtak meg.
TheRover Creative Commons License 2005.12.27 0 0 519
A Zeppelinnek voltak sokkal jobb koncertjei és általában időszakai, de azért fontos az a film. Ajánlom figyelmedbe a Rain Song hangolását, azon kevés Zep-szám egyike, amelyikhez szégyenszemre be kellett szereznem a tabot, mert fogalmam sem volt róla, hogy mire hangolt. 
Előzmény: Stms (518)
Stms Creative Commons License 2005.12.27 0 0 518
A filmet. :)

A tesótopikról: IRL adatot most nem mondok, mert akkor nem egy napra vágnak ki innen, hanem végleg. :)
Jó gyerekek, csak beugrottak a mai pszichológiai kísérletemnek (élükön szeretett M.P.K.-unkkal).

Dícsérni meg ne dícsérj, nagy az én pofám is. :D
Előzmény: TheRover (517)
TheRover Creative Commons License 2005.12.27 0 0 517

:-D Mehet  a tapping a torzított mandolinon

A The Song Remains The Same filmet szerezted be, vagy csak a CD-t?

Te stms, ha már itt vagy, mondd meg kik ezek a népek az akusztikgitár topikban??? a beírók nagy része vagy nagyarcú, vagy baromira tudatlan. Egyszerre szerény és kellő tudást bizonyító hsz-eket még csak tőled olvastam ;-)

Előzmény: Stms (516)
Stms Creative Commons License 2005.12.27 0 0 516
Nem, az egy Flying-V alakú. Levil apja nagy Megadeth rajongó. :)

(amúgy megvan a song remain. elsőre érdekes, de átrágom magam rajta)
Előzmény: TheRover (515)
TheRover Creative Commons License 2005.12.27 0 0 515
nekem ez a mandolin egy kicsit AC/DC-s... inkább a hagyományos F vagy A mandolin, ez nem jön be. Apukád is ilyet kapott?
Előzmény: levil (514)
levil Creative Commons License 2005.12.27 0 0 514
TheRover.

The az ilyenekre nem vagy ragerjedve? Mert pl ez egy kivalo darabnak tunik.

Sokban hasonlit apam szulinapi ajandekara. :) (Ugyanabban a varosban/hangszeresz kozossegben keszult, megkozelitoleg ugyanakkor, stb.)

Meg szerintem ez nem fog elmenni mert senki nem vasarol szivesen olyantol aki uj az ebayen. (Egyebkent okkal). Az isten se tudja mi a reserve. Ennek ellenere tul magasrol indul. Szoval tipikus kezdo az urge :)

Viszont erdemes megtekinteni a helyszint. :)
levil Creative Commons License 2005.12.26 0 0 513
Na. Irt Mr. Weber Seller :)

Irt egy javitott szamlaszamot es nem irta meg a cimet es a bankja cimet amint kertem. Hmmmmmm.
levil Creative Commons License 2005.12.26 0 0 512
Illetve 759ert nem lehet kapni boltban :)) De ez maskerdes.

A fentmaradast ne koszond. Sok dolgom volt. Amugy is fent lettem volna.

Ez a melyik mando mit tud kerdes erdekes. Az biztos hogy az 500as sorozatnak nem szegelyezett a hata. Aszem a lakkozas is mas (azt olvastam abba nincs varnish, de nem tom mennyire igaz.) Bennem az van hogy a 800as maz mar mandolin, de masok meg azt mondjak hogy a 600 es 800 kozt szinte semmi kulonbseg nincs. Max annyi hogy a 800 szebb fabol van. (A szebb az nem jelenti azt hogy jobb mint tudjuk.) Hardware szin. Eseteg hardware minoseg, de ezek a dolgok nem szabalyszeruek. (Meg cserelhetok.) Meg a 600asoknal a fogolap nem kalsszikus a magas huroknal a tulnyulasnal, legalabbis az uj modelleknel. A 800asokon klasszikus szokott lenni (lasd amit par postal elobb kuldtem)

A 900nal vannak minosegi javulasok. Faszegely, jpbb lakk stb. De az annyival tobbe kerul.

Szoval ZS. Nem tudok okosat mondani. (S akkor minek beszelek :)

Mindenesetre ez a 804 NAGYON rendben van (s ezzel egyutt draga is mert majdnem egy 100es.) Ez a sima fedetlen varnish nagyon bejon.
Előzmény: TheRover (511)
TheRover Creative Commons License 2005.12.26 0 0 511
Hát, nagyon rendes vagy, hogy fent maradtál, köszönöm :-) nem bánom annyira, hogy nem sikerült, 700 tényleg sok egy kicsit, 759-ért már lehet kapni boltban is. Csak ugye vlszleg tényleg annyival jobb is a 604 az 504-nél, amennyivel drágább. A Perry-nek írok, hogy hogyan áll a dolog, aztám meglátjuk.
Előzmény: levil (509)
levil Creative Commons License 2005.12.26 0 0 510
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAaaaaa.

Nezd meg EZT a lakkozast. Meghalok olyan szep! Tiszta VARNISH az Eastmaneken szokasos felso vekony lakkreteg nelkul.

Kar hogy nem adjak $300 olcsobban :) ($995)

(Aszem ez pontosan a felar fele ha egy Gibsont vagy hasonlot ilyen lakkozassal kersz :)
levil Creative Commons License 2005.12.26 0 0 509
TheRover

S sajna nem mondhatod meg mindig el hogy van mandolinod (csak messze.) 701 nem volt elegendo.

De szerintem 701 is sok volt erte (mondjuk ez a te dolgod) Foleg mert tudod hogy giannanal van 3 504es, s amint kapnak ujabb kulcsokat azonnal elvihetok. (701 alatt)

Szoval...

Ha lebeszeled most az urgevel hogy neked abbol egyik kell amint kesz van, akkor azt haza hozom szivesen. (Gondolom ennek a 604esnek is ez lett volna a sorsa.) Lehet hogy nem lesz ott 6dikara mikor megerkezek, de par hetet kibirok, csak tobb ne legyen.

(Eselteg ird le neki milyen hangot keresel s azt kuldje a 3bol ami leginkabb arra fele tendal. Ha meg nem tudod akkor ird meg neki hogy choppy/loud, mert nekem ez tetszik :))

L
Előzmény: TheRover (508)
TheRover Creative Commons License 2005.12.26 0 0 508

Köszi :-) én ennél primóbbakat szoktam. azonnal kipróbálom, amint lesz egy mandolinom :-(

Viszonzásul: innen nézzétek meg a Merlefest - May 2004-et.

tetszeni fog :-)

Előzmény: inch (506)
Stms Creative Commons License 2005.12.25 0 0 507
Bővíthetnéd. :D
Előzmény: inch (506)
inch Creative Commons License 2005.12.25 0 0 506

Itt van az az akkord készlet, amiből én élek!

Ezek az akkordok a bluegrass kiséret alapjai!

Ezt vágd be! :)

G dúr

e|-|-|2|-|-|-|-|-|

a|-|1|-|-|-|-|-|-|

d|-|-|-|-|3|-|-|-|

g|-|-|-|-|-|-|4|-|

D dúr

e|-|1|-|-|-|-|-|-|

a|-|-|-|-|3|-|-|-|

d|-|-|-|2|-|-|-|-|

g|-|-|-|-|-|-|4|-|

C dúr

e|-|-|2|-|-|-|-|-|

a|-|-|2|-|-|-|-|-|

d|-|1|-|-|-|-|-|-|

g|-|-|-|-|3|-|-|-|

a moll

e|-|-|-|-|4|-|-|-|

a|-|-|2|-|-|-|-|-|

d|-|1|-|-|-|-|-|-|

g|-|1|-|-|-|-|-|-|

e moll

e|-|-|2|-|-|-|-|-|

a|-|1|-|-|-|-|-|-|

d|-|1|-|-|-|-|-|-|

g|-|-|-|3|-|-|-|-|

inch Creative Commons License 2005.12.25 0 0 505

Én is úgy érzem!

:)

Most pihen a számlámon 350e forint (ami kölcsön)

és arra vár hogy csináljak vele valamit (vagy visszaadjam)

by Matthew Inch

Előzmény: TheRover (504)
TheRover Creative Commons License 2005.12.25 0 0 504
b*meg, ez nagyon durva. Baromi mázlid volt!!!
Előzmény: inch (503)
inch Creative Commons License 2005.12.25 0 0 503

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!