Azert, hogy nevessunk, de ne kinevessunk, sirjunk, de ne rikassunk, vitazzunk, de ne veszekedjunk. Hogy meseljunk, elemezzunk, kibeszeljunk, segitsunk es talalkozzunk. Oregnek, fiatalnak, dolgozonak, haziasszonynak, ujnak, es foleg reginek, itthoninak es kulfoldinek. Felvetel kerese: mikoltekkukacgmailpontcom
Topikszabályok a 0. hozzászólásban.
én nem szóltam be, csak elmondtam a véleményem! Ami most is ugyanaz, mint volt! Bár némileg módosult, így a te szemszögödből, de mégiscsak! Sajnálhatnálak is, mint néhányan, meg fel is háborodhatnék veled együtt, de micsinájjak, ha másképp gondolom? Majd ha nem írjátok le a problémát, én se fogok véleményt mondani! Ha meg mégis, akkor meg ez is benne van a pakliban! Na.
Megfogadtam, hogy ebbe a vitába nem megyek bele, mert anyám jó szokásához híven csúsztat és mártíromkodik. Ezerszer megbeszéltük már, hogy hozzám az a takinéni ne tegye be a lábát és ő se matasson ott az engedélyem nélkül, tudja, hacsak nincs emlékezetkiesése, hogy exanyósom is mennyire idegesített, amikor amíg ő bébiszitterkedett, a csak miatta triplán kitakarított kecót mégegyszer átnyalta... egy hete veszekedtem vele, amiért feljött jhozzám és basszemeg kidobott egy használatban lévő állványt, mert neki nem tetszett, kértem szépen, kértem kevésbé szépen, hogy ugyan már ne cseszegessen állandóan a takarítással. Mert azért azt tudni kell, hogy amikor a legótvarabb hangulatban voltam és kezem-lábam remegett az idegességtől meg a fáradságtól, ő azzal cseszegetett, hogy jaj, a fürdőszoba padlója, meg jaj, a sütő hogy néz ki.
Nektek hogy esne, ha valaki állandóan azt mustrálná a lakásoktokban, hogy mekkora a kosz? És basszus azért nem ezzel fogadott ám, hogy le szeretne venni egy terhet a vállamról és ezért hívta fel hozzám a takarítónénit, akitől ráadásul viszketegséget kapok és most is ezer dolgot elkutyult persze, hanem azzal, hogy "én ezt a rumlit nem hagyhattam így!" mert jön a húsvét, bakker, azért. mert minden ünnepet a szent takarításnak kell alárendelni!
zsombolya, ez az összeköltözés nemcsak rólam szól, hanem arról, hogy anyáméknak nem volt pénzük a rohadó házat renbdbetenni, a korlátlan bébiszittyózás meg enyhe túlzás, tekintve, hogy inkább menekítem abból a dohányfüstből a gyereket :((( Szóval azért te is gondold át, mielőtt valakinek beszólész!
Én a takarításra kukkra ugrom, ha valaki nálam takarít, az olyan, mintha a seggemet törölné ki, ez azén dolgom, ha pedig átruházom másra, az bizalmi feladat, szeretem én kiválasztani azt, akinek megengedem, hogy a dolgaim közöt matasson! Tudjátok, még bennem van a görcs abból a korszakból, amikor marihuánát termesztettem a ruhásszekrényben. A takarítás amúgy kifizettem, bár olyan volt, mintha a húsomból tépném ki. Az ördögbe is!
nem tudom, a múltkor Gyuláról jó volt úgy hazajönni, hogy tiszta lakás várt. bár előre tudtam, szóval nem meglepetésből jött a takarítónéni:)
ehhez a lakáshoz apósnak is van kulcsa és szokott is jönni néha, van úgy, hogy ezt csak a sógorral beszéli meg. és nem zavar. biztosan más lesz, ha majd saját házunk lesz, de most még nem zavar. amúgy Anyának lesz kulcsa, mert a majdani trónörökösöket ő fogja hordani oviba, suliba, szóval ha esetleg nem bír majd magával és ezenfelül még takarítani is akar, akkor tegye:)))
(egyébként király a tavaszi szünet, csak éppen a gyerek beteg, szóval egyedül élvezem...)
Takarítás: én sem örülnék neki, ha a távollétemben, a tudtom nélkül bemennének a lakásomba és ott akármit (legyen az takarítás) is csinálnának. Volt egy-két jóindulatú meglepetésben részem, úgyhogy köszönöm, de nem. Inkább ne legyen meglepetés, inkább beszéljük meg.
Sztem ez tipikusan az a történet, amit mindenki a saját szemszögéből ítél meg. Megkockáztatom, hogy még ez a szemszög is változhat, attól függően, hogy én mint anya, vagy mint lánya élem meg. Lányként megőrülnék tőle (mondom úgy, hogy az én anyukám 13 éve halott), anyaként meg valszeg nekem is nagyon rosszul esne a lányom hozzáállása. Patt.
hát ezt akartam ugatni, drágáim, így van ez! Mert már azért hálásnak kell lenni, ha egyáltalán VALAKI észreveszi, hogy fáradt az ember lánya, hogy el kellene egy kis segítség, ha valaki figyel ránk, törődik velünk, észreveszi a ki nem mondottakat! Baszhatom az önérzetemet 20 év múlva vagy 30 év mulva......
az en anyam eleg ellentmondasos. alapvetoen joindulatu, de kizarolag ugy helyes a segitseg, ahogy o azt elkepzeli. es ennek keretein belul neha olyan orbitalis parasztsagokat csinal, hogy a fulem ketteall.
de borzaszto nehez neha segitseget kerni, vagy akar elfogadni, megertem Manot is, mikor egyedul maradtam, kozponti kerdest csinaltam belole, hogy egyedul is jol boldoguljak, egyszeruen kellett az onbizalmam visszaszerzesehez meg a tartasomhoz meg minden. Csak epp majd' beleszakadtam. Es nehezen, de ra kellett dobbennem, hogy minden segitseg jol jon es attol nem leszek kevesebb ha elfogadom, csak kevesbe hajszolt... persze lehet nem is ez van a hatterben, van aki nehezen turi, hogy hozzanyuljanak a cuccaihoz, intim szferanak erzi a lakasat, ez is teljesen jogos lehet.
Na ez jó még a meglepetéstakarításban, hogy nem kell a szentbeszédet végighallgatni:)
Egyébként az én anyám meg nagyon beteg és mit nem adnék érte ha megint jöhetne nekem segíteni, (és nem a takarítás miatt) de már nem fog. Csak ennyit akartam még miheztartás végett mondani...
Hat akkor nagy gratula!!!!!! (sejtettem az msn-es szovegedbol, rad is akartam csorogni, de nem jutottam el odaig soha...)
takaritas: engem is meglephetne valaki :))) (bar van egy anyosom, aki nagyon jol takarit, csak epp kozben vegig kell hallgatni hogy morog es mindenfele koszos nepsegnek lehord minket.... szoval nem szivesen hivom, a regi lakasban segitett a rendrakasban-takaritasban, hat azt is eleg volt hallgatni, hogy a tuzhely rozsaja alatt minden nap mossam ki alaposan, stb.... viszont ket ora alatt ragyogott minden, ugy ahogy en sosem tudnam megtisztitani (regi modszerekkel dolgozik, ecet meg so meg mittudomen), szoval most filozok, hogy csak athivom hozzank is..)
hát természetesen. Alíz imádja Cárevicset, nyilván boldog ha vele lehet. Csak manónak jusson eszébe, hogy azért ez nem mindenhol így van, hogy ez egyáltalán nem természetes, hogy az ő kedvét keresték még így is, még most is. Mondom mégegyszer, addig köszönje meg ezt, és ne morogjon, amig lehet! Hát ez az Alíz, tisztára beletapaosott az önérzetbe. Jött ment, arra gondolt, szegény lányom, szép kis kupi van nála, mint általában a kisgyerekes dolgozó nőknél, most úgy sincs otthon, nem zavarja a felfordulás, a nyugdíjamból!! kfizetem a takarítónőt, hagy legyen rend és tisztaság a lánynál, hagy pihenjen, hagy menjen a gyerekkel csavarba vagy akármi. Erre lebasszák! Ez szerinted normális?
És hogy én is beleugassak ebbe a takarítástémába...azért szerintem ez nem akkora katasztrófa:) Az megint egy másik szitu ha valaki egy házban lakik a szüleivel mégha külön bejárattal is. Kulcsot egyébként nyilván annak adunk akiben megbízunk.
Aliz jót akart és ha elhozhatja Ivánt az oviból, meg kerülgetheti Ivánaput a láthatásokkor akkor talán kitakaríttathat meglepetésül:)
Én arra szavazok, hogy örültem volna neki.
Valami hasonló meglepetést én is csináltam a bartánőmnek míg nyaraltak, már nem emlékszem pontosan hogy volt ,de kurvára nem sértődött meg hanem szép kényelmesen letette a seggét a kanapéra és élvezte hogy erre jött haza és megkérdezte az utiszennyest is kimosnám-e?:)
na azert alljunk meg egy pillanatra. ha segitesz valakinek, akkor azt azert tedd, mert belulrol jon, ne azert, mert elvarsz cserebe valamit. tehat olyan nincs, hogy vigyazok a gyerekedre, de cserebe akkor is benyithatok, ha eppen a vecen ulsz meztelenul. attol meg be kell tartani az egyeni korlatokat, csak tudni kene, hogy azok hol vannak. nyilvan mano sem csak elfogad, hanem ad is, csak arrol ritkabban hallunk.
értem! Tehát mindent lehet, összeépítkezni, az egész házat felborítani meg öregeket elköltözni lehet, főtt kajára hazamenni lehet, korlátlan bébicsőszöltetés is lehet, bevásárlás megkönnyítés meg minden Ezek egyébként rendben is vannak, ez a nagyszülők dolga:)) De bazmeg ne vegyük már természetesnek, és ha jót akarnak, de az ilyenknor hirtelen jelentkező önérzetünknek nem tetszik, azért még egy köszönöm akkor adott pillanatban megteszi, nem? Aztán alkalomadtán meg lehetne beszélni, hogy másképp szeretné. De ezért lebaszni az anyját?????? nekem ez gáz!