Keresés

Részletes keresés

Vgyuri Creative Commons License 2001.03.27 0 0 722

Ez volt az utolso probalkozas. Ha ez sem jo, feladom es varom a tanacsokat.

Előzmény: Vgyuri (721)
Vgyuri Creative Commons License 2001.03.27 0 0 721
Ez a kep nem jott ossze. Meg egy modszert kiprobalok, ha az sem jon be, akkor nezzetek meg a kepet itt.
www.politext.hu/vonyarc.gif
Es valaki mondja meg, hogy lehet ide kepet tenni.

http://www.politext.hu/vonyarc.gif/

Elnezest a benazasert

Előzmény: Vgyuri (720)
Vgyuri Creative Commons License 2001.03.27 0 0 720
BadGe:
VGY: Persze, hogy lerakhatsz, csak az a feltételem, hogy ne Vonyarcvashegy legyen az, mert amikor a vásáron megnéztem a kampómapot jaj bocs, kompúpmapot akkor (a franc, biztos a kezemmel lehet baj, szóval compumap-ot), akkor vonyarcvashegyet valahova a balaton nyugati részének közepébe tette be...

Biztos en vagyok a hibas, hogy nem magyaraztam el a topicon, hogy hogyan kell terkepet valtani a COMPUMAP-on, ugy tudtam SUI tudja. Persze a terkepvaltas csak olyannak termeszetes, aki nem olyan rendszerhez van, szokva, amiben egy terkep van es azt kell nagyitgatni. Te csak az ijesztesnek szant keresoterkepig jutottal el, amelyik nem szogtarto, ezert pontatlanul kalibralhato, de amugy szep szines es kicsi a fajlmerete. Ha atvaltottal volna egy igazi terkepre, akkor ezt lattad volna. (Most segits meg Mohamed, kepberakast meg nem csinaltam).

Ha sikerult, akkor itt 200 000 lepteku topterkep vonyarcvashegyi referenciapontjat latnad, ide mutat a szalkereszt. Ez Magyarorszag mind a 3300 telepulesere rendelkezesre all ma.

Ez nem jelenti azt, hogy nem kell ujabb vektoros rendszerekkel foglalkozni, csak abban nem vagyok biztos, hogy nem hamarabb fognak tudni a Palm es CE kisgepek bitkepes terkepet mutatni, mint hogy ti keszen lesztek az orszag osszes utjaval.

Előzmény: BadGe (714)
sui Creative Commons License 2001.03.27 0 0 719
torban:
Később lesz benne több város is, de először szerintem a meglévők legyenek pontosabbak. Ha Győrben csinálsz néhány tracket, amik keresztül-kasul beszövik a várost, akkor újratranszformáljuk az alapanyagot és valszeg jobb lesz.

A vásár nagyon jól sikerült, több mint 70-en gyűjthetik már a tapasztalatokat az új térképről. Találkozunk májusban az Info-n és ősszel az AutoShow-n! :)

czy:
Valóban ki kellene valami rendszert találni az adat gyűjtésre, de én nem vagyok most olyan friss agyilag mint BadGe.
Az jó ha olyan utakról küldötök tracket ami rajta van a GPS térképén csak nem pontos vagy megyeszékhelyekről mint fentebb írtam.

Előzmény: torban (708)
sui Creative Commons License 2001.03.27 0 0 718
BadGe:

beszarás... nagyon pihent az agyad... :))))

Navigate térképe jó: *** bazze erre nem jut
eszembe semmi, pedig ez lenne az illendőbb!

NaviGood vagy inkább NaviGreat

BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 717
Az adósságot törlesztendő:

Jól működő navigate map: TuttiGate map :)

és hogy a többi rendszert se hagyjam szó nélkül:

- Milyen GPS-t vett az elégedetlen vevő?
- Kár'min

- Miért tévedt el a túrista?
- Magellán felhőbe keveredett...

- Hogy hívják a csúnya autóba szerelt GPS-t
- AutoRút...

- hogy hívják a kutya által megevett GPS-t?
- Ett Rex

És a klasszikusok bővítéseként:

- Miért ment át a csirke az úton?

Garmin: A térképünk beta verziójában az út nem volt feltüntetve.
NaviGate: Ez a hiszimap tyúkja volt, nekünk nincs hozzá közünk, de ha a tyúk megérkezik bárkinek feltöltjük.
VGYuri: Látta hogy az előtte lévő út valójában födút, amelyet előtte a program gyorstüzelő funkciójával is megerősítet.
AeroMap: Azt hitte magáról, hogy szarka és tulajdonképpen a csillogó iPaq-ért ment.
Torban: Nem mehetett át rajta, mert az a 19-es út volt!
éfdgklj: Az út nem Beta verzós volt és ingyen kelhetett át rajta!
Eiffel: A tyúk átlagkeresetből él, így az éhség hajtotta.
rBear: nem'tom, innen fentről nem látszott.
NoGun: az újonnan a csőrébe épített olcsó gps és Palmtop rendszert akarta tesztelni.
eTrex: hozzám jött, egy tápkábelért...
NivásKarcsi: He-he, csak azt hitte hogy át fog érni :)

ge.

BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 716
Hát a NaviGate-nek, nem igazán Magellán a profilja, de ha jössz, akkor felszerelkezem valami megfelelő eszközzel és náluk találkozhatunk. SUI-ék meg ha kipihenték magukat, nemsokára kávézót (vadmálnázót) nyithatnak az irodájukban. Szerintem ők sem bánják, ha ott találkozunk, a végállomás úgyis ők lesznek.

Ge.

Előzmény: niváskarcsi (713)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 715
Ejj NK, csak nem on-line vagy még?
Telenyomjuk a fórumot off-topic beszélgetéssel?
Ge.
Előzmény: niváskarcsi (713)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 714
VGY: Persze, hogy lerakhatsz, csak az a feltételem, hogy ne Vonyarcvashegy legyen az, mert amikor a vásáron megnéztem a kampómapot jaj bocs, kompúpmapot akkor (a franc, biztos a kezemmel lehet baj, szóval compumap-ot), akkor vonyarcvashegyet valahova a balaton nyugati részének közepébe tette be...

Ha mész a mátrába, akkor CSAK TE nehezítésnek viheted a saját programodat!!! Én a magam részéről csak eszköz nélkül indulnék el, mert azt hallottam, hogy ha magyarországon bárhol eltévedsz, akkor elegendő egy irányt kinézni és legkésőbb 2 órán belül lakott területre érsz. Onnan meg már sima az ügy...

Egyenlő esély elve: (agymenésben szenvedők bővíthetik)

BadGe progija rosszul megy: Far-er'o Map vagy Szarer'o Map
BadGe progija jól megy: Majer'o Map vagy Hajde'joMap
Navigate térképe rossz: NyavajaGate map vagy NyomiGate map. :)
Navigate térképe updatelev: NovoGate map
Navigate térképe öregeknek: NagyiGate map
Navigate térképe télen: FagyiGate map
Navigate térképe jó: *** bazze erre nem jut eszembe semmi, pedig ez lenne az illendőbb!

Ge.

Előzmény: Vgyuri (710)
niváskarcsi Creative Commons License 2001.03.26 0 0 713
Igen MAGELLÁN 315,de elég sűrűn járok pesten onan költöztünk vidékre, az ősök meg pesten maradtak.
Előzmény: BadGe (712)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 712
Hát ha egy kicsit nekidurálom magam, lehet, hogy lemegyek soltvadkertig, legalább arról is lesz néhány földút. Ha le tudod írni mely falvak közötti utakat nem érdemes bejárni, akkor azokat elkerülöm.

Mi ez? magellán?

Ge

Előzmény: niváskarcsi (711)
niváskarcsi Creative Commons License 2001.03.26 0 0 711
Fiuk ha van aki ki tudja nyerni a berajzolt utak alapján az adatokata magellán 315-öm ből akkor ahoz szívesen eljuttatom alkalom adtán a masinát.Sok dűlö földút Soltvadkert környékén meg az országban,bár időnként szoktam törölni.
Vgyuri Creative Commons License 2001.03.26 0 0 710
BadGe:
Kritizálók egy reprezentatív csoportját összeszedjük, majd egy magyarország térképes GPS-el felszerelve este sötétben kidobjuk őket valahol a mártában.

Ez mar dofi. Vallalom. Utana en is lerakhatlak egy helyre?

Előzmény: BadGe (685)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 709
Nagyobb vársosok szerintem mindkét rendszer 2.0-ás verziójában lesznek benne, bár én most kezdtem neki a budapest környéki "kistelepülések" vektorizálásához. (szerintem célszerű a főutak melletti városokkal kezdeni).

6-10 utcaás települések: Bármi ami van az hasznos, DE: ezekről a településekről is van vektoros térkép és az a tapasztalat, hogy ha a város/falu földrajzi elhelyezkedése be van lőve néhány átmenő úttal akkor a többi már pontosítható/rajzolható. Elsősorban az "átmenő" utzak a fontosak.

Az utakat küldjétek SUI-nak, én is neki küldöm :))

Ge.

Előzmény: torban (708)
torban Creative Commons License 2001.03.26 0 0 708
BadGe ! sui !

Olyan városok, mint Esztergom, Sopron stb mikor lesznek meg?

más.

Ha van olyan falu, község, melynek 6-10 utcáját - azaz a teljes falut - rögzíteni tudjuk, akkor azt is küldhetünk ? és hova menjen, oda a navigate mail-re?

sui !

Milyen volt a vásári összkép? konzekvenciák?

Előzmény: BadGe (707)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 707
Az utak gyűjtésénél nem szükséges a feliratozás, a tracket ráfektetve a meglévő térképre úgyis látszik, hogy az pontosan mit is fed le. Ugyan ez a helyzet a földutak jelölésével. Ami viszont nagyon fontos, időnként pislaantsatok a pontosság visszajelzőre, talán ez adja később a legnagyobb segítséget.

Ha lemaradt főútról van szó, azt természetesen jó ha jelzitek.

Követés: Szerintem legrosszabb esetben az alább is látható készültségi térképek rendelkezésre állnak majd. Egyelőre szűz teület: Keletmagyarország, Délmagyarország, Északmagyarország. A dunántúl balaton feletti részén és nagyatád és Balaton között már érdemes odafigyelni a dolgokra.

Ge.

Előzmény: czy (705)
torban Creative Commons License 2001.03.26 0 0 706
BadGe !

A melllékelt térképen is jól látszik, hogy nem látszik..az a 19-es út, amely Bp felől Győr centrumába vezet! A GPS-re került térkép szerint is csak elkerülni lehet Győr városát.. :(

Most Győr városban járkálok vele és 50-60 m-el vagyok általában az utcák mellett.

Ezekből is kitűnik, hogy,ha önkéntes alapon vállalható, akkor Győrben szívesen megyek erre-arra (bár már megtettem és sui-éknak el is küldtem)

Kérdésem:
- Jó-e ez a "járkálok erre-arra" módszer és majd valaki a track-re húzza a térképet ?

- Amelyik út "lemaradt", az így fog felkerülni vagy commentezzük ki?

kösz

torban

czy Creative Commons License 2001.03.26 0 0 705
Igen, valamelyest rendezni kellene, hogy ki mit gyűjt, és hogyan. Elég csak a track, vagy nevet is kellene adni, meg ilyesmik. Pl földútnál jelezni valahogy, hogy földút. Nem ártana azt se tudni majd, hogy hol tart a gyűjtés.

üdv
c

Előzmény: BadGe (702)
rbear Creative Commons License 2001.03.26 0 0 704
Inkabb valami egyszerubb kellene, nincs szuksegem a moving map funkciora. Jo lenne, ha lenne valami free program, amivel egyszeruen tudnek adatokat fel ill. letolteni Win CE alatt ( HP620 LX ).
( Wpt, track, route ).

Eddig eredmenytelenul kerestem, de meg nem adom fel.

Udv

Előzmény: NoGun (699)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 703
Előzmény: BadGe (702)
BadGe Creative Commons License 2001.03.26 0 0 702
Egy kis iránymutatás a track felvételhez. Illene kitalálni, hogy ki milyen utakat vesz fel, mert az ad-hoc felvétel eredménye az lehet, hogy egyes utak esetleg többször szerepelnek majd a kelleténél. Ez a pontosság szempontjából pesrze nem baj, de benzin és idő oldalról esetleg mégis az.

Egyfelol jó lenne tudni, hogy ki az aki érdemben foglalkozik majd a dologgal, másfelol célszeru lenne szétosztani a dolgokat.

Támpontok:
-a számozott utak mindegyike GPS-el bejárt, illetve ezek folyamatosan bejáródnak.
-A mellékutak nincsenek bejárva, esetleg azok, amelyek olyan városokba vezetnek, amelyek két számozott út között helyezkedenk el, de MO 167 városából csak kevés ilyen van.

Ha nem nagy gond, ki-ki leírá, hogy milyen területen fog dolgozni? Itt egy amatőr kezdeményezés, MapSzerver helyett, de végülis majdnem ugyan az. :)

Ezen a térképen a jelölt mellékutak hossza 1010 km, vagyis van még merre menni. Szerintem az a legcélszerűbb, ha a választott szűz területet a vállalkozó valahol két számozott út között félúton szeli át, ui. a többi út így pontosítható leginkább. Persze ha valaki minden kacskaringót felvesz az sem baj. ja és még egy: ez szintén igényel néhány vastagabb idegvégződést. Az utak felvétele közben nagyon hasznos, ha a bekötő utakon az ember csinál egy max 1 km-es oda vissza utat, mert ebből később látható, hogy azok az utak, amelyeket nem jártunk be, hol csatlakoznak be a pontosított útba. Sokszor még a navigáció során is elég, ha a bekötés pontos, közötte meg majdnem mindegy, hogy hogy kanyarog az út.

ha a link nem jött volna össze, akkor itt van:

http://www.nexus.hu/aeromap/images/progress.jpg

Ge.

Előzmény: czy (700)
sui Creative Commons License 2001.03.25 0 0 701
A sebesség csak olyan helyeken kell hogy lassú legyen mint pl. egy autópálya lejáró. Ha itt gyorsan mész, akkor csak 2-3 pontot vesz fel a GPS és abból nem lehet felrajzolni az ívet. Máshol mehetsz nyugodtan ami a csövön kifér. :)

Sajnos a mellétöltés nem működik, egy külön kártya kell a Magyarország térképnek.

Mi is látjuk hogy sokkal jobb lenne ha szoftveresen adnánk oda a térképet mert akkor azt töltesz fel amit akarsz, tudsz útvonalat tervezni stb. [Lehet hogy megveszi tőlünk az egészet a Garmin és akkor majd megjelenik a Road&Rec Hungary CD.]

Előzmény: czy (700)
czy Creative Commons License 2001.03.25 0 0 700
Sui!

Milyen sebességgel menve célszerű tracket felvenni? (StreetPilot)

NoGun Creative Commons License 2001.03.25 0 0 699
rbear,

Route Planner Milleneum és AutoRoute 2001 is kipróbálva?

az eredmény érdekelne!

Nekem volt már olyan, hogy egy aszondta, ha a program a setup végén hiányol valamit, akkor ezt is töltsd le. Ezeket a plusz dll-leket elvileg lekezeli az oprendszer...

Nekem 2.11-esem van.
ott, ha jól emlékszem ment a dolog.

czy Creative Commons License 2001.03.25 0 0 698
Sui!

Akkor viszont gond lesz a mellétöltéssel, azaz hogy lehet Magyarország mellé pl Ausztriát feltenni?

üdv
c

Előzmény: sui (695)
éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.03.24 0 0 697
bocs, ez egy kicsit bugos...

Előzmény: éfdgkldéjg (696)

Termék neve

Méretarány

Ismertető

Ár

Magyarország
autóatlasza

1: 250 000 

155 oldalas, spirálkötéses kiadvány, 10 nyelvű
jelmagyarázattal, 40 várostérképpel, földrajzi koordinátákkal 

1500.- 

éfdgkldéjg Creative Commons License 2001.03.24 0 0 696
nemtom, sokat nem kellett számolni:

Magyarország
Előzmény: BadGe (692)
sui Creative Commons License 2001.03.24 0 0 695
czy:

Nem te szúrod el, tényleg nem lehet a térképet visszatölteni a MapSource-ba.

Mindaddig ingyenes lesz a frissítés amíg a kereső funkció vagy még több település utca-szinten bele nem kerül.

Előzmény: czy (687)
sui Creative Commons License 2001.03.24 0 0 694
torban:

Először is mégegyszer köszi amit hoztál, jövő héten beüzemelem. :)

Valszeg a nagy tömeg miatti fejetlenségben nem adtunk neked egy olyan papírt amin leírtuk, hogy az észrevételeket a garmin@navigate.hu-ra küldhetitek. A hibajelenség leírása mellett jó lenne ha kapnánk tracket is, mert az alapján könnyebb kijavítani.

A "nincs neve" nevű utcáknál tényleg jobb ha inkább nem is lesz kiírva semmi, úgyhogy a 2.0-ban ez már tuti így lesz.

Igen, a 60 méter az tényleg sok. :(

Tényleg sokat törtük a fejünket, hogy ez már áru legyen-e vagy sem. Igazság szerint én még vártam volna vele egy kicsit, de a kiállítás marketing ereje elsöpörte a szakmai érveket. (hú... ez de szépen hangzott:))

A 2.0-ás upgrade ingyenes lesz, de a fanatikusoknak már hétfőn fel tudjuk tölteni az 1.1-et, amiben már lesznek javítások. Mi ugyanis sokkal több hibát vettünk már észre.:)

Előzmény: torban (681)
BadGe Creative Commons License 2001.03.24 0 0 693
Azt hiszem ezek a progik, minimum 2.11-es oprendszert, illetve az ehhez tartozó mfcce211.dll-t igénylik. Erről a HP-nek kell gondoskodnia elvben, mert minden processzorra külön kell fordítani.

Ge.

Előzmény: rbear (691)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!